Şimdi Ara

NetMTU - MTU ile Web Sitelerine Erişim (1.1) (102. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
2.068
Cevap
88
Favori
144.290
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
8 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 100101102103104
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
  • quote:

Orijinalden alıntı: PetrovaFire

Zte h168n için çalışan bir mtu var mı?

Bende aynı modemi kullanıyorum hocam stabil bir değer yok yanlış hatırlamıyorsam konuda 392 gibi birşey denmişti önceki sayfalara bak derim.

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • MrTrmn kullanıcısına yanıt
    Ben de aynı modem var MTU ayarı 300 dür. Bana AKK işlemiyor 2 senedir bu yüzden Yalın Fiber internet paketimi en az AKK kotası olan 35 GB yi satın aldım nasıl olsa AKK yi aşıyorum diye fazla para vermek enayilik olur. NetMTu 1.1 kullanıyorum torrentlerde sorunsuz çalışıyor. Bir de arkadaşlar İnternet Download Manager den birşey indirmede olunuz iniyor iken net arayüzünden mtu yu 300 yapın 20 - 30 saniye bekleyin tarifenizin desteklediği son hızda indirin bu kadar sağ sola soru sormanıza gerek yok
  • quote:

Orijinalden alıntı: kara344

Ben de aynı modem var MTU ayarı 300 dür. Bana AKK işlemiyor 2 senedir bu yüzden Yalın Fiber internet paketimi en az AKK kotası olan 35 GB yi satın aldım nasıl olsa AKK yi aşıyorum diye fazla para vermek enayilik olur. NetMTu 1.1 kullanıyorum torrentlerde sorunsuz çalışıyor. Bir de arkadaşlar İnternet Download Manager den birşey indirmede olunuz iniyor iken net arayüzünden mtu yu 300 yapın 20 - 30 saniye bekleyin tarifenizin desteklediği son hızda indirin bu kadar sağ sola soru sormanıza gerek yok

Peki mtu ayarını akk aşmadan önce mi yapıyorsun sonra mı ? Birde mtu değişikliğini sadece download yaparken mi kullanıyorsun yoksa bir kere ayarladın hep kaldı mı ? Ben hipernet kullanıyorum akk aştıktan sonra mtu ayarını yaptım 1mb/s oldu hız ama sürekli düşüyordu bazen 100kb/s oluyordu. Normal hızı 2.5mb/s gördüğüm olmuştu.

• MrTrmn kullanıcısına yanıt
    Arkadaşım benim ki fiber yalın 24 MB senin hipernet bir fark olacağını zannetmiyorum çünkü senin tarifende olup akk yi aşan arkadaşlarım var. Aslında akk yi aşınca yapıyorum mtu ayarını, kota sorgulyorum baktım ki 35 GB kotayı geçmişim öyle değiştiriyorum. kotayı geçmeden değiştirmenin bir anlamı yok zaten kotayı geçmediğin için hızın düşmüyor. MTU nun espirisi yani önemli olan sadece indirme yaparken kullanmak devamlı mtu ayarında kalırsan web sayfalarını rahat gezemezsin ama NetMTU1.1 ile web sayfalarını sorunsuz geziyorsun ama ben indirme sırasında kullanıyorum Net MTU yu. İndirme yapmadığın zaman bırak mtu normal ayarında kalsın 3 MBit le rahatça gez interneti.Başka sorun varsa söyleyebilrsin.
  • Beyler hala bu sistem işe yarıyor mu ? WAG120N modem kullanıyorum. MTU ayarı otomatik olarak seçili modem üzerinde ?
  • Yukardaki yorumlarımı okursanız size faydalı olacağına eminim. Bir de modeminize göre MTU değerini araştırın. Çünkü 2 senedir bu sistemi kullanıyorum AKK denen şey bana işlemiyer.

• quote:

Orijinalden alıntı: kara344

Yukardaki yorumlarımı okursanız size faydalı olacağına eminim. Bir de modeminize göre MTU değerini araştırın. Çünkü 2 senedir bu sistemi kullanıyorum AKK denen şey bana işlemiyer.

ya ben ne yaptıysam airties 5650v2 için beceremedim.

modemden 392 yapıyorum, netmtu dan 392 yapıyorum. gezinme modu deyince geziyor da torent hızlanmıyor. aksine yavaşlıyor
  • Emir kardeşim gerçekten mükemmel iş.Gayet iyi çalışıyor.
    Airties-RT-212 en stabil mtu 322 'dir.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi flood670 -- 29 Eylül 2014; 16:22:15 >
  • fotifoti kullanıcısına yanıt
    Aynen bende de dediğiniz gibi.Torrent bir türlü hızlanmadı.Benim modemde 5650v2
  • Selamlar, bu hafta AKK mağduru olduğumu farkedince ben de arayışlara girdim. TTNET'i arayıp bi şeyler yapalım deyince "5 TL fazla fatura verirseniz adil kullanım kotanızı 50GB'den 75GB'ye çıkartabiliriz" dediler sadece. Sorun 5 TL falan değil tabi ki, sorun sistemin ta kendisi. 75 GB olsa ne olacak ? dedim ve araştırmalar yaptım biraz ve programa bu şekilde denk geldim. Öncelikle yapanın eline emeğine sağlık.

Windows 7- Airties 5342 modemi ile kullandım ben. Şimdi yorumlarımı paylaşmak istedim.

-Öncelikle kesinlikle fark ediyor. Modeminizin MTU değerini değiştirerek en doğru/optimum MTU değerini bulmak bu değişimi görmek için şart. Yani orjinal hali 1492 olan MTU değerini kaç yapmanız gerektiğini bulmanız gerekli. Bazıları 1400, bazıları 300, bazıları 392 yapıyor. Ben kendimce denemelerim sonunda 300-392 değerlerinde en iyi olduğunu gördüm. Bu "en iyi" ne yaptı peki ?

-> Modemime hiçbir işlem uygulamadan torrent açıp bir şey indirmeye başladığımda hızımın 360 370 KB/s'yi geçmiyordu (AKK ile hızım 16'dan 3'e düşmüştü tabi). Daha sonra uygun MTU değerini bulup aynı torrenti aynı şekilde indirmeye devam ettim ve hızı bu sefer 500 600 bazen de 700-800 Kb/s'ye kadar çıktı. Fakat torrenti inerken internet tamamen kullanışsız hale geliyordu.

-> İşte bu program da internetin tamamen kullanışsız hale gelmesini engelledi benim bilgisayarımda. Yani hem torrentin indirme hızını yükseltip, hem de internette (çok hızlı olmasa da) rahatça gezmemi sağladı. O bakımdan memnun kaldığımı söyleyeceğim.

Çok ince düşününce, programla ilgili olumsuz bir yön var evet , o da şu : Torrent indirme hızının ve internette gezme hızının hiç sabitlenmeyişi. Torrente bir bakıyorum 400, bir bakıyorum 200, bir bakıyorum 800. İnternette gezerken de öyle, bazen sayfalar açmıyor. Yenile yapınca direk açılıyor vs vs. Onun dışında bir eksisini görmedim.

Tekrar teşekkürler.

• Süperonline fiber HUAWEI HG253s modemde en uygun MTU'yu nasıl buluruz?
  • Airties 5650 ye uygun mtu ayarları nedir.Ayrıca internette gezinti yapabilmek için netmtu işe yarıyor mu ? 24 mbitten 3 mbite düşünce indirme hızı baya can sıkıcı oldu.
  • TTNET TP-LINK TD864W

Icin mtu nedir

8 mpbs kullaniyorum 3 e dustu 8 de indirme yapmak istiyorum nasil yapacagim
  • alimmm78 kullanıcısına yanıt
    sizin modem için mtu değeri 300 dür arkadaşlarımda da aynı modem var hepsinde çalıştı. ama sadece torrentte son hız indiriyor. Ama önemli bir nokta var indirdiğiniz torrentin çok kişi tarafından da seed yapılması önemli sonuçta. Normal torrent indirmesinde seed nasıl önemliyse mtu da da önemli
  • ttnet kyk için steam origin ve hız yükseltmek için kullanabileceğim mtu var mı? ben vpn programım dan değiştirebiliyorum. ama min 1300 falan oluyor.
  • Zyxel VMG3312-B10B vdsl modem için mtu değeri varmı 300 ve 600 denedim 1 dakika 2.4Mb oluyor sonra 300kbps düşüyor.
  • Airties RT-212 için biri mtu değeri verebilir mi?

212/322/392/522/592

Denedim, olmadı.
  • quote:

Orijinalden alıntı: QueToAmmo

Süperonline fiber HUAWEI HG253s modemde en uygun MTU'yu nasıl buluruz?

Arkadaşlar bana da lazım bu. Yardımcı olabilecek var mı?

• Program işe yarıyor Burdan emir kardeşime sevgilerimi gönderiyorum Bu arada degerler
    Modem tplink 8961 nd
    mtu392
    mss 342
  • 
Sayfa: önceki 100101102103104
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.