Şimdi Ara

Netspeed FİBERNET/VDSL2 - ANA KONU / KULÜP (13. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
3 Misafir - 3 Masaüstü
5 sn
15.618
Cevap
156
Favori
692.184
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
24 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 1112131415
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
    Gelse de geçsek artık , türknet iyice sapıttı akşamları hız berbat pingler uçuk .
  • Arkadaşlar, daha önce başka sağlayıcı kullanıp, daha sonra netspeed'e geçip daha iyi ping alan birileri oldu mu aranızda ? Ben ping sorunu yaşıyorum. Şu an hat değerlerim çok iyi, ama buna rağmen TR serverlarında 30 ping alıyorum. Daha düşük ping almak istiyorum, çünkü benim için önemli. Netspeed'e geçsem ping'im düşer mi ?
    Netspeed FİBERNET/VDSL2 - ANA KONU / KULÜP
  • quote:

Orijinalden alıntı: meaninglessname

Arkadaşlar, daha önce başka sağlayıcı kullanıp, daha sonra netspeed'e geçip daha iyi ping alan birileri oldu mu aranızda ? Ben ping sorunu yaşıyorum. Şu an hat değerlerim çok iyi, ama buna rağmen TR serverlarında 30 ping alıyorum. Daha düşük ping almak istiyorum, çünkü benim için önemli. Netspeed'e geçsem ping'im düşer mi ?

Benim oldu,ama şöyle;

İlk olarak TT kullandık kısa bir süreliğine,sonrada 2 yıllık taahhütle Superonline kullandık.Superonline taahhütüm geçen kasım 17'de bitmişti,bende hem TT'a hemde SOL'a sordum ADSL'den sıkıldık,VDSL tarifeleriniz yok mu diye.Mahallenin başındada fiberoptik saha dolabıda var halbuki! Ama bize değil fiber VDSL bile veremiyoruz demişti bu iki firma.Bende netspeed'i gördüm,75mbps verebileceklerini söylediler VDSL olarak.

Kasım'ın 18'inde başladık kullanmaya.Sadece bağlandıktan 2 gün sonra akşam saat 7'de başlayıp gece 10'a kadar süren bir yavaşlık vardı,ama nasıl desem speedtest sonuçlarına bakıyorum herşey normal falan,o gün ya kullandığım sitelerde bir sıkıntı vardı yada yurtdışı çıkışlarıyla alakalı bir şey oldu.O günden sonra hiç bir sıkıntı yaşamadım ve bugüne kadar en stabil bildiğim internet olan SOL'ı da geçti Netspeed.SOL kullanırken 10'dan aşağı hiç düşmezdim hele TT'da 15-16 en az.Bilmiyorum ADSL ile VDSL'i kıyaslamak belki saçma gelebilir ama sonuçta ikiside aynı hat üzerinden geliyor,o yüzden ben Netspeed'e geçince ping düşüşü yaşadım.Hatta bu konuyada kullanıcı deneyimlerimi ayrıntılı olarak yazmıştım,aşağıda atacağım linkten ulaşabilirsiniz.

https://forum.donanimhaber.com//mesaj/yonlen/130183386

• quote:

Orijinalden alıntı: technique24

quote:

Orijinalden alıntı: meaninglessname

Arkadaşlar, daha önce başka sağlayıcı kullanıp, daha sonra netspeed'e geçip daha iyi ping alan birileri oldu mu aranızda ? Ben ping sorunu yaşıyorum. Şu an hat değerlerim çok iyi, ama buna rağmen TR serverlarında 30 ping alıyorum. Daha düşük ping almak istiyorum, çünkü benim için önemli. Netspeed'e geçsem ping'im düşer mi ?

Benim oldu,ama şöyle;

İlk olarak TT kullandık kısa bir süreliğine,sonrada 2 yıllık taahhütle Superonline kullandık.Superonline taahhütüm geçen kasım 17'de bitmişti,bende hem TT'a hemde SOL'a sordum ADSL'den sıkıldık,VDSL tarifeleriniz yok mu diye.Mahallenin başındada fiberoptik saha dolabıda var halbuki! Ama bize değil fiber VDSL bile veremiyoruz demişti bu iki firma.Bende netspeed'i gördüm,75mbps verebileceklerini söylediler VDSL olarak.

Kasım'ın 18'inde başladık kullanmaya.Sadece bağlandıktan 2 gün sonra akşam saat 7'de başlayıp gece 10'a kadar süren bir yavaşlık vardı,ama nasıl desem speedtest sonuçlarına bakıyorum herşey normal falan,o gün ya kullandığım sitelerde bir sıkıntı vardı yada yurtdışı çıkışlarıyla alakalı bir şey oldu.O günden sonra hiç bir sıkıntı yaşamadım ve bugüne kadar en stabil bildiğim internet olan SOL'ı da geçti Netspeed.SOL kullanırken 10'dan aşağı hiç düşmezdim hele TT'da 15-16 en az.Bilmiyorum ADSL ile VDSL'i kıyaslamak belki saçma gelebilir ama sonuçta ikiside aynı hat üzerinden geliyor,o yüzden ben Netspeed'e geçince ping düşüşü yaşadım.Hatta bu konuyada kullanıcı deneyimlerimi ayrıntılı olarak yazmıştım,aşağıda atacağım linkten ulaşabilirsiniz.

https://forum.donanimhaber.com//mesaj/yonlen/130183386

Anladım. Az önce netspeed'i aradım ve hala altyapı sağlayamıyorlar. Sanırım en kötü ocak ayında olacak. En iyisi geçip denemek; sonuçta Türknet ve netspeed taahhüt istemiyor. Türknet'i ilk zamanlar kullandığımda ping'im cs go'da 60'dı, ve şimdi altyapı yenilenmesine rağmen en iyi 80 oluyor. Senin şu konuyu inceleyim. Teşekkür ederim cevap için...

• Qonrul kullanıcısına yanıt
    Twitterden ttnet in ceo su paul duany e twit at sorununu yaz ertesi gün ekipler hemen gelir

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Ankara dayım bulunduğum yere geçen gün superonline fiber geldi TT yok. Netspeed e abone olamıyoruz değil mi?

• Vdsl varsa abone olabilirsiniz milleni.com.tr/fiber-nerede burdan bakabılırsın altyapının kaç mbit desteklediğine 24 ve üstü bir rakam söylerse vdsl var demektir
    Geçiş otomatik olmadı mı

Ekibe gerek olmadan taşıyorlar bazen

• sezerx77 kullanıcısına yanıt
    valla hocam forumda görüyordum hep paul e yazın paul e yazın diye ama sallıyodum ne yalan söylim:)

adama gece gece yazdım. 5 dk sonra ilgileniyorum hemen diye yazdı. 2 dk sonra da türk telekom dan aradılar adresimi ismimi cismimi aldılar ilgilencekler heralde bakalım.

şaşırdım gerçekten btk ya oraya buraya yazdık sesimizi duyan olmadıydı. fiyatların yüksek başka internet sağlayıcısına geçecem yardım et dedim tt ceosu olduğu halde hallediyorum dedi. valla bravo 👏👏

• quote:

Orijinalden alıntı: mcrew

Geçiş otomatik olmadı mı

Ekibe gerek olmadan taşıyorlar bazen

yok hocam. evrak işi tamam. ama ila şu illet ekip gelip bakacakmış. netspeede de dedim zaten halihazırda bi bağlantım var tt kullanıcısıyım. ama yok illa ekiplerin gelip onlara onay filan vermesi gerekiyormuş.

• AirJET A kullanıcısına yanıt
    100mbps diyor. 100mbps 200gb lik paketi alabilirim o zaman değil mi?

• Evet alabilirsiniz
  • quote:

Orijinalden alıntı: Qonrul

Netspeed ve tt ile ilgili küçük bir sorunumu aktarıp sizden fikir istiyecem arkadaşlar,

18 aralık a kadar tt ile taahhüdüm olmasına rağmen 9 kasımda Netspeed e başvuru yapmıştım taahhüt bozma bedelini de göze alarak. hemen 2 gün içinde evraklar imzalanıp geri gönderildi. geriye sadece tt ekiplerinin gelip bağlantıyı tamamlaması gerekiyor. ancak 11 kasımdan bu yana adamları bekliyorum. şaka gibi 1 aydır şu tt ekiplerinin gelmesini bekliyorum.

Netspeed i sıkıştırıyorum ara ara arıyorum ama onlar da ancak tt ekiplerine mail atıyorlar bağlantıyı yapın diye. onun haricinde yaptıkları hiç bir şey yok. mail atma dışında bir şey yapın diyorum arayın filan ama yok... bir yandan hak veriyorum, kendi ekipleri yok tt ile çalışıyorlar. onlar da ona mahkum.

Netspeedin demesine göre bölgemdeki tt ekibi yoğunluk var diyormuş o yüzden bu kadar gecikmiş. zaten ilçede oturuyorum ne kadar yoğunluk olabilir ki. hadi yoğunluk var diyelim 1 aydır bitmez mi bu. sanırım bilinçli şekilde aksatıyor tt bilerek gelmiyor. çünkü başka bir sebebi olamaz bunun.

dediğim gibi ben Netspeed i sıkıştırıyorum sürekli. btk ya da bir şikayet yazdım bununla ilgili. bunların haricinde başka ne yapabilirim bu işin bir an önce sonuçlanması için. şurda 7 gün sonra ayın 18 inde tt ile taahhüdüm de bitecek. o zamana kadar tamamlanması lazım artık.

arkadaşlar sonunda bağlandı Netspeed. artık en son çare olarak ilçedeki telekomun saha ekiplerinin binasına gittim. derdimi anlattım hiç beklemiyordum ama sağ olsun arkadaş ilgilendi 3 saat içinde adresime gelmeden ofiste halletti işimi.

ama netspeedin notunu iki hususdan dolayı kırıyorum.

ilk olarak belirttiğim gibi 1 aydır geçişin tamamlanmasını bekledim. hep ben uğraştım, onlar sadece bağlantı için ekiplere mail attık deyip başka bir şey yapmadılar.

ikinci olarakta, 1 ay önce başvuru için netspeedi aradığımda ben zaten tt abonesiyim internetim var geçiş yapmak istiyorum dememe rağmen, o kadar belirtmeme rağmen adamlar beni yeni abone olarak kayıt yapmışlar. ve şuan hala siz öyle istemişsiniz diyolar şaka gibi. ben zaten ttnette olup taahhüd bozma bedelini de göze alarak netspeede başvurmuşum adamların dediklerine bak.. belki de bu yüzden bu kadar uzun sürdü geçişim. ayrıca bu yüzden şuan netspeedin yanında tt de de aboneliğim görünüyormuş. şimdi bir de tt yi iptal etmek için bana en yakın tt ofisine yani 80 km lik yola sırf bu iş için gidip gelmem gerekecek

adamların fiyat politikasına lafım yok. çok güzel fiyatları. bu fiyatlar başka bir sağlayıcıda yok diye biliyorum. ttnette 67₺ ye aldığım hizmetin aynısını 40₺ ye alacağım artık. ama işlerini biraz daha titiz ve ciddi yapmalılar. geçmeyi düşünenlere tavsiyem her şeyi açık ve net olarak belirtin..

Hocam hayırlı olsun.Bence bu kadar uzun sürmesinden belliydi bir sıkıntı olacağı,klasik TT.

Demekki şans işi,4 günde bağlantım yapılmıştı.Oturduğum yere gelen saha ekibi dışında TT'un hiç bişeyini beğenemedik zaten bizde.Ha evet Netspeed bence şuan amatör firmalardan biri,güzel tarifeleri var ama MH'deki bazı arkadaşlar TT MH'ne baya benziyo.Bizde anlaşırken 100mbps demiştik,75mbps'lik anlaşma kağıdı gönderip hattınız bu kadar destekliyo falan diyip kıvırdılar.Biraz sıkıntıları var yok değil,ama bence uğraştığınız zaman zaten TT hattını kullanmasına rağmen TT'dan daha iyi hizmet veriyorlar.

Hızlar nasıl hiç test ettiniz mi? Pingler falan normal mi yani?
  • çok sağ ol hocam. zaten başından beri seninle de irtibat halindeydik halloldu şükür:)

16 mbps benim tarife, 14-15 arası alabiliyorum. ping ise tt kullandığım zamanla aynı. aslında tt de ki değerlerim ile aynı sayılır.

bende onu soracaktım hocam, tarayıcıda gezinirken, youtube vs. hepsi iyi hız konusunda sorun olmadı ama bazı siteler ve telefonumdaki bi kaç uygulamaya girerken aşırı yavaş. hatta bazen yüklenmiyor. tt de iken böyle bi şey yoktu. normal mi hocam bu sende nasıldı.

• quote:

Orijinalden alıntı: Qonrul

çok sağ ol hocam. zaten başından beri seninle de irtibat halindeydik halloldu şükür:)

16 mbps benim tarife, 14-15 arası alabiliyorum. ping ise tt kullandığım zamanla aynı. aslında tt de ki değerlerim ile aynı sayılır.

bende onu soracaktım hocam, tarayıcıda gezinirken, youtube vs. hepsi iyi hız konusunda sorun olmadı ama bazı siteler ve telefonumdaki bi kaç uygulamaya girerken aşırı yavaş. hatta bazen yüklenmiyor. tt de iken böyle bi şey yoktu. normal mi hocam bu sende nasıldı.

Bende bitek bağlandıktan 2 gün sonra internette bir yavaşlama oldu akşam 7'den 10'a kadar,zaten onu sizede belirtmiştim.Ondan sonra başka bir sıkıntı yaşamadım

Bence biraz daha kullanin,belirli saatlerde mi oluyo yoksa hep böyle mi bi ona bakın.

• eyvallah hocam dediğin gibi şimdilik kullanayım bakalım. olmazsa ararız mh ni.

bu arada bi yamuk da ttnet yaptı bana:) modemim ttnetin faturaya ek verdiği tp link marka bi modemdi. netspeed e geçtim işte dün. ama modem kurulumunu yapamadık bir türlü mh ile beraber. meğerse ttnet, kendisinden başka bir sağlayıcıya kullandırmamak üzere ayarlamış modemi o kadar parasını da ödemiştik elimizde kaldı. gittim bir de yeni modem aldım.

benim geçiş süreci baya sancılı oldu yani:) yine de her şeye rağmen şu tt ye 24 ay daha taahhüt vermedim ya fahiş fiyattan o bana yeter

Btk nin bununla ilgili bildirisi var. Türk telekom un dağıttığı modemleri her yerde kullanılır.

Hocam ben TTNet'in modemini SOL'da kullanmıştım, şuan netspeed'de de kullanıyorum,bir sıkıntı olmuyor.Kullanici adi ve şifreyi girerken yanda bir buton oluyor, başka iss için kullan tarzinda bir şeydi,ona basinca sadece TT'un değil her iss'in kullanıcı adı ve şifresi girilebiliyor böylelikle.Sizde yok muydu kullanici adi ve sifre girerken o tarz bir buton? Bence MH'deki arkadaş sizi keklemeye çalışmış.

Bu arada evet taahhüt olmaması herkesin işine gelir,2018'de Netspeed'i daha çok göreceğiz diye düşünüyorum..

• mcrew kullanıcısına yanıt
    @mcrew

modem 2013 yılına ait bi modem.üstünde ttnet logosu var. valla olmadı hocam kullanamadık

@technique24

biliyorum hocam o kısmı, dediğin gibi yanda "tıklayınız" butonu var. o buton pasif durumdaydı. sonra yukardan bi yerden seçeneklerden "PPPoe" seçtik. ondan sonra o tıklayınız kısmı aktif hale geldi. sonra kullanıcı adı kısmına netspeedin bana gönderdiği kullanıcı adını girdik ....@netspeed diye. hemen yan tarafındaki yere şifreyi girdik. son olarak en altta 2 seçenek vardı. "internet" olanı seçtik ve kaydet dedim. ama işte o "kullanıcı adı" kısmı netspeed olmadı. hala ...@ttnet yazıyordu. modeme reset atıp herşeyi sıfırlayıp bir daha denedik sonuç yine değişmedi, kullanamadım modemi. mh'nin bir kusuru yok yani:)

2013 de ttnet türk Telekom bünyesinde değildi. malumunuz sonradan birleştiler. modem kullandırtma mevzusu belki birleşmeden sonra değişmiştir. sonuç itibarıyla modem yalan oldu

bunların hepsi ders hocam işte. en iyisi hiç bir iss'den modem almayacaksın. adam gibi iyi bir modem alacan internetten veya tekno marketten. gittiğin,geçtiğin her yerde kullanacan.

• 
Sayfa: önceki 1112131415
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.