Şimdi Ara

Netspeed FİBERNET/VDSL2 - ANA KONU / KULÜP (21. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
15.625
Cevap
155
Favori
692.650
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
24 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 1920212223
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
  • Arkadaşlar, soldan direkt olarak hattı taşıyabiliyor muyuz?
  • Arkadaşlar bende Ankara da yeni bir binada oturuyorum.Binada tt fiber kutusu var ama eve prizden cat6 kablo geliyor yani ikili telefon kablosu yok vdsl pro almayı düşünüyodum bu durumda alabiliyor muyum?Yoksa fiber pro paketi mi almak zorundayım.Fiber paketlerde müşterilere verdiği modem modelleri hakkında bilgi mevcut mu?TT den pahalı olması dışında tılgın modem yüzünden uzak duruyorum.
  • dark67 D kullanıcısına yanıt
    Sen başvurduğunda alabileceğin paketleri söylerler diye düşünüyorum ama senin ki fiber vdsl vereceklerini düşünmüyorum

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • quote:

Orijinalden alıntı: FiréLord

Ocak ayı bitmeden sanırım Türkiyenin her bölgesinde hizmet vereceklerini söylüyorlar.

karadeniz bölgesinde tek bir il bile yok rizeye ne zaman gelir acaba bilginiz varmı ?
  • dark67 D kullanıcısına yanıt
    Fiber paketi kullanabilirsin

Tilgin marka fiber modem verecekler.

Ya da zyxel.

Tavsiyem netspeed i arayip zyxel marka fiber modemi tercih etmen belki yardımcı olurlar.

• komoL kullanıcısına yanıt
    Superonline fiber ise olmaz.

Bakır kablo üzerinden hizmet alıyorsan yani adsl ya sa vdsl o zaman taşıyabilirsin

• Weezer kullanıcısına yanıt
    Ev telefonuna hiç gerek yok eğer herkesin cebi varsa.

Eve vereceğin para ile cep telefonun tarifesini yükselt daha karlı her halükarda

• netspeed te nakil ücreti ne kadar? bir de hat dondurma işlemi nasıl oluyor? türk netteki gibi sonraki ayın 1inden itibaren mi donuyor? hat dondurma ücretli mi?
  • netspeed'i düşünüyordum dedikleri gibi bulunduğum ile de gelmiş bu ay. fakat fiyatlarda artış gözlemledim. şu an hizmet aldığım turk.net'in yanından bile geçemiyor maalesef. ( 33mbps hız - akn yok + taahhüt yok + 1000 dk her yöne. )
  • Valla sitelerine beni arasınlar diye verdim numara ama aramayacaklar sanırım :D
  • Açıkçası bende 1 ay önce netspeed mi türknet mi derken netspeed seçtim,çünkü Türknet kadar şikayet görmedim ve YAPA altyapısında olmadığım için 35mbit hız verebiliyorlar.Halbuki hattım 82mbit'e kadar VDSL destekli.Netspeed 75mbit 200gb akn tarifesini kullanıyorum.

Tercih sebeplerimden büyük etkeni hız konusu oldu,çünkü sürekli 30mbit alacağıma 70mbit alıp kotadan sonra 24 kullanmak daha mantıklı geldi.Birazda kişisel bir şey tabi Ama netspeed'de bir sıkıntı yaşarsam ve bu konu büyürse Türknet'e de geçip orayıda bir denerim tabiki,bu iki firmadan başka f/p olan bir marka görmedim henüz.

Dediğiniz fiyat artışı sanırım VDSL kategorisindeki son 2 pakette olmuş.Açıkçası o paketlerde pek bana uygun değil,hattınızın muhtemelen VDSL destekli,ama ne kadar hız kaldırabiliyor bilmiyorum.35mbit'ten fazla hızı alabilecekseniz bence Netspeed orada daha iyi bir seçim olabilir.Ama tabiki bu saydığımız sebepler birazda kişisel olduğu için kimseyi yargılayamayız Türknet'te bir sıkıntı yaşamıyorsanız paketinizi stabil şekilde alıyorsanız gayet iyi,güle güle kullanın

• arkadaşlar ben netspeed e geçicem ama sıkıntı olmaması açısından burda kullananlara ve başka iss lerden geçenlere sormak istedim çünkü malum destek ekibinden yeterli teknik bilgiyi alamıyorum.

öncelikle ben türknet kullanıyorum ve gerçekten çok sıkıntı çekiyorum.sorularım şu şekilde

1-ben türknetten netspeed e geçiş yapacağım yani iptal vs ile uğraşmayacağım şuan vdsl kullanıyorum vdsl den port değiştirmeden geçiş yaparız dediler sıkıntı olmaz değil mi çünkü bölgemde boş vdsl portu yok şuan.

2-geçiş sürecinde internetin kesilmez dediler bu doğru mu 2-3 haftalık bir süreçten bahsettiler çünkü bu süreçte internetsiz kalmak istemiyorum.

3-canlı müşteri hizmetleri hep varmı yoksa türknet gibi eziyet mi ediyorlar.belirli saatlerde internet hızı yavaşlıyor mu ? bir kaç arkadaş 75 mbit hız paketlerinden bahsetmiş şuan öyle bir paket yok kaldırıldı mı yoksa ben mi gözden kaçırıyorum ?
    4-modem arayüzünde 63 mbit alabilirim gözüküyor turknet bana inatla 35 bilde değil 26 mbit veriyordu netspeed te bu şekilde bir sorun yaşarmıyım ?

şimdilik aklıma gelenler bu şekilde son olarak kullananlar memnunlar mı acaba ?

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi attakkann1 -- 8 Ocak 2018; 17:47:6 >

• attakkann1 kullanıcısına yanıt
    Merhaba,ben 1.5 aydır kullanıyorum ve 75mbps'lik tarifeyi benden duymuş olabilirsiniz.

Öncelikle nakil yaparsanız iptal etmeden mevcut portunuzu Netspeed'e geçirmiş olursunuz.

Geçiş sürecinde internetiniz kesilmez ama o sürecin ne kadar uzayacağı Türknet'e kalmış,onların kapısını çalacaklar çünkü.

Canlı müşteri hizmetleri var fakat belirli saatlerde,onun dışında sadece arıza kaydı açılıyordu sanırım.Ücretsiz çağrı merkezleride yok henüz.Açıkçası müşteri hizmetlerine hiç işim düşmediği için o açık oldukları saat dilimini bilmiyorum,bunu müşteri hizmetlerine öğle vakitlerinde sorabilirsiniz.

İnternet hızım stabil,sadece bağlandıktan 2 gün sonra akşam bir düşüş yaşadım sanırım o da TT yurtdışı çıkışlarını değiştirdiği içindi.Bir daha böyle bir sorunla karşılaşmadım.

Sitelerinde 75mbit'lik tarife yok fakat bana gelen sözleşmede öyle bir tarife var.Ve onlarda bunu seçip yollamış,hattım 80mbit'e kadar sorunsuz alabiliyor 100 üzerinden 80 civarı hız vermeleri lazımken sözleşmeyle beraber 75mbitlik tarifeyi yollamışlar bana.Bende aradım Netspeed'i hattınız o kadar kaldırıyor dediler,açıkçası bu fiyata bu hızı başka bir firmada vermediği için bende ağzımı açmamayı seçtim şimdilik.

Modem arayüzünde bende 100mbit'leri görüyorum fakat hat zayıflama değerinide işin içine katacağınız zaman o değerler düşebilir,ama hat değerleriniz iyiyse o hızları alabilirsinizde.Bu işi bilen arkadaşlara XDsl istatistiklerinizi yollarsanız size ortalama ne kadar hız alabileceğinizi söylerler.

Son olarak detaylı kullanıcı deneyimimide aşağıda atacağım linkten okuyabilir,aldığım hızlara bir göz gezdirebilirsiniz.SOL'dan ve ADSL'den geçtiğim için fazlasıyla memnunum,ben sıkıntı yaşamadım tavsiye edebilirim bu yüzden.

Fakat her firmada olduğu gibi Netspeed'de de sıkıntı yaşayan arkadaşlar var.

https://forum.donanimhaber.com//mesaj/yonlen/130183386

• mcrew kullanıcısına yanıt
    Nasıl yani hocam netspeed de mi tılgın modem kullanıyor.Beki netspeed de kendi modemimizi kullanabiliyor muyuz?
  • İstanbulda var mı yok mu şimdi netspeed?

• kralkarga kullanıcısına yanıt
    Henüz yok.

< Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
  • xdsl verilerim bu şekilde

işte türknet bana inatla 26 mbit veriyor milenicomda baktığımda 40 mbit alınabilir gözüküyor ben bu değerlerle 50 mbit i alabilirim herhalde diye düşünüyorum.ilk etapta 100 mbit e kadar olan 58 tl lik paketi denerim sıkıntısız 50 mbit alırsam 99 tl lik sınırsız pakete geçerim.evden saha dolabına mesefem google maps e göre tam 200 metre.

mesajınızdan anlamadım şey ücretsiz çağrı merkezi yok derken nedemek istediniz ? arama ücreti mi yoksa olası bir sorunda falan ekstra ücret mi talep ediyorlar ?

birde telefonda görüştüğüm müşteri hizmetleri yetkilisi geçiş işleminde ekstra hiç birşey yapmanıza gerek yok diyor yinede bir geçis belgesi tarzı birşey göndericekler ve ben onu imzalıcak mıyım ? bu konuda bilgisi olan var mı ?

@Dr. Boone hocam siz ne düşünüyorsunuz forumumuzun internet gurusu olarak

• attakkann1 kullanıcısına yanıt
    mustifb M kullanıcısına yanıt
    Bu hat 50'yi rahat kaldırır, port tanımında bir sıkıntı var. 26 mbit diye bir port tanımı yok, snr sıkıntısı olmadığı sürece (ki sizde yok) ya 24 ya da 35 olur diye biliyorum. @mustifb Birisinde daha böyle sıkıntı görmüştüm, sanırım tt santralinde tanıdık ile falan çözmüştü. Taşeron cahiller ekranda gördüğünden başka birşey bilmediği için kendinden emin olması doğal

Geçiş belgesi dediğiniz "abonenin işletmeci değiştirmesi için talep formu" oluyor. BTK mevzuatı gereği bu formdan iki nüsha doldurup abonelik sözleşmesi ile beraber göndermeniz gerekiyor. Bunun biri eski iss'ye gidiyor, diğeri yeni iss'de kalıyor sanırım.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Dr. Boone -- 8 Ocak 2018; 23:24:53 >
  • Dr. Boone kullanıcısına yanıt
    ahh bi çözüm yolu bulsam türk telekomunda gerekirse kapısını aşındırırım ama ben bulamadım malesef.neyse birde netspeed deneyelim bakalım başımıza en kötü ne gelebilir ki ?

birde netspeed kullanan arkadaşlara sormak istiyorum akn li paketler akn bitince ekstra akn satın alma seçeneği var mı ? şuan 58 tl ye 100 mbit e kadar 200 gb akn çok daha mantıklı geldi 50 mbit akn siz internetten

eski evimde zaten 50 mbit 250 gb akn ile sıkıntısız ayı tamamlıyordum.
  • Turknetten gecis yapan oldu mu? Gecis ne kadar suruyor? İnt kac gun icinde aciliyor?

• 
Sayfa: önceki 1920212223
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.