Şimdi Ara

Netspeed ve türknet 24 veriyor türk telekom 16

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
12
Cevap
0
Favori
556
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
  • Netspeedle türknet 24 verebildiğini iddia ediyor ama şöyle bir sorun var şehirde fiber altyapı yok saha dolapları eski yani vdsl modemim olmadiği için kontrol edemiyorum bağlatip eski bakır kablolarla nasıl 24 verilebiliyor anlamış değilim yakında sırf bununiçin modem alıp deneyebilirim o kadar çok garibime gitti bu durum verse türk telekom 24 mbps verir o vermezken başka firmalar veriyor santrale çok uzak değilim diye mi acaba bu hızlar gözüküyor 400-500 metre mesafesi var türk telekom santralinin saha dolabınında 10 metre mesafesi var biri beni aydinlatirsa sevinirim

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >

• bu mesaj silindi

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Guest-0EF48BDE1 -- 17 Temmuz 2020; 20:57:42 >
  • https://www.milleni.com.tr/fiber-nerede

Burda hız ne gözüküyor? 24 mbps vdsl için çok düşük bir değer. Bu yüzden türk telekom es geçiyor olabilir.

< Bu ileti tablet sürüm kullanılarak atıldı >
  • EnemyTerritory E kullanıcısına yanıt
    26 mbps gözüküyor. Vdsl yok oturduğum yerde sadece toki konutlarının önünde vdsl dolaplarından var oda bir tek tokiye hizmet veriyor

• Adsl gözüküyor bakmama gerek bile yoktu ama yinede bakayim dedim

• quote:

Orijinalden alıntı: erkaninn59

26 mbps gözüküyor. Vdsl yok oturduğum yerde sadece toki konutlarının önünde vdsl dolaplarından var oda bir tek tokiye hizmet veriyor

Uzak bir kabinden bağlantı sağlanacak olabilir ya da sisteme yanlış işlenmiş olabilir. Türknette yapada 3 kmden vdsl gönderip 6 mbit alan kullanıcı vardı. Saha dolabıyla 1-1.2 km gibi bir mesafe olması lazım 26 mbit çıkması için.

https://forum.donanimhaber.com/turknet-e-gecersem-max-kac-hiz-alirim--130810017

Burda bir kullanıcının sorgulattığında 32 mbps gözüküyormuş ama modemde 26 mbps olmuş. Başka bir kullanıcın sorgulattığında ve türk telekomu aradığında 27 mbps gözüküyormuş, bağlattığında modemde 48 mbps gözükmüş, kuruluma gelen elemanlar da şaşırmış bu mesafeden nasıl vdsl verdiler diye.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi EnemyTerritory -- 21 Ocak 2018; 16:36:35 >

• EnemyTerritory E kullanıcısına yanıt
    Vdsl saha dolabıyla 1.2 km mesafem var google haritalar öyle gösteriyor

• Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Daha Fazla Göster
  • quote:

Orijinalden alıntı: erkaninn59

Vdsl saha dolabıyla 1.2 km mesafem var google haritalar öyle gösteriyor

Ordan verilecek olabilir. Ancak türknet'in başka kullanıcılara 24 mbps vdsl deyip, aa sizin orda vdsl yokmuş adsl verebiliyoruz dediği olmuştu. Onun dışında bina içi kablolamanın iyi olması önemli, şu konuda bir arkadaş 24 mbps vdsl kullanıyormuş, 17 mbit alıyor:
    https://forum.donanimhaber.com//mesaj/yonlen/130944937

Açıkcası komşudan vs alıp denenebilecek bir modem yoksa, riskli olur. 49 liraya 16 mbps sınırsız adsl veriyorken, vdsl olmazsa boşuna para ve zaman kaybı yaşatabilir.

• Benzer durum benim başımada geldi türknet 24 veririz dediler vdsl abone ettiler beni vdsl diye bişey yok bulundugum bölgede 2 hafta aboneligim başlamadı iptal ettirip adsl başlattım 3 günde baglandı. Sorgulama ekranlarına güvenmiyorum TTnet müşteri temsilcisi sorun kesin cevap istiyorsanız bulundugunuz bölgedeki santral binasına gidip sorun ben öyle ögrendim. Sonucta adamlar altyapıyla ilglenen tecrübeli insanlar oldugundan yanlış olma olasılıgı neredeyse yok.
  • siz turk telekomu dikkatte alin derim ben

• Türk telekomu alıyorum ciddiye zaten diğerlerini pek almıyorum

• benimde başıma gelmişti, ozamanlar pek fikrim yoktu 35 diyince 35 alıcamı zannediyordum ama yanılmılışım.24 almanın için 2 seçenek var 1-öncelikle kabin vdsl olması lazım. vdsl değil normalse 16 üstüne çıkamassınız.2- santralle karşı karşıya , yan yana veya maksimum 100-150 metreyse alabilirsiniz (çok yakın olmalısınız ).
    türknetten başvuru yaptım. vdsl olarak türknetin sisteminde 35 gözüyüküyordu. türk telekomun sitesinde 35 gözüküyordu. müdürlüğüde aradım orasıda 35 diyordu ama en sonuda adsl bağladılar.. bölgede altyapının kaldırmadığı için.yani hepsi bir sistem üzerinden bakıyolar. doğruysa hepsi doğru yanlışşsa hepsi yanlış oluyor.(bazı siteler (millencom vb..) bunlarda müşteri çekmek için hep yüksek gösteriyolar ). yani en yakın dolap hangi tip se ondan alırsınız (adsl-vdsl) ayrıca en doğru bilgiyi bölgeye bakan teknisyen bilir. yakalamak lazım . (müdürlükte muhattabıyla görüşürseniz onlarda konuya hakimdir)

• 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.