Şimdi Ara

Nietzsche ve Varoluşçuluk

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir (1 Mobil) - 1 Masaüstü1 Mobil
5 sn
49
Cevap
0
Favori
1.134
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 123
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş

• Nietzsche'ye göre güçlü olan haklı. Bknz: Güç istenci. Aristokrat bir savaşçı ahlakının kendi değerlerini yaratmış bir bireyde ortaya çıkışı. Yani "efendi olmak". Nietzsche aslında iktidar ve üstünlük çılgını, ne kadar etkili bir eleştirmen olsa da bilimden sapmış, megalomaniye kapılmış birisi. Ben çocuklarla aşık oynayan, tabiatın mantığından kaçamazsınız her şeyi Zeus yıldırımla dümenler insanın karakteri kaderdir diyen Efesli antika hocasını tercih ediyorum. Nietzsche'nin beynindeki sonunda onu delirten ve öldüren hastalık Nietzsche'yi kendisinin çok meşhur üst insan (ubermensch) saplantılarına sürüklemiş olabilir. Özgünlüğü tavan bir filozof ama hezeyanı da aforizması da fazla bol ve lüzumsuz. Nietzsche yalnız genel olarak varoluşçu filozoflardan daha iyi çaresizliğe değil güce, adanmışlığa ve yenilenmeye inandığı için.

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >

• Nat Alianovna kullanıcısına yanıt
    bir şeyi de bilme.
  • I know nothing but I only act like I know everything.

• sene 2020.
    ben niçeden daha zekiyim ve haklıyım, çoğu kişi de niçeden daha zeki olduğuna eminim.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Novagate -- 15 Nisan 2020; 13:51:44 >
  • quote:

Orijinalden alıntı: Nat Alianovna

I know nothing but I only act like I know everything.
    ms 2000 TC de yaşıyorsun ortadoğuda doğmuşsun ne öyle havalar
  • quote:

Orijinalden alıntı: avcılarınavcısı

ms 2000 TC de yaşıyorsun ortadoğuda doğmuşsun ne öyle havalar

Alıntıları Göster
    Narsisizm. Dünya nüfusu 8 milyar, varolan bağlam sayısı trilyonlarla ifade ediliyor. Kimin ne yaptığı belli değil. Ortadoğu diye de bir yer tarihte yoktu Arap İslam Türk İmparatorluklarından geriye sefalet kalınca ve petrol yatakları keşfedilince öyle bir yer icat ettiler sonraki yüzyıllarda ortadan kalkması dileğiyle.

• Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Daha Fazla Göster
  • quote:

Narsisizm. Dünya nüfusu 8 milyar, varolan bağlam sayısı trilyonlarla ifade ediliyor. Kimin ne yaptığı belli değil. Ortadoğu diye de bir yer tarihte yoktu Arap İslam Türk İmparatorluklarından geriye sefalet kalınca ve petrol yatakları keşfedilince öyle bir yer icat ettiler sonraki yüzyıllarda ortadan kalkması dileğiyle.

Alıntıları Göster
    konu sahibi kusura bakması güzel tartışma çıktı. dur ben şu kazı bir yoliyim.

buradaki ışıltın, diğerlerinin, diğer üyelerin karanlığı sayesindedir. coğrafya kaderdir kaderindir. bu bölgeye de ortadoğu ismini vermişler. alsac loren ismini verseler o zaman onu söyleyecektim değişen bir şey yok bağlam aynı. bu coğrafyayı gözüne soka soka anlatmama gerek yok herhalde :d

• quote:

Orijinalden alıntı: Guest-83479A53E

Bu mesaj silindi.
    sende eski kız arkadaşım gibi..
  • Nat Alianovna kullanıcısına yanıt
    güç istenci tesbittir temenni değil..

nitche yi yedirmeyiz..
  • quote:

Bu mesaj silindi.

Alıntıları Göster
    dna testinde ben yahudi o alman çıktı..
  • sething kullanıcısına yanıt
    Nietzsche'nin < gizli > temennisi üst insan. O sebeple Nietzsche üstünler veya dev kişiler düşüncesinde kalmak durumunda.

• avcılarınavcısı kullanıcısına yanıt
    Orta Doğu kavramı İngiltere sömürgeler bakanlığı tarafından bölgeyi sömürme amacıyla kullanılmaya başlanmış coğrafi bir tanımdan çok siyasi bir kavramdır. Bölgede yaşayan Türklerin, Arapların, Kürtlerin, Yahudilerin, Farsların, Azerilerin, Türkmenlerin, Lurların, Belucilerin koyduğu bir isim değildir; bölgeye komşu Gürcülerin, Yunanların, Hintlilerin de koyduğu bir isim de değildir. Bu yüzden arkadaş bu kavramdan rahatsız olmuş olabilir çünkü bu kavramın koyulma amacı burayı sömürmek.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Eski Açık Sarı Desene -- 18 Nisan 2020; 23:38:5 >
  • Eski Açık Sarı Desene kullanıcısına yanıt
    Bu coğrafyaya, coğrafyanın belirlediklerine (coğrafi determinizme) bu kadar aldırmamasını söyledim aslında ama bir süre sonra mesajımı sildim. Yazdıklarınız doğru. Ortadoğu fazlasıyla yeni siyasi ve indirgemeci bir konsept, tarihsel bir coğrafi tanım değil.

• quote:

Bu mesaj silindi.
    gerektiği anda hızlıca ciddileşebilirim..de gerek yok..yoksa var mı:..

canımsın..
  • quote:

Bu coğrafyaya, coğrafyanın belirlediklerine (coğrafi determinizme) bu kadar aldırmamasını söyledim aslında ama bir süre sonra mesajımı sildim. Yazdıklarınız doğru. Ortadoğu fazlasıyla yeni siyasi ve indirgemeci bir konsept, tarihsel bir coğrafi tanım değil.
    Size katılıyorum.

• 
Sayfa: 123
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.