Şimdi Ara

Nikon d300 d300s d7000 hangisi yardımm

Bu Konudaki Kullanıcılar:
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
12
Cevap
0
Favori
1.545
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
  • Arkadaşlar sadece fotoğraf bakımından kıyaslar iseniz sizin tavsiyeniz nedir d300 d300s d7000

• Sadece fotoğraf olarak birbirinden farkı olmayan makinalar. APSC sensöre ve benzer yorumlara sahipler. Ama yanış yoldasınız bunu bilin. d300s ve d7000 alakasız makinalar. Amatör biriyseniz ki karşılaştırılan gövdelere bakınca bunu anlıyorum d7000 seçmenizde yarar var.
  • quote:

Orijinalden alıntı: madmax50

Sadece fotoğraf olarak birbirinden farkı olmayan makinalar. APSC sensöre ve benzer yorumlara sahipler. Ama yanış yoldasınız bunu bilin. d300s ve d7000 alakasız makinalar. Amatör biriyseniz ki karşılaştırılan gövdelere bakınca bunu anlıyorum d7000 seçmenizde yarar var.

Üstad şimdi amatör demeyelim de daha önceden anolog mamiya kullanıyorduk ama danışmak istedim :) d300 dediğin gibi farklı segmentlerde dediğin ibi ikiside crop ama iki makinenin de sensörü farklı hani işin gerçeği d300 daha prof ama d7000 yeni bu kafamı karışıtırdı :)
  • d300 ile d300s arasında fotoğraf kalitesi açısından fark var mı üstad
  • quote:

Orijinalden alıntı: bilisim91

d300 ile d300s arasında fotoğraf kalitesi açısından fark var mı üstad

APSC boyutta sensöre sahip üç modelde. İmaj kalitesi olarak aynılar diyebiliriz. Oluşacak farkı lensler belirleyecektir. JPEG çekecekseniz renk yorumları ve iso başarımı işlemcisi güçlü olan d300s ve d7000 tarafından daha iyi olacaktır. D300 ve s modeli arasındaki en büyük fark s modelinde video çekimi olması. Fotoğraf olarak aralarında farkedilir bir fark yok.
  • quote:

Orijinalden alıntı: madmax50

quote:

Orijinalden alıntı: bilisim91

d300 ile d300s arasında fotoğraf kalitesi açısından fark var mı üstad

APSC boyutta sensöre sahip üç modelde. İmaj kalitesi olarak aynılar diyebiliriz. Oluşacak farkı lensler belirleyecektir. JPEG çekecekseniz renk yorumları ve iso başarımı işlemcisi güçlü olan d300s ve d7000 tarafından daha iyi olacaktır. D300 ve s modeli arasındaki en büyük fark s modelinde video çekimi olması. Fotoğraf olarak aralarında farkedilir bir fark yok.

Üstad işte mamiya dan sonra d7000 elime küçük geliyor bide bir iki ustaya sordum alma dedi fx de biraz tuzlu malum d300 ile d300s işlemci farklı mı üstad

• Nikon D7000'i kullanıyorum. Ve çok memnunum. D300'ü ise bir arkadaşım kullanırken inceleme fırsatım oldu. D7000 ile karşılaştırıldığında çok daha sağlam bir body. Tamamı magnezyum alaşımlı çünkü. Video merakınız yoksa ki bana göre fotoğraf makinesi fotoğraf çekmelidir; D300S çok güzel bir makine. Ancak, D7000 ile arasındaki farka değer mi derseniz, ben aynı ikilemde kaldığımda D7000'i seçtim. Bana kalırsa şu an D300S almak için uygun bir zaman değil. Nikon D400 bekleniyor. Bu model çıkınca D300s'in fiyatı daha aşağı iner diye düşünüyorum. Her iki makine de Fullframe'den önceki son çıkış diyebilirim. Şartlarınızı azıcık daha zorlayarak Fullframe bir makine almanızı tavsiye ederim.
  • Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Canon 1100D için lens tavsiyesi
    13 yıl önce açıldı
    Nikon D3200 vr2 alınır mı?
    9 yıl önce açıldı
    Daha Fazla Göster
  • quote:

Orijinalden alıntı: sailman77

Nikon D7000'i kullanıyorum. Ve çok memnunum. D300'ü ise bir arkadaşım kullanırken inceleme fırsatım oldu. D7000 ile karşılaştırıldığında çok daha sağlam bir body. Tamamı magnezyum alaşımlı çünkü. Video merakınız yoksa ki bana göre fotoğraf makinesi fotoğraf çekmelidir; D300S çok güzel bir makine. Ancak, D7000 ile arasındaki farka değer mi derseniz, ben aynı ikilemde kaldığımda D7000'i seçtim. Bana kalırsa şu an D300S almak için uygun bir zaman değil. Nikon D400 bekleniyor. Bu model çıkınca D300s'in fiyatı daha aşağı iner diye düşünüyorum. Her iki makine de Fullframe'den önceki son çıkış diyebilirim. Şartlarınızı azıcık daha zorlayarak Fullframe bir makine almanızı tavsiye ederim.

Üstad çok güzel yazmışsın :) Dediğin gibi fotoğraf makinesi fotoğraf çekmeli ki video sensörü öldürüyor zaten :)d300 ile d300s arasında fotoğraf açısından farkı var mı üstad hiç kullandın mı peki :)

• D7000, D7100, D300 ve D300S gibi Alt Orta ve Orta seviye APS-C sensörlü DSLR makineler arasında imaj kalitesi bakımından çok önemli farklar olmadığını İnternet üzerindeki birçok incelemede görüyorsunuz. Önemli olan kişinin kullandığı makineye ne derece hakim olduğu ve vizörden nasıl baktığı bence. Ben d300 ile D90 ve D7000 arasında çok büyük bir fark göremedim. Ancak, D7000'in düşük ışık koşullarında ISO başarımı yönünden daha iyi olduğunu söyleyebilirim. Ancak bu farkı bile çok iyi bir ekranda ayırabilirsiniz. En iyi makine o an yanınızda olan ve hakim olabildiğiniz makine...
  • Size kendimden bir örnek vereyim. D90 ve D7000 kullanıyorum. D90'da 11, D7000'de ise 39 noktalı AF sistemi var. Ama ben D90'ı alışkın olmam nedeniyle D70002e göre çok daha efektif kullanıyorum. Çünkü D7000'e daha yeni yeni hakim olabiliyorum. Ve inanın ki imaj kaliteleri çok farklı değil. Bugün çok çeşitli makineler ile çekilmiş olan fotoğraflara şöyle bir baktığınızda, şu anda konuşmuş olduğumuz düzeyin çok altında kalan makineler ile bizlere verilen bir ders niteliğinde harika fotoğraflar çeken insanları görüyorsunuz. Önemli olan bir yerden başlamak ve kendini geliştirmek diye düşünüyorum. Fullframe makineleri tüm söylemin dışında tutuyorum. Umarım bir gün geçebilirim.
  • quote:

Orijinalden alıntı: sailman77

Size kendimden bir örnek vereyim. D90 ve D7000 kullanıyorum. D90'da 11, D7000'de ise 39 noktalı AF sistemi var. Ama ben D90'ı alışkın olmam nedeniyle D70002e göre çok daha efektif kullanıyorum. Çünkü D7000'e daha yeni yeni hakim olabiliyorum. Ve inanın ki imaj kaliteleri çok farklı değil. Bugün çok çeşitli makineler ile çekilmiş olan fotoğraflara şöyle bir baktığınızda, şu anda konuşmuş olduğumuz düzeyin çok altında kalan makineler ile bizlere verilen bir ders niteliğinde harika fotoğraflar çeken insanları görüyorsunuz. Önemli olan bir yerden başlamak ve kendini geliştirmek diye düşünüyorum. Fullframe makineleri tüm söylemin dışında tutuyorum. Umarım bir gün geçebilirim.

Üstad öyle güzel yazmışsın ki çok beğendiğimi dile getireyim. Dediğin gibi makine crop olduğu sürece eski makine dahi olsa çok fazla fark olmuyor. iş, makineyi sevmeye kalıyor. Ki makineyi makine yapan lens olduğunu düşünmekteyim. O yüzden elime daha kullanışlı gelmesi ve iso performansının d300s göre daha iyi olduğunu düşünerek d300 de karar kıldım. bunun sebeplerinden biri de ellerimin büyük olması diyebilirim:) Ama alacak arkadaşlara benim nacizane tavsiyem 3 makine de crop yani tam kare değil o yüzden aşırı bir fark yok aralarında baksınlar makineye hangisini sever ler ise onu alsınlar iş makinede değil çeken de:)

• Formu okuyan arkadaşlara uzunca araştırmalaraım sonucu nacizane tavsiyelerim :

d300 d300s body olarak magnezyumdur daha büyük daha sağlam fakat d7000 ile aralarında muazzam bir ağırlık farkı vardır.

d300 iso olarak çok az dahi olsa d300s e göre daha avantajlı

d300 video çekmiyor d300s 720p en can alıcı nokta eğer ki video istiyor iseniz d7000 alın video çekerken kendi kendine odaklıyor makine bu ciddi bir özellik.

d7000 alacak isenz mutlaka garantili alın ölü piksel yağlanma gibi kronik sorunlar olabiliyor ve ölü piksel sadece sensörün değişmesi ile olur ki oda hem pahalı hemde yeni sensör takıldıktan sonra değişmiş bir sensöre sahip makine olacaktır.

İso konusunda en iyi performans d7000 de buda önemli bir özellik

3 makinede af motoru var motorsuz lensler için önemli bir avantaj

Alırım daha sonra satarım diyor ıseniz kesinlikle d7000 alın daha güncel bir makine

d7000 menu türkçedir ve bilen bilir nikonun menusu ve kullanımı karışıktır (Lakin alıştıktan sonra çok kolaydır)

alacak olan arkadaş crop makinelerde gönlünün hoşuna gitmesi olduğunun taraftarıyım tabi çok eski makine olmadığı sürece :))

• 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.