Şimdi Ara

Nikon D3200&Nikon D5100&Canon 600D

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
5
Cevap
0
Favori
567
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
  • Arkadaşlar bu üç ürün arasında kaldım bildiğiniz gibi fiyatlar hemen hemen aynı sizce hangisini almalıyım?
    Dipnot:Yeni başlıyorum ve çoğunlukla özel an cekimi icin alıyorum.

•  Nikon D3200&Nikon D5100&Canon 600D

Sony, Pentax, Nikon'un sensörleri Canon'un sensörlerinden %10 daha büyük olduğu için fotoğraf kalitesinde %10 kadar fotoğraf kalitesi farkı vardır. Bu nedenle Nikon ürünün tavsiye ederim. D3200 ile D5100 yüz arasında body kalitesi, açılır ekran, 16mp olması nedeniyle %55 daha büyük tekil pixel boyutu nedeniyle D5100 öncelikli tercih olurdu. Eğer büyük boy tablolar çıkartmayacak iseniz 24mp li D3200 alınabilir.

alınca hemen 50mm f/1.8 lens alma gafletine düşme. 50mm ler Fullframe cihazlar içindir. DX makinelerde 75mm denk gelir. Dx için alacağınız lens 35mm f/1.8 G dir. Ama bunun yerine Sigma 17-50mm f/2.8 almayı tercih ederim. Devede kulak bir performans farkı yoktur.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi rocker_tr -- 25 Mart 2015; 19:34:54 >

• yalnız ben anlamadım şu an siz hemen hemen benim ne yapmak istediğimi anlamıssinizdir benim öyle profesyonel falan değil öylesine tamamiyle bi de SONY
    SLT-A58
    diye bi ürün var bu nasıl acaba

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Ürünü pek bilmiyorum. Özellikleri güzel ama dikkatimi çeken husus nedense düşük ışıkta iso performansı baya düşük. Bir de cihaz A-mount. Bildiğim kadarıyla sony tüm cihazlarını artık e-mount olarak çıkartacak. Bu da zamanla a-mount lenslerin üretiminin kesileceği anlamına gelir. Cihazı sıfır olarak alacak iseniz buna da dikkat etmek lazım.

http://snapsort.com/compare/Nikon-D5100-vs-Sony-SLT-A58

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi rocker_tr -- 25 Mart 2015; 19:50:38 >
  • aliyilmaz828 A kullanıcısına yanıt
    Hocam ben hobi amaçlı 600D aldım 1 yıl önce. Gayette memnunum, bu işi profesyonel düzeyde yapmadığım için %10luk fotoğraf kalitesi düşüşünü pek hissetmiyorum. Tabiki işin piri olanlar bunu hisseder ve ne 600D ne de D5100 kullanmazlar :))

Hobi olarak alacaksan ben tavsiye ederim 600D'yi zaten yanında 18-55 lens var gayet yeter. İleride de daha geniş bir lens alırsın götürür seni :)
  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.