Şimdi Ara

Nikon D5100-D3100/Canon EOS 550D

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
4
Cevap
0
Favori
2.131
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
  • Merhaba arkadaşlar. Amerika'ya giden bir akrabamız var kendime hali hazırda makine arıyo olduğumdan oralardan getirtmenin daha uygun olacağını düşündüm. 800 dolarlık bir bütçem var. D5100 ve EOS 550D'nin Body fiyatlarını karşılayabiliyorum. D3100'ü ise kitle birlikte alabilirim. Ama Türkiye'den biraz para daha biriktirip lens falan alıp Body olarak aldığım makinelerle kullanırsam D3100'den daha iyi performans alıcağımı tahmin ediyorum. Çok kararsız kaldım. Makineyı öyle özel günlerde çıkartıp çekiyim diye kullanmak için istemiyorum. İşin bir ucundan girip geliştire geliştire sonuna kadar gitme amacım var fotoğrafçılık konusunda. Yardımınıza ihtiyacım var. Hangisini alırsam doğru bir tercih yapmış olurum uzun vaadede? Pentax'a mı yönelsem yoksa :)

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi mplusk -- 12 Mayıs 2011; 10:34:39 >

• 550d kesinlikle.

iyi video kaydı, tr kullanıcısı çokluğu, ve güzel fotoğraf çekmesi yetiyor. kağıt üzerindeki karşılaştırmalara bakma. amatörsen çektiği fotoğraflar seni kesinlikle tatmin edecektir. ben 550d kurcaladım daha üst ve iyi modeli diye 60d aldım. farkı anlamam sanırım 2 yılımı alır.

diğerleri ve 550d arasındaki farkı anlamanda senin 2 yılını alır. fark varsa tabi. en can alıcı özelliği 60fps hd video kaydı. çok düşünme çok araştırma bence. 550d al geç. diğerleri hakkında bilgim olmadığı için yorum yapamıyorum tabi. makinem dün geldi. işte yüksek isoda gren falan diyorlar. kapalı alanda 800 iso artıyor bile. tabi bu amatör olduğunu düşünerek yazdığım yorumdur. daha tecrübeli arkadaşlarınsa muhakkak söyleyecekleri birşeyler vardır.

ben şunu söyleyebilirim 550d alırsan bana sövmezsin. dua eder misin bilmem :)
  • quote:

Orijinalden alıntı: muzombo

550d kesinlikle.

Kesin olan nedir? Amaç fotoğraf çekmekse 550d nin d5100 e hiçbir üstünlüğü yok. D5100 ün bugüne kadar üretilmiş aps-c sensörlü makineler içinde en iyi görüntü kalitesine sahip olduğu biliniyor. (D7000 le birebir aynı). Ayrıca kit lensiyle 550d den tatmin edici bir görüntü kalitesi beklemeyin. 18 mp lik sensörden biraz olsun dişe dokunur görüntü kalitesi almak için lense ciddi paralar harcaman gerekecek. Onun yerine d3100 body ve 18-105 vr ya da d3100 kit kalan paraya da 35mm f/1.8 al. İlla da 550d alacam dersen 18-55mm yerine 18-135mm alman daha iyi olur. En azından zoom derdin olmaz.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi haart -- 22 Mayıs 2011; 20:47:11 >
  • D-SLR FOTOĞRAF makinesinde ki bu video çekme isteğini ve makine alırken buna dikkat edilmesi gerektiğini ilk sende duydum "muzombo" kardeşim. Sen fotoğraf makinesi alıyorsun Kamera değil öncelikle bunun bilincinde olmalısın. Ama tabi herkes hem fotoğraf hemde video çekmek ister, bunun yanında getireceği de fazla paradır. Fotoğraf kalitesi olarak istersen 550d den 5100 ün yada kaliteli bir lens ile 3100 ün hiçbir farkını anlayamazsın 550d den. 550d nin ışıksız mekandaki çekimi gerçekten çok düşük ve 800 iso artmaz ve yetmez bile.! Işıksız mekanlarda flashsız çekim her makine de zordur ama 550d de biraz daha belirgin. Türkçe menü falan dersek 550d ile d3100 falan gider. Ama bu işe amatörlükle başlayıp ilerde geliştireceğim diyorsan zaten söylediğin makineler, seni 5d mark II ye kadar bile götürebilir eğer işi doğru kaparsan. Ama seçim sana kalmış tabiki, ama söylendiği gibi HİÇBİR ŞEY KAĞIT ÜZERİNDEKİ KADAR BASİT DEĞİLDİR. Fotoğrafçıların tavsiyelerini birebir almalısın ;)

• Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Canon 600D Fotoğraf Makinesi
    geçen yıl açıldı
    CANON 5D
    8 yıl önce açıldı
    CANON EOS 350D
    19 yıl önce açıldı
    Daha Fazla Göster

Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.