Şimdi Ara

Nikon D5100 mu Canon 600D mi ?

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
11
Cevap
0
Favori
1.692
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
  • yaklasik 3 aydir giris seviyesi dslr bir cihaz almayi dusunuyorum ve 3 ozellikle fiyat yuzunden bir turlu karar veremedim
    alacagim yerde bu iki cihaz arasinda yaklasik 60-65 euro kadar fark var
    oyle cok ileri seviyede en azindan simdilik fotografcilik ile ugrasacagimi sanmiyorum
    ama en azindan uzunca bir sure baska bir cihaz almak istemiyorum
    genel kullanim icin oyle cok didiklemeden
    basit kullanici icin iki cihaz arasindaki oneriniz nedir?
    iki ürün arasında yaklasık 60 70 euro fark var
    nikon daha ucuz tabi nikon hem yenı olması hem ucuz olması bakımından gonlum ona kayıyor ama bilemiyorum 3 aydır karar veremedim ...

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi aenyy -- 8 Ağustos 2012; 17:00:52 >

• İki cihazda harikadır.Bence imkanınız varsa iki cihazıda elinize alın.Kararı hemen vereceksiniz
  • Araya bir makine daha ekleyeyim
    Nikon d5100 fiyati 530 euro civarinda
    Canon 600d 577 Euro
    Nikon d3200 ise 511 euro civarinda
    Kafayi yemek uzereyim diyebilirim
    Fiyat onemli biraz onemli benim icin
    D3200 u tercih etmezsem tercihim d5100 olacak yabi bu konu biraz d5100 mu d3200 mu ye dondu

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • quote:

Orijinalden alıntı: aenyy

Araya bir makine daha ekleyeyim
    Nikon d5100 fiyati 530 euro civarinda
    Canon 600d 577 Euro
    Nikon d3200 ise 511 euro civarinda
    Kafayi yemek uzereyim diyebilirim
    Fiyat onemli biraz onemli benim icin
    D3200 u tercih etmezsem tercihim d5100 olacak yabi bu konu biraz d5100 mu d3200 mu ye dondu

d5100 ü almanızı tavsiye ederim. Açılır ekran, HDR çekim, biraz daha uzun pil ömrü gibi seçeneklerle biraz daha ön plana çıkıyor. Zaten d3200 ü biraz öne çıkaran MP. Ama inanın MP'ye gerek yok.
  • nikon 5100 çok içime yatmıştı ama alacağım yere gittim ve üzerinde gelen kit lens de titreşim engelleme sistemi yok(stabilizer)
    bu yıktı benı resmen :)
    bu gidişte canon 600d edinicem gibi duruo
  • Canon 600D vs Nikon D5100

Nikon D3200 vs Nikon D5100

Canon 600D vs Nikon D3200

Teknik olarak hemen hemen böyle ama asıl kararı makineyi eline alınca verirsin

Not:Megapiksele takılma illa en yüksek olanı alıcam diye hataya düşme sadece baskıda fark eder yani pek önemi yok,

• video önemliyse canon daha iyi yalnız resimleri nikona göre biraz mat olacaktır
  • Fotoğraf ve video kaliteleri benzer.Direk bu daha üstün demek doğru değil
  • hocamhttp://snapsort.com/ --> compare kısmından makineleri kıyaslayabilirsin, D3200 de güzel bir makina ama D5100 tavsiye ederim, mp pek önemi yok. Nikon larda VR lensle satılan modeller var türkiyede 100 tl fark ediyor.
  • Benzer şartlar altında D5100 aldım bir hafta içinde :) d3200ü d5100ün önüne koymanızı pek tavsiye etmiyorum kendimce. 600D ile D5100 arasında sanki 5100 biraz daha ileride gibi ama aralarındaki farkı bizim algımamız biraz zor gelebilir.
  • d3200 mp avantajı iyi bir lens olazsa dezavantaja dönüşebiliyor muş öyle okumuştum d3200 d3100 ün üstüne konumlandırdı eğer d5100 den iyi bir makine olsaydı d5100 üstüne konumlandırdı bence git bir tekno markette ikisini eline ala ve şunu istiyorum de ben olsam canon 600d alırdım çünkü canon un lensleri daha ucuz ama hanigisini alırsan hiç bir pişmanlık duymazsın
  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.