Şimdi Ara

Nikon D7000 den D700 e gecilmelimi

Bu Konudaki Kullanıcılar:
1 Misafir - 1 Masaüstü
5 sn
18
Cevap
1
Favori
1.491
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş

bende d7000 var ekipmanim d700 icin iygun sizce gecmelimiyim' beni gecmeye iten sey d700 un iso performansinin daha iyi olmasi yoksa d7000 den cok memnunum , acelem yok bekleyedebilirim bir fikir danisayim istedim sadece simdiden tesekkurler,,

d800 al demeyin cunku makineyi elde kullaniyorum d800 icin tripod sart deniyor heryerde ,kaldiki ben hep yanimda tasiyorum makinemi ve elde cekiyorum fotolari hic tripot kullanmiyorum ..

esas istedigim makinede elde cekimde titremeyen jilet gibi foto cekebilmek bu arada noise olmadan tabiki .. tesekkurler

• ff hastaligi yayiliyorrrr!!!

d700 cok guzel makine butce sikintiniz yoksa ve makinenizle video cekmiyorsaniz agirlik avantaji disinda d700'e gecmenizin kaybettirecegi birsey yok.
    zaten bu ikinci el mark2 ve d700 ler sifir d7000 sinifi makine alacaklarin aklini celmeye baslayacak yavas yavas.

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Yanlız bari ben bu D800 olayını anlayamadım.Keskin fotoğraf ile gövdenin ne alakası varmış
  • quote:

Orijinalden alıntı: Sh@rKs-PoWeR

Yanlız bari ben bu D800 olayını anlayamadım.Keskin fotoğraf ile gövdenin ne alakası varmış

shark burada tartslmis pxel buyudugu icin keskin foolar icin yuksek shutter sped yada tripod lazm diye ben hep elde cekm yapiyorum odan su anda hic dusunuyorum d800 u

forums.steves-digicams.com/nikon-dslr/197570-hand-holding-d800.html
  • İlginç gerçekten.D800'e geçme zaten bende tavsiye etmem sana.Makinenin o bazı sorunları düzelsin önce ,

Gerçekten kalite atlaması yaşaman için tam kare gövde kullanmanı isterim ancak.Temiz D700 bulursan kaçırma.Taş gibi gövde
  • quote:

İlginç gerçekten.D800'e geçme zaten bende tavsiye etmem sana.Makinenin o bazı sorunları düzelsin önce ,

Gerçekten kalite atlaması yaşaman için tam kare gövde kullanmanı isterim ancak.Temiz D700 bulursan kaçırma.Taş gibi gövde

izmirde var erin dijitalde 13000 de 3000 tl , birde gani de var 8500 de 3500 tl ikiside temizmis
  • Perdeler güzel.D7000 üstüne rahat rahat alırsın

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Derin arkadaşın bu konudaki incelemesi hepimiz için yararlı olacak aslında.

Ben de K-5 satıldıktan sonra d700'e geçsem mi diye düşünüyorum. K-5'in yüksek iso ve imaj kalitesi konusunda performansı bana fazla fazla yetiyor, yani o yönden bir ihtiyacım yok. Yani benimki tamamen göz açlığından dolayı FF 'in getirdiği yüksek iso, lensleri daha geniş kullanmak, daha fazla bokeh gibi şeyler de var tabi onlar getirileri olacak. Sonuçta hobi yaptığım için de pek mantığına bakmıyorum canım isterse alayım diyorum. En azından bi tadına bakmak istiyorum ama her şey güzel değil.

Makinanın çok büyük olması. Ben sokak çektiğim için makinanın portatifliği önemli. k-5 bu açıdan harikulade ama d700 öyle olmayacak. pentax k-x'ten nikon d700'e geçen bir arkadaş zaman zaman dışarı çıkarken "şimdi kim taşıyacak" diye makinasını almadığını söylemişti. Ben her zaman çanta taşıyorum, yani genel anlamda taşımak sorun değil ama elde taşımak yorucu olabilir. Makinanın baya büyük olması turist tadında gezmeyi zorlaştırabilir.

Bir de d7000 kullansam misal 24mm 2.8 D ve 85mm 1.8 D ile kullanırım. Bu set FF ile de uyumlu ama D700'ün tam potansiyelini verecek mi meçhul. Yani D7000'i 18-70mm ile kullanarak güzel fotoğraflar çekebilirsin ama bir de Sigma 18-50 veya Nikon 17-55 ile kullanmak var. Böyle bir durumda kalmak da istemem.

Bu konular insanı durduruyor biraz. Benzer şartlarda olduğumuzdan fikir verecektir

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Ed - -- 23 Ağustos 2012; 1:45:45 >

• quote:

Orijinalden alıntı: Crosshair

Derin arkadaşın bu konudaki incelemesi hepimiz için yararlı olacak aslında.

Ben de K-5 satıldıktan sonra d700'e geçsem mi diye düşünüyorum. K-5'in yüksek iso ve imaj kalitesi konusunda performansı bana fazla fazla yetiyor, yani o yönden bir ihtiyacım yok. Yani benimki tamamen göz açlığından dolayı FF 'in getirdiği yüksek iso, lensleri daha geniş kullanmak, daha fazla bokeh gibi şeyler de var tabi onlar getirileri olacak. Sonuçta hobi yaptığım için de pek mantığına bakmıyorum canım isterse alayım diyorum. En azından bi tadına bakmak istiyorum ama her şey güzel değil.

Makinanın çok büyük olması. Ben sokak çektiğim için makinanın portatifliği önemli. k-5 bu açıdan harikulade ama d700 öyle olmayacak. pentax k-x'ten nikon d700'e geçen bir arkadaş zaman zaman dışarı çıkarken "şimdi kim taşıyacak" diye makinasını almadığını söylemişti. Ben her zaman çanta taşıyorum, yani genel anlamda taşımak sorun değil ama elde taşımak yorucu olabilir. Makinanın baya büyük olması turist tadında gezmeyi zorlaştırabilir.

Bir de d7000 kullansam misal 24mm 2.8 D ve 85mm 1.8 D ile kullanırım. Bu set FF ile de uyumlu ama D700'ün tam potansiyelini verecek mi meçhul. Yani D7000'i 18-70mm ile kullanarak güzel fotoğraflar çekebilirsin ama bir de Sigma 18-50 veya Nikon 17-55 ile kullanmak var. Böyle bir durumda kalmak da istemem.

Bu konular insanı durduruyor biraz. Benzer şartlarda olduğumuzdan fikir verecektir

yorumun icin sagol Cross ....

seninki goz acligi degil , k5 benim d7000 almasaydim ki ( k5 bulamadigim icin d7000 almistim ) alacagim makine idi cunku gerek iso kalitesi gerek su gecirmezligi gerek kucuklugu grrek govdeden sarsinti engelleme sistemi beni onu almam konusunda tahrik etmisti ama o donem bulamadim ve alamadim , zaten fotolarinin ne kadar net oldugunu goruyorum forumlarda ,

senin olayin ( kaldiki bu ben ve bircok kiside boyle ) Nikon un bir uyusturucu gibi olmasi alisan alismayan herkez bir Nikon sahibi olmak istiyor acayip bir cekiciligi var aletin ve sen eminimki pentaxi satacak ve tekrar Nikon alacaksin, serefsiz alet insanin kanina giriyor ve zehirlyor butun olau bu :)

Tekrardan sagol , alacagimiz D700 lerle nice fotolara :).

• D700 akar
  • arkadaşım d700 kullanıyor çok klas makine ,değil d7000den 60d den bile geçerim fırsatım olsa ,alana satana hayırlı olsun d700 candır can.
  • abi ne yapıyorsunuz ya ... cok feci almak istiyorum simdi .. offf .. ya ben aldıktan sonra d600 falan çıkarsa o nasıl olur ki d700 den iyimi kötümü ???
  • d700 ve d7000 iso performansları

Nikon D7000 den D700 e gecilmelimi

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi bari -- 24 Ağustos 2012; 2:35:34 >
  • Hocam D7000 amazon.de sitesinde " discontinued " olarak belirtilmiş.D7000 para ederken geçişini yap mutlaka D700'e

http://nikonrumors.com/2012/08/23/nikon-d7000-listed-as-discontinued-on-amazon-de.aspx/
  • quote:

Hocam D7000 amazon.de sitesinde " discontinued " olarak belirtilmiş.D7000 para ederken geçişini yap mutlaka D700'e

http://nikonrumors.com/2012/08/23/nikon-d7000-listed-as-discontinued-on-amazon-de.aspx/

ya Can uretilmeyecek o kadar model varken bence olmaz bir yanlışlık vardır gibime geliyor

• Nikon üretim konusunda çok sıkıntı yaşıyor hocam.D7000 üretim hatlarını D800'e yada D600'e kaydıracak olabilirler
  • bende 60d den ff ye geçmeyi düşünüyorum ama bakalım ya 5dm2 olacak d700 yada bunların yeni çıkacak plastik ama özellikli versiyonlarını merak ediyorum beklemedeyim
  • Plastik ama özellikli terimi ilginç olmuş hocam.Gerçekten yeni modellerde maliyet nedeniyle makineler bir ucuzumsu olmaya başladı
  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.