Şimdi Ara

NISI ND1000 10 STOP ND FİLTRE

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
4
Cevap
0
Favori
660
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
  • Uzun pozlama fotoğrafçılığı yapıyorsanız ND filtre kullanmanız şarttır. Ben de gündüz bile uzun pozlama yapabileceğiniz NİSİ ND100 10 Stop super ND filtreyibir süredir kullanmaktayım. Bu filtreyle ilgili tecrübelerimi NISI 10 STOP yazısından okuyabilirsiniz. Bu filtreyle ilgili sorularınız olursa buradan seve seve yardımcı olabilirim

• Merhaba hocam peki filtre alırken en büyük boyu mu almak gerekir, elimizde diyelim 67mm lik bir lens var ve belki de ileride 82mm lik farklı bir lens alırsak bu durumda onunla birlikte kullanamayağız değil mi? Bu açıdan soruyorum.
    Bir de sabit 10 stop mu yoksa değişken mi almak mantıklı. Değişken olanlardan almak daha mantıklı geliyor bana fakat gerçekten 0 aralıkta kalite sapması oluyor mu?
    Açıkcası 500tl civarı bir bütçe ayıramam şu an nd filtre için fakat almışken de kalitesizini almak yerine kalitelisini almak daha mantıklı geliyor bana. Nd filtre her fotoğrafçıda olması gereken bir aparat bence. Fotoğraflarınızı merakla bekliyoruz.

edit: değişken nd filtrelerde 2 tane polarize filtrenin ters takılması mantığına göre yapıldığı duydum.Ne kadar kullanan arkadaş varsa hiçbiri tavsiye etmiyor. Alacaksanız sabit stop lu modellerden alın.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi iwd35 -- 15 Ekim 2018; 8:9:20 >
  • iwd35 İ kullanıcısına yanıt
    Benim kullandığım yöntem şu,

Filtrelerimin hepsini 77mm aldım.
    Ardından 77-52
    52-43mm dönüştürücü aparatları aldım. Bu şekilde max 77mm lenslere kadar filtrelerimi kullanabileceğim :)

Ayrıca bildiğim tek şey değişken filtrelerin en pahalısının bile verimsiz olduğu.
  • ND Filtre fiyatları objektif fiyatlarına yaklaşmış, kıymetlerini bilmek lazım.
  • Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    ND Filtre tavsiyesi ?
    11 yıl önce açıldı
    Daha Fazla Göster

Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.