Aracım NİSSAN TERRANO 2001 MODEL OLUP kayış kopması nedeniyle servise tamire bırakıldı. Servis yetkilileri su devir daim pompasının değişmesi gerektiğini bununda fiyatının işçilik hariç 1013 tl olduğunu söylediler.Bunun üzerine 10 yıldır servise götürdüğüm yer olduğundan dolayı güvenerek tamam dedim.Ancak 1 gün sonra tesadüfen yaptığım araştırmada aynı ürün piyasada 140 ile 180 tl arası tayvan menşeyli 240 ile 260 tl arası orjinal japon manlı fiyatları tespit ettim.
Bu fiyatlar kdv dahil fiyatlardır.Sonuç olarak sevise göre 4 katı kazıklandığımız ortaya çıktı. Nissan yetkilisi YASEMİN hanımla 15 şubat 2012 saat 13:30 da yaptığımız telefon görüşmesinde kendilerine bu parçanın bu fiyata mal edildiğini yapabilcekleri bişey olmadığını ve dilediğiniz yere bildirebilirsiniz bizim fiyatımız bu demiştir....!
SONUÇ: ARACINIZI HERHANGİ BİR NEDENDEN DOLAYI SERVİSE GÖTÜRDÜĞÜNÜZDE PİYASA ARAŞTIRMASI YAPMADAN TAMİR OK Nİ SAKIN VERMEYİN!..!!
11 yıllık arabayı niye yetkili servise götürürsün ki?
Geçmiş olsun. Benzer bir durum benim başıma gelmişti. Servisin malzeme ve işçilik için 450 TL istediği bir arızayı, malzemeyi piyasadan30 TL'ye temin edip 20 TL'ye de değiştirmek suretiyle 50 TL'ye halletmiştim. Servise dönüş yaptığımda "hayırlı olsun!" diyerek pişkinlik göstermişlerdi. Hele garanti kapsamında değilse yetkili servislere asla gitmemek gerekir bence... İstisnasız bütün markalarda yetkili servisler kafadan iki üç kat fazla fiyat veriyorlar, gidenler de bunu bilerek gitsinler ki sonra yaşanan hayalkırıklığı çok kötü oluyor...