Ayrıntılar diğer konularda yazıyor o yüzden kısaca anlatayım. Araba 2016 model 2017 Ocak trafiğe çıkışlı. 1.2 dig-t turbo benzinli cvt otomatik visia donanımlı (en boş donanım paketi)
İki hafta önce bakımı yaptırdım sanayide. 400 lira tuttu. Bir ay kalmıştı garantiye, bende boş verdim sanayiye gittim. Rutin bakımlar yapıldı, balata falan baktılar ama iyi hala.
Gecen yaz İzmir'e taşındım maalesef ve ayda 700 800 km şehir içi sabah akşam trafiği felç halinde yolculuk yapıyorum. Yol açıkken 5.5 6 lt yol çok tıkalı ise 10 litreden fazla bile yakıyor. Ama cok tıkalı dediğim ortalama hızım 5-6 km saatte. Az değil çok da değil bir yakması var kısaca. 15 20 km ortalama hız olursa 7 8 lt civarı yakıyor.
Müzik falan kapalıyken hafiften tıkırtı geliyor ama nereden geliyor bilmiyorum. Zaten çok az bende çok sallamıyorum. Yazın birisi park halindeyken aynayı kırmış. Hızlı yapıştırıcıyla yapıştırdım. Kaskonun yenilenmesini bekliyorum daha yaptırmadım ne kadar tutar bilmiyorum o yüzden.
Bunlar dışında hiç bir arıza değişim falan Olmadı. İlişkimiz gayet güzel devam ediyor. Vites ilk günkü gibi tekleme falan yok. Ama motor ilk aldigimda hiç ses çıkarmıyordu. Ama HİÇ. Şu an normal motor sesi çıkarıyor, Diğer sıfır benzinliler kadar anca.
Kısacası ben hala mutluyum mesudum. O dönem hiz sabitleme, limitleme, 6 hava yastığı 4 cam otomatik falan olan benzinli çok ucuza almıştım. Şu an zaten c sınıfı fiyatları ucuyor. O dönem için bile ucuzdu. 62000 TL'ye almıştım.
Hayırlı forumlar hepinize. Seneye bu zamanlar görüşmek üzere
Güzel inceleme tşk.Motorda herhangi bir yağ eksiltme sıkıntı oldu mu malum zannımca yılda 10binden fazla km yapmışsınız motoru hassas umarım sanayide aracın spesifikasyonlarına uygun 5w40 yağ kulkanmışsınızdır seste değişme derken anormal bir durum oldu mu
Cvt sorun çıkartmaz zaten.Motor da turbodan kaynaklı 100 bini geçince ufak tefek şeyler çıkabilir.Fiyatlari da makul niye hiç tutmadı acaba ? 2016 senesinde bende sıfır c segmenti araç düşünüyordum fakat bütçem kısıtlıydı.O ara 1.33 Auris tercih etmiştim 53,000TL'ye.Eylül'de satışını verdim.3,5 sene boyunca ne bir masraf ne bir trim sesi vardı,hala sıfır gibiydi.Japon araçları zaten bakımlı olduğu sürece,yaşı farketmeksizin sürücüsünün başını ağrıtmaz
Nissan cvt’sine sorunsuz diyenide ilk defa duydum micraya 40 bin tl cvt masrafı çıkaran firmadır nissan cvt alıncaksa audi honda toyota gibi firmalar tercih edilmeli
quote:
Orijinalden alıntı: DeliCingene
Nissan cvt’sine sorunsuz diyenide ilk defa duydum micraya 40 bin tl cvt masrafı çıkaran firmadır nissan cvt alıncaksa audi honda toyota gibi firmalar tercih edilmeli
+1maalesef doğru garantı dışı cortlarsa büyük paralar döner
nissan pulsarın fişini neden çekti anlamıyorum,bence gayet binilebilecek bir araçtı.
quote:
Orijinalden alıntı: defiant82
Güzel inceleme tşk.Motorda herhangi bir yağ eksiltme sıkıntı oldu mu malum zannımca yılda 10binden fazla km yapmışsınız motoru hassas umarım sanayide aracın spesifikasyonlarına uygun 5w40 yağ kulkanmışsınızdır seste değişme derken anormal bir durum oldu mu
15 bini geçti bu sene, Max min arasını 5e bölün, 1 birim azalmıştı. Normal bakım zamanını 500 km geçmişti ben yaptirdigimda. 5.40 kullandı usta. Zaten renault motoru olduğundan Renault servisinde kullanılan yağdan koydu.ama o yağ çok da iyi olmayan bir yağmış sonradan baktım. Servislerde galiba ucuz olsun diye o yağı kullanıyormuş. Bir dahaki bakımı 10.000de yaptırıp kendim yağ götüreceğim. Ses değişimi şöyle,eskiden motorun çalıştığını anlama için kaputu açmak gerekiyordu o kadar sessizdi. Şimdi ise örneğin yeni bir Toyota benzinli falan kadar çıkarıyor öyle gürültü değil yani.
quote:
Orijinalden alıntı: montaj34
nissan pulsarın fişini neden çekti anlamıyorum,bence gayet binilebilecek bir araçtı.
Avrupa genelinde hedeflediği satışın yarısından azını sattı yıllık bazda. İptal edip geçtiler. Zaten artık suvlar rağbet görüyor bir de c hatchback segmentinde çok çok yerleşmiş insanların sevdiği alıştığı bir sürü araba var.tutunmak zordu. Onlar da uğraşmak istemediler galiba.
Sizin incelemenizden çıkıp fiyatlara bakmaya gittim şimdi satsanız baya kârdasınız :D Bende araba arıyorum uygun fiyatlıdır dedim ama pek kriterlere uymadı. Allah kaza bela vermesin
quote:
Orijinalden alıntı: ...BeDo...
Sizin incelemenizden çıkıp fiyatlara bakmaya gittim şimdi satsanız baya kârdasınız :D Bende araba arıyorum uygun fiyatlıdır dedim ama pek kriterlere uymadı. Allah kaza bela vermesin
Benim de kafamda bir fiyat vardı şu kadar eder falan diye. Ama maşallah siteye girince şaşırdım, uçmuşlar. Sonra diğer marka modellere baktım ve sebebini anladım.herkes topluca kafayı yemiş
Kendine vandalK
kullanıcısına yanıt
Bu ülkede her şey mümkün çokda şey etmemek lazım
Yakın zamansa sessiz bir araca bindiyseniz sizin aracınızın seslerini duymaya başlarsınız. Bana öyle olmuştu.
quote:
Orijinalden alıntı: kerotobil
Yakın zamansa sessiz bir araca bindiyseniz sizin aracınızın seslerini duymaya başlarsınız. Bana öyle olmuştu.
Daha yeni veya daha sessiz bir arabaya binmedim uzun zamandır. Zaten çevremde pek yeni arabası olan yok, bende hasbelkader aldım. Binersem editlerim
arabayi tarihin tozlu sayfalarina birakti nissan, son sahibi olunanlar klübüne aday bir araç bundan sonra.
Valide'nin getz'i satıp başka bir araç alacaktık. 1.2 turbo cvt pulsara bindiğimde aman allahım. Araç çok güzeldi. İç mekan kalitesi falan bayağı iyidi. Yumuşak palstikler. Canlı motor. Cvt şanzıman falan. Dedim ben bu arabaya binerim demiştim. Alacak olsam bunu alırdım heralde diye çok düşündüm. (sadece tasarımı hafif eski gibi kalıyordu.) Tabi onu almadık, cesaret edemedik, acaba valideye büyük mü gelecek diye. Clio aldık geçtik. Ama gayet iyi di araç. Sevindim sorunsuz arızasız kullanmanıza. Kazasız belasız.
yeni mesaja git
Yeni mesajları sizin için sürekli kontrol ediyoruz, bir mesaj yazılırsa otomatik yükleyeceğiz.Bir Daha Gösterme