Şimdi Ara

NOKİA BL-5C batarya sorunu !

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
5 Misafir (1 Mobil) - 4 Masaüstü1 Mobil
5 sn
17
Cevap
0
Favori
3.570
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
  • nokia 6630 telefonum ve onun bl-5c modeli bataryası var. Birkaç güngür telefonun kapağını zor takıyordum. Pek umursamadım. Ama sebebini araştırınca bataryanın ortasında belirgin bir şişlik olduğunu gördüm. Batarya resmen iki taraftanda ortadan kalınlaşmış. Başka telefonlarda da denedim. 6230i ve 1100i telefonlarda. Onlara takarken zorlandım batarya bile zor kapandı.

Telefonu alalı o kadar çok olmadı. 1 senelik daha.

Acaba kullanmak tehlikeli olur mu, daha önce duydunuz mu böyle bişey, yarın nokia servise göstericem ama bir de size danışmak istedim. Garanti kapsamında mıdır bu durum acaba?

yardımlarınızı bekliyorum...

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi enis1024 -- 19 Şubat 2008; 20:52:30 >

• o bataryanın kodu 5l-5c değil bl-5c dir.Eğer orjinal batarya değilse bu gibi sorunlar olabilir.Ama orjinalse herhangi bir şekilde bi darbeye falan maruz kalmış olabilir.Ya da Nokia'nın hatalı ürettiği bl-5c lerdendir.Sitesinde kontrolü vardı bi araştır derim
  • yanlışlıkla bl yeribe 5l yazmışım, düzelttim şimdi onu.

batarya orjinal telefonla beraber gelen batarya. darbe falan kesinlikle yok. çok dikkatli kullanırım ben. uzun zamandan beri de ilk defa açtım zaten kapağı. o hatalı üretim bataryalardan değil. kontrol etmiştim nokia nın sitesinden. batarya zor takılıyor yaw. hatta dış ar

öncelikle teşekkür ederim cevabınız için. başka bir sorum daha var.

ben yarın servise götürücem bataryayı. ordan gönderseler fabrikaya değiştirirler mi? ya da garanti kapsamında mı bu olay?
  • quote:

Orjinalden alıntı: enis1024

yanlışlıkla bl yeribe 5l yazmışım, düzelttim şimdi onu.

batarya orjinal telefonla beraber gelen batarya. darbe falan kesinlikle yok. çok dikkatli kullanırım ben. uzun zamandan beri de ilk defa açtım zaten kapağı. o hatalı üretim bataryalardan değil. kontrol etmiştim nokia nın sitesinden. batarya zor takılıyor yaw. hatta dış ar

öncelikle teşekkür ederim cevabınız için. başka bir sorum daha var.

ben yarın servise götürücem bataryayı. ordan gönderseler fabrikaya değiştirirler mi? ya da garanti kapsamında mı bu olay?

batarya garanti dahilinde diye biliyorum.Olmazsa bi arkadaş 15 liraya orjinal batarya satıyordu forumda.Hem de kapasite olarak Nokia bataryalardan daha güçlü.Ben aldım 2 gün gitmeyen telefonun şarjı 4 güne vuruyor

• Cihaz bataryası garantiye girmez diye biliyorum ama şansını dene eğerki garantiye girmedi 15-20 arası saygılar
  • quote:

Orjinalden alıntı: serdarumma

Cihaz bataryası garantiye girmez diye biliyorum ama şansını dene eğerki garantiye girmedi 15-20 arası saygılar

yaw bunun kulaklığı bile garantiye giriyor. bataryasının da girmesi lazım ?

6230i de tekrar denedim az önce kapağı zor kapandı telefonun. nasıl sişti bu kadar aklım almıyor

peki arkadaşlar annemin 1100i var. onun bataryayı kullansan batarya servise gittiği zaman, sorun çıkar mı? modeli BL-5CA

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi enis1024 -- 19 Şubat 2008; 21:26:24 >
  • up
  • Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    İphone X batarya değişimi
    2 yıl önce açıldı
    IPhone 6s batarya sorunu
    6 yıl önce açıldı
    Daha Fazla Göster
  • cep telefonun bataryası garantiye giriyor mu?

bilen varsa cevaplasın lütfen.
  • quote:

Orjinalden alıntı: ::ExtremE::
    o bataryanın kodu 5l-5c değil bl-5c dir.Eğer orjinal batarya değilse bu gibi sorunlar olabilir.Ama orjinalse herhangi bir şekilde bi darbeye falan maruz kalmış olabilir.Ya da Nokia'nın hatalı ürettiği bl-5c lerdendir.Sitesinde kontrolü vardı bi araştır derim

Öncelikle Extreme arkadaşıma teşekkürlerimi sunmak istiyorum ama bir yandanda darıldım doğrusu...insan bi link felan verir, bi referans olur değil mi ama...
    Hemen olayımdan bahsetmek istiyorum arkadaşlar...koskoca kurucu üyelerden olan extreme dostumun referansını müsadesiyle kullanarak burada satışta olan sıfır Nokia BL-5C bataryalarından söz etmek istiyorum...Gerekli ayrıntıları İkinci El forumunda aşağıda verdiğim linkte bulabilirisiniz...

http://forum.donanimhaber.com/m_20709841/tm.htm
    yada
    http://forum.donanimhaber.com/dukkan.asp?mem=298493

@enis1024: Satış ürünüm olduğundan dolayı yanlış anlamaya maruz kalmak istemiyorum ama senin sorduğun soruyada cevap vermek istiyorum...Şayet garanti firması telefonla birlikte götürdüğünüzde ve durumu ayrıntılı olarak anlattıktan sonra firma bataryanızı kontrol edebiliyor ve kontrol sonrasında keyfi kararlar doğrultusunda işlem yapılabiliyor...Bilgilerinize...

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi dj.trust.06 -- 21 Şubat 2008; 23:36:08 >

• Gittigidiyordan 5ytl ye almıstım 10 tane + 4ytl kargo 54 ytlye 10 tane bl-5c bataryam olmustu hepsi de orjinal
  • dj.trust.06 saol bilgiler için. yarın inş gidicem servise kaç gündür unutuyorum faturayı evde. bakalım ne diyecek oradaki adam...
  • quote:

Orjinalden alıntı: dj.trust.06

quote:

Orjinalden alıntı: ::ExtremE::
    o bataryanın kodu 5l-5c değil bl-5c dir.Eğer orjinal batarya değilse bu gibi sorunlar olabilir.Ama orjinalse herhangi bir şekilde bi darbeye falan maruz kalmış olabilir.Ya da Nokia'nın hatalı ürettiği bl-5c lerdendir.Sitesinde kontrolü vardı bi araştır derim

Öncelikle Extreme arkadaşıma teşekkürlerimi sunmak istiyorum ama bir yandanda darıldım doğrusu...insan bi link felan verir, bi referans olur değil mi ama...
    Hemen olayımdan bahsetmek istiyorum arkadaşlar...koskoca kurucu üyelerden olan extreme dostumun referansını müsadesiyle kullanarak burada satışta olan sıfır Nokia BL-5C bataryalarından söz etmek istiyorum...Gerekli ayrıntıları İkinci El forumunda aşağıda verdiğim linkte bulabilirisiniz...

http://forum.donanimhaber.com/m_20709841/tm.htm
    yada
    http://forum.donanimhaber.com/dukkan.asp?mem=298493

@enis1024: Satış ürünüm olduğundan dolayı yanlış anlamaya maruz kalmak istemiyorum ama senin sorduğun soruyada cevap vermek istiyorum...Şayet garanti firması telefonla birlikte götürdüğünüzde ve durumu ayrıntılı olarak anlattıktan sonra firma bataryanızı kontrol edebiliyor ve kontrol sonrasında keyfi kararlar doğrultusunda işlem yapılabiliyor...Bilgilerinize...

@dj.trust.06 bak ben yazmasamda sen kendin geldin referans oldun

• Kardeş anlamadınmı neden olduğunu pil önrünü doldurdu şişti pil şarj tutmaz bişey yapmaz Kısa dewreden ısnır şişer ama kardeş 50 ytl değilki 15 ytl orj bulursun.
  • quote:

Orjinalden alıntı: serdarumma

Kardeş anlamadınmı neden olduğunu pil önrünü doldurdu şişti pil şarj tutmaz bişey yapmaz Kısa dewreden ısnır şişer ama kardeş 50 ytl değilki 15 ytl orj bulursun.

pil normal performansta çalışıyor. ömrü daha dolmadı ki. benim için bir problem yok. kapağı kapansa yeter. ama ben bir sorun çıkar mı diye soruyorum.
  • servise gönderdim. 1020 miliamperlik yeni modelle değiştirmişler.
  • Kardeş senin telefonun aynısı bende de var. Batarya şişti demişsin. Su, yağ, çamur deterjan vb. şeyler ile temas etmişse şişmesi normal. Bundan kurtulmak için bataryayı kurut. İşe yaramıyorsa garantiye girermi bilmem giriyosa haliyle verirsin. Olmuyosa e hayırlı olsun yeni bir batarya alırsın. Ama yok ben sorunu hallettim diyosan gene o sıvılardan uzak tut

< Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
  • 9 senelik konuyu hortlatmak için üye olmuş. Garantiye kesin girer
  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.