Şimdi Ara

Nokia Lumia 930 video inceleme 'Nokia'nın en yenisi ne kadar iddialı?'

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
76
Cevap
1
Favori
2.330
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1234
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
  • Nokia'nın üst segmentteki en yeni akıllı telefon modeli Lumia 930, tasarım özellikleri, Windows Phone 8.1'in yenilikleri ve başta kamerası olmak üzere teknik detayları ile dikkat çekiyor. Peki ama bu telefon ne kadar iddialı,  merak ettiğiniz tüm sorulara videomuzda yanıt vermeye çalıştık. İyi seyirler...

Resim Galerisi

Resimin Açıklaması
    Nokia Lumia 930 - Fotoğraf Örnekleri

• kamerasını gerçekten beğenmedim rakiplerinden geride. gece çekimi özellikle 920 daha iyi idi.

• Tıp demiş babasının burnundan düşmüş : ))

< Bu ileti tablet sürüm kullanılarak atıldı >
  • Lumia kullanndım ama bir türlü alışamadım. IOS ve android den sonra bir acayip geldi. Lumialar da en beğendiğim özelliklerden biri hatta en beğendiğim özelliği Navigasyonu.

• quote:

Orijinalden alıntı: cyntic

Lumia kullanndım ama bir türlü alışamadım. IOS ve android den sonra bir acayip geldi. Lumialar da en beğendiğim özelliklerden biri hatta en beğendiğim özelliği Navigasyonu.

Android ve ios daki tüm navigasyon programlarını üst üste koy ama bir nokia here maps etmiyor. Samsung bile nokia navigasyonunu kullanmak için anlaşma yaptı.
    Nokia navigasyon işini çözmüş.

• O kadar kalınlığa rağmen o pil çok çok düşükyine o kadar kalınlığa rağmen ısınması da iyi değil arayüz halen iosa Androide rakip bile değil yani bence halen çok ekmek yemesi lazım özellikle bilmiyorum sizler neler düşünüyorsunuz ama bir akıllı cihazda masaüstü olması lazım WP de sadece kilit ekranı ve menü var kişiselleştirme çok kısıtlı

• Erdi Bey videoda göstermiş olduğunuz klasörleme uygulaması çok eski bir uygulama. Sistem bazında GDR1 ön izleme ile gelen klasörleme bu şekilde

Bunu biliyorsunuzdur fakat video esnasında atladınız sanırım Cortana yı aktif edebilmek için ülkemize destek vermesine gerek yok dil ve bölge ayarları Amerika ve Amerikan İngilizcesi olarak ayarlayıp konum servisini açmanız yeterli Cortana için.

İncelemeniz içinde ayrıca teşekkürler.

@Fx57

• Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Daha Fazla Göster
  • quote:

Orijinalden alıntı: MR. H

Erdi Bey videoda göstermiş olduğunuz klasörleme uygulaması çok eski bir uygulama. Sistem bazında GDR1 ön izleme ile gelen klasörleme bu şekilde

Bunu biliyorsunuzdur fakat video esnasında atladınız sanırım Cortana yı aktif edebilmek için ülkemize destek vermesine gerek yok dil ve bölge ayarları Amerika ve Amerikan İngilizcesi olarak ayarlayıp konum servisini açmanız yeterli Cortana için.

İncelemeniz içinde ayrıca teşekkürler.

@Fx57

Merhaba,

Klasörleme konusu genelde Windows Phone'da eksik bir yön gibi biliniyor dolayısıyla farklı seçeneklerinin göstermenin yararlı olacağını düşündüm.

Cortana konusuna gelince, dili değiştirerek aktif etmek mümkün tabi ki ancak Türkiye'de satılan bir cihaz için dil ve bölge seçeneklerinin değiştirerek bir özelliği aktif edip göstermeyi uygun bulmuyorum. Meraklısı tabi ki deneyebilir ancak standart haliyle gelmediği sürece ancak meraklısına hitap eder :)

Yorumunuz için teşekkür ederim.

Sevgiler,

• Biraz daha ince, kamerası az daha iyi ve fiyatı daha makul olsaydı eğer, şu anda önerilebilecek en iyi telefonlar arasına girerdi naçizane fikrimce.

Bence Windows Phone 8.1 hızlı yol alıyor, bir sonraki büyük güncellemede aradaki fark iyiden iyiye kapanır gibime geliyor. Uygulama tarafında da 300 binden fazla app var marketinde anca rakipleri kadar oyuna sahip değil Erdi beyin dediği gibi.

Bu arada inceleme yüksek kalitede olmuş, Erdi bey sizi tebrik ederim.

• güzelmiş

• Kim ne derse desin wp8 platformundaki bi cihaz icin donanim gercekten cezbedici.S8 islemci 2gb ram ekrani ppi degeri gpu beni etkiledi.Wp8 cihazlari biliyoruz cok fazla guc ihtiyaci olan bi platform degil.Bu donanimda uzun sure bu cihazi goturucektir

Ancak telefonun kart yuvasi olmamasi cok buyuk eksik 20mpx bi kameranin cektigi bir fotograf ortalama 6 7 mb buyuklugunde olacaktir.Tabi daha fazla renk detay diyince bu 10 mbi gececektir.8mp bi kamera 2.5 mb buyuklugunde fotograf cekiyor bu cihaz icin buyuk bi eksi.Ayni zamanda bu donanima ve wp8 gibi batarya sikintisi yasanan bi platformda 2420 mah baya dusuk bi miktar en azindan 3000 mah olabilirdi.

Telefon biraz fazla kalin bataryayi buyuk tutabilirlerdi.Yalniz fotograf cekimlerinde kontrast cok yuksek detaylar açık degil kontrast yuksekligi resmi resmen kapatmis benim gorebildigim bunlar.Ama donanim olarak gercekten hosuma gitti

• quote:

Orijinalden alıntı: lumiax920

quote:

Orijinalden alıntı: cyntic

Lumia kullanndım ama bir türlü alışamadım. IOS ve android den sonra bir acayip geldi. Lumialar da en beğendiğim özelliklerden biri hatta en beğendiğim özelliği Navigasyonu.

Android ve ios daki tüm navigasyon programlarını üst üste koy ama bir nokia here maps etmiyor. Samsung bile nokia navigasyonunu kullanmak için anlaşma yaptı.
    Nokia navigasyon işini çözmüş.

nokianin özel uygulamaları tek tek androide geldi mix radio here maps

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Erdi Bey

Daha önce mesut Çevik ile birlikte lumia 920 yi incelemiştiniz.Bu telefon ile ilgili farklı incelemeler de olacağını söylemişti mesut bey.Ama iş incelemeler gelmedi.Lumia 920 yi en son haliyle yani cyan güncellemesi almış haliyle tekrar incelemeyi düşünüyor musunuz?

• WP telefon kullanılmaz

• quote:

Orijinalden alıntı: DH Misafiri

Biraz daha ince, kamerası az daha iyi ve fiyatı daha makul olsaydı eğer, şu anda önerilebilecek en iyi telefonlar arasına girerdi naçizane fikrimce.

Bence Windows Phone 8.1 hızlı yol alıyor, bir sonraki büyük güncellemede aradaki fark iyiden iyiye kapanır gibime geliyor. Uygulama tarafında da 300 binden fazla app var marketinde anca rakipleri kadar oyuna sahip değil Erdi beyin dediği gibi.

Bu arada inceleme yüksek kalitede olmuş, Erdi bey sizi tebrik ederim.

Merhaba,

Video hakkındaki güzel yorumunuz için teşekkür ederim.

Evet oyun tarafının daha hızlı gelişmesi gerekiyor, fiyatı da daha uygun olabilirdi.

İyi pazarlar dilerim.
  • quote:

Orijinalden alıntı: The Executionerr

WP telefon kullanılmaz

Merhaba,

Görüşünüze katılmıyorum, doğru donanım uygun fiyata sunulursa kullanılır.

Eksikleri var, en basitinden Instagram bile henüz olgunlaşmadı dolayısıyla fiyat anlamında cezbedici olmalı.

Özellikle giriş ve orta segmentte WP mevcut yapısı ile daha rekabetçi olabilir, üst segmentte ise alınması gereken yol var diye düşünüyorum.

Teşekkürler.
  • fx57 kullanıcısına yanıt
    ERdi hocam sen tarafsızsındır şimdi sana bir soru sorayım. Bende lumia 920 var ,şimdiye kadar denediğim ilk nesil wp8 telefonların hepsinde ekranda parmağı sürüklerken kayan yazılarda ve kutucuklarla titreşim oluyordu.Kaydır bırak yapınca oldukça akıcı fakat parmağı kaldırmadan sürüklerken titrek gidiyordu.

S800 işlemcili l930 da bu problem giderilmiş midir ,akıcılık ne durumda ?

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi lumiax920 -- 31 Ağustos 2014; 12:11:46 >
  • nokia satıldı ama çekirdek kadro değişmemiş belli ki,
    "yapabileceğin halde her zaman bir şeyleri eksik bırak!" efsane sloganlarına sağdık kalmışlar yine.

ince ve hafif olsaydı, sd kart koymamalarının bir dayanağa olurdu.

Yine de şekil ve ekran 10 numara olmuş, windows phone lara özendirecek kalitede.

• quote:

Orijinalden alıntı: fx57

quote:

Orijinalden alıntı: The Executionerr

WP telefon kullanılmaz

Merhaba,

Görüşünüze katılmıyorum, doğru donanım uygun fiyata sunulursa kullanılır.

Eksikleri var, en basitinden Instagram bile henüz olgunlaşmadı dolayısıyla fiyat anlamında cezbedici olmalı.

Özellikle giriş ve orta segmentte WP mevcut yapısı ile daha rekabetçi olabilir, üst segmentte ise alınması gereken yol var diye düşünüyorum.

Teşekkürler.

Bir ara iOS, WP, Android'i bir arada karşılaştıran işletim sistemi incelemesi hazırlarsanız çok iyi olacağını düşünüyorum. Çünkü telefondan ziyade yazılım da önemli bir yer tutuyor.

Teşekkürler

Ekleme: Elinizde iOS cihaz yok sanırım, bu sebeple Android ile WP de olur

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Elsa -- 31 Ağustos 2014; 12:28:22 >

• quote:

Orijinalden alıntı: lumiax920

ERdi hocam sen tarafsızsındır şimdi sana bir soru sorayım. Bende lumia 920 var ,şimdiye kadar denediğim ilk nesil wp8 telefonların hepsinde ekranda parmağı sürüklerken kayan yazılarda ve kutucuklarla titreşim oluyordu.Kaydır bırak yapınca oldukça akıcı fakat parmağı kaldırmadan sürüklerken titrek gidiyordu.

S800 işlemcili l930 da bu problem giderilmiş midir ,akıcılık ne durumda ?

Merhaba,

Cihaz son derece akıcı. Yazılarda değil ancak özellikle kutuları kaydırırken çok yakından ve dikkatlice baktığınızda görselde ufak bir titreşim hissediyorsunuz.

Teşekkürler.
  • 
Sayfa: 1234
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.