Bildirim
Notebook'un hdd'i bozuldu
Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar:
Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
Giriş
-
quote:
Orjinalden alıntı: tritonreloaded
Merhaba, emektar fujitsu d1840 notebook'um var fakat hdd'den acayip sesler gelmeye başladı ve ne format atabiliyorum ne de bir şey yüklüyebiliyorum. Yeni hdd alıpta ölü bi yatırımda yapmak istemiyorum, sizce napmalıyım? ikinci el'de alcağım hddler başımı ağrıtabilir mi?
Sadece Hdd'nın değil.Herzaman,herşeyin yenisini tercih ederim.
Bu arada hdd'ya Lowlevel format atın bakalım düzelicekmi. -
Selam öncelikle Low Level Format fiii tarihinde kalma.
Pek kimsenin bilmediği bir püf noktası var. Çalıştığım dönemlerde uyguladığımız soğuk kompres uygulaması. Öncelikle Hdd'yi sarsmadan yerinden çıkartın. Elinizde bilgisayar bileşenleri ile birlikte gelen antistatik poşetlerden varsa onun içine koyun. Yok ise buzdolabı poşetide olur. Poşetleme işleminden sonra ikinci bir poşete yerleştirin ve havasını boşaltın (içinize çekerekde olur). Sımsıkı ağzını bağlayın ve evinizdeki derin dondurucuda 1 saat bekletin. Derin dondurucusu yoksa dolabın normal bölümünde 5 saat kadar bekletin. Dikkat etmeniz gereken husus direk olarak buz kütlesinin veya herhangi bir donmuş kütlenin üzerine direk koymayın. Izgara varsa ızgara üstünede koyabilirsiniz. Bu uygulama ile Yaklaşık 2 hafta önce bozulan Laptop HDD'mi kurtardım. Hala çalışıyor :) -
quote:
Orjinalden alıntı: Commandotore
Selam öncelikle Low Level Format fiii tarihinde kalma.
Pek kimsenin bilmediği bir püf noktası var. Çalıştığım dönemlerde uyguladığımız soğuk kompres uygulaması. Öncelikle Hdd'yi sarsmadan yerinden çıkartın. Elinizde bilgisayar bileşenleri ile birlikte gelen antistatik poşetlerden varsa onun içine koyun. Yok ise buzdolabı poşetide olur. Poşetleme işleminden sonra ikinci bir poşete yerleştirin ve havasını boşaltın (içinize çekerekde olur). Sımsıkı ağzını bağlayın ve evinizdeki derin dondurucuda 1 saat bekletin. Derin dondurucusu yoksa dolabın normal bölümünde 5 saat kadar bekletin. Dikkat etmeniz gereken husus direk olarak buz kütlesinin veya herhangi bir donmuş kütlenin üzerine direk koymayın. Izgara varsa ızgara üstünede koyabilirsiniz. Bu uygulama ile Yaklaşık 2 hafta önce bozulan Laptop HDD'mi kurtardım. Hala çalışıyor :)
dediğin yol denenebilir geliyo ama benim hdd açılddığında daha yavaş dönyo sanki, artık kendinden geçmiş fan sesi gibi.quote:
Orjinalden alıntı: ßy Spécops
Sadece Hdd'nın değil.Herzaman,herşeyin yenisini tercih ederim.
Bu arada hdd'ya Lowlevel format atın bakalım düzelicekmi.
bende yeni almak isterim, ama öğrenci olduğum için bütçem bi yere kadar. Yeni laptop için para biriktiyorum, o yüzden uygun bi fiyata nerden bulabileceğimi araştıyorum hdd'yi, okul için lazım oluyo
Sayfa:
1
Ip işlemleri
Bu mesaj IP'si ile atılan mesajları ara Bu kullanıcının son IP'si ile atılan mesajları ara Bu mesaj IP'si ile kullanıcı ara Bu kullanıcının son IP'si ile kullanıcı ara
KAPAT X
Bu mesaj IP'si ile atılan mesajları ara Bu kullanıcının son IP'si ile atılan mesajları ara Bu mesaj IP'si ile kullanıcı ara Bu kullanıcının son IP'si ile kullanıcı ara
KAPAT X