Şimdi Ara

nv4_disp.dll hatası

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
26
Cevap
0
Favori
12.904
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 12
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
    warcraft adlı oyunu oynarken ( başka oyun oynamadığım için onlardada aynı sorun olurmu bilemicem) oyunun belirsiz bir kısmında mavi ekran çıkıyor ve nv4_disp.dll hatası veriyor. ve bu sorun birkaç gündür var.

sistemi yazıyım ilk olarak; amd athlonxp 2800 , a7v600x asus anakart, 512 mb twinmos ram, winfast geforce 6800 tdh, samsung 160 gb sata ve seagate 250 gb sata hdd ler var

çözüm olarak ilk , hdd den olabileceğini düşünerek samsung harddiskte (bundada xp yüklü) oyunu açtım ve aynı sorun bundada çıktı. daha sonra seagate olana format attım ve diğer harddıskten oyunu çekip denedım gene olmadı
    tekrardan format atıp ekran kartı sürücüsünü de nvidia dan çekerek, oyunuda ineternetten çekip tekrar kurarak sıfır bir sistemde denedim başka birşey kurmadan, malesef gene olmadı.

bu nv4_disp.dll zaten ekran kartı ile ilgili bir dosya olduğu belli. ekran kartım ek güç te istiyor, kasam 350w aopen. ekran kartından başka birşeyde takılı değil kabloya.

donanımsal bir sorun olduğu apaçık ortada ama ...

varsa bir bilen bi yardımcı olabilecek beni bu dertten kurtarabilecek çok sevirim

• Bu tamamen ekran kartıyla ilgili, daha doğrusu nVidia chipset'li kartlarla ilgili. Ben de bundan yaklaşık 1-2 ay önce aynı bu tip bir .dll hatası yaşadım bir oyunda, ne yaptıysam olmadı -ama yapılabilecek herşeyi yaptım. Sonradan sorunun donanımsal olabileceğini düşünüp vazgeçtim. Şimdi senin bu sorunu çözme yolunda yapabileceğin şeyler şöyle;

-Ekran kartı sürücülerini güncelle; güncelse kaldır bir daha güncelle.
    -Eski bi ekran kartı sürücüsüne dön, downgrade yap yani.
    -Bu adı geçen dosyayı yenisiyle değiştir.
    -Her ihitmale karşı oyunun başka bi CD'sini bulup dene.
    -Oyunu nVidia chipset'li bi sisteme sahip olmayan bi makinede dene.

Olay bu. Ama -ben kendimden biliyorum- pek umutlu değilim. Tabi eğer bi oyun için ekran kartını değiştirmeyi düşünmüyorsan...
  • quote:

Orijinalden alıntı: Algol

Bu tamamen ekran kartıyla ilgili, daha doğrusu nVidia chipset'li kartlarla ilgili. Ben de bundan yaklaşık 1-2 ay önce aynı bu tip bir .dll hatası yaşadım bir oyunda, ne yaptıysam olmadı -ama yapılabilecek herşeyi yaptım. Sonradan sorunun donanımsal olabileceğini düşünüp vazgeçtim. Şimdi senin bu sorunu çözme yolunda yapabileceğin şeyler şöyle;

-Ekran kartı sürücülerini güncelle; güncelse kaldır bir daha güncelle.
    -Eski bi ekran kartı sürücüsüne dön, downgrade yap yani.
    -Bu adı geçen dosyayı yenisiyle değiştir.
    -Her ihitmale karşı oyunun başka bi CD'sini bulup dene.
    -Oyunu nVidia chipset'li bi sisteme sahip olmayan bi makinede dene.

Olay bu. Ama -ben kendimden biliyorum- pek umutlu değilim. Tabi eğer bi oyun için ekran kartını değiştirmeyi düşünmüyorsan...
    -ekran kartı sürücüsünü güncelledim, hatta bilmem kaçk ez kaldırıp gene güncelledim. hem leadtek in sitesinden hemde nvidia nın sitesinden de indirip ikisinide denedim nafile.
    -internetten eski bir sürücüde indirdim onuda denedim malesef gene olmadı.
    -aynı ekran kartı bir arkadaşta var ondan bu dll yi kopyalayıp döndermesini istedim, yapıştırdım bu sefer ekranda gitti tüm renkler çözünürlük mahfoldu.
    -oyunuda işte sölediğim gibi bir bilgisayar daha var ordan çektim olmadı, internetten cdlerini çektim gene olmadı.
    -diğer bilgisayardada ati x1900gt var onda pekala çalışıyor tıkır tıkır

intihar edicem galba :S

• quote:

Orijinalden alıntı: Raizan

-ekran kartı sürücüsünü güncelledim, hatta bilmem kaçk ez kaldırıp gene güncelledim. hem leadtek in sitesinden hemde nvidia nın sitesinden de indirip ikisinide denedim nafile.
    -internetten eski bir sürücüde indirdim onuda denedim malesef gene olmadı.
    -aynı ekran kartı bir arkadaşta var ondan bu dll yi kopyalayıp döndermesini istedim, yapıştırdım bu sefer ekranda gitti tüm renkler çözünürlük mahfoldu.
    -oyunuda işte sölediğim gibi bir bilgisayar daha var ordan çektim olmadı, internetten cdlerini çektim gene olmadı.
    -diğer bilgisayardada ati x1900gt var onda pekala çalışıyor tıkır tıkır

intihar edicem galba :S

Alıntıları Göster
    Aman yok bi ekran kartı için değmez. Sen zaten cevabı kendi ağzınla vermişsin; ATI kartlı makinede çalışıyor; nVidia kartlı makinede çalışmıyor. Zaten önceki mesajda belirttiğim gibi bu .dll sorunu benim de başıma geldi. Benim makinede G3 mevcut biraderin makinede G FX'di -sanırım- ve oyun ikisinde de aynı hatayı vermişti. Yani sorun kartının nVidia chipsetli olmasından kaynaklanıyor. Zaten sırf bu yüzden bir daha ki bilgisayara ATI chipset'li ekran kartı alacam...

• quote:

Aman yok bi ekran kartı için değmez. Sen zaten cevabı kendi ağzınla vermişsin; ATI kartlı makinede çalışıyor; nVidia kartlı makinede çalışmıyor. Zaten önceki mesajda belirttiğim gibi bu .dll sorunu benim de başıma geldi. Benim makinede G3 mevcut biraderin makinede G FX'di -sanırım- ve oyun ikisinde de aynı hatayı vermişti. Yani sorun kartının nVidia chipsetli olmasından kaynaklanıyor. Zaten sırf bu yüzden bir daha ki bilgisayara ATI chipset'li ekran kartı alacam...

Alıntıları Göster
    Hangi şehirdensin bilmiyorum ama bu mevsimde FSM köprüsü süperdir havalarda sıcak denizde serin değil.
    bence bi düşün.
    Şaka bi yana mavi ekrandaki hatayı tam olarak yazarmısın? yani 0x000...... şeklinde giden anlamsız karekterkeri.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi xXx_xXx -- 26 Ağustos 2007; 17:15:10 >

• quote:

Orijinalden alıntı: xXx_xXx

Hangi şehirdensin bilmiyorum ama bu mevsimde FSM köprüsü süperdir havalarda sıcak denizde serin değil.
    bence bi düşün.
    Şaka bi yana mavi ekrandaki hatayı tam olarak yazarmısın? yani 0x000...... şeklinde giden anlamsız karekterkeri.

Alıntıları Göster
    quote:

Orjinalden alıntı: xXx_xXx

bence bi düşün.

65 M'den düşen insan vücudunda oluşacak tahribatı da düşün -hazır bunları düşünmüşken.

• quote:

quote:

Orjinalden alıntı: xXx_xXx

bence bi düşün.

65 M'den düşen insan vücudunda oluşacak tahribatı da düşün -hazır bunları düşünmüşken.

Alıntıları Göster
    :)

valla o yazılanları yzmak isterdım ama okdr kısa duruyorki bu nv4_disp.dll yi bile sırf enson da cıktığı için gördüm.

ekran kartında sorun ama yani sebep ne?!
    daha öncesinde yoktu böyle bir şey , durup duruken ne bu bana garezi kartın sapiticeğim

• Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    DirectX Error / HATASI !
    2 ay önce açıldı
    Daha Fazla Göster
  • quote:

:)

valla o yazılanları yzmak isterdım ama okdr kısa duruyorki bu nv4_disp.dll yi bile sırf enson da cıktığı için gördüm.

ekran kartında sorun ama yani sebep ne?!
    daha öncesinde yoktu böyle bir şey , durup duruken ne bu bana garezi kartın sapiticeğim

Alıntıları Göster
    aşırı ısınıyor olabilirmi bilgisayarı formatlayıp nvidianın sitesinden sıfır sürücü kurdunmu

• quote:

Orijinalden alıntı: NCL

aşırı ısınıyor olabilirmi bilgisayarı formatlayıp nvidianın sitesinden sıfır sürücü kurdunmu

Alıntıları Göster
    ÖNÜ
     nv4_disp.dll hatası

ARKASI
     nv4_disp.dll hatası

ki fanın çok sesli ve yavaş döndüğüne kanaat getirdiğimden işlemcimin fanını ekran kartına monte etmiştim tee zamanında epeyde işe yaradı. ısınma gibi bir problem olamaz yani

son olarak vista indirdim yarın onu kurup denicem, gerçi ramden dolayı baya bi yavaş olucak ama, heryolu denicez artık okdr para saymıştım zamanında :'(

• quote:

ÖNÜ
     nv4_disp.dll hatası

ARKASI
     nv4_disp.dll hatası

ki fanın çok sesli ve yavaş döndüğüne kanaat getirdiğimden işlemcimin fanını ekran kartına monte etmiştim tee zamanında epeyde işe yaradı. ısınma gibi bir problem olamaz yani

son olarak vista indirdim yarın onu kurup denicem, gerçi ramden dolayı baya bi yavaş olucak ama, heryolu denicez artık okdr para saymıştım zamanında :'(

Alıntıları Göster
    Bu kart için bulabilirsen nvidia'nın 77.77 driverini yükle. Sorunsuz çalışır. Yeni driverler bu hataları sıkça veriyor. Fanlı leadtek kartların laneti bu. Bulamazsan pm at.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi 34_gurcangurel -- 27 Ağustos 2007; 1:13:39 >

• quote:

Orijinalden alıntı: 34_gurcangurel

Bu kart için bulabilirsen nvidia'nın 77.77 driverini yükle. Sorunsuz çalışır. Yeni driverler bu hataları sıkça veriyor. Fanlı leadtek kartların laneti bu. Bulamazsan pm at.

Alıntıları Göster
    bende o sürümü kullanıyorum zaten, leadtek in kendi sitesindede en son bu sürüm var

ama nafile banamısın demiyor

birde ilk format atıp cd yi autorun da başlattıgımda cd yi okumayıp sorun vermıstı bende cd yi kopyalaıp tekrardan denedım ozmn kurabılmiştim xp yi. sonrasında bu cd yi bi hdd ye aktarayım dedım bır kısmını okumadı (demekki xp kurarkende bu kısım eksık kalmıs olabılır) sonrasında ilk hata veren cd yi takıp hdd ye kopyalamayı denedım bu sefer oldu ( herşey bana oyun oynuyor gibi kuşkulanmaya başladım!!! )

sonrasında iso yapıp bunu cd ye yazdım öle kurdum windowsu ama gene olmadı işte.
    neyse ben gende bi haltlar oldugundan şüpheleniyorum
    yarın vistayı kurup denicem onda sorun çıkmassa başka biyerden daha xp cd si gelecek ondada sorun çıkmassa :) mutlu mesut bi kaç yıl daha yaşarız artık

• quote:

bende o sürümü kullanıyorum zaten, leadtek in kendi sitesindede en son bu sürüm var

ama nafile banamısın demiyor

birde ilk format atıp cd yi autorun da başlattıgımda cd yi okumayıp sorun vermıstı bende cd yi kopyalaıp tekrardan denedım ozmn kurabılmiştim xp yi. sonrasında bu cd yi bi hdd ye aktarayım dedım bır kısmını okumadı (demekki xp kurarkende bu kısım eksık kalmıs olabılır) sonrasında ilk hata veren cd yi takıp hdd ye kopyalamayı denedım bu sefer oldu ( herşey bana oyun oynuyor gibi kuşkulanmaya başladım!!! )

sonrasında iso yapıp bunu cd ye yazdım öle kurdum windowsu ama gene olmadı işte.
    neyse ben gende bi haltlar oldugundan şüpheleniyorum
    yarın vistayı kurup denicem onda sorun çıkmassa başka biyerden daha xp cd si gelecek ondada sorun çıkmassa :) mutlu mesut bi kaç yıl daha yaşarız artık

Alıntıları Göster
    Bana sorarsan mevzu direk erkan kartıyla ilgili, hiç XP'nin günahını alma... Başka oyun oynamıyorum demişsin, bir de yine yüksek grafik belleği isteyen bir oyun dene. Mesela NFS: Carbon gibi...

• quote:

Bana sorarsan mevzu direk erkan kartıyla ilgili, hiç XP'nin günahını alma... Başka oyun oynamıyorum demişsin, bir de yine yüksek grafik belleği isteyen bir oyun dene. Mesela NFS: Carbon gibi...

Alıntıları Göster
    kesinlikle driverdan
    ben nvidianin en son geforce 3 ti icin olan driverlarini indirdim
    1 hafta sonra kalktim (benim download makinasi 7/24 aciktir) makina da goruntu yok
    reset attim gene windows da sorun oldu
    safe mode ta actim o dedigin hatayi veriyor
    eski driverlara geri dondum sorun cozuldu

• quote:

Orijinalden alıntı: Mad_Wolf

kesinlikle driverdan
    ben nvidianin en son geforce 3 ti icin olan driverlarini indirdim
    1 hafta sonra kalktim (benim download makinasi 7/24 aciktir) makina da goruntu yok
    reset attim gene windows da sorun oldu
    safe mode ta actim o dedigin hatayi veriyor
    eski driverlara geri dondum sorun cozuldu

Alıntıları Göster
    8800GTS 640mb lık ekran kartlı bilgisayarımda da hemen hemen hergün aynı hatayı veriyordu. Senin gibi uğraşarak ne yaptıysamda çözüme ulaştıramamıştım. Ancak ne zaman samsugun lcd monitörün driveri veya yazılımını kaldırdığım zaman, artık hata vermiyordu, genellikle nv4_disp.dll hatası ekran kartı direvirinın başka bir programla çakışması sonucu çıkıyor ortaya, eğer bilgisayarında tv kartı veya mönitörün driverları varsa kaldırıp birde öyle denemeni tavsiye ederim.

• quote:

Orijinalden alıntı: Quake58

8800GTS 640mb lık ekran kartlı bilgisayarımda da hemen hemen hergün aynı hatayı veriyordu. Senin gibi uğraşarak ne yaptıysamda çözüme ulaştıramamıştım. Ancak ne zaman samsugun lcd monitörün driveri veya yazılımını kaldırdığım zaman, artık hata vermiyordu, genellikle nv4_disp.dll hatası ekran kartı direvirinın başka bir programla çakışması sonucu çıkıyor ortaya, eğer bilgisayarında tv kartı veya mönitörün driverları varsa kaldırıp birde öyle denemeni tavsiye ederim.

Alıntıları Göster
    işte arkadaşlar bende başka birşeyle çakışma gibi bir durum söz konusu olmasın diye
    format atıp sadece ekran kartı sürücüsünü yükledim ve oyunu kurdum
    biraz önce vistayı kurdum şuana kdr bir problemle karşılaşmadım hadi hayırlısı
    sorun xp cd sindende olabilir yani. akşam gelsin xp cdsi bide onu kurup deniyim

sağolun yardımlarınız için

hadi hayırlısı bakalım (:

• quote:

işte arkadaşlar bende başka birşeyle çakışma gibi bir durum söz konusu olmasın diye
    format atıp sadece ekran kartı sürücüsünü yükledim ve oyunu kurdum
    biraz önce vistayı kurdum şuana kdr bir problemle karşılaşmadım hadi hayırlısı
    sorun xp cd sindende olabilir yani. akşam gelsin xp cdsi bide onu kurup deniyim

sağolun yardımlarınız için

hadi hayırlısı bakalım (:

Alıntıları Göster
    yeni xp cd si ile format attım sorun düzeldi

yardımlarınız için teşekkrüler arkadaşlar

• quote:

yeni xp cd si ile format attım sorun düzeldi

yardımlarınız için teşekkrüler arkadaşlar

Alıntıları Göster
    düzeldi sanmışım gene olmadı
    bu sefer nv4 dll hatası cıkmadı başka birşeyler cıktı onuda okuyacak kadar uzun tutmadı

ne bu benim çektiğim çile bir sorun gidiyor diğeri geliyor

naptım ben sana ya
  • quote:

düzeldi sanmışım gene olmadı
    bu sefer nv4 dll hatası cıkmadı başka birşeyler cıktı onuda okuyacak kadar uzun tutmadı

ne bu benim çektiğim çile bir sorun gidiyor diğeri geliyor

naptım ben sana ya

Alıntıları Göster
    yok arkadaş gene nv4 disp.dll hatası

yok mu bir bilen daha önce başına gelmiş, çözüm olarak birşey üreten ?

ram de sorun oalbilirmi mesala arkadaşlar???

• quote:

yok arkadaş gene nv4 disp.dll hatası

yok mu bir bilen daha önce başına gelmiş, çözüm olarak birşey üreten ?

ram de sorun oalbilirmi mesala arkadaşlar???

Alıntıları Göster
    o hata bende de cok olmustu.. abi ekran kartının surucusunun menusu olcak... masa ustunde sag tıkla nwıdıa display yazıo.. ordan devam etcen abii.. performans ve kalite ayarları var orda.. ondan da image settingsi bulcan .. orda bi cubuk var abii.. performance la kalite arasındaaa o bi tarafa dayalı ise onu biraz ortaya al dene... .. bende de aynı sorun olmustuu böle halllettim... bi dene bakalım...

• quote:

Orijinalden alıntı: gecekusu_ecz

o hata bende de cok olmustu.. abi ekran kartının surucusunun menusu olcak... masa ustunde sag tıkla nwıdıa display yazıo.. ordan devam etcen abii.. performans ve kalite ayarları var orda.. ondan da image settingsi bulcan .. orda bi cubuk var abii.. performance la kalite arasındaaa o bi tarafa dayalı ise onu biraz ortaya al dene... .. bende de aynı sorun olmustuu böle halllettim... bi dene bakalım...

Alıntıları Göster
    söylediğini denicem ama sanmıyorum. zzaten sürücüyü yüklediğimde default halde tüm ayarlar hiç biri sonuna kdr açık değil yani. zaten ayarları sonuna kadar getirdiğimde dahi böyle bir sorun çıkmıyordu. azalttığımda çıkmıcaksa ne anladım elimde 6800 olmasından dimi :S

şimdi gene vistayı yükledim gene sorun çıkmıyor (ekran kartı için sürücüde yüklemiyorum vistada)

böyle bakınca olaya sürücüdenmiş gibi görünüyor ama kaç senedir ben kartın 77.77 sürücüsünü kullanıyorum hiçbi halt çıkmamıştı. hadi dielim bendeki sürücüde bişi oldu yenisini indirdim ondada öle, hadi bu sürüm zırvaladı daha yenisini daha eskisini yükledim onlarda olmadı :S

• 
Sayfa: 12
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.