Şimdi Ara

[NVIDIA G-Sync] Ana Konu (18. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
3 Misafir (1 Mobil) - 2 Masaüstü1 Mobil
5 sn
688
Cevap
21
Favori
33.169
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 1617181920
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
    Ne alâka canım. HDMI ile 120-144 FPS almak mümkündü de mi bu destek HDMI'ye gelmedi? Adaptive Sync'i bir tarafa bırakalım. G-Sync'li monitörler neden display portla geldiler? Her ikisinin de aynı portu kullanmasının bir sebebi var demek ki. Bu tesadüf olamaz herhalde, değil mi? Mâlum ki DP, bant genişliği açısından en yüksek olanı. Kuşkucu olmak lazım ama her öküzün altında da buzağı aramayalım.

< Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
  • bocekgrafik kullanıcısına yanıt
    Sizin mantıkla yaklaştığım için yazdım HDMI yı uç örnek olarak verdim yukarıdaki mesajdan dolayı madem DP 1.2 ile çalışıyor Adaptive Sync niye 1.2a 1.3 e ihtiyaç duyuyor. Ona bajarsak buna da bakmamız lazım
  • Aslında GSync ilk duyurulduğunda ortada herhangi bir standart yoktu, daha doğrusu monitörlerde bu tür bir özellik yoktu. GSync modülü VESA'nın DisplayPort 1.2a'ya getirdiği Adaptive-Sync işlevini monitöre kazandırmaktaydı denilebilir. Tabi bu Adaptive-Sync işlevini NVidia'nın daha önceden duyurduğu Adaptive V-Sync ile karıştırmamakta fayda var. Şu anda DisplayPort 1.2a uyumlu herhangi bir monitör, uyumlu ekran kartı ve sürücüyle GSync benzeri bir özelliği kullanabilir ki geçtiğimiz haftalarda nete düşen Asus monitörde herhangi ayrı bir donanım olmadan sadece sürücüyle GSync'in aktif hale geitirilmesi de buna bir örnek verilebilir. Bence şu anda NVidia da istese ayrı bir donanım olmadan sadece DisplayPort 1.2a yı ve Adaptive-Sync'i kullanarak GSync'i çalıştırabilir ama onların bu Sync teknolojisini PhysiX tarzı donanımsal seviyede tutmayı planladıkları görülüyor.

• turbo-powwer kullanıcısına yanıt
    Onu ben de yazmış ve 280X'e FreeSync desteği gelmeyeceği için AMD'ye iyi niyet ve dileklerimi sunmuştum hatırlarsan...

Mesajı yazdığım linki vereyim de laf havada kalmasın. 5 Eylül 2014; 11:38:31'den itibaren...

https://forum.donanimhaber.com/showTopic.asp?m=96775033&p=3

Ama öyle sanıyorum ki iş AMD de değil de Vesa'da bitiyor.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi bocekgrafik -- 8 Şubat 2015; 22:33:53 >

• Muhtemelen fake hocam Control Panelde MFAA yı görünce fake olma ihtimali benim gözümde yükseldi çünkü biliyorsunuz MFAA şu an sadece Maxwellde var eğer mod vs. ile bir şekilde önceki serilerde kullanılabilecek halde olsaydı muhakkak sürücü modderları tarafından sürücülere eklenirdi Örneğin DSR ilk çıktığında keplerde kullanılmıyorken o zaman ki güncel sürücü modlanarak keplerde dsr etkin hale gelebiliyordu bizzat kendim konu açıp paylaşmıştım eğer MFAA da böyle bir durum olsaydı şimdiye kadar ortaya çıkardı :)

Görüntüdeki kart 560 Tİ yani Fermi mimarisine ait bir gpu barındırıyor diğerlerini geçtim MFAA nın şu an keplere sürücü ile ekleneceği dahi belli değilken bu arkadaşın fermiye kadar indirgemiş olması ne derece inandırıcı ise doğruluğuda bana göre o kadar mevcuttur :)

• Türkiyede durum ne şuan aoc un 24 ekran gsync monitoru 2bin tl fiyatlar böylemi hep?

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • G-Sync için aparat satılıcak mı bilen var mı, ilk duyurularında vardı sonra sesi çıkmadı hiç.
  • tamam da bu donanımsal bisey g sync modulunun monitor de bulunması gerek
  • türkiyede fiyatlar acayip ucuk amazondan almaya kalksak dolar riskli 60 hz monıtörüm var onla devam edicez galiba bu gidişle 144 hz monıtör alsak bi fark olurmu
  • quote:

Orijinalden alıntı: Code T-800

Muhtemelen fake hocam Control Panelde MFAA yı görünce fake olma ihtimali benim gözümde yükseldi çünkü biliyorsunuz MFAA şu an sadece Maxwellde var eğer mod vs. ile bir şekilde önceki serilerde kullanılabilecek halde olsaydı muhakkak sürücü modderları tarafından sürücülere eklenirdi Örneğin DSR ilk çıktığında keplerde kullanılmıyorken o zaman ki güncel sürücü modlanarak keplerde dsr etkin hale gelebiliyordu bizzat kendim konu açıp paylaşmıştım eğer MFAA da böyle bir durum olsaydı şimdiye kadar ortaya çıkardı :)

Görüntüdeki kart 560 Tİ yani Fermi mimarisine ait bir gpu barındırıyor diğerlerini geçtim MFAA nın şu an keplere sürücü ile ekleneceği dahi belli değilken bu arkadaşın fermiye kadar indirgemiş olması ne derece inandırıcı ise doğruluğuda bana göre o kadar mevcuttur :)

Mfaa tr karsiligi olan satir panelde hangisi

• ömr0681 kullanıcısına yanıt
    Nvidia Denetim Masasında bu ayar "Birden Çok Kareli Örneklenmiş Kenar Yumuşatma" olarak yer alıyor.MFAA(Multı-Frame Anti Aliasing) destekli oyunlar ve daha fazlası için ;

http://www.geforce.com/hardware/technology/mfaa/games

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Terminator T-800 -- 19 Eylül 2015; 20:59:58 >
  • Teşekkürler

• Arkadaşlar merhaba,

İmzamdaki sisteme sahibim, BF4 de genelde 160-200 FPS arası oynuyorum. Monitör alacağım G-sync 200 FPS de işe yarar mı yani fark çok olur mu? Yoksa sadece 144hz bir monitör yeterli olur mu?

Cevaplar için teşekkür ederim.
  • Bu teknoloji patladı mı nedir son durumlar?
  • Benq xl2411z ye de bu g-Sync ekleniyor mu acaba

• chaos7 kullanıcısına yanıt
    Tam tersi neredeyse her marka gsync monitör çıkardı tek eksiği en ucuz gsync monitör 2500 tl den başlıyor ama gsync çok müthiş bir deneyim onda oyun oynayan birisinin bir daha gsync monitör harici bir monitörde oyun oynayabileciğini sanmıyorum.
  • quote:

Orijinalden alıntı: samet0101

Benq xl2411z ye de bu g-Sync ekleniyor mu acaba

Hayır yazdığınız model normal 144 hz gsync yok benq en ucuz gsync monitörü bu

http://www.vatanbilgisayar.com/benq-24-xl2420g-1ms144hz-g-sync-3d-full-hd-gaming-led-monitor.html

2700 tl.
  • darkdevil35 kullanıcısına yanıt
    Ne fark ediyor ki bu kadar ? Benim çok beklentim vardı ama internette yorumları okuyunca büyük hayal kırıklığı olduğunu düşündüm, düşük fps'de kesinlikle akıcı his vermiyor yalnızca ekran yırtılmalarını önlüyor gibisinden şeyler yazıyorlardı. Sadece bir yırtılma için kimse servet vermez zaten
  • isbara alp İ kullanıcısına yanıt
    Olumsuz yorum yapanlar kullanmadan sallayanlar ekranda kırılma dalgalanma takılma olmuyor 30 fps de bile takılmadan yağ gibi gidiyor aynı konsollar gibi konsollarda herkes bilir oyun akıcı derler sebebi fps ve

oyunun yenileme hızı eşitlenir aynı şeyi pc de gsync yapıyor çok büyük fark var aşağıdaki videoyu izlerseniz daha iyi anlıycaksanız akıcı değil diyenlere tema etmeyin hayatında hiç gsync monitör ile oynamadan

sallayanlar bilgisiz kişiler.Bu demek değil tabiki 30 fps 144 hz oynuyormuş gibi akıcı olucak ama 30 fps gsync monitör ile olmayan monitörü karşılaştırın fark çok büyük.

http://www.vidivodo.com/nvidia-g-sync-ile-oyunlarda-takilma-ve-yirtilmalara-son

https://www.youtube.com/watch?v=tfFX6NHRy7Y

• Monitörün g-sync olmadığını biliyorum. Asus VG248QE'ye daha sonradan g-sync çip takılabiliyor diye okumuştum. aynı şey bu monitör için de geçerli mi acaba diye sormak istedim. Aldım zaten ekranı. ama henüz pc yi çalıştıramadım. şunu söyleyebilirim sadece yapı olarak asustan kat ve kat sağlam. ekran dış görünüş olarak muhteşem asusu vatanda görmüş incelemiştim. benq ondan daha iyi açıksası. umarım kullanış olarak da çok iyidir kullanmaya başlayınca deneyimlerimi yazarım. 960 n11 indirimi ile aldım
  • 
Sayfa: önceki 1617181920
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.