Şimdi Ara

Nvidia GeForce 190 sürücü serisine geçiyor

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
36
Cevap
0
Favori
5.211
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 12
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
  • DirectX 11 destekli yeni nesil ekran kartlarını önümüzdeki aylarda kullanıma sunmayı planlayan Nvidia, son dönemin en ciddi sürücü güncellemesine yapmaya hazırlanıyor. Big Bang II kod adıyla anılan ve önemli yeniliklerle birlikte gelen GeForce 180 sürücü ailesini geçtiğimiz yılın sonlarına doğru kullanıma sunan firma, GeForce 190 serisi yeni sürücü serisine geçiş noktasında somut bir adım attı ve ilk beta sürücüsünü yayımladı. Hazırlık çalışmaları devam eden yeni nesil ekran kartları için Big Bang III kod adıyla GeForce (Release) 200 sürücü ailesini duyurmayı planlayan Nvidia, mevcut ekran kartları için GeForce 190 serisine geçiş yaparak sürümü numarası 190.38 olan beta aşamasındaki yeni sürücüsünü kullanıma sundu.

Microsoft tarafından 22 Ekim'de lanse edilecek Windows 7 işletim sistemiyle de uyumlu olan 190.38 sürüm numaralı yeni beta sürücüsü önemli bazı yeniliklere sahip. Yeni sürücü ile birlikte Nvidia, sürücü kontrol panelinde bazı değişiklikler yapıyor. Görüntü ayarları kısımda yapılan güncellemelerle TV veya HDTV kullanımında renk ayarlarının kontrol edilebileceği ayrıca sinyal formatı ve çözünürlüğün değiştirilebileceği belirtiliyor. Sürücü kontrolüyle ilgili üzerinde durulan bir diğer önemli yenilik ise güç yönetim ayarlarında, kullanıcılar için gelişmiş kontrole olanak tanıyor. Eklenen yeni güç yönetim moduyla birlikte, Adaptive ve Prefer Maximum Performance olmak üzere iki farklı güç yönetim ayarı seçilebiliyor.

alt="Nvidia GeForce 190 sürücü serisine geçiyor"

Yeni güç ayarlar arasında Adaptive seçeneği standart seçenek olarak gelirken, Prefer Maximum Performance seçeneği ile kullanıcıların DirectX 9 veya OpenGL uygulamalarında performans seviyesini ayarlayabilecekleri ifade ediliyor. GeForce 9 serisi ve üstü ekran kartlarıyla çalışan yeni güç yönetim ayarlarının yanı sıra GeForce 190 serisi yeni sürücü ailesinin yayımlanan ilk beta temsilcisi (GeForce 190.38), OpenGL 3.1 desteği de sunuyor. Ayrıca CUDA 2.3 desteği ile birlikte GPU hızlandırma desteği sunan uygulamalar için beta aşamasındaki yeni sürücünün performans geliştirmesi sunduğu da belirtilmekte. Genel hatları ile GeForce 190.38'in getirdiği yenilikler şu şekilde;

• OpenGL 3.1 desteği.

• CUDA 2.3 desteği ile GPU tabanlı hızlandırma desteği sunan uygulamalarda performans artışı.

• GeForce 9 serisi ve üstü ekran kartlarında kullanıcı kontrolüne olanak tanıyan yeni güç yönetim özellikleri (DivX ve OpenGL uygulamalar için).

• Kontrol paneliyle ilgili çok sayıda yeni özellik ve daha önce rapor edilen hatarın düzeltilmesi.

v9.09.0428 sürüm numaralı PhysX yazılımıyla gelen ayrıca GeForce 6, 7, 8, 9, 100, 200 serisi ekran kartlarına ve ION platformuna destek veren GeForce 190.38 beta sürücüsü, mevcut modellere ek olarak GeForce GT 100, GeForce G 210 ve ION LE (ION GPU'sunun kırpılmış versiyonu) gibi yeni çözümlere de destek sunuyor.

NVIDIA GeForce 190.38 BETA sürücüsünü indirmek için;

Windows 7/Vista 64-bit | Windows 7/Vista 32-bit | Windows XP 64-bit | Windows XP 32-bit

• daha önce verilmişti ama bu anlatımıyla daha açıklayıcı olmuş. sağolasın.

beyler acaba bu güç yönetim özellikleri 8 serisi için yazılım ile kuracalanarak yapılabilmesi mümkün mü? yoksa 9 serisinde 8 serisinde olmayan donanımsal bir özellik mi mevcut.
  • Açıkcası nvidia'nın büyük patlamalarını göremiyorum. Big Bang III olarak adlandırılmasalar bile 200 serisi sürücüler zaten oldukça önemli olacaklardır. Sonuçta yeni nesil kartlar ile kullanıma sunulacaklar.
  • Bize indirip denemek düşer. Sağolasın Fx57...

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi adilazimdegilx -- 17 Temmuz 2009; 15:57:18 >
  • % 10 artış isterik
  • Nvidia driver konsunda çok ilerde sanırım yine büyük iyileştirmeler sunacaktır kullanıcılara.
  • boşuna nvidia almıyoruz :)
  • Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Daha Fazla Göster
  • haber için teşekkürler indirip sonuç alanlar ne durumda ?
  • Dizüstü için gtx280m e uyum sağlıyor mu?
  • ben herhangi bi büyük patlama veya çatlama görmedim.

gören olursa haber etsin
  • Nvidia Denetim Masası güzel olmuş. Özellikle kendimiz özel çözünürlük oluşturabilmemiz gayet iyi olmuş.
  • fx5200 için işe yararmı
  • quote:

Orjinalden alıntı: waltran

fx5200 için işe yararmı

yaramaz
  • quote:

fx5200 için işe yararmı

yaramaz 182den sonraki driverlar benim 6600gtyi desteklemiyordu
  • quote:

fx5200 için işe yararmı

FX5200'e uzaylılar süper teknolojisiyle driver yazsa bile o karttan cacık olmazki zaten hala neyin peşindesiniz o kart ile...
  • 16,20,33,45,56,64,77,82, ve son olarak 94 mb ile iyici artan dosya boyutu, Nvidia yüklemede seçenekler ile boyutu küçültmeli.
  • "Uyumlu" güç yönetimi seçeneği çok iyi olmuş.

Eskiden, indirdiğim en dandik YouTube videolarında bile kart 3B tam yük, yani 648/1476/2484 - standart voltaj durumunda çalışırdı (GTX 285) (KMPlayer).

Şimdiyse, "Adaptive" seçiliyken, kart KMPlayer ilk açıldığında veya video değiştiğinde beklenebileceği gibi gene 648/1476/2484'te çalışıyor ama çok kısa süre sonra kademeli olarak 300.86/601.71/200 - düşük voltaj moduna geçiyor.

Geç gelmiş bir özellikse de, mükemmel oldu. Sinir oluyordum boş yere 3B tam yük modunda çalışmasına.

Sadece bu da değil.

Eskiden, kart 3B tam yük modunda çalışırken 3B tam yük saat hızlarını değiştirdiğimde kart bir daha 2B moduna düşmezdi (en azından standart durumda. Uygulama açıp kapama belki etkileyebilir).

Şimdi düşüyor, gördüğüm kadarıyla.

Ve muhtemelen, alt-tab yapınca 2B moduna geçip geçmeme, yani uygulamayı açık bırakma ama kartı yük altına almama durumunda 2B moduna geçip geçmeme gibi konularda da gelişme var gibi görünüyor.

Oyunları pek denemedim(AoE3'ü simge yapınca geçti 2B moduna. AoE3'te eskiden nasıldı hatırlamıyorum). Ama AtiTool'da artifact testi açıp o testi kapadıktan sonra(AtiTool'u kapatmadım) 2B moduna düştü. Eskiden AtiTool'u kapatmadan geçmezdi, gibi kalmış aklımda.

Not: Bu söylediklerimin "uyumlu (adaptive)" modu için geçerli olduğunu unutmayın.
    Ayrıca, işletim sisteminin Vista U. 32 bit SP2 olduğunu belirteyim.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Castle Bravo -- 19 Temmuz 2009; 4:11:31 >

• İndirelim bakalım neler değişecek..
  • yazılımda hiç bi problem yaşamadım oyun akıp gidiyo aleme doğru tam sürümünde performans dahada stabil olacaktır
  • gene hilelerle performans arttirmistir nvidia
  • 
Sayfa: 12
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.