Kesinlikle katılıyorum. Donanımın ne kadar güçlü olursa olsun oled deneyim ve zevkini alamadıktan sonra inanın anlamı kalmıyor. < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı > |
NVIDIA GeForce RTX 50 Serisi [ANA KONU] | [DLSS4-MFG-AI-TSMC4N-PCIE5-GDDR7] (125. sayfa)
![](/static/forum/img/downicon.png)
![](/static/forum/img/Forum-Mobil.gif)
![](/static/forum/img/upicon.png)
![](/static/forum/img/close.png)
![](/static/forum/img/popularite.png)
-
-
son dönemlerde bir şehir efsanesi çıkmış, "ps5 pro'nun hakkı oled'le verilir" diyorlar. buna karşılık ben de diyorum ki oled ekran ps3'te bile fark yaratır, ps5 pro ne alakaymış?
yani belki de oled kendini en çok oyunlarda belli ediyor bile diyebiliriz.
< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi MacGyver. -- 13 Ocak 2025; 22:30:49 > -
msi MPG 272URX QD-OLED düşünüyorum bende yeni nesil kartlar ile birlikte alacağım piyasadaki 32inç ler var ama fiyat olarak 45-50k arası
bakalım 27inç ler fiyatı ne oalcak 30-35k arası gelirde tadından yenmez :D
https://www.msi.com/Monitor/MPG-272URX-QD-OLED
-
Evet hocam biraz daha beklemenizde fayda var. 27-4k monitörler geliyor.
< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı > -
tel korkum ölü pixel muhabetleri. şu an kulandıgım monitör samsung 2015 yılında aldığım 4k 60hz tn panel :)
1 tane ölü pixel var dahadoğrusu ekrana bastırdığında düzeliyor arasıra sönüyor basınca düzeliyor :D
msi da ölü pixel garantisi varmış galiba ama asusda 3-5 pixel kadar garantiye girmiyormuş. o yüzde msi bakıyorum bende oled için
-
Aynısını ben de düşündüm ama amacım yüksek, stabil FPS.
5070TI gerçekten 2K'da yüksek çözünürlük kaldırırsa 27inch OLED bir monitör almak istiyorum. Eskisi gibi aşırı oyun oynamasam da kendimi sürekli ekrana bakarken buluyorum. Bu yüzden bu sene ekran kartı + OLED monitör ile kapatırsam kendimi şanslı sayacağım :)
Sonra DDR5'li sıfırdan bir sistem...
-
msi monitörlerde ölü piksel garantisi yok
MSI Global - The Leading Brand in High-end Gaming & Professional Creation
OLED paneller ile ilgili bir dipnotta ben paylaşayım
Şu anki sistemimde 27 inç Samsung OLED G6 yanında da MSİ G274QPF QD IPS Panel Modeli var, ikisi yan yana arasındaki farkı görseniz yemin ediyorum koşarak OLED'e geçersiniz o derece
ne yapın edin OLED panele geçin derim oyun zevkinden tutun multimedyaya kadar ciddi anlamda etkiliyor.
< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Aerosol 34 -- 13 Ocak 2025; 22:51:48 > -
kaldırırsa derken? dlss ve mfg'yi de göz önüne alınca 5070ti 4k için de 2k için de uygundur.
oled monitör de güzel olur elbette...
< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi MacGyver. -- 13 Ocak 2025; 22:51:48 > -
işte ben mutlu mesut benim monitör ile takılıyordum :D oled deneyimleyene kadar :D
dediklerinde haklısın oled gördükten sonra hayatı sorgulatıyor adama resmen :D
-
Başlık "OLED ana konu"ya döndü.
-
4k da kayıpsız 240hz
Cyberpunk mı oynuyon napiyon 😃😃
< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı > -
Erdi Özüağyoutube
Dünyanın en güçlü ekran kartı olarak lanse edilen NVIDIA GeForce RTX 5090, Gigabyte mühendisleri tarafından daha da güçlendirildi. #işbirliği #pc #pcgaminghttps://www.youtube.com/shorts/I5r2cMCXmPs?si=2hTt4CoBNMIga1tb -
5090 ön sipariş satan yer var mı?
-
-
Kimseye 4090, 5090 almayın demiyoruz (tam aksine alacaksanız 90 serisi alın diyoruz temel olarak) ama paranızı akıllı kullanın ve israf etmeyin de diyoruz. Ayrıca ..90 serileri haricinde (özellikle 4K için), alt serilere (5060, 5070, hatta 5080-çünkü hepsi 12-16 gb) bir ton para vermek yerine daha iyi iş görecek 3090 (çünkü 24 gb ve halen çok güçlü-5080 ile arasında çok fark yok saf güç olarak) almayı düşünebilir ve paranın kalanını pc donanımını iyileştirmeye kullanabilirsiniz diyoruz. Ama orta düzey bir pc donanımı ve ekranı olan biri için elbette bu eksiğini tamamlamak yerine parasını 5090'a, 4090'a vermesi uygun olmasa gerek. Bir arkadaş 3090'dan geçmiş 4060'a, bir diğeri de 3090 satıp 4080 almış, böyleleri çok vardır. Ve çok sıkıntı yaşamışlar tabi. Attan inip eşeğe binmek misali. Bu tabi bütçe meselesi ama mesela bütçesi yetişmeyen biri için 4060-4070 almak yerine, bundan çok daha iyi ve ekonomik bir çözüm, iki nesil önceki serinin en üst versiyonunu almak olabilir. Örneğin 5060-5070 (hatta 5080) almak yerine, 3090 almak. Bu şekilde hem daha ucuz olur, hem de çok daha iyi performans ve görüntü kalitesi alınabilir. (Bakın buraya dikkat edin, bu söz özellikle 4K ultra ve en üst düzey pc donanımı için geçerlidir.) Bu yüzden yeni nesil diye daha alt seriye geçmenin uygun olmayacağını vurguluyoruz. Ben daha çok 4K ultra üzerinde duruyorum. Donanımı zaten yüksek olanlar, 2K için elbette 5070ti veya 5080 tercih edebilirler. Sonuç olarak karar zaten sizin ve bu kararın hangisinin daha uygun olacağını da kullanım şartlarınız belirler.
-
Baba 5080 her türlü 3090'dan iyidir. 20 yaşında mercedes halen Egea'dan konforludur tamam da sıfır Toyota'dan iyi olmaz.
Sırf 24GB diye 5080'den iyi olmaz. İki nesil geçti üstünden. 5070 alacak adam da eski ve nasıl kullanıldığı belli olmayan 3090 almasın yani.
-
Bu mesaj IP'si ile atılan mesajları ara Bu kullanıcının son IP'si ile atılan mesajları ara Bu mesaj IP'si ile kullanıcı ara Bu kullanıcının son IP'si ile kullanıcı ara
KAPAT X