Şimdi Ara

NVIDIA GeForce RTX 50 Serisi [ANA KONU] | [DLSS4-MFG-AI-TSMC4N-PCIE5-GDDR7] (136. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: stickers , Hilas28 Daha Az
2 Kayıtlı Üye ve 5 Misafir (1 Mobil) - 6 Masaüstü1 Mobil
5 sn
3.097
Cevap
181
Favori
129.599
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
51 oy
Öne Çıkar
Popüler Konular listesinde
21. Sırada  bugün en iyi #6
Sayfa: önceki 134135136137138
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş

İnşallah dediğiniz gibi olur

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Gwynbleidd. kullanıcısına yanıt

40 serisi alma artık alacaksan biraz daha bekle 50 serisinden al

• Elessar Eredhian kullanıcısına yanıt

Kendileri o fiyatlardan alsınlar da rahatlasınlar, matematiğini anlatıyoruz hala kafasına göre fiyat yazıyor

• quote:

Orijinalden alıntı: mpolat35

Birde yurtdışındaki satıcılar hayrına bu işi yapıyorlarmış gibi bizim ülkede + satıcı karı diyorlar 

Ondan sonra kafasına göre fiyat arttırınca da kızıyorlar niye fiyatlar arttı diye. Böyle tüketiciye böyle satıcı işte, tüketici kafasına göre satış karı diye absürt rakamlar eklerse satıcı da kafasına göre yapar bu işi.

• UNNL U kullanıcısına yanıt
    NVIDIA GeForce RTX 50 Serisi [ANA KONU] | [DLSS4-MFG-AI-TSMC4N-PCIE5-GDDR7]

Bakın 4090 rog strix oc son iki ay ortalama 140 150 bandında satılmış. 5090 daha mı ucuz olur sizce? Stok yoktu demeyin 5000 serisinin ilk çıkışında stokçuların ne yapcağını bilmiyoruz

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi silence2008 -- 15 Ocak 2025; 12:1:8 >
  • silence2008 S kullanıcısına yanıt
    Aynı kartın beyazı kasım sonunda vatanbilgisayarda 75k ya satıldı.

4090 lar için 70-80k fiyatlarla doluydu kasım ayı. Hepsini kendim takip ettim gördüm bazılarını tanıdıklarıma aldırttım. Bu tip sitelerin fiyat geçmişini çok ciddiye almayın.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi UNNL -- 15 Ocak 2025; 12:5:43 >
    < Bu ileti iOS uygulamasından atıldı >
  • Arkadaşlar tamamen bilmediğimden soruyorum, 5090 açısından düşünürsek, en alt seviye kartlar Palit/Gainward vs. ile atıyorum ASUS ROG Astral arasında kabaca 20-30k lık fiyat farkı olacak diyelim aşağı yukarı. Bu fiyat farkını verip karşılığında tam olarak aldığımız nedir? Sadece marka değeri/prestij/daha cool bir görüntü mü? Birkaç yıl sonra 2.el piyasasında daha yüksek satılabilirlik mi?

Yoksa teknik anlamda ne kadarlık bir farkı var? Sadece birkaç derece daha soğuk ve birkaç MHz daha hızlı olması mıdır? Bu fiyat farkına değer birşey mi?

Öğrenmek için soruyorum gerçekten, objektif olarak. Ben şahsen CW konusunda bir problem olmadığını reviewlardan gördükten sonra alt seviye alsam ne kaybederim ki diye düşünüyorum.

Teşekkürler.

RTX 40xx serisinin üretimi durduğu için o fiyatlar.Dünya genelinde saçma rakamlara çıktı örneğin rusyada bile 4090 75-85k arasına satılıyor.

• Arkadaşlar kasamın boş ağırlığı 45kg

3080 Ti 10 adet var ve mining yaptım, siz ne anlarsınız

Kişilik haklarıma saldırma ! ama 4090 alanlar keriz demek serbest

Aynı anda 3090 ve 3080 çalıştırdım.

5090 lar 170k olacak ama 350k olsada bana fark etmez

Kardeşim kasanı koy hanya ile konya belli olsun ??

Benimle dalga geçmeyin ama ben karşı tarafa hakaret edince ok birşey olmasın

5070 4090 ı parça pinçik eder.

Literally silence2008 ¯\_(ツ)_/¯

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi StreamRolleR -- 15 Ocak 2025; 12:59:4 >
  • UNNL U kullanıcısına yanıt

Ben çıkış tarihinden bahsediyorum illaki ileride indirime gireceği zamanlar olacaktır. Ayrıca vatanda en son 107 binden satılmış

Son 2 aylık ortalaması diyosun sonra çıkış tarihi diyosun ne dediğini kendin bile bilmiyosun. Arkadaşım aldı vatandan 75 e o kartı. Seni ciddiye alıp cevap verende kabahat zaten.

< Bu ileti iOS uygulamasından atıldı >
  • band222 B kullanıcısına yanıt

Aorus kullanıcısı olarak hem 3080 hemde şuan mevcut 4090 de dikey kullanım oyunlarda sıcakĺik 60-63 arası derece

cw sesi yok ben şahsen gayet memnunum bilgin olsun dostum , fakat ekran yazılımı en son bazen anakart ile yazılım sorunu olabiliyordu fakat düzeltilmiş olmalı , düzelmemede püf birkaç noktası var

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Gamer007_ -- 15 Ocak 2025; 12:48:9 >
  • Hiç anlamayanlar için çok çok çok çok basit bir mantıkla yürüyelim. Nova'nın girdiği 5080 fiyatlarını hepimiz biliyoruz değil mi? Onlar üzerinden konuşalım.

5080 için en ucuz model bu mesela:

En pahalı model de şu:

Şimdi çok basit mantıkla, vergisini, "satıcısını", sevkiyatını, gümrüğünü falan filanını katmadan çok çok basit bir hesap yapalım. 5080'in MSRP'si ne? $999 değil mi? Hadi biz Avrupa'dayız itiraz eden olmasın diye 1:1 çevirdik €999 dedik (normalde $999, €970 civarı yapıyor ama olsun).

56.160 TL kaç EUR yapıyor? 1.535,70 EUR

73.440 TL kaç EUR yapıyor? 2.008,22 EUR

Hesap basit şuraya giriyoruz ve hesaplatıyoruz yüzdelik kaç artış var.

En ucuz model için:

En pahalı model için:

Hah şimdi demek ki NVIDIA'dan çıkan GPU bize en ucuz hâliyle %53, en pahalı hâliyle %101 fiyat artışı ile geliyor.

Aldınız RTX 5090 MSRP'sini. Ne kadar? $1.999. Biz yine ona €1.999 diyelim.

Yapıştıralım elimizdeki oranları.

1999 x 1,53 = 3.058,47

1999 x 2,01 = 4.017,99

Bitti. Bu kadar. Bakın TR'de satış yapan firmanın girdiği fiyatlar üzerinden yapıyorum hesabı.

Yok kardeşim Nova oraya 56 girmiş ama bunlar 5080 Ventus'u 70'ten aşağı satmayacaklar diyen varsa da ona diyecek bir şeyim yok artık. O fiyata satandan da almayıverin. ÖTV'si, MTV'si, ÖTV'den KDV'si, TRT bandrolü falan filanı olmayan bir ürünün Türkiye'ye %100 fiyat artışı ile gelebilmesini mantıklı buluyorsanız da o sizin sorununuz artık. Ama araba ya da iPhone almıyoruz unutmayın.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Elessar Eredhian -- 15 Ocak 2025; 13:13:51 >

• Elessar Eredhian kullanıcısına yanıt

Hesap güzel yalnız Nvidia 1$=1€ olarak satmıyor Avrupa'da. 2000$'lık 5090'ların EU satış fiyatları 2329€. Çok daha pahalı yani.

Fiyat hesaplayacak olanlar bunlar üzerinden hesaplasın:

RTX 5090: 2329€

RTX 5080: 1169€

RTX 5070 Ti: 879€

RTX 5070: 649€

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Dynamole -- 15 Ocak 2025; 12:53:51 >
  • StreamRolleR kullanıcısına yanıt

< Bu ileti Android uygulamasından atıldı >
  • Dynamole kullanıcısına yanıt

Dilimizde tüy bitti onlar KDV dahil fiyatlar diye diye.

$1=€1 olarak satıyor ama açıklanan dolar fiyatı vergi hariç fiyatken Avrupa'da ülkemizde de olduğu gibi satış fiyatları KDV dahil açıklandığı için arada fark var zannediyorsunuz. İthal edilen malda KDV olmaz, distribütörün yurt dışından çektiği fiyat KDV hariç fiyattır buraya gelince KDV eklenir.

Kaldı ki yaptığım hesapta içerisinde hangi kalemler olduğunun bir önemi yok.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Elessar Eredhian -- 15 Ocak 2025; 13:2:5 >
  • Test videolarına biraz göz attım oldukça hoşuma gitti, DLSS 4, RTX ON ve 4K performansı ile neredeyse Rtx 4090 seviyesinde bir performans sergilemiş 5070 serisi.

5070'in 12 GB bir VRAM sıkıntısı olacağından ötürü, 5070 ti 16 GB vramli modelini almayı düşünüyorum.

Kısmet olursa mayıs, haziran gibi hazır sistem olarak almayı planlıyorum, 32 GB ram'li hazır sistem modelleri aşırı uçuk bir fiyatta olmaz umarım

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Servetpanpa37 -- 15 Ocak 2025; 13:5:59 >
  • Hala 5080in en ucuz kartını 56k dan bekleyen var :D 70k dan asagı satılmayacak.Belkı sanslı 1-2 kısı 62k ya falan yakalarda alırlar.Gırdıgı gıbı karaborsa olacak urunden bahsedıyoruz.Fıyatlar otursun oyle alırım dıyen hıc alamayacak.2-3 ay ıcerısınde 5080ın fıyatı 100k lara cıkacak.

Kaynak: Cok yakın bır arkadasım pentada calısıyor

• WARTIME kullanıcısına yanıt

100 az olur ya 150 olsun hatta 200 olsun. 5090'ı da 3+1 evle takas yaparız artık.

Kaynak: Çok uzak bir akrabam pentada çalışmıyor

• 
Sayfa: önceki 134135136137138
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.