Hocam bende bahsedilen gibi ucuz beklemiyorum ama sizinki de abartı olmuş.Sizin dediğinize görede 5090lar 200k olacak.Pentada çalışan arkadaşınız hangi departmanda bilmiyorum ama birileri onu kandırmış.Ben isim vermiyorum ama teknoloji marketlerinde benimde tanıdığım var sadece ortalama konuşulan fiyatları söylüyor net bir rakam veremiyorlar ki sizin söylediğinizle uzaktan yakından alakası yok rakamların.Ayrıca karaborsaya düşecek diye sürekli yazıyor herkes.Karaborsaya falan düşmez belki ilk gelen parti sınırlı olduğu için bir kaç günde biter ama 2. gelen partide sürekli stok olur.Pandemi sonrası 3000 serisinden sonra çok ciddi sıçrama gösteren 4000 serisinde bile ilk çıkışta tüm kartları 2-3 gün satıştaydı.Burada kendimizi gaza getirip forumu takip edenleride aman kart kalmayacak hemen almalıyım endişesine sevk etmenin bir alemi yok. Son olarak dip not düşeyim sizin pentadaki arkadaşta burayı takip ediyordur.Şunu net olarak söyleyebilirimki hemen hemen her firma burayı takip ediyor ve buradaki konuşmalar net olarak söyleyebilirim ki fiyatlandırmayı bile etkiliyor. Önceki yorumlara bakıyorum 80-90k 5080 bulursam hemen alacağım diyenler var.Arkadaşlar abartmayalım o bahsettiğiniz rakamlar neredeyse 5090 parası. < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı > |
NVIDIA GeForce RTX 50 Serisi [ANA KONU] | [DLSS4-MFG-AI-TSMC4N-PCIE5-GDDR7] (138. sayfa)
-
-
İncelemeler ne zaman düşer beyler.
-
5080 OC ROG astral 80 altına gelirse (79.999 saymam ama) size yemek ısmarlayayım hemen. Afiyet bal şeker olsun.
< Bu ileti iOS uygulamasından atıldı > -
5090 24 ocak, 5080 30 ocak
-
Hocam o rakam gelirse ben size yemek ısmarlayım güzelce karnınızı doyurun üstüne kahve ısmarlayım sakince düşünün ki o parayı o karta vermemeniz gerektiğini anlayın:)
< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı > -
Hocam lütfen, ben mizah amaçlı yazmadım, söyleminiz dediğiniz gibi olursa diye içimden geldi. Ama alıp almamak konusuna girmeyelim. 80 altı olur olmaz mı ? Sizin söylemenize göre olur anladım
DLSS 4 EKLENECEK OYUNLAR AÇIKLANDI
-
quote:
Orijinalden alıntı: MacGyver.36'ya 4090 TUF çıkmıştı ya ilk?
2 sene önceki bu konuya takmış olan arkadaşın biri eski konuyu karıştırıp bulmuştu hatta...
Msi gaming x trio aldım. Hatırladığım kadarıyla tuf 2k kadar daha uygundu. Tabi vatan bilgisayar için konuşuyorum hocam.
Hocam normalde böyle bişey yapmam ama bazı tipler aklınca benim çağdışı, güçsüz, eski, kendilerininkinin süper uçan kaçan sistem sahibi olduklarını söylemeye başlayınca ben de mecbur kaldım.
Direk cevap vereyim 80k altında olur.1-2 kurnaz site 80 üstü belki yapar ama 80k altında rahatlıkla bulunur.
Teşekkür ederim, Denizli de iseniz müsait zamanda masama buyrun efendim yoksa özelden adres gönderin masanızı donatayım 🙏 ayın 1 inde satışa girer herhalde
80k üstü mümkün değil. 65-70 arası idealidir. Farklı satıcılarda 75'e kadar belki çıkar. Sakın saçma sapan satıcılara saçma sapan paralar kazandırmayın. Hatta saçma sapan fiyay çeken o satıcıları ifşalayın her yerde. Kimse bir şey almasın ordan.
Kartlar karaborsaya düşmeyecek. Kartlar abartılı fiyatlarla satışa çıkmayacak. Bu hurafeleri uyduran ne idiği belirsin tiplere kulak asmayın.
Ben sana cikacagi fiyati yazayim. 52k.
Yok 100kya çıkacakmış :D yavaş salla. 5080 dediğin kart 4080 superden biraz daha fazla raw gücü olan bir kart ama aradaki fark çok çok az raw power olarak. 4000 serisi ile karıştırmayın bu seriyi. bu seride 5090 harici kartların tamamı saf güç olarak fosa yakın kartlar ve herkes multi frame generation kullanmıyor. mesela 4070ti superi, 4080 süperi olan ve 2k oyun oynayan adamın ne işi var multi frame generationla. adam buna ihtiyaç duymadan zaten tonla fps alabiliyor bu kartlarla. o yüzden 2kcılar için şu anda 5000 serisine geçmenin çokta mantıklı bir yanı yok.
Zaten kart serileri 2 yilda 1 gelmeye basladi. 2 senede oyunlar o kadar cok ister hale geldi mi peki 2k oyun oynayan bir adam icin ? 2 yil icinde cikacak oyunlarda 5000 serisinin yapip 4070ti super ve 4080 lerin yapamayacagi ne olacak mesela ? Oyunlar o kadar kisa sürelerde öyle o kadar uçup kaçmiyor yani her yeni seride "Allah'im kartim çöp oldu eyvah ne yapacagim ben şimdi. Bir sekilde para bulup yeni seriye gecmeliyim" tarzi dusuncelerle kendinizi bos yere zora sokmaya gerek yok.
dolayısıyla mantıklı düşünüldüğü zaman eğer tüketim çılgınlığı denen şey olmasa aslında bu kartlar azınlığa hitap etmesi gereken kartlar. eğer insanlar tüketim çılgınlığına çok düşmezlerse, ilk 1 ay belki satışlar yüksek gider 1 ay sonra normale iner 5090 haricindekilerin hepsi.
hele hele 2.ellerde 35-40 arasına temiz 4080 superler varken sen 100k ya 5080'i afedersin de nah satarsın. bırak 100ü 75 lere bile satamazsın.
Ayrica 5080 kartta bir yamuk oldugunu da düsünüyorum. Nvidia 5080e pekte güveniyor gibi gelmedi bana. Bu "raw power olarak cok bur yukseltme yok adamlar bu seride software yukseltmesi ile cogunlukla fake görüntü satiyor " tarzi bir dusunce oldugunu gorunce normalde her seride en az kartlarin satis tarihinden 1 gün once kaldirdiklari gercek dunya test review videolari icin olan ambargoyu 5080 icin bu seride satis gunu kaldirma karari almislar.
Yani kart satisa acildigi zaman anca gorebilecek insanlar 5080in gercek performansini gosteren test videolarini.
İnsanlarin dogru durust inceleme , test videosu izleme sanslari bile olmayacak karti ilk cikis aninda ucuza satin alabilmek icin cabalarken.
Nvidiadan boyle bir hamle geldiyse 5080in hayal kirikligi olma ihtimali yuksek. O yuzden fiyatlar konusunda da ileri zamanlar icin cok ucup kacmayin derim.
< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi yigitcan19901 -- 15 Ocak 2025; 17:38:1 >
-
Hocam hesap güzel de biraz show olmuş sanki :) direkt x2 yapsaydınız çok yakın sonuçlar vermesi lazım.. biraz show’a kaçılmış :)
Reddit’te millet 5090 ile 4090 arasındaki %25-30 luk raw power farkını konuşuyor, eleştiriyor. Biz burada fiyat hesaplaması yapıyoruz, üzücü :(
< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi PlayToyLegend -- 15 Ocak 2025; 16:17:47 >
onlarda fiyat üzerinden yükleniyor zati 5090 1500$ çıksa kimsenin sesi çıkmazdı %25 iyi bence performans olarak ama fiyatını hak ediyormu orası muama
-
Alıntı
metni:5080 dediğin kart 4080 superden bile daha az raw gücü olan kart hocam bunu neye dayanarak söylediniz?
-
Hadi araçlarda %80 ötv %20 kdv var da iki katı fiyat veriyoruz hatta üst modellerde %160 ötv+kdv yüzünden 3 katına alıyoruz da bu üründe %18 kdv haricinde hiç bir vergi yok niye 2 katına alıyoruz?? Msrp fiyatı tavsiye edilen fiyattır ve avrupada 5080 hadi 1000 euro değil de kazık fiyattan hadi 1200 euro’dan satılsın yani maks 45’ bin tl’ye. Bizde de maks fiyat bu olmalı bunun üzeri köpüktür. 5070 ti ise 35 olmalı maks.
< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi WindWild -- 15 Ocak 2025; 16:29:5 >
< Bu ileti iOS uygulamasından atıldı >
Bu mesaj IP'si ile atılan mesajları ara Bu kullanıcının son IP'si ile atılan mesajları ara Bu mesaj IP'si ile kullanıcı ara Bu kullanıcının son IP'si ile kullanıcı ara
KAPAT X