Bizim ülkede yaşasalar o fiyatları görünce vay onların haline . < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı > |
NVIDIA GeForce RTX 50 Serisi [ANA KONU] | [DLSS4-MFG-AI-TSMC4N-PCIE5-GDDR7] (139. sayfa)
-
-
5080in 10700 tamsayı çekirdeği varken 4080in 4800 küsür. 5080in belleği de daha hızlıyken, bazı alanlarda 4080e tur bindirir. Yapay zeka olsun, sıkıştırma olsun, hep kullanılacak şeyler ve 5080 çok iyi bu konuda.
Eğer 5080 fiyatı 50k olursa, bu ay 4080 alanlar biraz zarara girdi.
< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Tugrul_512bit -- 15 Ocak 2025; 16:43:9 >
< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı > -
Hocam, kartları 2 katına falan almayacağız. +%20 KDV +%15-20 civarı da bayi karı, kredi kartı komisyonu, gümrük masrafları vs. eklenecek öyle alacağız.quote:
Orijinalden alıntı: WindWild
Hadi araçlarda %80 ötv %20 kdv var da iki katı fiyat veriyoruz hatta üst modellerde %160 ötv+kdv yüzünden 3 katına alıyoruz da bu üründe %18 kdv haricinde hiç bir vergi yok niye 2 katına alıyoruz?? Msrp fiyatı tavsiye edilen fiyattır ve avrupada 5080 hadi 1000 euro değil de kazık fiyattan hadi 1200 euro’dan satılsın yani maks 45’ bin tl’ye. Bizde de maks fiyat bu olmalı bunun üzeri köpüktür. 5070 ti ise 35 olmalı maks.
1000 usd en ucuz olan FE kartların vergisiz fiyatları. Türkiye'de FE kart satılmıyor. zaten onlar bile KDV ile 1200 usd olsa 42.500 TL yapardı. 5080 isteyenler çıkıştan sonra 1-2 ay içinde kur yükselmezse 50k civarına palit, gainward, galax, inno3d vs. gibi kartları alabileceklerdir.
üst model pahalı kartlar ise zaten dünya'nın hiçbir yerinde 1000 usd'a satılmayacaklar. onlar 1200-1300, belki de 1400 usd olacaklar. elmayla-armutu karıştırmamak lazım.
< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi MacGyver. -- 15 Ocak 2025; 17:53:7 >
-
65-70 arası olur.
< Bu ileti Android uygulamasından atıldı > -
1K cı 2K cı adamın 5000 serisiyle işi olmaz. Gider 4000 serisiyle takılır. Bu arada raw olayı züğürt tesellisi, bırakın raw maw. Dünya yapay zekaya gidiyor. İlerde zaten raw maw kalmayacak. Amd üzerinize raw ları atıyor memory leri atıyor da ne oluyor. Raw olayı hikaye.
Mecbur artık Bilal'e anlatır gibi anlatmak zorunda hissettim yoksa biri 999 diğeri 1999 çarp ikiyle bitti :D
< Bu ileti Android uygulamasından atıldı > -
-
Tam emin değilim fakat 4080 çıkış fiyatı 1199 veya 1299 dolardı süper daha ucuza 999 dolara çıktı diye biliyorum
Valla bende hiç hatırlamıyorum ama stok sıkıntısı çektiğimi çok iyi hatırlıyorum.Bulduğumda sevinmiştim :)
Super'in MSRP'si 1000USD olması gerekiyor ama kaçtan satıldı 3rd party kartlar hiç hatırlamıyorum..
-
o kısmı yanlış yazmışım onu düzelttim 4080 superden biraz daha güçlü yazdım. %5 civarı mı ne fark var arada. ki bu çok az bir fark. "ben bak dlss4 multi frame generation diye bir şey getirdim, bunu bir açacaksın bir anda fpsler uçacak" diyerek kapatamazsın bu olayı.
onu da geçtim 4k için kart getiriyorsun(evet şu anda 2k kartı = 4000 serisi high end kartlar, 4k kartı = 5000 serisi high end kartlar) geçmiş seriye koyduğun vram ile aynı vram ile getiriyorsun. 4 gb vram bile eklemiyorsun. bunlar daha doğru düzgün tartışılmadı bile hype trenine atladı gidiyor millet.
şu anda kartlar daha yeni geliyor diye hype var ama bu hype çok fazla uzun sürmez.
< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi yigitcan19901 -- 15 Ocak 2025; 17:48:7 > -
Haklısınız, 9700x ilk çıktığı dönem hazır olmayan anakart biosları nedeni ile düşük performans vermiş, ilk incelemeler bu bioslar ile yapıldığı içinde haksız yere düşük performanslı damgası yemiş bir işlemci.
12700f işlemcimden geçiş yapmak istiyorum, 9800 x3d ve 7800x3d işlemcileri araştırırken 9700x ile alakalı güncel incelemeler okudum ve 9700x ile 7800x3d nin benzer performans verdiğini görünce şaşırdım.
13 bin TL fiyatı ile 7800x3d performansına yakın performans veren bir işlemci ve zamanla yeni bios ve yazılımlar ile daha iyi hale gelecektir.
muhtemelen satın alma tercihim bu yönde olacak.
https://www.youtube.com/watch?si=65nbl5QcrgR2uP7o&v=vkoiCfDK1SU&feature=youtu.be
< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
-
msrp'ler:
4080 1199 usd
4080 super 999 usd
< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi MacGyver. -- 15 Ocak 2025; 17:56:45 > -
13k ya 9 taksitle geçen ay aldım güzel islemci bir ihtiyaçlarimi karsiliyor
%20 KDV harici bilgisayar bileşenlerinde başka vergi yok. Ama şöyle bir husus var .Dünya genelinde garanti 1 yıl bizde min 2 yıl garanti verilmesi mecburi buda ister istemez +1 yıl için bir maliyet ekliyor . Saçma fiyatlara gelmesinin bir diğer sıkıntısı TL-DÖVİZ dengesizliği.Ayrıca bizim alt kültürümüzde bulunan 1 koyayım 2 alayım esnaf kafası. İngiltere de Restoran işleten yakınımız var kar marjı %10-%15 i geçemez diyor ürünlerde yani bu fiyatın üstüne çıkamam peki bizde restoranlar %kaç kar istiyor . Döviz artacak korkusu yüzünden son 5 yıldır bu tarz ürünler ütopik rakamlara satılmaya başlandı 2010-2020 yıllarını hatırlayın hiç böyle bir saçmalık yoktu. Hatta daha eskiye gidin PC bileşenlerini biz dolar ile alırdık öyle tl filan geçmezdi saf nakit keş dolar öderdik böyle sapık sapık fiyatlarda olmazdı. Bu döviz li fatura dövizli satışı yasakladıklarından beri fiyatlar daha da artı ve artmaya devam edecek. Şuan net olarak MSİ 5080 lerin fiyatını biliyorum daha doğrusu şirkette giriş maliyetini biliyorum %45 kar ile baz modeli satılmayı planlandığını da hadi buradan yazmış olayım yazık gerçekten.
-
Satan yer yok hocam nasıl aldınız :D
-
Yok hocam şakşakçıklara anlatamazsın adam ne yapar eder markayı haklı bulur
Almanyada msrp fiyatı 1169 Euro 5080 in, hadi strix gibi tepe modeller %30 kar koysa(ki 3.parti üreticiler tepe modellerde normalde msrp ye göre %20 kâr koyuyorlar 4090 da mesela bu oran 20) 1500 euro civarı yapar o da max. 55k yapıyor,gümrüğü, vergisi,kârı içinde.
Almanyaya da bu cihazlar gümrüklenerek,vat denilen vergi (türkçesi kdv) eklenerek,kâr eklenerek bu fiyatlara satılabiliyor. Türkiyede benzer fiyatta satılamamasının hiçbir nedeni yok,aynı vergiler burda da var fazlası yok yani arabalarda olduğu gibi. Ancak malum, yapıştır fahiş fiyatı alsın türkolar.
-
Wraith e sports. Ankarada:) Fiyatıda çok uygun satıyorlar. Burdan @s1Lv3r kardeşim söyledi yoksa hiç haberim yoktu.
Mutlaka beyaz alın bu arada
< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi StreamRolleR -- 15 Ocak 2025; 18:5:38 >
-
Sağlık olsun. Benimkide böyle duruyor.İlk beyaz kasam,beyaz reverse fan olmadığı için çirkin siyah Gale P12 taktım :) sizde kurunca yüklersiniz 🙂
güle güle kullanın
@StreamRolleR teşekkürler. güzel duruyor
Bu mesaj IP'si ile atılan mesajları ara Bu kullanıcının son IP'si ile atılan mesajları ara Bu mesaj IP'si ile kullanıcı ara Bu kullanıcının son IP'si ile kullanıcı ara
KAPAT X