Şimdi Ara

NVIDIA GeForce RTX 50 Serisi [ANA KONU] | [DLSS4-MFG-AI-TSMC4N-PCIE5-GDDR7] (137. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: zartzurt456 , Hilas28 Daha Az
2 Kayıtlı Üye ve 15 Misafir (1 Mobil) - 16 Masaüstü1 Mobil
5 sn
3.097
Cevap
181
Favori
129.590
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
51 oy
Öne Çıkar
Popüler Konular listesinde
21. Sırada  bugün en iyi #6
Sayfa: önceki 135136137138139
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş

5080 in en ucuz kartı 56k dan bile uygun olacak.

• UNNL U kullanıcısına yanıt

Tamam 5090ına ıddıaya gırelım.Bılgılerını gonder ozelden

• WARTIME kullanıcısına yanıt

Olur girelim de senin sözünü tutacağını nerden bilcem

• WARTIME kullanıcısına yanıt

Denemesi bedava. Çıkarsınlar o fiyatlardan bakalım ne olacak? Yapsınlar bekliyoruz.

5080 giriş-orta modellerine 80 bin lira verecek (bak 100 bile demiyorum) 3 5 salak harici kimi bulacaklar bakalım kart satacak.

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • quote:

Orijinalden alıntı: Ercello

Arkadaşlar tamamen bilmediğimden soruyorum, 5090 açısından düşünürsek, en alt seviye kartlar Palit/Gainward vs. ile atıyorum ASUS ROG Astral arasında kabaca 20-30k lık fiyat farkı olacak diyelim aşağı yukarı. Bu fiyat farkını verip karşılığında tam olarak aldığımız nedir? Sadece marka değeri/prestij/daha cool bir görüntü mü? Birkaç yıl sonra 2.el piyasasında daha yüksek satılabilirlik mi?

Yoksa teknik anlamda ne kadarlık bir farkı var? Sadece birkaç derece daha soğuk ve birkaç MHz daha hızlı olması mıdır? Bu fiyat farkına değer birşey mi?

Öğrenmek için soruyorum gerçekten, objektif olarak. Ben şahsen CW konusunda bir problem olmadığını reviewlardan gördükten sonra alt seviye alsam ne kaybederim ki diye düşünüyorum.

Teşekkürler.

Rog kartların 2.el avantajı tabiki var, sıfır fiyatı yüksek olduğundan dolayı ve piyasada güzel reklamı yapıldığından o tarafta bir karşılığı var yüksek fiyata hızlıca gidiyor fakat teknik olarak bir avantaj beklerseniz tamamiyle para israfı.

Palit, Gainward nedense bizim piyasada çöp muamelesi görüyor halbuki bu markalar en az Asus kadar köklü firmalar ayrıca tepe modelleri Palit Gamerock ve Gainward Phantom serileri soğutma açısından Rog ile yakın değerler veriyor.

Hatta CW konusunda 4080 kartlar açısından konuşursam, 4080 strix almıştım yük altında kart bildiğiniz düdük gibi ötüyordu, değişime gönderecektim dedim bir bakayım reddit vs. bu konularla doluydu, birçok kullanıcı strix kartlardaki yüksek CW sesinden şikayetçiydi. İade edip piyasadaki en ucuz kart olan Gainward Phantom GS karta geçtim cw neredeyse yok gibi bir şey, çok az ve nadiren karşılaşıyorum. Ayrıca Strix kart boyut olarak çok büyük olmasına rağmen soğutma performansları hemen hemen aynı.

• 5090 hala ön sipariş satan yer yok sanırım

kurduğum sistem bu kısmetse full testler yapacağım alınca kanalımda : https://www.youtube.com/SECourses

CASE : Cooler Master Coolermaster HAF700 Evo H700E-WGNN-S00 Gamıng Full Tower Pc Kasası Beyaz

GPU : Awaiting RTX 5090 + used (ZOTAC GAMING GeForce RTX 3090 Trinity OC)

Motherboard : ASUS ROG STRIX X870E-E GAMING WIFI

Disk : 2x Samsung 990 Pro MZ-V9P4T0BW 4 TB

PSU : Cooler Master V Platinum V2 MPZ-G002-AFAP-BEU Gen5.1 1600 W

CPU : AMD Ryzen 9 9950X 4.3 GHz AM5

CPU Cooling : Arctic Liquid Freezer III 420 ACFRE00137A

RAM : Corsair 96GB(2x48) Vengeance RGB Black 6400Mhz CL32 DDR5 Ram (CMH96GX5M2B6400C32)

Monitor : Dell G3223Q 32 inç 4K UHD

Headphone : HyperX Cloud III

Keyboard : ASUS ROG STRIX SCOPE II 

Mouse : SteelSeries Rival 3 Gaming Mouse 

Storage Disk : WD Ultrastar 3.5 inc 16TB 7200RPM 512MB HC550 0F38462 WUH721816ALE6L4

UPS : Tunçmatik Tsk10093 Newtech Pro3 3kva

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi SECourses -- 15 Ocak 2025; 13:45:41 >

• mpolat35 kullanıcısına yanıt

Hocam ben de çok araştırdım, şu an için doğru 9700x ile 4K da arasında çok bir fark olmayabilir, ama GPU lar güçlendikçe fark olmaya başlayacak gelecekte. Örn. 5090 çıkınca aynı 4K testlerinde farkın açılmasını bekliyorum, 6090,7090 vs. derken gelecek için doğru seçenek 9800x3d. İşlemciyi habire değiştirmiyoruz sonuçta.

Birde tüm bunlardan bağımsız 4K monitörü + 5090'ı olan birisi bunların yanına tabiki de CPU'nun da en iyisini alır, 10k TRY farka bakmayacaktır.

• Herkes lansman fiyatından kart alınamayacağından bahsediyor. Ama ben 4000 serisi çıktığında vatanın yaklaşık 1 saat boyunca 17kdan 4070 sattığını çok net hatırlıyorum. Almak istesem rahatlıkla alabilirdim. Bence bu konuda fazla karamsar düşünüyor insanlar.

• Ercello E kullanıcısına yanıt

asus, msi, giga 3 sene garantili olur, palit 2 sene. 2 senede bir kart değiştirdiğimizi düşünürsek 1 sene garantili 2.el kart satmak daha kolaydır.

yine ikinci elde özellikle asus daha kolay satılır.

onun haricinde sıradan bir kullanıcı elle tutulur ya da kayda değer bir fark yaşamayacaktır.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi MacGyver. -- 15 Ocak 2025; 14:8:9 >
  • SECourses kullanıcısına yanıt

Kasanızı HAVN HS420 ile değiştirin derim. Ben TR de cesaret edip alan ilk kişiyim.Kasanın kalitesi saçma iyi çıktı. Biraz review bakın, Haf700 evo getir götürünü yapar malzeme kalitesinde.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi StreamRolleR -- 15 Ocak 2025; 14:3:39 >
  • Mutlak görmüşsünüzdür ama çok güldüm
    NikTekyoutube
    PC Gamers Learn the truth about RTX 5090's True Performance
    https://www.youtube.com/watch?si=xCG5L804eHI2YgNI&v=ORXoOKND1Tk&feature=youtu.be

Şu yorum efsane
    30% more performance with a 30% larger chip and 30% more power draw what a technological marvel

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Hands0meJack -- 15 Ocak 2025; 14:13:45 >

• 5080 oc ROG Astral Hepsiburada da bilindik satıcılarda şayet 80 e kadar mevcut olursa hemen sipariş geçeceğim. Yapıkredi Hepsiburada kartım ara ara kontrol ediyorum peşin fiyatına 9 taksit uyguluyor ekran kartlarında. En azından 5080 i taksitle alırım, 5090 çıkınca mecbur ya az taksit ya da tek çekim. Acaba Hepsiburada stoklarına da hemen gelir mi satıcıların

< Bu ileti iOS uygulamasından atıldı >
  • silence2008 S kullanıcısına yanıt

Sidik yarıştırmak biraz komik oluyor yalnız. Birşeyleri satın alıp sistem toplamak övünülesi birşey değil bence.

• Xallez kullanıcısına yanıt

millet aşırı karamsar 4070 ti modeli 18.999 TL'den satışa çıktı ilk 1 - 1.5 hafta çoğu yerde stok vardı sonra kademe kademe önce 25 sonra 30 civarına çıktı. hatta bazı modeller 1 ay sonra bile 21 bandına alınabiliyordu. benzer senaryo 50 serisinde de olacak, arkadaş kim 70-75'e 5080 alır yada 50-55'e 5070 ti falan şaka mısınız alanda zaten ya saftır ya da aşırı zengin 3-5 anca satarlar sonra kampanya yapmaya başlarlar.

burada birileri fiyatları arşa çıkarmaya niyetlenmiş bu sektörde mi çalışıyor anlamadım gitti. firmaları gaza getiriyor da olabilir. ister istemez tüm firmalar bu ve bunun gibi teknoloji forumlarını takip ediyordur. ben ütopik rakamdan çıkartan hiçbir yeri tercih etmeyeceğim. alt tarafı ekran kartı bu ya o kadar da değil.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Aerosol 34 -- 15 Ocak 2025; 15:25:2 >
  • Xallez kullanıcısına yanıt

Vatandan kartın geldiği ilk gün 44 bine 4090 aldım o günden sonra bir kez olsun o fiyata kart gözükmedi.

• _RapiD_ kullanıcısına yanıt

36'ya 4090 TUF çıkmıştı ya ilk?

2 sene önceki bu konuya takmış olan arkadaşın biri eski konuyu karıştırıp bulmuştu hatta...

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi MacGyver. -- 15 Ocak 2025; 14:43:32 >
  • quote:

Orijinalden alıntı: _RapiD_

Vatandan kartın geldiği ilk gün 44 bine 4090 aldım o günden sonra bir kez olsun o fiyata kart gözükmedi.

NVIDIA GeForce RTX 50 Serisi [ANA KONU] | [DLSS4-MFG-AI-TSMC4N-PCIE5-GDDR7]

Grafiğe dikkat :) 44 bin yaklaşık 2400 dolar, o da bugünün kuruyla 85k yapıyor.

• MacGyver. kullanıcısına yanıt

Dogrudur hocam

Satıcılar hepsiburadaydı

NVIDIA GeForce RTX 50 Serisi [ANA KONU] | [DLSS4-MFG-AI-TSMC4N-PCIE5-GDDR7]

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Gamer007_ -- 15 Ocak 2025; 14:49:43 >
  • Hepsiburada aynı satış günü ilan var mıydı ? Bende ordan alacağım 1 tane de ondan dolayı soruyorum

< Bu ileti iOS uygulamasından atıldı >
  • 
Sayfa: önceki 135136137138139
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.