Şimdi Ara

NVIDIA GeForce RTX 50 Serisi [ANA KONU] | [DLSS4-MFG-AI-TSMC4N-PCIE5-GDDR7] (238. sayfa)

15 Kayıtlı Üye (5 Mobil) ve 21 Misafir (4 Mobil) - 27 Masaüstü9 Mobil2 iOS
5 sn
7.382
Cevap
253
Favori
302.030
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
58 oy
Öne Çıkar
Popüler Konular listesinde
5. Sırada  bugün en iyi #1
Sayfa: önceki 236237238239240
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş

ödemeyi yaptıktan sonra bankanın yolladığı sms den öğrenilecekmiş fiyatlar sadece :D:D:D:D

• zartzurt456 kullanıcısına yanıt
    😁😁

< Bu ileti iOS uygulamasından atıldı >
  • 5080i yavaş bekliyorduk evet ama bu kadar da yavaş olacağını tahmin etmezdim açıkçası. 5070 falan iyice patates olacak belliki.

Bu tabloya baktığımda iki şey görüyorum

1 - Rx 7900xtx'in native ve rt kapalı halde aslında ne kadar güçlü bir kart olduğu.

2 - Amd'nin yeni çıkacak kartının bu sefer 5080'i tokatlayabilecek olması. Amd bir önceki serinin üstüne %20 koysa 5080i geçebiliyor.. Fiyatı da uygun olursa Amd g.tü kurtardı demektir.

NVIDIA GeForce RTX 50 Serisi [ANA KONU] | [DLSS4-MFG-AI-TSMC4N-PCIE5-GDDR7]

• quote:

Orijinalden alıntı: sukrullex

Blackwell mimarisinde özellikle 5090 da çekirdek sayısı muazzam fazla ancak oyunlar bundan faydalanamıyor gibi bir davranış sergiliyor. Yani dediğiniz doğru. 4K haricinde böyle bir overhead durumu var. Driver tarafında mutlaka düzelecektir. Sadece yeni oyunlar değil, mevcut oyunlar da bundan faydalanır gibi.

Yalnız RTX 40 çıktığında böyle bir durum olmadı diye hatırlıyorum ama?
    İşte burada Nvidia tek olması devreye giriyor. İstese 4090'da ki sıçrayışı 5090 içinde sergiler durumu geliyor aklımıza. Kağıt üzerinde baktığımız zaman öyle ama şu anlık için testlerde öyle görünmüyor.
    Ama ben dediğim saf kas gücünde 5090 ilerleyen zamanlarda driver güncellemeler vs. yine farkını ortaya koyacaktır diye düşünüyorum.
    Nvidia bu seride varını yoğunu Yapay zekaya harcamış.

< Bu ileti Android uygulamasından atıldı >

• aterikasedi kullanıcısına yanıt
    Dediğin gibi fiyat çok önemli husus 9070 XT açısından. Perf. olarak 4080 e 4070 Ti Super den daha yakın olacaktır tahmini.

• Lion_Army kullanıcısına yanıt
    Kesinlikle katılıyorum. Ayrıca DLSS 4 öyle güzel, öyle nefis olmuş ki çok etkiledi beni. Yıllardır oyun oynarım yani böyle bir motion clarity görmedim. Bu yüzden kartlardan ziyade bu teknolojiler beni çok etkiledi.

Hatta gidip Black Ops 6 ve BF2042 için de DLSS 4 ayarladım. Mükemmel çalışıyor yani çocuk gibi sevindim görünce. 4K DLSS Performans modunda. Önceden DLSS açıp oynayamazdım bu oyunları bulanık olurdu.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi sukrullex -- 30 Ocak 2025; 11:2:24 >
  • moonquad kullanıcısına yanıt

İnanın sorun kandırmak değil, mutlaka öyledir. Almak için de can atıyorum bu seriyi ama kılı 40 yaran biriyim. Bir de bu fiyatlar varken sorguluyorsunuz haliyle. Lansman günü ve fiyatından 4090 sahibiyim. Şu rakamlar konuşuluyorken yurtdışı vergi iadeli kovalarız gibi duruyor.

• Yeni dlss tüm kartlara geldi ama şöyle bir durum var yeni T.modelleme açıldığında 50 serisinde FPS kaybı düşük iken diğer kartlar da bu oran büyüyor. Buradan da şunu anlayabiliriz. Yeni dlss teknolojisindeki hesaplama seviyesi fazla olduğu için eski kartlara göre 50 serisi daha fazla FPS kazancı sağlayacaktır.

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Stokta iyi bir model 5090 olursa bugün alırım, yoksa Fransa'ya gittiğimde oradan alırım.

• Çakır91 Ç kullanıcısına yanıt
    Hocam bu gün 5090 beklemeyin, net

NVIDIA GeForce RTX 50 Serisi [ANA KONU] | [DLSS4-MFG-AI-TSMC4N-PCIE5-GDDR7]
  • kill3rvib3 kullanıcısına yanıt

Bu durum için seninle aynı düşüncedeyim ama dlss konusunda sadece yanıldığını söylemek istedim.

1440p de DLSS mi açmışlar anlamadım?

• 5080 yerine 5070ti mı bekliyoruz yani

• sukrullex kullanıcısına yanıt

https://forum.donanimhaber.com/mesaj/yonlen/160586058

• quote:

Orijinalden alıntı: afsinedremitli

Hocam bu gün 5090 beklemeyin, net
    5090'ın neden tüm dünya ile aynı anda satışı gerçekleşmiyor bizde gerçekten bunu çok merak ettim. Aklıma distribitörlerin yurtdışı ürün getirme yeni düzenleme gereği onlarında etkilenmesi mi yoksa daha kartlar çıkmadan talep çoktu bizi her zamanki gibi 3.ülke görüp önce kendilerince daha önde gelen Büyük Ülkelere dağıtıp kartları, bizi ikinci partiye mi bıraktılar.

Bu listede hata olduğunu aslında bakınca anlayabilirsin. 5080 nasıl oluyor da 5090 geçiyor. Bu sana hiç garip gelmedi mi?

Şimdi oldu. Bana 1440p gibi geldi ama.

Ben de 4K DLSS Performans Full RT PT Frame Gen RR açık 90 fps ortalama aldım 4080 S ile. Görüntü de efsaneydi hiç bozulma yoktu.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi sukrullex -- 30 Ocak 2025; 11:10:45 >

yo normal çünkü 5000 serisi kartlar 1080p ve 2k da daha düşük performansda çalışıyor 4k ya göre bu yüzden farklar çıkması normal böyle

• Driver ve Nvidia App güncellemesi bugün geliyor dimi?

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi JePinkman -- 30 Ocak 2025; 11:16:31 >
  • 
Sayfa: önceki 236237238239240
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.