< Bu ileti iOS uygulamasından atıldı > |
NVIDIA GeForce RTX 50 Serisi [ANA KONU] | [DLSS4-MFG-AI-TSMC4N-PCIE5-GDDR7] (295. sayfa)
-
-
Çok üzücü hocam dün 45k bugün 63k
< Bu ileti iOS uygulamasından atıldı > -
28 Şubat için önsipariş alıyorlarsa o tarihten önce önsipariş olmayan stok gelmeyecek mi şimdi? Alamayan 1 ay beklemek mi zorunda?
< Bu ileti Android uygulamasından atıldı > -
ciddi manada soruyorum hangi oyunu oynadın da 16 gb vram yetmedi bana videolu kayıt atarsan sana cok büyük hediyem olacak. hep bu tarz yorumları görüyorum canlı örnek göremedim. videoyu sen çekip at ama youtubeden biyerlerden bişeyler bulup gösterme.
not: 5080 filan almadım sadece boş mevzu geliyor şu vram olayı 16 yeterli benim gördüğüm tüm oyunlarda ve gelecek 1 sene sonraki oyunların testlerine göre (fazlasıyla)
-
En son çıkan Indiana Jones oyunu yeterli olacaktır. 16 yetiyor mu görün:)
< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı > -
indiana jones oyununu da izledim videolarını ark gibi bir oyun değil 5080 10090 olsun gene fps sorun olacak cünkü düzgün optimize edilmemiş. o vramlik durum değil ki 5090 test videoları var onda da elle tutulur çok efsane bir fps artışı yok ki.
-
Stalker 2'de yetmiyor, memory leak problemi de olabilir bilmiyorum ama oyun günceldi büyük patch gelmişti fakat vram doldukça kapatmam gerekiyordu yoksa 5 fps gaming.
-
Evet dediğiniz gibi alt tarafta da bir sürü eklentisi var onlari açıyor. Rgb si, fan controlu vs tonla oyuncağı var ama içi boş. Berbat bir yazılım. Çok şikayet var. Bloatware dedikleri tam olarak bu işte. Bunu silip iki tane GitHub dan ücretsiz ufakcik 2 yazilim buldum. Fan control denilen program zaten inanilmaz güzel. Milyon tane ayari var. Fanlarin bir anda hizlanip bir anda yavaslamamasini bile ayarlayabiliyorsunuz. Inanılmaz güzel bir program. Kurduğumuzda biraz zaman harcamanız gerekiyor ondan sonra yat keyfine bak.
Genelde oyun ile ilgili oluyor, çok video izlemeyi severim dünya kadar video izlemişimdir bu konuyla ilgili de net olarak benim gözlemlediğim 16 gbin yetersiz olması değil oyunun beceriksizliği gibi görünüyor. İleride 3 5 sene sonra yetmeyebilir doğru da şuan yetersiz olduğu oyun görmedim.
arkadaşlar bunun haricinde başka marka karşılaştırması var mı?
hiçbir yerde bulamadım.
-
Şimdi oyun oynamak için 16 GB Vram yetmiyor demek, film izlemek için 77" TV yetmez demek gibi bir şey.
Bir kere bir oyun firmasının 16 GB üstüne ihtiyaç duyan bir oyun yapması zaten intihardır. Bu benim oyunumu oynamanızı istemiyorum demek gibi bir şey.
Tabii sen gidip 4K da her şeyi açarsın, yetmez başka şeyler ekler onları da açarsın, aaa yetmedi bak dersin, ama işte öyle yetmedi olur.
Yine arkadaşın dediği gibi, oyun kendisi optimize özürlüdür sırf bu yüzden bir şekilde Vram ihtiyacı vardır, o da oyunu yapanın sorunu.
Hayır bir kere 16 GB Vram isteyen bir oyunu konsolda da oynayamazsın zaten, her şekilde o oyun "çalışamayacak durumda" sınııfına girer böyle bir durumda.
Hayatı bilgisayar önünde geçen ve tüm dış kaynakları günlük takip eden biri olarak, 16 GB Vram'in 4K için olduğunu söyler, üzerine olan bir kartın da yine render ve video edit gibi iş için olduğunu belirtirim. Üzerine tartışmak çok da bilimsel olmayacaktır.
-
Lansman fiyatından alanlar için güzel fırsat olmuş ama 60k ve üzeri 16 gb bir karta vermek bana mantıklı gelmedi alanlara hayırlı olsun. Asıl çıkması gereken 5080 en az 20 gb olmalıydı bir önce ki nesil 4080s ile arasında fark sadece mfg ve güç tüketimi olmuş tamam fiyatta 4080s ile aynı ama bizim ülkede geçerliliği yok gördük fiyatları. Benim de 5080 alma niyetim vardı ama onu alacağıma 5070 ti alırım arada yüzde 10-15 fark olur çok çok onu da oc ile kapatırsın ben 5070 ti alıp ilerde çıkacak olan 5080ti 24 gb yada uygun fiyatlı yakalarsam 5090'a yükseltme planım var.
Bana da itopyadan aradılar elimizde prime yok ventus verelim dediler kabul ettim.
5080 zaten 5070ti diyorsunuz da arkadaşlar o zaman şubat sonuna doğru satılacak olan 5070ti ne?
temeli aynı ama oc li hali mi diyorsunuz?
-
Vram ai ile uğraşanlar için en az oyun kadar hatta oyundan çok daha önemli
Stable Diffusion kullananlar ne demek istediğimi iyi bilir
bu nedenle 5080 i koyup çıkartıyorum sepete yok ama almayacağım. 16 gbyte yerine 20 ile gelseydi alınırdı.
-
Yetiyor mu diye sormuş yetmiyor olduğunu gostermisiz. Oyunun sorunlu olduğunu optimizasyonun berbat olduğunu bilmeyen yok zaten. Gerçekler bunlar oyunlar duzeliyor mu hayir. Ee o zaman 16 gb de yetmiyor. 4k da fps yeterince yuksekse tabii ki ilave ayarlari açarım. 16 gb sinirina takilip fps düşüyorsa bu durumda bu benim suçum degil. 20 olsaydi sinira takilmayip kabul edilebilir fps de olabilecek maximum ayarlarda oyunu oynayacaktim. Sanki ekran karti ureticileri bilmiyor optimizasyonun sorunlu olduğunu hatta oyun firmalari ile bilerek anlastiklarindan bile eminim optimizasyonu bozuk olmasa nasil satacaklar bu yeni kartları. Ee o zaman bari vram i 80 serisine adam gibi koy. Şöyle oyunlara bir bakin 5 sene oncesinin ust seviye grafik dediğiniz oyunun istediği sistemle yeni çıkan AAA oyunun isteği sisteme. Yeni çıkanın grafikleri daha kotu ama istediği sistem gereksinimleri çok daha fazla.
< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi One Shot One Kill -- 31 Ocak 2025; 12:10:46 >
buradaki insanlar bir şey alırken başkasını neden memnun etmeye çalışıyor anlamadım. kime ne kim ne alıyorsa saygı duy hayırlı olsun de geç. Çok komik tartışmalar yaşanıyor
-
Ben 1 senedir 4k’da 4070 Ti Super kullanıyorum. O da 16gb, ve grafikleri fulleyip oynuyorum tüm oyunları dlss açıp. Şimdiye kadar sadece 1 kere vram sıkıntısı yaşadım, onda da Cyberpunk’ta 4k’da tüm grafikleri fulleyip path tracing açıp, dlss kapayıp, frame gen açtığımda bir süre sonra vram doluyordu. Ama zaten dlss açmadan frame gen açmanın bir anlamı yok, test amaçlı denemiştim sadece. Bunun dışında bir sıkıntısını görmedim hiç.
Tekrar etmekte fayda var, o 45k alan kişiler 3-5 kişi falan 15 saniye sonra link kayboldu, sepetlerden bile silindi.. o yüzden halk arasında 45k ya satıldıda birçok insan almadı aslında belki her site 1 adet koydu reklam için kapattı sonra.. o yüzden takılmamak lazım... he üzücümü üzücü tabi.
Bu mesaj IP'si ile atılan mesajları ara Bu kullanıcının son IP'si ile atılan mesajları ara Bu mesaj IP'si ile kullanıcı ara Bu kullanıcının son IP'si ile kullanıcı ara
KAPAT X