Şimdi Ara

NVIDIA GeForce RTX 50 Serisi [ANA KONU] | [DLSS4-MFG-AI-TSMC4N-PCIE5-GDDR7] (366. sayfa)

17 Kayıtlı Üye (7 Mobil) ve 31 Misafir (12 Mobil) - 29 Masaüstü19 Mobil1 Android
5 sn
7.588
Cevap
255
Favori
307.530
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
59 oy
Öne Çıkar
Popüler Konular listesinde
3. Sırada  bugün en iyi #1
Sayfa: önceki 364365366367368
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş

Orijinalden alıntı: band222

Sen Türkiye'deki markalara 2500 dolardan falan giriş yaptığını mı sanıyorsun? Sonra 2500'ün üstüne vergi + kar payı koyup falan mı bize satıyorlar sence? O 2500 dolar vergisi, karı herşeyiyle toplam bütün fiyattır. Türkiye sınırları içerisine ne Astral nede TUF ne 2500 dolardan nede 2800 dolardan giriş yapıyor. 2500 ve 2800 ün üstüne tekrar vergi koyamazsın onlar zaten vergi artı kar payı fiyatlardır. İlk defa kart almıyoruz veya ilk defa GPU launchu beklemiyoruz. Gayette bilinçli bir kullanıcıyım fakat siz kartların TR sınırlarına bu fiyatlardan gireceğini düşünecek kadar naifsiniz maalesef. 129 bin lira almış olmama ve bu fiyatı vermiş olmama rağmen, ASUS TUF için fazladır. Aldık diye eleştirmeyeceğiz diye birşey yok. Türkiye'deki A,B,C marka asgari ücretten adam çalıştıracak,500 600 eurodan, sonra kartları astronomik kar oranlarıyla satacak, bizde 129 bine normal fiyat diyeceğiz öyle mi yani? Amerika'da 1500-2000 dolara eleman çalıştırıp, bu fiyatlara satan adam nasıl kar ediyor? Anlaki TR'de bu kartlar astronomik kar oranlarıyla satılıyor.

Adam ucuza alıyorsa sana ucuza satmak zorunda mı müşteriye aldığı yerin çıkış fiyatına artı vergileri ekleyip öyle satacak o dediğin rakamlara asla inmeyecek burası türkiye millet sadece nasıl daha fazla para kazanırız derdinde bu malesef böyle. Bütün markalar fiyatları 200 dolardan fazla arttırıyor şuan sadece amerika da artması gerek ama ingiltere de bile artmaya başlamış reddit de paylaşmaya başlamışlar hal böyleyken kesinlikle tr esnafı da bir kılıf uydurup fiyatları indirmezler.

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >

• zartzurt456 kullanıcısına yanıt

20 kdv 20 gümrük kesin var 4 de bandrol ya da kar payı diye görmüştüm. Yok hocam en tepe modele 129 normal değil orta seviye olsa tamam derim

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Variousscar -- 6 Şubat 2025; 23:3:58 >
  • Variousscar V kullanıcısına yanıt

ee varsa senin hesaba göre 190k geliyor :D:D:D

Sadece % 20 KDV var.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi KuaSar34 -- 7 Şubat 2025; 0:49:22 >

Dolar üzerinden hesaplamanız lazım euro değil az önce mesajınızda kdv 18 demişsiniz kdv 20 dir artı gümrük vergisiyle falan hesap yazdığım gibi oluyor.

• Ek vergi yok. Stok olan ürünleri genelde direkt yurt dışı satış fiyatı ile aynı fiyattan bulabiliyorum. Örneğin monitörlere bakın.

• bak sana örnek vereyim ne kadar kazıkladıkları açısından

yeni çıktı 48k oda 1.290€ civarı yapar

us 1100$ vergisiz fiyat (satıcı karıda içinde)

eu 1200€

bak bunda 90€ fiyat farkı var sadece

ekran kartlarında 2500€ olan kartı 4300€ satıyorlar 1800€ fark ile

NVIDIA GeForce RTX 50 Serisi [ANA KONU] | [DLSS4-MFG-AI-TSMC4N-PCIE5-GDDR7]

• Finnbhennach kullanıcısına yanıt
    4080 ile S arasında %1 ya da 2 fark ya var ya yok hocam. Oc basmak yeni bir şey değil 4080 S de %10 kazanım sağlıyor yani 5080 MFG hariç epic fail yine

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi sukrullex -- 6 Şubat 2025; 23:24:10 >
    < Bu ileti Android uygulamasından atıldı >
  • Finnbhennach kullanıcısına yanıt

tek oyun üzerinden algı kasmayalım, performans karşılaştırması tek oyun üzerinden yapılmaz, forumda bunu da öğretmeyelim artık.

performans fark ortalamaları bellidir, güvenilir, saygın kaynaklardan testleri inceleyebilirsiniz.

ayrıca 4080 ile 5080 OC li model farkı da %16.

arkadaşımız OC ile 4080 5080 arasında %30 fark olduğunu iddia etmiş itirazım buna.

kullandığım veya kullanmadığım hiç bir donanımın performansından dolayı kızmayacak kadar çok donanım kullandım hayatım boyu...

• KuaSar34 K kullanıcısına yanıt

Ben gümrük de var diye biliyorum eğer sadece kdv varsa çok sağlam geçiriyorlar. 20 kdv harici vergi olmamasına rağmen bu koydukları fiyatları tamamen kafalarına göre koyuyorlar o halde ve bı çok büyük ahlaksızlık.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Variousscar -- 6 Şubat 2025; 23:36:24 >

günaydın :) bizde buna isyan ediyoruz işte 170k satılar bu gün ekran kartlarını 140k dan satışa çıktı 10dk ara ile 150 160 170k çıkardılar fiyatları siteler

Ekran kartlarının Gümrük tarife istatistik pozisyonu 8473.30.80.00.00 dır. Tarifede sadece % 20 KDV var. Atığım ekran görüntüsünde görünüyor zaten

• sukrullex kullanıcısına yanıt
    Hocam o zaman Rtx6000 serisine yol alıyoruz 4080S ile yola devam demi :)

• silence2008 S kullanıcısına yanıt

sizin %20 performans farkı var dediğiniz noktada performans farkı %12 (4080 VS 5080 FE)

sizin OC ile %30 performans farkı var dediğiniz noktada performans farkı %16 (4080 VS 5080 VANGUARD 113 mhz GPU overclock yapılmış )

uyarınız için teşekkürler, sehven 9 yerine 11 yazmışım düzelttim.

ama mesele de bu değil zaten mesele forumda sizin yanlış bilgiler saçıyor oluşunuz...

• ridvan1903 kullanıcısına yanıt
    5080 Super 24G çıktığında alınabilir yoksa RTX 6080 akar

Bende onu anlatmaya çalıştım arkadaşa ama kendisi bizi bilinçsiz ve bilmiyor ilan etti :) O yüzden zaten TUF'un 129 bin olmasına eleştiri getirdim. Stok olmadığı için bu fiyatlar, stok olsaydı daha ucuza görecektik. Ödediğim bu fiyatta maalesef "beklememe ve bir an önce sahip olma" fiyatı. Karaborsa ihtimali korkutmasa bekleyelim 2 ayda bekleyelim ama stokların bu kadar hızlı tükendiği bir durumda, fiyatların düşmesi için hiç umudum yok maalesef.

Bunların yaptığı suç zaten ama denetleme vs olmadığı için kimse korkmadan istediği fiyata koyabiliyor 2500 dolar ya da euro olan ürünün en fazla 125 130 bin tl olması lazım bana göre. Palit 5090 ı ilk gün 120 ye sattı gamegaraj ve saatler içinde stok bitti kimse gelip asus un en tepe modelini veya asus tufu 125 civarı falan satmaz.

• band222 B kullanıcısına yanıt

5090 sadece oyuncular tarafından değil, iş için kullanacak kullanıcılar tarafından da talep gören bir ürün, arzın çok az olması da üzerine eklenince bu saçma sapan fiyatlar ortaya çıkıyor.

• KuaSar34 K kullanıcısına yanıt

Evet gördüm hocam o zaman kdv hariç eklenen fiyatlar tamamen satıcı firmaların kafalarına göre koyduğu kar payları

• 
Sayfa: önceki 364365366367368
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.