Adam ucuza alıyorsa sana ucuza satmak zorunda mı müşteriye aldığı yerin çıkış fiyatına artı vergileri ekleyip öyle satacak o dediğin rakamlara asla inmeyecek burası türkiye millet sadece nasıl daha fazla para kazanırız derdinde bu malesef böyle. Bütün markalar fiyatları 200 dolardan fazla arttırıyor şuan sadece amerika da artması gerek ama ingiltere de bile artmaya başlamış reddit de paylaşmaya başlamışlar hal böyleyken kesinlikle tr esnafı da bir kılıf uydurup fiyatları indirmezler. < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı > |
NVIDIA GeForce RTX 50 Serisi [ANA KONU] | [DLSS4-MFG-AI-TSMC4N-PCIE5-GDDR7] (366. sayfa)
![](/static/forum/img/downicon.png)
![](/static/forum/img/Forum-Mobil.gif)
![](/static/forum/img/upicon.png)
![](/static/forum/img/Forum-Android.gif)
![](/static/forum/img/close.png)
![](/static/forum/img/popularite.png)
-
-
20 kdv 20 gümrük kesin var 4 de bandrol ya da kar payı diye görmüştüm. Yok hocam en tepe modele 129 normal değil orta seviye olsa tamam derim
< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Variousscar -- 6 Şubat 2025; 23:3:58 >
< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı > -
ee varsa senin hesaba göre 190k geliyor :D:D:D
-
Sadece % 20 KDV var.
< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi KuaSar34 -- 7 Şubat 2025; 0:49:22 > -
Dolar üzerinden hesaplamanız lazım euro değil az önce mesajınızda kdv 18 demişsiniz kdv 20 dir artı gümrük vergisiyle falan hesap yazdığım gibi oluyor.
Ek vergi yok. Stok olan ürünleri genelde direkt yurt dışı satış fiyatı ile aynı fiyattan bulabiliyorum. Örneğin monitörlere bakın.
-
bak sana örnek vereyim ne kadar kazıkladıkları açısından
yeni çıktı 48k oda 1.290€ civarı yapar
us 1100$ vergisiz fiyat (satıcı karıda içinde)
eu 1200€
bak bunda 90€ fiyat farkı var sadece
ekran kartlarında 2500€ olan kartı 4300€ satıyorlar 1800€ fark ile
-
4080 ile S arasında %1 ya da 2 fark ya var ya yok hocam. Oc basmak yeni bir şey değil 4080 S de %10 kazanım sağlıyor yani 5080 MFG hariç epic fail yine
< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi sukrullex -- 6 Şubat 2025; 23:24:10 >
< Bu ileti Android uygulamasından atıldı > -
tek oyun üzerinden algı kasmayalım, performans karşılaştırması tek oyun üzerinden yapılmaz, forumda bunu da öğretmeyelim artık.
performans fark ortalamaları bellidir, güvenilir, saygın kaynaklardan testleri inceleyebilirsiniz.
ayrıca 4080 ile 5080 OC li model farkı da %16.
arkadaşımız OC ile 4080 5080 arasında %30 fark olduğunu iddia etmiş itirazım buna.
kullandığım veya kullanmadığım hiç bir donanımın performansından dolayı kızmayacak kadar çok donanım kullandım hayatım boyu...
-
Ben gümrük de var diye biliyorum eğer sadece kdv varsa çok sağlam geçiriyorlar. 20 kdv harici vergi olmamasına rağmen bu koydukları fiyatları tamamen kafalarına göre koyuyorlar o halde ve bı çok büyük ahlaksızlık.
< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Variousscar -- 6 Şubat 2025; 23:36:24 >
günaydın :) bizde buna isyan ediyoruz işte 170k satılar bu gün ekran kartlarını 140k dan satışa çıktı 10dk ara ile 150 160 170k çıkardılar fiyatları siteler
-
Ekran kartlarının Gümrük tarife istatistik pozisyonu 8473.30.80.00.00 dır. Tarifede sadece % 20 KDV var. Atığım ekran görüntüsünde görünüyor zaten
-
Hocam o zaman Rtx6000 serisine yol alıyoruz 4080S ile yola devam demi :)
sizin %20 performans farkı var dediğiniz noktada performans farkı %12 (4080 VS 5080 FE)
sizin OC ile %30 performans farkı var dediğiniz noktada performans farkı %16 (4080 VS 5080 VANGUARD 113 mhz GPU overclock yapılmış )
uyarınız için teşekkürler, sehven 9 yerine 11 yazmışım düzelttim.
ama mesele de bu değil zaten mesele forumda sizin yanlış bilgiler saçıyor oluşunuz...
-
5080 Super 24G çıktığında alınabilir yoksa RTX 6080 akar
Bende onu anlatmaya çalıştım arkadaşa ama kendisi bizi bilinçsiz ve bilmiyor ilan etti :) O yüzden zaten TUF'un 129 bin olmasına eleştiri getirdim. Stok olmadığı için bu fiyatlar, stok olsaydı daha ucuza görecektik. Ödediğim bu fiyatta maalesef "beklememe ve bir an önce sahip olma" fiyatı. Karaborsa ihtimali korkutmasa bekleyelim 2 ayda bekleyelim ama stokların bu kadar hızlı tükendiği bir durumda, fiyatların düşmesi için hiç umudum yok maalesef.
-
Bunların yaptığı suç zaten ama denetleme vs olmadığı için kimse korkmadan istediği fiyata koyabiliyor 2500 dolar ya da euro olan ürünün en fazla 125 130 bin tl olması lazım bana göre. Palit 5090 ı ilk gün 120 ye sattı gamegaraj ve saatler içinde stok bitti kimse gelip asus un en tepe modelini veya asus tufu 125 civarı falan satmaz.
5090 sadece oyuncular tarafından değil, iş için kullanacak kullanıcılar tarafından da talep gören bir ürün, arzın çok az olması da üzerine eklenince bu saçma sapan fiyatlar ortaya çıkıyor.
-
Evet gördüm hocam o zaman kdv hariç eklenen fiyatlar tamamen satıcı firmaların kafalarına göre koyduğu kar payları
< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
Bu mesaj IP'si ile atılan mesajları ara Bu kullanıcının son IP'si ile atılan mesajları ara Bu mesaj IP'si ile kullanıcı ara Bu kullanıcının son IP'si ile kullanıcı ara
KAPAT X