Şimdi Ara

NVIDIA GeForce RTX 50 Serisi [ANA KONU] | [DLSS4-MFG-AI-TSMC4N-PCIE5-GDDR7] (365. sayfa)

13 Kayıtlı Üye (4 Mobil) ve 29 Misafir (4 Mobil) - 34 Masaüstü8 Mobil1 iOS
5 sn
7.566
Cevap
255
Favori
306.977
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
59 oy
Öne Çıkar
Popüler Konular listesinde
3. Sırada  bugün en iyi #1
Sayfa: önceki 363364365366367
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
    Sahane fiyat hocam dediginiz gibi insallah keyifle kullaniriz

< Bu ileti iOS uygulamasından atıldı >
  • Alister Vale kullanıcısına yanıt

Anladım hocam. Kart yok ki ya böyle birşey gerçekten yok. Aptal nvidia tam bir monopoly oldular. Şu hale bak parasıyla kart almak istiyor insanlar kart yok. Sonra bu evlatlar girer tabi 150-160 dan gaming trio. Allah belalarını versin

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • ufuq010101 kullanıcısına yanıt

Ssd lerin birini m2 1 e tak 2. Sini m2 4 e tak m2 2 ve 3 pcie 50 x16 yi bölüyor bende de asus anakart var

NVIDIA GeForce RTX 50 Serisi [ANA KONU] | [DLSS4-MFG-AI-TSMC4N-PCIE5-GDDR7]

• band222 B kullanıcısına yanıt

sorsan nvidia 4090 üretimini geçen sene sonlandırdı. şimdiye stok yağmış olması gerekiyordu her yere hahah

• silence2008 S kullanıcısına yanıt

5080 ile 4080 arasında nerede %20 performans farkı var?

OC ile hangi GPU +%10 performans kazanmış ki 5080 kazansın???

4080S ile 5080 FE ARASINDA %9 PERFORMANS FARKI VAR

4080S ile 5080 VANGUARD (OC VERSİYON) % 15 PERFORMANS FARKI VAR.

yani sizin kafadan sallama %20 leriniz artı üzerine %10' larınız, bakkal hesabı toplam %30' larınız ile 4090' a performansı veren 5080' leriniz filan var ya hepsi kocaman lafı-güzaf...

ayrıca kimsenin MFG kötü dediğini okumadım, sadece MFG değil, FG, MFG ve AMD AFM' nin yani yapay zeka kare oluşturma teknikleri hakkında genel bir eleştiri var.

şu konuda yazdıklarınız zaten genel itibari ile gerçeğe dayanmayan yorumlar.

boş yapıyorsunuz peki yapın sizin bileceğiniz iş ama bari yalan yanlış bilgi vermeyin, insanların satın alma kararlarını yanlış şekilde yönlendirmeyin, vebal almayın.

her boş yapmanızda benzer cevapları yazacağım , işkembeden sallamadan önce iki kez düşünüp yazmanızı tavsiye ederim, bilginize.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi MuratBayrakçı -- 6 Şubat 2025; 23:31:30 >

• rfncskn kullanıcısına yanıt

Teşekkürler. Kinzy Teknoloji diye satıcı. Pek bilgim yok umarım iyi bir satıcıdır. Şimdilik sıkıntısız gözüküyor. Aynı gün Sipariş verdikten 2 saat sonra kargoya vermişler. Yarın elimde olur diye düşünüyorum.

• zartzurt456 kullanıcısına yanıt

45k sattıkları kart 1 haftada 67.8k olmuş.

• jiletosman kullanıcısına yanıt

hallettim hocam söktüm tüm sistemi yeniden bi derledim toparladım şu anda normal çalışıyor teşekkürler yinde

• MuratBayrakçı kullanıcısına yanıt

Koyduğunuz resimde kendinizi çürütmüşsünüz komik olmuş. 5080 venguard ile 4090 arasında yüzde 9 performans farkı gözüküyor. Umarım 5080 bu grafikte overclock ludur.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi silence2008 -- 7 Şubat 2025; 6:54:42 >
  • Canka1 C kullanıcısına yanıt

@Alister Vale

Birtakım mesnetsiz argümanlar eşliğinde olmayacak ürünler olmayacak fiyatlara tercih edildikçe gerisi de geliyor maalesef...

• BeyazBüyü B kullanıcısına yanıt

Bende 2 yıldır 4090 ile sorunsuz olarak thermaletake kullanıyorum, tavsiye ederim NVIDIA GeForce RTX 50 Serisi [ANA KONU] | [DLSS4-MFG-AI-TSMC4N-PCIE5-GDDR7] 

NVIDIA GeForce RTX 50 Serisi [ANA KONU] | [DLSS4-MFG-AI-TSMC4N-PCIE5-GDDR7]www.vatanbilgisayar.com
    THERMALTAKE PCI-e 4.0 X16 200mm 90° ADAPTÖRLÜ RISER KABLO fiyatı, teknik özellikleri, modelleri, en ucuz fiyatlarla Vatan Bilgisayar'da
    https://www.vatanbilgisayar.com/thermaltake-pci-e-4-0-x16-200mm-90-adaptorlu-riser-kablo.html

Hayırlısı olsun hocam umarım pişman olmam 129 bin verdim ama bana göre ASUS TUF için fazla. En fazla rog astralın bu fiyatta olup kalanların aşağı doğru seyretmesi gerekiyordu belkide yeterince stok gelince öylede olacaktır. Ama işte o stok gelmeme 3-4 ay kart bulamama korkusu beni almaya itti. Zaten kartların büyük oranda datacenterlara da gittiği bir gerçek. Consumer markete çok daha az sayıda geliyor 5090 'lar. Buda haliyle stok azlığından fiyatları şişiriyor. Buda bana iyi bir ders oldu bir daha gaza gelip asla GPU'mu testler gelmeden satmayacağım hala 4080'im elimde olsaydı kesinlikle satmazdım ve 5000 serisini pas geçerdim.

• Dusunsel D kullanıcısına yanıt

@Dusunsel

Elimden geldiğince teknik paylaşımlar yapmaya gayret ediyorum lakin ara ara bazı farklı noktalara da değinmek gerekebiliyor.

Birçok satış sitesinde, sosyal medyanın genelinde, burası hariç farklı forumlarda ve ikinci mining furyasından beri burada da özellikle kelalaka nickler/yeni oluşturulmuş hesaplar vb. eşliğinde ''SK imiş gibi davranan'' malum (sözüm ona Firma Yetkilisi) zatların gazına gelenler oldukça ve bi' de üzerine (reel olarak değerlendirirsek) ilk etaptaki stok azlığı mevzu (bilinçli veya bilinçsiz) eklendikçe sonuçları bunlar olmaktadır.

• band222 B kullanıcısına yanıt

Dostum sen fiyatların nasıl belirlendiğini bilmiyorsun gibi gözüküyor asus astral 2800 dolar dan çıktı 2.800 x 35.90 =100.500 100.500 x 44 (vergiler ve kar payı ) = 144.700 şimdi söyler misin tepe modeli olan astralın nasıl 129 olması lazım. Senin aldığın tuf da 2500 dolar dan çıkış yaptı o da bu hesaba göre 128.500 yapıyor yani ortada bir sıkıntı yok ama bunların üstüne alınırsa o ederinden fazla eder işte

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Variousscar -- 6 Şubat 2025; 22:47:37 >
  • zartzurt456 kullanıcısına yanıt

almam ki bazı kansız kalleşlere para yedireceğime zevkimden vazgeçerim daha iyi

gerçi vazgeçmek değil bu eski rx 6700 ile idare ediyorum hala yine ederim

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi B-2 Spirit -- 6 Şubat 2025; 22:52:18 >
  • Variousscar V kullanıcısına yanıt

Sen Türkiye'deki markalara 2500 dolardan falan giriş yaptığını mı sanıyorsun? Sonra 2500'ün üstüne vergi + kar payı koyup falan mı bize satıyorlar sence? O 2500 dolar vergisi, karı herşeyiyle toplam bütün fiyattır. Türkiye sınırları içerisine ne Astral nede TUF ne 2500 dolardan nede 2800 dolardan giriş yapıyor. 2500 ve 2800 ün üstüne tekrar vergi koyamazsın onlar zaten vergi artı kar payı fiyatlardır. İlk defa kart almıyoruz veya ilk defa GPU launchu beklemiyoruz. Gayette bilinçli bir kullanıcıyım fakat siz kartların TR sınırlarına bu fiyatlardan gireceğini düşünecek kadar naifsiniz maalesef. 129 bin lira almış olmama ve bu fiyatı vermiş olmama rağmen, ASUS TUF için fazladır. Aldık diye eleştirmeyeceğiz diye birşey yok. Türkiye'deki A,B,C marka asgari ücretten adam çalıştıracak,500 600 eurodan, sonra kartları astronomik kar oranlarıyla satacak, bizde 129 bine normal fiyat diyeceğiz öyle mi yani? Amerika'da 1500-2000 dolara eleman çalıştırıp, bu fiyatlara satan adam nasıl kar ediyor? Anlaki TR'de bu kartlar astronomik kar oranlarıyla satılıyor.

• ATERS kullanıcısına yanıt

@ATERS

Alıntı

metni:
    satışları boykot edebilen bir toplum olabilseydik

Sihirli (aslında olması gereken) sözcükler bunlar ama TR şartlarında neredeyse hayatın hiçbir alanında yapılamayan böyle gerçekliklerin GPU özelinde yapılabilmesi ihtimali nedir diye düşünmek bile düşünülemiyor...

• Variousscar V kullanıcısına yanıt

%18 vergi var sadece oda senin hesap ile 118k gelir fiyatları € hesaplıcan birde 120k de yuvarlak olarak bu adamlar o zaman 25k da kar mı koyuyor üstüne taş çatlasın bu hesap ile 130k olması lazım

arkadaşın 129k düşüncesi normal bence

• MuratBayrakçı kullanıcısına yanıt

4080s dememiş 4080 demiş, 5080 iyi bir oc ile 4090'a oldukça yaklaşıyor yer yer geçiyor. 4090 mı kullanıyorsunuz niye bu kadar sinirlendiniz NVIDIA GeForce RTX 50 Serisi [ANA KONU] | [DLSS4-MFG-AI-TSMC4N-PCIE5-GDDR7] 

• 
Sayfa: önceki 363364365366367
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.