< Bu ileti Android uygulamasından atıldı > |
NVIDIA GeForce RTX 50 Serisi [ANA KONU] | [DLSS4-MFG-AI-TSMC4N-PCIE5-GDDR7] (368. sayfa)
![](/static/forum/img/downicon.png)
![](/static/forum/img/Forum-Mobil.gif)
![](/static/forum/img/upicon.png)
![](/static/forum/img/Forum-Ios.gif)
![](/static/forum/img/close.png)
![](/static/forum/img/popularite.png)
-
-
Amerika'daki MSRP fiyatları bayi karı ve vergi de dahil fiyatlar.
Yani Türkiye'deki ithalatçı 2.500 dolar üzerinden almıyor bu ürünü. Madem öyle Nvidia Türkiye niye RTX 5090 için 92.000 küsürden başlayan fiyatlarla diye reklam yaptı?
< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı > -
Hocam bu pci e nin her zaman 5.0 olmamasi, yogun kullanim haricinde yani bostayken 1.1 e dusmesi tum kartlarda mi var yoksa rtx 5000 serisine mi ozel durum?
< Bu ileti iOS uygulamasından atıldı > -
Kardeş Cyberpunk 1440 P'de ray tracing overdrive ve path tracing açık Transformer DLSS Autoda RTX 4090 100 FPS alıyor benchmarkta. Burada RTX 5080 alan arkadaş 85 FPS aldığını söylemişti. Overclock ile yüzde 10 daha FPS alsın gene 4090 performansı olmuyor. Zaten biz de bunu eleştiriyoruz.
< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Dusunsel -- 7 Şubat 2025; 0:59:15 >
Alıntı
metni:Sadece bu duruma alışık değiliz. zamanla bu rakamlara alışacağız. Bunlar normalleştirildikçe alışılır zaten...
Denetleme vb. kısımlara büyük ölçüde katılmakla beraber geçmiş bazı mesajlarımda da belirttiğim üzere TR şartlarında birçok şey (aklınıza ne gelirse) maalesef ki bu gibi durumlardan muzdariptir...
-
Merak edenler için ASUS Prime OC...
Bu da 3DMark skoru...
Birileri 4090 ile farkını soruyordu, 5080 4090 sonuçları ile içinde top %25'te...
-
Vatan Bilgisayar sitesinin durumu
Apple a benzemesin,yanarız
-
GPU LOAD (yani yük altındayken) bile böyle mi?
Desktop usage esnasında yani GPU IDLE durumdayken o kısmın artıp-azalması gayet normaldir. Takibini yaptınız mı?
Hemen yanındaki ''soru işareti'' kısmına tıklayıp hafif bi' yük altına alın bakalım artıyor mu?
-
hocam sendeki bilgilerle bendekinde bi farklılık var sebebi ne acaba textur fillrate gpu clok hızları falan bi farklı diger kartlardan benimki.Neden kaynaklı olabilir acaba.Performance modunda benimki şu anda
-
Yuk altina alinca 4.0 a cikiyor hocam. Anakartim 5.0 i destekliyor ama neden ekran kartim 4.0 oluyor da 5.0 olmuyor acaba?
Ssd ler hangi slotlara takılı?
4000 serisi yüke girince 4.0 oluyor.
-
1. Ve 4. Slot hocam. 1. Slot direk islemciden besleniyor. 4. Slot anakart chipsetten guc aliyor. Hani desemki veri yollari performansi dustu ama oda olamaz zira 1. Ve 4. Slotlar bagimsiz yani guc dusurecek slot olmamasi lazim.
Birinci slotta takılı olan 990 pro ise alttaki slotlardan birine takmayı deneyin bi hocam.quote:
Orijinalden alıntı: pastperfect
1. Ve 4. Slot hocam. 1. Slot direk islemciden besleniyor. 4. Slot anakart chipsetten guc aliyor. Hani desemki veri yollari performansi dustu ama oda olamaz zira 1. Ve 4. Slotlar bagimsiz yani guc dusurecek slot olmamasi lazim.
Gen5 gpu daha bir haftalık bişi öğrencez hep beraber
1 slotta 980 pro var 4. Slotta 990 pro var hocam.
Hocam bir seh daha danismak isterim size. Pc masaustundeyken misal 2 programi acinca, bu programlar da hani pc nin kendi programlari, bir anda pc kasiyor donuyor ve kapaniyor reset atiyor
Sizinkine benzer durum yaşamıştım yıllar önce, sabit disk, ssd, nvme karışık bir sistemim vardı sadece tek sata portum boş kalmıştı, pc kasıyordu ne yaptımsa düzelmedi son şans satalardan birinin yerini deyişince düzelmişti. Belki sizde durum farklı olabilir. Şuan tomahawk b650 kullanıyorum tüm nvme yuvaları dolu sıkıntı yaşamıyorum.
-
-
hocam onu bios'dan yapıyorsun çok karışık bi yerdeydi asus anakartta zor buldum.Pci link gibi bi kısımdaydı.bu arada bu sorunu yaşayan arkadaşlar için bi video paylaşıyorum özellike dakika 6'dan sonra izlemenizi tavsiye ederim.
der8auer ENyoutube
Make sure to check out the Endorfy Navis AIOs: https://endorfy.com/en/category/cooling-main/liquid-cooling/ --------------------------------------------------------- Music / Credits: Outro: 1998 Beats - Strange Things --------------------------------------------------------- Paid content in this video: - Endorfy Spot Samples used in this video: - RTX5080 FE, RTX5090 FE der8auer Advertisement Policy: https://der8auer.com/advertisement-policy/ der8auer Sample Policy: https://der8auer.com/sample-policy/ --------------------------------------------------------- Timestamps: 0:00 Intro 0:21 Endorfy (Advertising) 0:46 3DMark benchmarks 2:00 About the test methodology 2:39 Assassins Creed Mirage 3:16 Cyberpunk 2077 4:19 DLSS & MFG: Latency issue 5:04 More gaming benchmarks 6:07 Problems with benching the 5080 10:18 PCIe 5.0 as a source of problems for the FE? 11:39 The cooler of the RTX 5080 16:02 Summary/Conclusion 17:11 Outrohttps://www.youtube.com/watch?v=IvQwlN1sE0U&t=66s
Bu mesaj IP'si ile atılan mesajları ara Bu kullanıcının son IP'si ile atılan mesajları ara Bu mesaj IP'si ile kullanıcı ara Bu kullanıcının son IP'si ile kullanıcı ara
KAPAT X