< Bu ileti Android uygulamasından atıldı > |
NVIDIA GeForce RTX 50 Serisi [ANA KONU] | [DLSS4-MFG-AI-TSMC4N-PCIE5-GDDR7] (408. sayfa)
-
-
16 pindeki yanmayi engelleyen bir özellik. Daha ilk günlerde bas bas bağırdım Astral alın diye işte bu sebebden
Matrix e getirdiler ilk
Herhangi bir pin belirlenen reference voltage ı geçince sistemi kapatıyor program.
Suprim bile arkadaki MLCC leri söküp bomboş pcb yapmışken , hiçbir firma koymaz bunu. Malzemeden kısıp karı yükseltmeye. Astral bu yüzden tek kart..
< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı > -
O motivasyonu sormuyorum, 4 bin dolarlık kart alıp ne yapıyorsunuz? Neye ihtiyacınız var da alıyorsunuz?
Vatan trio satıyor abi şubeden alınıyordu dün.
< Bu ileti iOS uygulamasından atıldı > -
30 Ocak'ta ödemesini İncehesap'tan yaptığım TUF 5090 hala kargoya verilmedi. İki kez sordum hep "tedarik ediyoruz" diyorlar. Olmayan kartı sattılar yani.
-
Bugün 4000 dolar verilen donanımı, 6000 serisi çıktığında, kaç dolara 2.el de satacaksınız merak ediyorum arkadaşlar. Ona göre şimdiden döviz almaya başlayalım!
Hocam yokki stok TUF bulabildiğime şükrediyorum onuda stoktan değil anca ön sipariş aldık zaten :) Ay sonu gelecek.
4k 60+fps oyun için :D 4k zehir gibi bi kere bulaştınmı vaz geçemiyorsun. konsoldan pc geçmek gibi 4k altı çözünürlükler keyif vermiyor artık :)
-
Bende hep bunu soyluyorum. En buyuk zarari en pahali kart veriyor yeni nesil cikinca. Bu sebepten bence en uyguna 5070ti alip gecmek lazim 1440p icin
< Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı > -
n11 de 5090 fiyatı 200k ya dayanmış. sanırım dolar 50tl oldu
< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi snakefatih -- 11 Şubat 2025; 9:54:30 > -
amazon TR hala vade farksız taksit yapmaya devam ediyor, 3 ay ya da 6 ay. ekran kartı denk getirirseniz uygun ödeme şartı olur.
-
Böyle bir ülkede hobi sahibi olmanın en ucuz yolu 4 bin dolar, 4k ultra rtx ultra 60 üzeri oyun oynamak, abd de olsam 5070 ti alır geçerim çünkü alacağım güzel bir araba hayalini kurarım ya da değişik hobilere paramı ayırırım ya da yer içer gezerim, 4080 var ve zaten fazlasıyla yeterli iken ülkede paramı harcayacak başka hiç bir değer göremiyorum teknoloji yükseltmekten başka ne yapılabilir ki
< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi rambocuk -- 11 Şubat 2025; 10:5:32 >
prime aldım ben de... ama tuf olduğunu zannetmeden.
ses-seda yok şimdilik, bakalım ne zaman gönderecekler, inş. ellerinde vardır.
< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi MacGyver. -- 11 Şubat 2025; 10:1:43 > -
evet, bunu yazdığımda bazı arkadaşlar beni linç edeceklerdi. daha yükseğe çıktıkça 2.elde daha fazla zarar edersin.
-
Hobi, eğlence. VR set kullanırken bile daha fazla FPS vererek işe yarıyor. Ben de arabası olana daha ucuza da araba var yine aynı yerlere götürüyor daha pahalısına neden ihtiyacın var diye sorabilirim. Zevk meselesi. Sırf tasarım için Astral Gold version alanlar bile olacaktır.
< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Paister -- 11 Şubat 2025; 10:7:10 >
< Bu ileti Android uygulamasından atıldı > -
kullandığınız çözünürlük nedir hocam?
Ben 2k ultrawide için aldım bakalım nasıl bi performansı olacak. İşlemcim de 5700x3d
edit: az önce siparişiniz tedarik sürecinde diye güncellendi benim siparişim.. olmayan kartı sattılar galiba yine
< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi fp -- 11 Şubat 2025; 10:33:48 > -
4k da hatta 2k da yüksek grafik ayarları kullanıldığında işlemcinin önemsiz olduğunu düşünen biri olarak işlemci geçişi yaptım, tecrübemi paylaşmak isterim.
4090 ile i712700F kullanıyordum 125W kullandığım için performansı OC yapılmamış bir 12700K ile çok çok yakın iyi bir işlemci, yaklaşık 20 gündür de 7800X3D kullanıyorum .
rekabetçi oyun olarak;
BF2042 DLSS KAPALI 3400x1440 ULTRA AYARLAR 12700F ile asla sabit 165 FPS alamazken şu an 165 FPS sabitlendi.
açık dünya oyunu olarak;
RDR2 DLSS KAPALI 3440*1440 ULTRA AYARLAR RDR2 de benzer şekilde ciddi performans farkı oluştu.
maksimum FPS de %28
ortalama FPS de %13
minimum FPS de %8
4090 7800 X3D
4090 12700F 125 W
velhasıl bütçe doğrultusunda alınabilecek en iyi işlemciyi almakta fayda var, özellikle 2k doğal çözünürlük veya 4k çözünürlükte DLSS kullanılacaksa.
oyun haricinde farklı amaçlar ile PC kullanımınız varsa 9950x mantıklı olabilir, ama oyun amacı ile kullanılacaksa 9800X3D veya yakın performanslı 7800 X3D en net ve iyi tercih, düz R9 modelleri CCD yapısı nedeni ile oyun performansında belirgin olarak daha zayıf.
bu arada R9 modellerinin de X3D varyantları çıkmak üzere, ben olsam düz R9 asla almam, X3D modellerinin fiyat performans oranını görmek için Mart ayına kadar beklerdim.
Kırmızı takım ürün ve iş geliştirme yöneticisi Martijn Boonstra'dan gelen önemli alıntıları çıkarmayı başardı ve gelen Ryzen 9 9950X3D ve 9900X3D modelleri için biraz ılımlı bir görünüm sağladı. Şirket yöneticisi şunları söyledi: "(Bizim) yeni çiplerimiz Ryzen 7 9800X3D ile benzer genel oyun performansı sağlayacak. Oyun motoru daha fazla çekirdek ve iş parçacığı kullanıyorsa biraz daha iyi performans gösterecek bazı oyunlar olacak ve oyun motoru tek bir CCD yapılandırmasını tercih ediyorsa biraz daha kötü performans gösterecek, ancak genel olarak deneyim karşılaştırılabilir."
kaynak :
-
kaçtan aldınız tufu ? 90binden mi 5090
-
kaçtan aldınız hocam benimkide gelmedi vatan
-
Burada 2 önemli nokta var.
- Kişiye göre parasal boyut
- Kişisel Zevk için Harcanan Para İndeksi
Kişiye göre parasal boyut demek, 4000$ın kime, ne kadar değerli olduğudur. 4000$, 35+ yaşlarında kendini herhangi bir şekilde yeterince geliştirmiş ve bu sayete bir dükkan açmış ya da bir yerde müdür seviyesine gelmiş bir insan için ortalama bir maaştır.
Mesela şu an inşaat işindeki bir usta, sıvacı, elektrik, fayans ne dersen, aylık rahatlıkla bu parayı kazanır. Aynı zamanda dediğim gibi beyaz yaka isen, kurumsal bir firmada müdürsündür, İstanbul içerisinde bu maaşı rahat alırsın.
Doktorunu, pilotunu, denizcisini ve bilimum biraz daha iyi yerlerdeki insanların aldıklarını saymıyorum. Kuryeler,kargocular dahil.
Kişisel Zevk için Harcanan Para İndeksi ise, birinin belli bir zaman dilimi için harcamayı göze aldığı paradır. Kumarı, içkisi olmayan, devamlı dışardan yemeyen, gereksiz elbise çanta alımı yapmayan birisi, 4 sene de bir ful değiştirdiği kasası için yaklaşık 6000$ veriyor diyelim. Önceki bilgisayarını da 1000$ den satsın. 4 senede 5000$ eder. Böl 4'e, 1250$ yıllık. Birikimini altın olarak yaparsa bunu rahat 1000$ e indirir. Sonuç olarak bu günün parasıyla köşeye de 35k koyarsın eğer bu harcamayı göze alan biriysen diye düşünüyorum.
Sonuç olarak, dışarda ana yola baktığın zaman her 2 ucuz arabadan sonra bir pahalı araba geçiyor, yani ülke de para kazanan insanlar da var. Kazanmayan da iyi bir planlamayala bu sayılara ulaşabilir. Çok büyütmemek lazım. Hele de ABD'den filan getirebiliyorsa, ya da sabırla bekleyip fiyat kovalıyorsa bence yapmaması saçma.
Bu mesaj IP'si ile atılan mesajları ara Bu kullanıcının son IP'si ile atılan mesajları ara Bu mesaj IP'si ile kullanıcı ara Bu kullanıcının son IP'si ile kullanıcı ara
KAPAT X