Öncelikle Mrb Dh üyeleri, uzun zamandan beri ekran kartı almayı düşünüyordum hale karar vermiş delim bugune kadar asusun modellerini sectım ayrıca laptop bıle asus modelı kullanıyorum size vermiş oldugum ekran kartı NVIDIA Quadro FX 5800 talipim kısacı bunu almayı düşünüyorum sizlerin önerilerinizi ve fikirlerinizi alabilirmiyim..
sende cod2 laptopta oynamaya calış bu hale sende düşersin neyse konumuz ekran kartı bu kartı tavsıye edıyomusunuz 3dsmax vb programlarda mı kullanmayı düşünüyorsun demişsin? hayır sunucu idari ve linux programı uzerınde calışabılmek ıcın ve ayrıca cod serısınde ıyı bır verım alabılmek ıcın masa ustu pc geciş yapmak ıstıyorum amac bu
sende cod2 laptopta oynamaya calış bu hale sende düşersin neyse konumuz ekran kartı bu kartı tavsıye edıyomusunuz 3dsmax vb programlarda mı kullanmayı düşünüyorsun demişsin? hayır sunucu idari ve linux programı uzerınde calışabılmek ıcın ve ayrıca cod serısınde ıyı bır verım alabılmek ıcın masa ustu pc geciş yapmak ıstıyorum amac bu
Ozaman neden quadro kartlara bakıyorsun geforce modellerine baksana.Ayrıca quadro 5800 ün fiyatı 2500$ haberin var mı.
Geforce modellerıne bakmadım onlarada bakarım xF5800 fıyatlarından haberım var tuzlu ama maddı ımkanları zorlayarak alma ımkanım var bu modelı kullanan yada alıpta pişman olan arkadas varmı ben masa ustune geçiş yapıcam! benı yarı yolda bırakıpta basımın ağrımasını ıstemıyorum
FX5800 tasarım kartıdır. Oyun kartı değil. Sen o fiyatı gözden çıkardıysan GTX295 alabilirsin rahat rahat. 1100TL herşey dahil. Şu an için en performanslı kart da o. Tabiki diğer parçalarının da iyi olması önemli. Sonuçta ekran kartının hızına yetişebilcek bir işlemci ve yüksek kapasite ve hızlarda bellekler lazım. Ayrıca iki veya daha fazla hard disk ile Raid yapman da performansını arttırır. Bu saydıklarımın hepsini o kartın 2500$lık fiyatıyla çok rahat yapabilirsin...
adilazimdegilx öncelıkle ılgın için tesk ederım arkadasım GTX295 bunu araştırıcam
Quadro serisi iş ve yazılım amaçlı üretilmiş olup oyun larda pek iyi bir başarım sağlayamaz maddi imkanlarınız uygun ise en iyi "oyun" kartı olan gtx295 almanızı öneririm.
Merhaba
ilgin için teskler burak9006 oyun kartı GTX295 testlerıne bakıyorum gayet basarılı bır kart askerlık nedenı ıle takıp edememıstım sımdı cok net goruyorum herseyı.. NVIDIA Quadro FX 5800 performans etkıleyebılır sandım ama yanılmışım tasarım kartı benim işimi görmez GTX295 bunu alabılırım ve tabe yanında diğer parcalarında iyi olması gerek bunlarıda arastırıyorum ama kartta problem yok bunu alıcam
quote:
Orjinalden alıntı: Kırmızı_Çizgi
Merhaba
ilgin için teskler burak9006 oyun kartı GTX295 testlerıne bakıyorum gayet basarılı bır kart askerlık nedenı ıle takıp edememıstım sımdı cok net goruyorum herseyı.. NVIDIA Quadro FX 5800 performans etkıleyebılır sandım ama yanılmışım tasarım kartı benim işimi görmez GTX295 bunu alabılırım ve tabe yanında diğer parcalarında iyi olması gerek bunlarıda arastırıyorum ama kartta problem yok bunu alıcam
Sen o kadar bütün oyunları akıcı oynarsın kafana takma cod serisi hele hiç kasmadan ıynar Full Hd de bile
FX5800 genelde tasarım amaçlı kullanılan pc lere alınır senin için gerekmez
iyiki sormuşun kardeş 2500 dolar çöpe gidiyodu
şöyle söyliyim 2500 dolara alacağın quadro 300 dolara alacağın 4870 den daha az perf verir
NVIDIA Quadro kartlar diğer arkadaşların da belirtildiği üzere profesyonel tasarım işlerinde kullanılır.
Ancak "alpello" nickli arkadaşa katılmıyorum. 4870'ten daha iyi performans verir.
Sebebi ise teoride aynı olduğu GTX280'den düşük performans vermemesi, üstelik 4GB belleği GTX280'den biraz daha fazla performans verir Ama tabii ki hem 3d hem de oyun oynayanların işine yarar bu
Arkadaşlarında dediği gibi eğer oyun için ekran kartı arıyorsan GeForce serilerine bakmalısın Nvidia Quadro serileri yazılımcılar için oyun oynayamazsın onlarla eğer imkanın varsa benim kullandığım ekran kartından alabilirsin (Nvidia GeForce GTX 295) kesinlikle tavsiye ediyorum şuan için performans lideri
Oyun oynamak istiyorsunuz ve iş istasyonları için üretilmiş bir kart mı arıyorsunuz? Ben mi yanlış anladım yoksa?
Bence siz gidip 1gb hd4870 alın ve keyfinize bakın. F/p olarak gtx serisinden çok daha iyidir. Eğer cod serisini oynamak istiyorsanız size 9600gt veya 8800gt gibi bir kart da yeterli olacaktır.
quote:
Orjinalden alıntı: Kırmızı_Çizgi
Geforce modellerıne bakmadım onlarada bakarım xF5800 fıyatlarından haberım var tuzlu ama maddı ımkanları zorlayarak alma ımkanım var bu modelı kullanan yada alıpta pişman olan arkadas varmı ben masa ustune geçiş yapıcam! benı yarı yolda bırakıpta basımın ağrımasını ıstemıyorum
arkadaşım aklın yerindemi , hiç bişey bilmeden , araştırmadan ,duymadan , görmeden ekran kartı almaya karar vermeye çalışiıyosun ..
Talip'im dediğin kart 2500$ ve o kadar para etmez , O kart Oyun Oynamak İçin değil , 3D programlarını , 3 boyutlu tasarım ve oyun programlamada kullanılır ..
oyun için alıcaksan 400$ a ondan daha performanslı kartlar var . cod serisi için aldığın kart 2500$ bir kart . yani 2-3 oyun oynamak için aldığın karta bak ..
Tavsiyem FX serisini aklından çıkarman . cod serilerinin hepsini 8800GT bile en iyi ayarda çalıştırır .. ama tavsiyem paran Çoksa
GTX295 , GTX285 , GTX280 , HD4870X2 , HD4870
Peki sistemin nasıl eski mi, yeni alacağın o kart uyacak mı, verimli çalışacak mı, PSU yetecek mi, işlemci darboğaz yapabilir mi, kasaya sığacak mı, ...
yeni mesaja git
Yeni mesajları sizin için sürekli kontrol ediyoruz, bir mesaj yazılırsa otomatik yükleyeceğiz.Bir Daha Gösterme