Şimdi Ara

Nvidia Shield Tv (Ana Başlık) (400. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
8.541
Cevap
207
Favori
427.425
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
9 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 398399400401402
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
  • Nvidia kullananlar refresh rate olayını nasıl hallediyor?

< Bu ileti Android uygulamasından atıldı >
  • Çıkış çözünürlüğünü 4k hdr 23.976 yaptım ben menü 50hz veya 60hz olsa ne olur olmasa ne olur

< Bu ileti iOS uygulamasından atıldı >
  • quote:

Orijinalden alıntı: tema59

Youtube hdr desteği hala yok değilmi bu cihazda
    Maalesef 4k gösteriyor hdr yok

• aykutx kullanıcısına yanıt
    Ben Dolby vision kapalı kullanıyorum Dolby vision açıkken görüntü kalitesi çok tuhaf oluyor

• sadays S kullanıcısına yanıt
    Üstad siz Dolby vision açık kullanıyorsunuz görüntü kalitesinden memnunsaniz sorun yok

• Samsung benim tv dolby vision yok

• DV açık kullanıyorum görüntüde bir gariplik olmuyor.

< Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
  • Dousk kullanıcısına yanıt
    Nejat sen prj kullanıyorsun yoksa TV demi ben Sony 65 xf 9005 uhd Dolby vision TV ile kullanıyorum Dolby vision kapalı olunca hdr moduna geçiyor renkleri ve görüntü kalitesi daha güzel oluyor

• tema59 T kullanıcısına yanıt
    Projeksiyona ara verdim abi, odayı çocuklara ayırdık. Gündüz de kullanılacağı için TV ye geçtim mecbur. Sony 75X90J de var şuan bende de

< Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
  • Dousk kullanıcısına yanıt
    Hayırlı olsun kardeşim keyifle kullan en doğru hareketi yapmışsın TV nin boyutu da çok iyi benim odaya 65" bile büyük geliyor

• tema59 T kullanıcısına yanıt

xf serisi sonynin dolby visiona hakaret serisi onun yüzünden dolby firması dolby vision profile listesinde değişiklik yaptı parlaklık yetmiyor diye

hdr olunca daha iyi göstermesi o yüzden

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi sadays -- 2 Kasım 2023; 18:5:52 >
  • sadays S kullanıcısına yanıt
    Aynen katılıyorum üstadım TV Dolby vision modunda saçmalıyor renkler bir tuhaf oluyor Sony bu seriye boşuna koymuş Dolby vision modunu

• Kablolu, bluetooth ve USB dongle'ı olan tüm gamepadler cihazda çalışır. Kaliteli bir şey olsun derseniz Logitech'in ürünleri olabilir. Bende Xbox Series X var, onun 9. nesil gamepadleride sorunsuz çalışıyor. Hatta Türkiye'de resmi desteği olmasada VPN aracılığıyla Xbox'ın Game Pass oyunlarını buluttan oynayabiliyorum (Cihaza Game Pass uygulaması kuruluyor yani; bir nevi GeForce Now gibi...) Çok fazla ücret ödemek istemiyorsanız Xbox'ın 8. nesil gamedleri uyumlu. PlayStation tarafına çok vakıf değilim ama bluetooth'u olan PS gamepadlerinde sorunsuz çalışacağını tahmin ediyorum.

• Kontrolcü uyumu adına hiçbir farkı yok. Hatta konfor adına Nvidia'nın kendi kontrolcüsü eleştiri aldı. Bunun yanında Xbox gamepadleri ergonomi adına (sanırım) ödül almıştır. Ayrıca Xbox gamepadleri PC oyunlarına tam uyumlu çalışır.
    Xbox gamedini ayrıca Android telefonunuzda da kullanabilirsiniz (konforlu kullanım için Aliexpres'ten tutucu alabilirsiniz). Ben kullanıyorum:
    Nvidia Shield Tv (Ana Başlık)

7. nesil One gamedlerinde bluetooth yoktur, 8. Nesil One S ve X gamepadlerinde vardır. Görsel olarak şu şekilde ayrılıyor:
    Nvidia Shield Tv (Ana Başlık)

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi tayaydin -- 16 Kasım 2023; 11:3:59 >

• Ülkemiz için canını ortaya koymuş bir gaziye yardımcı olmak beni de çok mutlu edecektir. Forumda Xbox ve Game Pass konularını takip edip aktif paylaşımda bulunan biriyim. Bildiklerimi aktarmaktan memnuniyet duyarım. Öncelikle genel bir bilgilendirme yapayım: Game Pass, kütüphanesinde 300'den fazla oyun olup, ay ay yeni oyunlar eklenip çıkarılan bir sistemdir. Üye olduğunuz süre zarfında bu oyunları indirip kurup oynayabilirsiniz. Core, Konsol, PC ve Ultimate adında dört paketi vardır. Bulut oyun hizmetininde olduğu en üst paket Ultimate paketidir. Ultimate paket ile hem Xbox konsolu hem PC hem de buluttan oyun oynayabiliyorsunuz. Sadece bir hizmeti kullanacak kişiler P1 ve P2 şeklinde Kardeşlik yaparak maaliyeti bölüşüyorlar. Forumda Game Pass Kardeşlik ve P1-P2 hesap satışı ile konular var. Rakiplerine göre uygun fiyatı ile öne çıkan Game Pass hizmeti bundan bir ay önce 145 TL iken ülkemizdeki pekçok şey gibi zamlanarak aylık 209 TL'ye yükseldi. Bu durumda bile rakiplerine göre yine de uygun fiyat olarak değerlendirenler var.
    Xbox bulut oyun hizmeti (xCloud) ni değerlendirecek olursak resmi olarak Türkiye'de hizmet vermediğinden VPN aracılığıyla Avrupa serverlarına bağlanarak oynanabilyor (bağlantı hızının artması adına oyuna girdikten sonra VPN bağlantısı kesilebilir, online rekabetçi oyunlar hariç oyundan atma olmuyor). Resmi destek olmaması, uzak server'lara bağlanmasından dolayı beklenen kalite adına tatmin edici olmayabilir. Tecrübeler hikaye tabanlı oyunlarda oynanabilir, online rekabetçi oyunlarda ise gecikme olduğu yönde... Grafik adına ise" ehh idare eder" diye değerlendiriliyor. Tabiki bu sizin görüntüleme cihazınızın özelliği ile de ilgili. Mesela FHD ekranda idare eder iken 4K ekranda daha kalitesiz bir görüntü verecektir.

Bulut oyunu konusunda Nvidia Shield'inde resmi olarak desteklediği GeForce Now daha öndedir. GeForce Now'ı ülkemizde resmi olarak Turkcell'in Game+ firması satmaktadır. Game+ verdiği hizmet kalitesi ve (dünya geneline göre) fiyatlandırma konusunda oldukça eleştiri alıyor. Basic ve Premium diye iki paketi mevcuttur. Basic paketi ücretsiz olup sınırlı kapasite ve erişime sahiptir; ayrıca 30 dk'lık sınırlı oturum süresine sahiptir. Premium paketi ise aylık, üç, altı ve oniki aylık paketler şeklinde satılmaktadır. Aylık olanı 270 TL'dir. Öncelikli erişim, 6 saatlik oturum süresi ve RTX özelliği açık şeklinde hizmet vermektedir.

Özetle her iki hizmeti karşılaştırma adına birer aylık alınarak test edilebilir. Xbox bulut hizmeti kardeşlik ile yarı fiyatına alınabilir. Kardeşlik konusuna çok hakim değilim. Tanıdığınız Xbox konsolu sahibi biri ile ortak alınabilir. Forumdan referansli biri tercih edilebilir veya aynı şehirden biri ile irtibat kurulabilir...

Kardeşlik konusunu anlamak için: https://forum.donanimhaber.com/mesaj/yonlen/116336543

Hesap, oyun alım-satım sayfası: https://forum.donanimhaber.com/mesaj/yonlen/98908379

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi tayaydin -- 16 Kasım 2023; 12:40:12 >

• Aynı oyunlar. Kafanıza takılma sebebini anlıyorum, şöyle izah edeyim: siz aslında uzaktaki cihazda (server'da) oynuyor ve görüntüyü ise stream ediyorsunuz. Oyun aynı ama stream kalitesi abonelik paketine, internet hızınıza, görüntüleme aygıtınızın özelliğine göre değişebiliyor. Örneğin Netflix aboneliğinde (abonelik paketine göre) en alt paket abonesi bir filmi FHD çözünürlükte 5.1 ses ile izlerken aynı filmi en üst paket sahibi 4K çözünürlükte Dolby Vision, Dolby Atmos ses ile izliyor.

Ek bilgiler:
    - Stream oyunları daha sorunsuz oynamak için internet bağlantınızı kablolu yapın. Nvidia Shield TV'ye internet bağlantısını ethernet kablo ile yapın (Modem/router'ınızın gigabit ethet portları olduğunu varsayıyorum).
    - VPN hizmeti için Proton VPN kullanabilirsiniz. Google Play'de mevcut, direkt Shield'e indirebilirsin. Abonelik ücretsiz; ücretsiz abonelikte üç kıtadan birer server hizmeti veriyor. Amerika, Japonya, Hollanda. Hollanda server'ı işimizi görüyor.
    - Game Pass uygulamasının uyumlu arm64-v8a versiyonunu apkmirror gibi sitelerden apk olarak indirip Shield'e kurabilirsiniz.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi tayaydin -- 16 Kasım 2023; 13:8:33 >

• Piyasada sahte gamepad'lerde satılıyor. Geçenlerde forumda bir arkadaş paylaştı Xbox'ta artık lisanssız ürün çalışmayacağı ile ilgili bir bildirim gelmiş. Bu gösteriyorki hem sahte hem de lisanssız olan ürünler artık çalışmayacak. Bunu akıllı cihazlardaki Game Pass uygulamalarına da dahil edebilir. Akıllı cihazlar diyorum çünkü Game Pass uygulamasını Microsoft akıllı TV'lerede entegre ediyor. Yapılan anlaşmlar ile güncel Samsung, LG gibi akıllı TV'leri artık resmi Game Pass uygulaması kurulu satılıyor. Bu arada illa bir uygulama kurmak zorunda olmadığınızı; Choreme, Edge gibi internet tarayıcıları ile de xCloud hizmetini kullanabileceğinizi hatırlatırım. Link şu:
    xbox cloud gaming (bêta) sur xbox.com
    Xbox Cloud Gaming (bêta) sur Xbox.com
    https://www.xbox.com/en-US/play

USB dongle iyi olur ama şart değil; dongle'sız Shield'e bluetooth yolu ile bağlanabiliyor. Yani gamepadin içinde dahili bluetooth chipi var. USB dongle 2.4Ghz radyo frekansı ile çalışan bir alıcı/vericidir. Daha az gecikme sunduğu için rekabetçi oyun oynayan oyuncular tercih eder. Aynı zamanda gamepadin önünde USB girişi (8. nesilde microUSB, 9. nesilde type-c) var. Bu sayede USB kablo ile bağlayarakda oyun oynanabiliyor.

Game Pad alımı konusunda acele etmeyin. Black Friday indirim günlerinde olduğumuz için sık sık indirimler olacaktır. 2.700 pahalı geldi bana, takibe alın; indirim olur olmaz alın. Amazon güvenilir, tavsiye ederim. Sağolsun bizim Xbox konusunda arkadaşlar sık sık indirim paylaşıyorlar. Amazon Germany'de aşağıdaki renkli game padlar önceleri sık sık indirime girip 2 bin liranın altında satıldı:

Yeşil

Pembe

Ek bilgi: Amazonun 13-30 Kasım arası alışverişlerde fark iade kampanyası varmış. Karar size almış. Detaylar şu linkte.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi tayaydin -- 16 Kasım 2023; 14:2:18 >

• İltifatlarınız için teşekkürler... Bu konulardan bilgisi olup zaman ve mekan adına müsait olan pekçok forumdaş aynı şekilde yazardı eminim...

• Shield TV genel olarak media player olarak kullanılıyor, sayfada da ağırlıklı olarak bu yönü ile ilgili paylaşımlar oluyor. Bugün forumdaş BABAKORAY vesilesi ile oyun konsolu özelliği üzerine yazıştık, umarım başkaları adına da faydalı olmuştur. Son olarak bunu video ile pekiştirip kafalardaki soru işaretlerini silmek istedim.

Nvidia Shield TV'de Buluttan Xbox Game Pass oyunları Oynamak

Gerekli Donanımlar:
    - Nvidia Shield TV Pro 2019
    - Xbox Gamepad (8. veya 9. nesil)

Gerekli Yazılımlar:
    - Xbox Game Pass uygulaması (apkmirror gibi yerlerden apk dosyası olarak indirip kurulabilir). Kurduktan sonra Dil ve Bölge ayarlarından Ülkeyi Hollanda olarak seçiyoruz.
    - Proton VPN (Google Play'de mevcut, ücretsiz üyeliği ile Hollanda server'ına bağlanıyoruz)

Gerekli Abonelikler:
    - Xbox Game Pass Ultimate (Şu an aylığı 209 TL, kardeşlik ile Xbox konsolu olan biri ile maaliyeti paylaşılabilir).
    - Proton VPN (Ücretsiz abonelik ile Amerika, Japonya ve Hollanda serverlarına bağlanılabiliyor).

Dikkat edilmesi gerekenler:
    - Stream bir servis olduğu için internet bağlantınız ne kadar hızlı ise o kadar iyi. Download çoğu abonelerde yeterlidir, Upload için 9-10Mbps istiyordu yanlış hatırlamıyorsam...
    - Shield TV'nin internet bağlantısını kablo ile yapılmasını tavsiye ederim.
    - Gamepad bluetooh bağlantısının iyi olması için Shield TV'i açıkta gamepadi görecek şekilde olmasını tavsiye ederim. USB kablosu ile de gamepadin bağlanabilir olduğunu hatırlatırım.

Gerekli donanımlar edinilip, yazılımlar indirilip, abonelik girişleri ve ayarlar yapıldıktan sonra;

Adımlar:
    - Xbox gamepadini bluetooth yolu ile Shield'e bağlıyoruz.
    - Proton VPN'i açıp Hollanda'ya bağlanıyoruz.
    - Ana sayfaya dönüp Game Pass uygulamasını çalıştırıyoruz. Oynayacağımız oyunu seçip Oyna diyoruz. Yükleme ekranın bitip oyuna girişini bekliyoruz.
    - VPN uygulamaları internet hızını düşürür. Şart değidir ama oyuna girdikten sonra internet hızını eski durumuna getirmek için tekrar ana sayfaya gidip VPN'i kapatabilirsiniz. Online rekabetçi oyunlar server değiştiği için belki bundan etkilenebilir. Battlefield 2042'nin VPN'i kapadıktan sonra oyundan attığına şahit olmuştum.
    - Tekrar Game Pass uygulamasına döndüğünüzde oyuna devam edebilirisiniz.

Yüklediğim videoda bu adımları göreceksiniz. Forumda video yükleme sınırı 2 dk olduğu için oyun girişine kadar kısım hızlandırılmıştır (×4). Ayrıca videoda görüntü-ses senkron kayması var. Sanırım bu kayıttan kaynaklanıyor, oyunu oynarken sorunsuzdu. Kaydı Nvidia Share ile aldım ve yine Shield'de klayve fare kullanarak PowerDirector yazılımı ile editledim 🙂.

Seçtiğim oyun Mortal Kombat 11. BABAKORAY forumdaş için bir Çinliden dayak yediğimin kaydını buyur izleyin 😆:

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi tayaydin -- 17 Kasım 2023; 0:25:55 >

• tayaydin kullanıcısına yanıt

Merhaba aylardır Bende bu cihaz var nvidiashieldpro2019 Ve yemin ederim böyle bir özelliğin olduğunu bilmiyordum emeğinize sağlık bilgilendirdiğiniz için çok teşekkür ederim 👍🙏

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • 
Sayfa: önceki 398399400401402
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.