Şimdi Ara

Nvidia Shield Tv (Ana Başlık) (401. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
5 Misafir - 5 Masaüstü
5 sn
8.539
Cevap
206
Favori
427.270
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
9 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 399400401402403
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş

< Bu ileti iOS uygulamasından atıldı >
  • Bu vesile ile; bu yağmurlu günde, yapacak başka birşeyde yokken Xbox gamepad'i ile ilgili genel bir bilgilendirme yapmak isterim. Umarım ürünü almışlara, alacak olanlara, almayı düşünenlere faydalı olur:

Microsoft'un güncel Xbox gamepad'i 9. nesildir. Ayrıca Elite isimli ekstra tuş, pedalları olan ve bunlar el ve parmaklarınıza göre değiştirilebilir aksesuarlı özel ve pahalı bir seriside bulunur.

Gamepadler Xbox konsola dahili kablosuz özelliği ile bağlanır. Bunun haricinde bilgisayar, tablet, telefon gibi cihazlara bluetooth, harici USB dongle ve USB kablo ile bağlanabilir. Harici USB dongle Xbox konsolundaki dahili kablosuz alıcı gibidir. Bluetooth'a göre gecikmesi azdır. Milisaniyelerin önem arzettiği online rekabetçi oyunlarda farkını ortaya koyar. Haricen aranan en az 500 TL'ye satılan bir aksesuardır. Gamepaddeki kablo girişi 9. nesilde (Series S ve X ile çıkan gamepadler) type-c, 8. nesilde (One S ve X ile çıkan gamepadler) ise microUSB şeklindedir. Yani Android telefonlar için eski (microUSB) ve yeni tip (type-c) şarj data kablolarını bu iş için kullanabilirsiniz. Kablo takılı uzun süreli oynama alışkanlığı gamepaddeki soketi zamanla gevşetip bozabileceği için önerilmez.

Xbox gamepadleri iki adet AA tip (kalem) pil ile veya şarj özelliği olan batarya kiti ile çalışır. Satın aldığınız gamepadin kutusundan iki adet Duracell marka tek kullanımlık AA tip alkaline pil çıkacaktır. Oyun oynama sıklığınıza göre bu piller ortalama bir veya iki hafta sizi götürür; tek kullanımlıktır, şarj edilmez, bitince pil geri dönüşüm kutularına atın. Sıkı bir oyuncu iseniz bu durum için ekonomik bir çözüm bulmalısınız. Orijinal batarya kiti pahalı olduğu gibi bulmakda zordur. Piyasada sahte veya kalitesiz yan sanayii ürünler bulunuyor; uzak durun. Batarya kitleride 8. ve 9. nesil gamepade göre micro USB veya type-c kablo ile satılır. Batarya kitleri gamepade takılı şekilde bu kablo ile Xbox konsolundan veya USB'si güç veren herhangi bir kaynaktan şarj olur. Bu kablo ile gamepad şarjlı pilleri şarj etmez sadece özel batarya kitlerini şarj eder.

Gamepad için diğer alternatif yöntem ise benimde önereceğim Ni-MH yapıda, 2000mAh ve üstü kapasitede şarjlı pillerdir. En az dört adet piliniz olmasını öneririm. Bittiğinde bir çift şarj olurken diğer çifti takıp kullanırsınız. Şarj cihazınız varsa ikea'da satılan Ladda marka piller; GP, Duracell, Varta marka şarjlı piller olabilir. Şarj cihazınız yoksa dört pil hediyeli paketler var. GP'nin yeşil renkli ReCyko+ 2600 veya 2700mAh kapasiteli pillerinden oluşan paketini öneririm:

Nvidia Shield Tv (Ana Başlık)
    Nvidia Shield Tv (Ana Başlık)trendyol.com
    GP Recyko E411 Usb Aa-aaa Şarj Cihazı + Recyko 2700 Mah Aa Kalem Pil 4
    https://www.trendyol.com/gp/recyko-e411-usb-aa-aaa-sarj-cihazi-recyko-2700-mah-aa-kalem-pil-4-lu-p-129690252

Gamepadin önünde eşleşme tuşu bulunur, uzunca basıldığında hem xbox konsolu hem de bluetooth için eşleşme durumuna geçer. Hem Xbox konsolu hem de bluetooth bağlantılı kullandığınızda eşleşme tuşuna hızlıca iki defa basarak cihazlar arası geçiş yaparsınız.

Gamepadin yazılım güncellemesini kablolu bağlantı ile Windows kurulu bir bilgisayarda kontrol edip yapabilirsiniz.

Gamepadi telefonunuzda bir tutucu alarak mobil olarakda kullanabilirsiniz (Android telefonda CoD Mobile çok güzel oynanıyor, ben öyle kullanıyorum).

Microsoft Xbox konsolları ve aksesuarlarına global garanti sunuyor. Yani AB ülkesi herhangi bir yerden aldığınız üründe ülkemizdeki gibi 2 yıl garantili oluyor (İngiltere, ABD gibi ülkelerden alınanlar ise 1 yıl). Pil kapağının altındaki seri no'sunu Microsoft hesabınıza girdiğinizde garanti süresini görüyorsunuz. Bu süre ürünün ilgili mağazaya verilmesinden itibaren başlatılmış oluyor. Siz müşteri hizmetlerini arayıp elinizdeki faturayı verdikleri mail adresine gönderdiğinizde ilgili süre düzeltiliyor (Microsoft'un bu şekilde davranm sebebinin ürünün pazarda kalma süresini tespit için olduğu yorumu yapıldı). Garanti süresinde arızalanan ürünü bildirdiğinizde tamir ile uğraşılmayıp yenisi gönderiliyor. Microsoft bu konuda o kadar bonkör ki arızalı beyaz renkli 9. nesil gamepadin yerine elinde olmadığı için çok daha pahalı Elite gamepad gönderdiği bilgisi paylaşıldı forumda... Müşteri memnuniyeti adına siz daha arızalı gamepadi göndermeden onlar yeni gamepadi kargoya vermiş oluyorlar. Maalesef Microsoft Türkiye konsol yanında gelen gamepadler için aynı toleransı göstermiyor. Garanti sürelerini 1 yıl sayıyor, hatta fatura ibraz edip düzeltme talep ettiğinizde "bak üç aya düşer" diyor. Arızalı gamepadin tamiri ile uğraşmıyor ama yeni ürün yerine yenilenmiş ürün gönderiyor.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi tayaydin -- 18 Kasım 2023; 13:25:40 >

• tayaydin kullanıcısına yanıt

Verdiğiniz bilgiler için teşekkürler Peki bu kol şarj olmuyormu pilli olması saçma olmuş bide gforcenow da çalışıyormu ?

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • GeForce Now'da çalışır. Xbox gamepadi enercii konusunda seçenekli diyelim; ya şarjlı batarya kiti veya şarjlı pil... Mesajımda da belirttiğim gibi şarjlı pil seçeneğini tavsiye ediyorum. Şarjlı batarya kiti daha cazip gözüksede pahalı olması ile birlikte olası oyun esnasında bittiğince kablo ile şarj etme durumunda oluyorsunuz ki bu da hareket kaabiliyetinizi sınırlıyor ve ayrıca mesajımda belirttiğim gibi gamepedi hareketli kullanırken USB portu zamanla gevşeyip bozulabiliyor. Dahili şarjlı bataryaya sahip olmamasıda eleştiriliyor ama batarya ölünce tamir ve değiştirmenin ekstra masraf çıkaracağınıda unutmamak gerekir.
    Xbox kullanıcılarının genel tavsiyeside bu yöndedir. Ben yıllarca bu şekilde sorunsuz kullanıyorum. Fazladan şarjlı pilim mevcut. Bunları klavye, fare, sihirli TV kumandası, ses sistemi kumandası gibi pil ihtiyacı olan yerlerde kullanarak minimum karbon ayak izi bırakıyorum 👍🏻...

"Shooter" oyuncusunun oyunda "ammo" derdi olmamalıdır... 😀

Not: Telefon tutucu hariç gamepad standları ve pil tutucular oğlumun 3D yazıcısında üretilmiştir...

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi tayaydin -- 18 Kasım 2023; 15:25:57 >
    < Bu ileti Android uygulamasından atıldı >

3D yazıcı bir devrim zaten Tebrik ederim 🤣

• "Nvidia Shield TV'yi desktop modda kullanmak" konulu geniş bir değerlendirme yazısı yazacak ve orda bahsedecektim ama siz 3D yazıcı deyince paylaşayım dedim:

Shield TV'yi alım sürecinde paylaşmıştım:
    https://forum.donanimhaber.com/mesaj/yonlen/156016199
    Shield'e USB çoklayıcı ve 256GB MVMe SSD bağladım. Ekstra bu donanımları bir arada tutması için oğlana modifiyeli, eklemeli Shield TV standı yaptırdım. Derli toplu olduğu için bazen TV'de bazende monitörde desktop gibi kullanıyorum cihazı:
    Nvidia Shield Tv (Ana Başlık) Nvidia Shield Tv (Ana Başlık)

Oğlum eklentisiz düz standda bastı yazıcısından. Hatta pipirikli olduğumdan Shield'e zarar vermesin diye iç kısmını kadifemsi bir kumaş ile de kapladım 🙂:

Orijinal Nvidia Shield TV Standı Amazon Germany'de ithalatçı ücreti dahil yaklaşık 1.500 ₺. Tabiki o kalite olmayacaktır ama fonksiyon olarak aynı işi görecektir.

• Buluttan Xbox Game Pass oyunlarını oynamak için hâlâ Game Pass Ultimate abonesi olmadıysan ve forumda başka denemeyi düşünenler için 50 günlük Game Pass Ultimate'i yaklaşık 215 ₺'ye mal etmenin yolunu anlatacağım şimdi:

Microsoft iki gün önce hiç Game Pass abonesi olmamışlar için 1 aylık Game Pass PC'si 5,90₺'a indirdi (sadece bir aylık abonelik süresince, sonrasında normal fiyatına, 158₺'ye dönecek...)
    https://donanimarsivi.com/xbox-game-pass-pc-kampanyasi-159-tlden-590-tlye-inanilmaz-indirim/

Yeni açacağınız veya hiç Game Pass aboneliği almadığınız Microsoft hesabınız ile bu promosyonu alıyorsunuz. Ultimate olmadığı için bu ne işimize yarayacak diye düşünebilirsiniz. Şimdi üzerine 209 ₺'ye 1 aylıkta Game Pass Ultimate alıyorsunuz (veya yükselt diyerek alım yapıyorsunuz). Üst paket olduğu için 1 aylık Game Pass PC'yi Ultimate'e çevirmek için onay istiyor. Tabiki dönüşüm 1'e 1 olmuyor; 1 ay Game Pass PC'yi 20 gün Ultimate'e çeviriyor:

Böylelikle 50 günlük Ultimate yaklaşık 215 ₺' ye mal oluyor 👍🏻...

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi tayaydin -- 18 Kasım 2023; 16:47:38 >

• Arzu Nur Yılmazer A kullanıcısına yanıt
    Oynanacak platformlara göre şöyle listeleyebiliriz:

- Game Pass PC: Bilgisayarda

- Game Pass Core: Bilgisayarda, Xbox One ve Series Konsollarında (Xbox Live Gold yerine gelen sistemdir, asıl amacı online oyunları ve oyunların online kısmını oynayabilme hizmetidir. İlaveten kütüphanesine 25 adet Game Pass oyunu eklenerek bu ismi almıştır).

- Game Pass Konsol: Xbox Konsollarında

- Game Pass Ultimate: Bilgisayar, Xbox Konsolları ve Bulut'ta oynamaya izin veriyor...

Bunun haricinde:

Daha detaylı bilgiyi resmi şu linkten alabilirsiniz:
    xbox.com
    Xbox Game Pass'e Katılın: Yeni Favori Oyununuzu Keşfedin | Xbox
    https://www.xbox.com/tr-TR/xbox-game-pass

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi tayaydin -- 18 Kasım 2023; 18:35:36 >

• Arzu Nur Yılmazer A kullanıcısına yanıt
    Stream oyun servisi olarak şu an GeForce Now rakipsiz. Google'ın Stadia diye kaliteli bir hizmeti vardı, kapadı. Microsoft'un XCloud'u daha beta formatında, ülkemizde de resmi desteği, server'ı bulunmuyor. Ama şu gerçek ki iş o yöne doğru gidiyor. PlayStation Microsoft'un Game Pass'ine laf ederken o da benzer hizmeti başlattı; yakında bulut oyun hizmetine girerse şaşırmayız...

• Siparişinizde sıkıntı yok, bu gamepadler kablosuzdur (wireless). Kablolusu yok zaten bu serinin. Kablolusu olsa bile kablosu tak çıkar şeklinde değil sabit olurdu.

• amazon
    Microsoft Xbox Controller Sundown Kablosuz Oyun Kumandası, 9. Nesil, Siyah + Type C Kablo
    https://www.amazon.com.tr/dp/B08JW624NN?ref_=cm_sw_r_apan_dp_4YKRJRGW9F940WCKJNX4&language=tr-TR

⚠️ Sipariş verdiğiniz ürünün yorumlarında "Yanında Game Pass Ultimate 1 ay hediye kuponu geldi" yazan var ⚠️.
    Ultimate aboneliği almak için acele etmeyin o zaman. Ürün geldiğinde hediye kartı çıkarsa onu kullanırsınız. Ayrıca Microsoft'un 5,90 ₺ kampanyası devam ederse önce onu alarak (dönüştürme için alış sıralaması önemli) toplamda 50 günlük Ultimate abonelik kazanmış olursunuz.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi tayaydin -- 18 Kasım 2023; 20:17:13 >

• Profilinizden Samsung s95b TV kullandığınızı öğrendim. Önceki mesajlarımda da yazmıştım. Microsoft önde gelen TV üreticileri ile anlaşma yapıp Game Pass'i TV'lere entegre edeceğine değinmiştim. Sizin TV'nizde onlardan biriymiş. Yüklü değilse uygulama mağazasına girip Game Pass uygulamasını bulup yükleyin. Bundan sonra ihtiyacınız olacak VPN çözümüdür. Modeminiz destekliyorsa modemden yapabilirsiniz bunu. Benim modem Keenetic marka. WireGuard bileşeni aracılığı ile Proton VPN profili kurulabiliyor. Bu sayede istediğim cihazı internete VPN ile bağlayabiliyorum.

Samsung s95b TV'de Game Pass'in kullanımını gösteren bir video:

MarlonGamingNationyoutube
    New Xbox Gamepass On Samsung S95B TV Review (NO CONSOLE REQUIRED)
    https://www.youtube.com/live/X-ZerAMlqKk

Geforce Now üzerindende bir çok game pass oyunu artık oynayabilirsiniz. Geforce Now ve gamepass üyeliği gerekli tabi ama çok daha iyi çalışıyor. VPN de gerekli değil bildiğim kadarıyla. Perşembe gelen güncelleme ile artık Game Pass daki oyunlarıda senkronize ediyor Geforce Now. Hangi oyun var yok aramayada gerek kalmadı.

• MysticMoses M kullanıcısına yanıt
    Bilgilendirme için teşekkür ederim. Dün gece biraz uğraşarak eski global GeForce Now aboneliğimi Game+ üzerinden yerel aboneliğe taşıdım. Sabah, Game Pass kütüphanemdeki Gears 5 oyununu hem xCloud (Game Pass bulut) hem de GeForce Now ile test ettim. GFN abonelik paketim ücretsiz olan Basic paketi...

Sabah erken saatlerde olduğundan mıdır nedir sırada çok kişi yoktu. GeForce Now'ın stream kalitesi XCloud'dan daha iyi. Tabi bu sizin görüntüleme cihazınız ilede ilgili... Premium paketi aylık 270₺ ücreti olan bir hizmet. Premium olmanız hemen oyuna gireceğiniz ve sınırsız oturum süresi manasına gelmiyor; ücretsize göre daha az bekletiyor ve oturum süreniz max. 6 saat... Buna ilaveten RTX özelliğide aktif oluyor. Ücretsiz olan Basic paketinde oturum süresi 30 dk.

GFN'dan Premium paketi almanız her oyuna girebileceğiniz manasınada gelmiyor. Steam, Epic Games, EA Play, Ubisoft, Xbox Game Pass gibi bağımsız platform abonelikleri aracılığı ile (satın alarak veya ücretsiz) kütüphanenize eklediğiniz oyunlardan GFN sisteminin desteklediklerini oynayabilirsiniz. Fortnite, PUBG, CS 2, Valorant gibi ücretsiz oyunları bile ilgili platform kütüphanenize eklemiş olmanız gerekiyor...

Şu an Game Pass aracılığı ile GFN kütüphanemde 94 adet oyun listeleniyor. Sanırım destekledikleri oyun arttıkça kalan oyunlarda listeye eklenecektir.

GFN uygulamasında oyunları kitaplık olarak filitrelediğimde 94, Xbox dijital mağazası filitrelediğimde ise 139 adet oyun çıkıyor. O kadar oyunun tek seferde ekran görüntüsünü almak zor olduğundan video olarak çektim, umarım ilgilenenlerin işine yarar:

Nvidia Shield TV Pro 2019'da GeForce Now ile Game Pass karşılaştırması:

Sizin vesileniz ile yine ukelalık yaparak GFN ile ilgili kabaca bilgi ekleyeyim dedim 🙂.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi tayaydin -- 23 Kasım 2023; 1:42:43 >

Çok güzel olmuş hocam. Güzel günlerde kullanın.

Şarjlı piller içni GP markalılardan hepsiburada da şuan sepette %20 indirim var.

Kumanda dışında pil kullandığım yer yok gibi bir şey. Ama şöyle bir sepet yaptım dayanamayıp alacağım sanırım..

• Maalesef öyle... Kur ayarlaması yaparak bazı firmalar tolere ediyordu. Microsoft Game Pass aboneliğinde bunu uzun süre sürdürdü. Çok komik fiyatlara 3 yıllık Game Pass Ultimate aboneliği aldık. Şimdi artık yavaş yavaş firmalar fiyatları yukarı çekmeye başlıyor. Ülkemizin büyük bir kesimi için oyun, sinema gibi eğlenceler artık lüks olmaya doğru gidiyor. Allah sonumuzu hayır eylesin...

Siyasetten nefret ederim siyasete girmek istemiyorum ama bunu halk olarak biz böyle olmasını istedik kendi düşen ağlamaz. NOKTA

• Nvdia shield tv pro almayı düşünüyorum. Satan varsa iletişime geçebilir. Ayrıca shield tv pro ya rakip bir ürün çıktı mı? Genel olarak Amazon video, YouTube, stremio'dan içerik izliyorum. Kullandığım TV Sony xf9005. Philips hdmı sync box ile shield tv pro kullanan varsa herhangi bir problem yaşıyor mu deneyimleri nasıl bilgi verirse sevinirim.

• TRespecT T kullanıcısına yanıt
    Nvidia Shield TV Pro 2019 ile karşılaştırılan ürün genelde Zidoo'nun z9x versiyonudur. Zidoo'nun tercihde artısı HDR10+ desteği olmasıdır (HDR10 değil, Shield onu destekliyor zaten). HDR10+ Samsung'un geliştirdiği bir standart olduğu için Samsung TV sahiplerine daha çok hitap ediyor. Teknik olarak HDR10+'ın alternatifi Dolby Vision'un sunduğu geliştirmeler daha üst düzeydir.
    SATA HDD girişleri ile Zidoo z9x tam medya oynatıcı olarak düşünülmüş bir cihazdır. Nvidia Shield TV daha esnek bir cihazdır. Netflix, Amazon, Disney, YouTube gibi uygulamaları mümkün olduğunca TV dahili uygulamalarından kullanın. Hiçbir harici kaynağın onlar kadar kaliteli olmadığını görürsünüz. Nvidia Shield'i farklı kılan yapay zeka ile düşük çözünürlükteki içerikleri çok başarılı bir şekilde 4K'ya yükseltmesidir (AI Upscaling).
    Ayrıca bu tür cihazlar genelde indirilmiş BluRay remux filmlerdeki en gelişmiş Dolby TrueHD, DTS:X, DTS HD-MA gibi kayıpsız sesleri AVR veya destekli soundbarlar aracılığı ile almak için kullanılır (dahili TV oynatıcıları bu sesleri oynatamaz, iletemez).

Üstad, paylaşımlarınızı genelde ilgiyle takip ediyorum, çok da faydalanıyorum. Ama şu tespitinize itirazım var:

"Netflix, Amazon, Disney, YouTube gibi uygulamaları mümkün olduğunca TV dahili uygulamalarından kullanın. Hiçbir harici kaynağın onlar kadar kaliteli olmadığını görürsünüz."

Asıl işlevi streaming medya uygulamalarını en iyi şekilde oynatmak olan cihazlar var: Örneğin Apple TV 4K içindeki A15 bionic chip sayesinde Netflix, Amazon, Disney gibi uygulamalarda çok daha seri ve yüksek görüntü kalitesine sahip bir izleme deneyimi sunuyor.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi lazzaro -- 20 Kasım 2023; 21:15:54 >
  • 
Sayfa: önceki 399400401402403
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.