Android 12 Hd sesleri destekliyor. Yeni yazılım gelse bile Android 12 değismediği sürece gene desteklemesi lazım. TrueHd desteklememe sorunu bence kullanılan medya veya player ile ilgili yada kullanıcının olaya tam hakim olmaması kaynaklı. Bunu test etmenin en basit yolu, TrueHd olduguna emin oldugu içeriği usb den cihaza baglamak. Kodiden pass secenegini acıp, altındaki kodecleri aktif etmek ve cihazın ses cıkışını digital pass olarak ayarlama yapılarak denemektır. Tabi ses sistemininde TrueHd destekli ve Hdmi girişinden bağlantı yapılması lazım. Kimi kullanıcı ses sistemine cihazı direk hdmi dan baglamak yerine optik çıkıstan baglıyor. Optik de Hd sesleri desteklemiyor. Veya cihazı tv ye bağlayıp arc veya earc kullanıyor. Tv de TrueHd destegi olmayınca gene sonuç alamayıp cihaza suç atılıyor. Fiyat uygun diye denemek için bende aldım. Gelince kesin sonucu burada paylaşırım. < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı > |
Nvidia Shield Tv (Ana Başlık) (420. sayfa)
-
-
O tasvir edilen kişi, işte o alan benim.😄
< Bu ileti Android uygulamasından atıldı > -
yazılım uçtumu , truehd çalışmıyormu artık
-
Sistemim sony x90j- nokia 8010- soundbar q990d hdmi: paugge 2.1quote:
Orijinalden alıntı: bitsede gitsek miAndroid 12 Hd sesleri destekliyor. Yeni yazılım gelse bile Android 12 değismediği sürece gene desteklemesi lazım. TrueHd desteklememe sorunu bence kullanılan medya veya player ile ilgili yada kullanıcının olaya tam hakim olmaması kaynaklı. Bunu test etmenin en basit yolu, TrueHd olduguna emin oldugu içeriği usb den cihaza baglamak. Kodiden pass secenegini acıp, altındaki kodecleri aktif etmek ve cihazın ses cıkışını digital pass olarak ayarlama yapılarak denemektır. Tabi ses sistemininde TrueHd destekli ve Hdmi girişinden bağlantı yapılması lazım.
Kimi kullanıcı ses sistemine cihazı direk hdmi dan baglamak yerine optik çıkıstan baglıyor. Optik de Hd sesleri desteklemiyor. Veya cihazı tv ye bağlayıp arc veya earc kullanıyor. Tv de TrueHd destegi olmayınca gene sonuç alamayıp cihaza suç atılıyor.
Fiyat uygun diye denemek için bende aldım. Gelince kesin sonucu burada paylaşırım.
Stremio-plex-kodi hepsiyle denedim, kodide advanced modda pass acip tum ayarlari aktifleştirdim
dts-hd filmlerde ekranda dts-hd görünüyor, trueHd filmlerde ekranda dolby atmos cikiyor eger böyleyse çözüyor ama truehd yazmiyor soundbarda.
< Bu ileti iOS uygulamasından atıldı >
-
Çözüyor gözüküyor.samsungta truehd lerde atmos yazıyor ekranda
Teşekkürler 👍🏼quote:
Orijinalden alıntı: cce
Çözüyor gözüküyor.samsungta truehd lerde atmos yazıyor ekranda
< Bu ileti iOS uygulamasından atıldı > -
Film eger TrueHd Atmos ise durum normal o zaman.
Benim Avr li sistemde de kayan yazıyla önce TrueHd yazıyor sonrada Atmos oluyor.
Tabi 8010 ile degil ama 8010 elime gecince son durumu yazarım buradan
< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi bitsede gitsek mi -- 28 Temmuz 2024; 12:37:54 >
< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı > -
Amfiniz ne?quote:
Orijinalden alıntı: RaDReS
Nokia 8010 cihazım geldi. TrueHD passthrough yapmıyor. Alacak olan arkadaşların bilgisi olsun amfide DD+ olarak gözüküyor. DTS ve DTS-HD de herhangi bir sorun yok. Sorunsuz bir şekilde passthrough yapılıyor.
Bu kayıpsız formatlar sorun çıkarmasa dişimi kırıcam zaten. Shield tv pro da dts ve DTS-HD de sorun çıkarıyordu. Elimde dts-hd daha fazla film olduğu için benim için böylesi daha iyi oldu.
Daha önce true hd alabiliyor muydunuz?
Homatics telegramında avr ekranlarından resim koydular sorun yok görünüyordu aynı chipset aynı yazılım
Nokia 8010 truehd dolby atmos içerikleri sorunsuz pass ediyor. Bunu tr de ilk farkedipte bilgiyi geçende benim.
aktif olarakta kullanıyorum.
-
Henüz alet gelmedi. 🙂
Amfi Harman Kardon avr 171 TrueHD alabiliyordum.
Sadece HDCP 2.2 desteklemediği için arada Hdmi bölücü kullanıyordum. Belki bu aparattan olabilir üzerinde 1 2 ayarı var. Ama önceden Shield pro bağlı olduğundaki ayarları duruyor. Shield pro da truehd alabiliyorken dtshd alamıyordum. Aynı aparatla bilgisayarı bağladığımda yine Plex üzerinden her iki formatta da sorunsuz passthrough yapabiliyorum.
8010 ayarlarında TrueHD yok.
Plex de Geçiş>hdmi seçiyorsunuz başka bir ayarı da yok zaten.
Yıllardır Kodi kullanmıyorum fırsat bulunca dener durumu yazarım...
-
-
4 yayını destekleyen harici bir cihazı 4k tv e baglayarak tv den 4 k yayın alabilmek için kullanılan hdmi kablosunun; 2.0 veya 2.1 standardını desteklemesi gerekir.Muhtemelen sizin kullandığınız hdmi kablosu 1.2 standardını destekliyordur
-
-
Sağolun hocalarım dediğiniz gibi kablodan kaynaklıymış kabloyu değiştirdim sorun çözüldü sağolun varolun teşekkür ederim
< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı > -
nvidia shilds tv pro almaya değermi bu zamanda .yada tavsiye edeceginiz altarnatifi başka marka varmıdır .amerikadan almayı düşünüyorum yardımcı olursanız şimdiden teşekkür ederim.
-
değer, birebir özelliklerini karşılayan alternatifi yok
-
Tv Samsung ise başka box bakın hdr10+ yok nvidiada onun dışında esneklik olarak en iyisidir amerika olduğu için pahalıya da gelmez maalesef Türkiyede fiyatı çok yüksekquote:
Orijinalden alıntı: gacvokemnvidia shilds tv pro almaya değermi bu zamanda .yada tavsiye edeceginiz altarnatifi başka marka varmıdır .amerikadan almayı düşünüyorum yardımcı olursanız şimdiden teşekkür ederim.
cevabın için teşekkür edderim su an 160 dolar amazon amerıkada kaçırmayayım . sağlıcakla kal esenlıkler dilerim
-
Merhaba Satılık Pro 4K 2019 ve gamepad
https://forum.donanimhaber.com/satilik-nvidia-shield-tv-pro-4k-2019-nvidia-orjinal-gamepad--159299370
< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
Bu mesaj IP'si ile atılan mesajları ara Bu kullanıcının son IP'si ile atılan mesajları ara Bu mesaj IP'si ile kullanıcı ara Bu kullanıcının son IP'si ile kullanıcı ara
KAPAT X