Şimdi Ara

Nvidia Shield Tv (Ana Başlık) (430. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
3 Misafir - 3 Masaüstü
5 sn
8.663
Cevap
211
Favori
433.612
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
9 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 428429430431432
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
    Dün birkaç tane film denedim ses kalitesini test etmek için. TrueHD film açtığımda da dolby atmos yazısını görüyorum ekranda. Bazılarında da Dolby multichannel yazıyodu. Muhtemelen televizyon desteklemiyor TrueHD yi

< Bu ileti iOS uygulamasından atıldı >
  • Tlc tv aldım 2017den hızlı.

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Merhabalar, projeksiyonum için tv stick (Usb boyutunda) nvidia nın ürünü yok muydu ? Veya arternatif iyi bir ütün tavsiyeniz ?

• USB boyutunda değil ama 2019 pro ile beraber çıkarttığı "Tube" modeli var. İlgilenirseniz bende halihazırda satılık bir adet var.

< Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
  • Dousk kullanıcısına yanıt
    Teşekkürler, hocam…projeksiyonun arkasına USB boyutunda bakmıştım

• Klasik Android TV Launcher'ından sıkılanlara;

Çok beğenilen, 10 MB bile dosya boyutu olmayıp sistemi yormadan harika işler çıkartan Projectivy Launcher'ın v4.60 güncellemesi çıktı. Geliştirici, kullanıcılardan gelen talepleri dikkate almış. Değiştirilebilir, yeniden boyutlandırılabilir kartlar ve iconlar; yüklenebilir harici görsel paketleri gibi özellikler kazanmış. İleride widget desteği de gelirse harika olur. Ben beğendim...

Şimdilik geliştiricinin github sayfasından indirilebiliyor; son halinin yakın zamanda Android TV Google Play Mağazası'na eklenmesi bekleniyor:

github
    Releases · spocky/miproja1
    https://github.com/spocky/miproja1/releases

Tam sürüm olarak kullanmak isteyenler önce mağazadaki 4.54 sürümü indirip satın alarak üstüne github'dan indirdiği 4.60 sürümü kurabilirler. Tam sürüm olmadan da pekçok özelliği kullanılabilmektedir:

play.google.com
    Projectivy Launcher - Apps on Google Play
    https://play.google.com/store/apps/details?id=com.spocky.projengmenu

< Bu ileti Android uygulamasından atıldı >

• zanaks kullanıcısına yanıt
    Arayüzdeki hız sizi aldatmasın. Açın kayıpsız sesli, yüksek bitrateli BluRay remux bir içerik o zaman anlaşılır ne olduğunu...

Kasım indirimlerinde arkadaşın aldığı Next Start 4K Android TV Box'ı evde kurulumunu yapmıştım, pekçok kişi cihazı beğenmiş f/p ürünü olarak nitelendirmiş. Maşallah arayüz çok hızlı, benim Shield 2019'dan bile hızlı ama BluRay Remux bir içerik açtığımda işler değişti...

• Benim tv nin (55ub850v LG) HDMİ 1 girişi kendiliğinden bozulmuştu ben de hdmi 2 bağladım. Lg lerde kronik arızalarındanmış sonradan öğrenmiş oldum forum sayesinde. Shield üzerinden netflix Amazon gibi uygulamalarda FHD görüntü alamalıyorum. Tv ye bağlı soundbar da tv gibi biraz eski bir cihaz olduğundan hdmi girişine sahip değil optik kablolu bir cihaz. Bu işlerden pek anlamadığımdan sizlerden bilgi almak için yazıyorum. Yeni bir soundbar alsam Shield ile hdmi bağlantısı kurup oradan tv nin arc girişine bağlasam 4k görüntü verirmi acaba.
    Başta da söylediğim gibi bu işlerden anlamadığımdan saçma birşey ise affola

• Üreticinin resmi sayfasına göre TV'nizin HDMI portlarının üçü 1.4, biri de 2.0 versiyonmuş:
    https://www.lg.com/tr/tv-soundbar/lcd-tvs/55ub850v/

Resmi web sitesinde indirilebilir .pdf kullanım kılavuzu bulunmaktadır:
    https://gscs-b2c.lge.com/downloadFile?fileId=KROWM000605249.pdf

Kılavuza göre tüm HDMI portları 4K 60hz desteği varmış. Lütfen kılavuzdaki HDMI portlarındaki bu yazı ile TV'deki ile aynı mı karşılaştırın:
    Nvidia Shield Tv (Ana Başlık)

Diğer yandan üretici en kalitesi sonuç için HDMI 3 portunu UHD bağlantılar için kullanmayı tavsiye ediyor:
    Nvidia Shield Tv (Ana Başlık)

Shield TV bağlantısı için HDMI 3 portunu kullanın.

Ayrıca Netflix, Disney+, Amazon Prime Video gibi stream uygulamalarının bazılarında UHD (4K) izlemek için en üst paketten aboneliğinizin olması gerekebiliyor.

Şunu da ilave edeyim TV'nin dahili uygulamaları harici kaynaktan daha iyi sonuç verebiliyor. Destekleri devam ediyorsa Shield yerine TV'deki dahili uygulamaları kullanın (LG B9 OLED TV'min Netflix uygulaması Shield 2019 Pro'dakinden daha kaliteli görüntü vermektedir).

• tayaydin kullanıcısına yanıt
    Hocam ilginiz ve emeğiniz için çok teşekkürler. Klavuzu ayrıntılı bir okuyayım. Hdmi 3 için daha önce denemiştim ama sonuç aynı idi ama bugün tekrar deneyeceğim. Çok çok sağolun

• suskun4449 S kullanıcısına yanıt
    Rica ederim...

Ayrıca Shield'in hangi modeli mevcut sizde: 2017, 2019, tüp, pro?

4K (UHD) görüntü alamama sadece Netflix gibi uygulamalarda mı mevcut yoksa tüm görüntü 1080p mi?

HDMI kablonuzu değiştirerek de test edin; mevcut kablo kalitesiz, arızalı veya düşük versiyonda olabilir...

Shield'in görüntü ayarlarına bakmış mıydınız? 4K 60hz'e ayarladığınızda tepkisi ne oluyor.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi tayaydin -- 9 Şubat 2025; 14:7:28 >
  • tayaydin kullanıcısına yanıt
    2019 modeli mevcut. Display kısmına baktım ayarlar 4k 59,940(default) idi 4k 60 hz aldım şimdi. Amazon’da eskiden görüntü kalitesi yazardı ve benim fhd olmuyordu hep HD idi epeydir kullanmıyordum az önce deneyeyim dedim artık görüntü bilgisi hiç yazmıyor. Kablo paugge 2.1

• merhaba NVİDİA SHİELD TV SİLİNDİR almayı düşünüyoru.Almaktaki amacım yapay zeka destekli olması.inat tv seyirturk gibi apklarda yapay zeka destegi devreye giriyormu.Tek amacım yüksek kalitede film dizi izlemek.Bu konuda beni aydınlatırsanız çok memnun olurum.

• Evet giriyor ama bahsettiğiniz yerlerin yayın kalitesi 480p civarı olduğundan çok bir etki etmeyecektir. Yani ne kadar "yüksek kaliteli" olur emin olamadım.

bahsettigim apk larda çogunlukla 1080 izliyorum. yapay zeka destegi ile görüntü kalitesinin 4k ya çıktığını okumuştum.Bu denli etketmiyormu?

• Siz orada yüklü olan içeriklerden bahsediyorsunuz sanırım evet onlar 720p-1080p yazıyor ama tam olarak öyle mi şüpheli. Canlı yayınlar için söylemiştim ben 480p yi. Sorunuza gelicek olursak 1080p yi 2160p yapmak gibi bir marifeti yok cihazın. Biraz keskinlik ekliyor o kadar. Sırf bu yüzden bu cihazı almayı düşünüyorsanız pişman olabilirsiniz.

Tamamen yapay zeka destegi için almayı düşünüyordum. mevcut cihazım xiaomi tv stick görüntü kalitesi çok fark etmeyecekse almaya gerek yok ozaman.

• kadir butun K kullanıcısına yanıt
    hocam yüksek kaliteli film ve dizi için sana önerim stremio+real debrid üyeliği 4k hdr kaliteye doyarsın.. senin apklerin 1080 dediğine bakma o kaliteyi bile zor sağlarlar..

• zukauskas Z kullanıcısına yanıt
    Şu debrid olayını hep merak etmiştim ve dün dayanamayıp 7 günlük deneme ile alldebrid açtım. Stremio ya ekleme işiyle ilgili bilgi arayıp bulmam saatler aldı. Deneme yanılma ile sonunda kurmuş oldum. 1-2 saat farklı film ve dizilerde 60gb a kadar tablet üzerinden hiçbir sorun olmadan izledim. Sadece 80gb lık bir video da tablet kasılmaya başladı ama 100mbit internet yeterli geldi. Debrid filan anlayan biri değilim ama ilk izlenimleri çok iyi. Sadece şunu merak ettim VPN kullanıyor musunuz ve güvenlik açısından problem olabilecek bir durum oluyor mu? Dediğim gibi bilmediğimden öğrenmek istiyorum.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi suskun4449 -- 12 Şubat 2025; 10:46:15 >
  • suskun4449 S kullanıcısına yanıt
    30 günün üzerinde abonelik düşünülüyorsa real-debrid fiyat olarak daha avantajlıdır.

Güvenlikten kastınız veri güvenliği ise http indirmesi olduğu için tek yönlüdür; internette dolaşma gibi, sorun yok yani... Diğer türlü yasal mevzuattan dolayı güvenliği soruyorsanız hizmeti satanlar topu size atıyor, sorumluluk sizde... Bu konuda da her ülkenin yasal tepkisi aynı hassasiyette değil, bizde oldukça light gözüküyor bu işler. Avrupa'da, Amerika'da daha sıkı olabiliyor. Geçenlerde Fransa kaynaklı bir yasal müdahele olmuştu real-debrid'de, server'lar temizlenmişti; çok geçmeden eski haline döndü.

• 
Sayfa: önceki 428429430431432
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.