Şimdi Ara

Nvme + Hdd mi ? Nvme + Normal SSD mi ?

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: pekitkan Daha Az
1 Kayıtlı Üye ve 2 Misafir - 3 Masaüstü
5 sn
11
Cevap
0
Favori
654
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
    Ben asırı bılgı sahıbı degılım yenı yenı kendımı geliştiriyorum.
    Sistem kullanırken ogrendım kı ısınmalar cogu problemın ya baslangıcı ya da kucuk can sıkıcı noktaları.

Mesela sistem toplarken 1 adet 1 tb ya da 500 gb nvme alıp - 2 tb hdd alsam. Bu mu mantıklı olur ?

Yoksa 500 gb - 1 tb nvme + 1 tb normal ssd alsam mı mantıklı olur ?

HDD nın bence devrı kapanıyor artık. Sırf fıyattan dolayı tercıh edılıyor - zorunda kalınıyor gibi.

Sizce nasıl yapmalıyım ? Tek nvme kullanarak cok ısınıp zamanla ömrü kısalır mı ? Mesela 1 tb alma 2 adet 500 gb al ayrı kullan der mısınız ?

Ya da az boyutlu nvme bıraz fazla boyutlu ssd mi almalıyım ?

Çok uzattım , tesekkur ederım sımdıden.

• Bütçe anlamında çok sıkışık değilseniz ki artık ciddi uygun fiyatlı çeşitli ssd türleri mevcut. İşletim sistemi ve sık kullanılan programlar için 250gb bir nvme ssd ve yanında diğer işler için 1tb'lik bir sata ssd daha mantıklı olacaktır.

< Bu ileti DH mobil uygulamasından atıldı >
  • Hiç kasmadan 1 tb sata ssd takıp takılmak en temizi.

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Çok sag olun ben de oyle dusunmustum. HDD gereksız.
  • Sadece 1tb NvME almak bana mantıklı gelmiyor. Özellikle oyun arşiviniz fazla ise. Bölümleme yaparak c ve d olarak kullanamayacaksın. Format atman gerektiğinde işin uzayacak.

Bence 250 yada 500 NvME yanına 1tb ssd ya da hdd bütçene göre en başlangıç çözüm olmalı.
    NvME windows ve uygulamalar için, 1tb arşiv ve oyunlar için.

• Ben de buna karar kırdım çok sağ olun
  • Ben hala 120gb ssd de windows ve uygulamaları kullanıyorum.

500gb NvME takılı ama format atamadım daha.

Yeni düzenimde
    500gb NvME- Windows ve uygulamalar
    120gb ssd - temp ve cache
    240gb ssd - oyun
    1tb hdd - oyun
    2tb hdd - arşiv

Olacak.

• Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    SSD HDD den RAM OLUR MU ?
    14 yıl önce açıldı
    ssd mi sshd mi ?
    12 yıl önce açıldı
    Daha Fazla Göster
  • Nvme lerde durum biraz karışık. Ne kadar yüksek kapasiteli olursa o kadar yüksek kullanım ömrü oluyor. Hangisi öncelikli dersen kesinlikle kullanım ömrü derim. Zaten nvme kullanmadan önce win 10 ilgili ayarları yaparsan nvme in daha uzun ömürlü olur. Yani yazım ömrünün hafife almayın.

Ayrıca format demişsiniz ssd'lere format atılmaz bildiğim kadarıyla. Son derece yanlış ve ssd'nin ömrünü yemekten başka bir işe yaramaz.

Üzerine win kurulurken zaten kendiliğinden format atılmış gibi oluyor. Ayrıca uzun sürer filan demişsiniz ne alaka? nvme den bahsediyoruz bende disklerin oluşturulması göz açıp kapatıncaya kadar oldu.
  • Spinata S kullanıcısına yanıt
    Peki önerilerini değerlendireceğim.

• NVMe'lerin hız farkları dosya kopyalamak dışında pratikte %10-20 civarı performans artışından başka bir işe yaramıyor o yüzden NVMe almak yerine SATA SSD alırsanız aynı rakama daha büyük boyutlu bir SSD alabilirsiniz.
  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.