Şimdi Ara

NVME Sıcaklığı Kaç Derece Olmalı?

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
19
Cevap
0
Favori
172
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
  • İnternette "70 dereceye kadar normal" gibi yorumlar gördüm ancak HD Sentinel uygulaması görselde olduğu gibi 50 derece ve üstünü kırmızı gösteriyor. Zaten diskler işlemci ve ekran kartına yakın yerde olduğundan diskler kullanılmasa dahi oyunlarda hepsinin sıcaklığı artıyor. (Oyunlar 54 derece olan ikinci diskte kurulu, üçüncü disk boş ona rağmen oyun sonrası sıcaklık değerleri bu şekilde. *disklerde soğutucu bulunmuyor)

Konu hakkında net bilgiye nasıl ulaşılabilir? Fikirlerinizi bekliyorum.

NVME ürün sayfasındaki bilgi ;

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi nck06 -- 17 Mart 2025; 15:5:25 >

• Nvme ssdler nispeten sıcak çalışır, özellikle de soğutucu yoksa normal bu sıcaklıklar.

< Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
  • melihcskn M kullanıcısına yanıt

Anladım, sanırım HD Sentinel uygulaması NVME diskleri de HDD'nin olması gereken sıcaklık değerlerine göre basamaklandırıp yeşil-sarı-kırmızı olarak gösteriyor.

• Ben 50 derece üstüne bırakmıyorum, ufak 12v fan al, anakart slotlarından birine tak soğutucu bloğun üstüne üflettir.

Böyle sıcakta çalışan donanımın bana göre ömrü de serin çalışana göre kısalır..

Subjektif bir görüş olarak yazdım.

• 25-35 derece mükemmel. 35-45 derece ortalama 45 dereceden sonra sıkıntı. zaten programda gösteriyor snırım.

• eagleoneye E kullanıcısına yanıt

İşte bende onu merak ediyorum, programın normal kabul ettiği sıcaklık aralığı HDD ve SATA SSD için geçerli olabilir. Yoksa bu işte bir anormallik var, nvme sayfasında çalışma sıcaklığı 0-85 yazıyor, o zaman 50-60 dereceler çok da sıcak sayılmaz ama program 50 ve üstünü kırmızı gösteriyor.

• NVME lerin ne kadar ısındığı jenerasyonlarına göre de değişiyor, PCI 3.0 ssd ler çok ısınmıyorlar PCI 4.0 ısınıyor ama tolere edilebilir PCI 5.0 ise gördüğüm kadarıyla düzgün çalışmak için üstüne mutlaka ek bir soğutma önlemi istiyor. Üçünü de kullanıyorum

• Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Kombi kaç derece olmalı
    geçen yıl açıldı
    Daha Fazla Göster
  • nck06 kullanıcısına yanıt

tüm parçalar 90 dereceye kadar dayanabilir. ama 50-60 dereceden sonra sürekli o derecelerde kullanmak sıkıntı. parça terliyor. içindeki komponentler stresli çalışıyor. ta performans çalışmıyor vsvs.

• Cevaplar için teşekkürler

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Operating temperature, aslında çalıştığı ortam sıcaklığı demek. ürünün sıcaklığı değil. Ki tüketici ürünleri 0-70 derece, özel ürünler -15-85 aralığı olabilir. Bu ilginçmiş 0-85.

NVME Sıcaklığı Kaç Derece Olmalı?en.wikipedia.org
    Operating temperature - Wikipedia
    https://en.wikipedia.org/wiki/Operating_temperature
  • 70 derece çok anormal değil, ısındığında ne kadar performans düşüşü olduğu veya olup olmadığına göre normal karşılanabilir. Soğutucu olmayanlar için zaten doğal bir değer.

< Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
  • Soğutucu yoksa bu sıcaklık normal ve pek zararı olmaz, SSD ler genelde 80 dereceye kadar sorunsuz çalışıyor 80 derecelerde ise genelde aşırı yavaşlıyorlar.

Ama kırmızı göstermesi de normal çünkü düşük bir sıcaklık değil 54 derece. Üzerinde soğutucusu olan ve ısınma sorunu olmayan bir SSD 40 lı derecelerde takılır.

• programmer_onur kullanıcısına yanıt

Çoğu ssd için 65 derece üstü throttle başlangıcıdır. Özellikle laptoplarda ssd ler çok ısınabilir. 3.0 da samsung evo plus çok ısınıyordu mesela. İlla 4.0 olmasına gerek yok. Kasa içi soğutma ve pasif soğutma çözümleri ssd ler için yeterli. Gen 5 lerde ise mutlaka aktif bir fan gerekli. Doğrudan üstüne takmazsanızda soğutma bloğuna yakından bir fan üflemeli.

• 55superx 5 kullanıcısına yanıt

54 derece çok normal eğerki boşta değilse. Benim anakartın soğutucusu olmasına rağmen gen 4 leri zorladığımda 55 c ye kadar çıkabiliyor. Boşta 50 c lerde takılan ssd ye yüklenildiğinde 80c lere çok rahat çıkacaktır. Laptopta boşta 50c de olabilir bu arada. Masaüstü içinse bu değer yüksektir. Kasa içi soğutma kötü demektir. Gen4 leri pasif soğutucusuz kullanmayı tavsiye etmem.

• One Shot One Kill kullanıcısına yanıt

O an 100 küsür GB bir dosya aktarımı yapılıyorsa veya SSD ye hız testi yapılıyorsa 54 derece az bile, ama normal kullanımda fazla.

Bana kalırsa hızda sorun yoksa SSD sıcaklığını kafaya takmaya gerek yok. Sadece Gen5 gibi fazla hızlı modelleri soğutmak önemli, bir de Gen4 olanlarda dediğiniz gibi ufak da olsa bir metal dağıtıcı olsa iyi olur.

• 54 derece oyun sonrası, CrystalDiskMark ile test yaparken 60ı görüyor. Masaüstü, kasa küçük soğutması çok iyi diyemem ama kötü de değil NVME Sıcaklığı Kaç Derece Olmalı? 

• 55superx 5 kullanıcısına yanıt

Elimde bir kaç parça termal pad ve alüminyum soğutucu var onlarla bir şeyler yapacağım artık hiç yoktan iyidir NVME Sıcaklığı Kaç Derece Olmalı? 

• nck06 kullanıcısına yanıt

60 derece için birşey yapmanıza gerek yok. Kalsın böyle. Benim 970 evo plus 85-87 dereceleri gördü ama laptop içindeydi bu durum. Sonra laptop bozulunca masaüstüne geçirdim bunu. Yine kc3000 ler gen4 olmasina karsin icindelerinde en fazla isinan bu evo plus ti(pcie 3.0) 60 dereceye çıkıyordu en fazla. Laptop ile arasindaki fark muazzam. 27 derece fark var. Kasa içindeki sicaklik ssd için cok önemli

• 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.