Şimdi Ara

OBP ile iki yıllık üniversite için bi sorum var ?

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
10
Cevap
0
Favori
835
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
  • bu sene mezun olacağım ve ortalamam 70 civarı. x5 le çarpsak 350 civarı puan oluyor.Elektrik-elektronik mezunu olacağım.O puanla düzgün 2 yıllık yere yerleşebilirmiyim ?

• hangi bölümdesin ve lise türün ne üstad? (anadolu teknik , teknik, endüstri vs.)
    bulundugun lisenin ilini vs yazman lazım üstad

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi steganography -- 27 Kasım 2014; 16:47:36 >
  • quote:

Orijinalden alıntı: Stork44

hangi bölümdesin ve lise türün ne üstad? (anadolu teknik , teknik, endüstri vs.)

teknik lisedeyim ygsden pek ümit yok onun için 2 yıllığa ümit ediyorum :)
  • quote:

Orijinalden alıntı: BrkdzdR

quote:

hangi bölümdesin ve lise türün ne üstad? (anadolu teknik , teknik, endüstri vs.)

teknik lisedeyim ygsden pek ümit yok onun için 2 yıllığa ümit ediyorum :)

bulundugun ilde tercih yapıcaksan meteb için oldugundan önce o ildeki meslek liseleri. Tabi öncelikli olarak anadolu teknik - teknik - endüstri sırasıyla alıyor. Tercih yapan atl'lerden sonra teknik lise sonra endüstri sonra geçen yılın atl'si tekniği endüstrisi diye gidiyo.
    gitmek istediğin yerin geçen yılki puanına ve en son atl mi girmiş teknik mi girmiş burdan bak bi üstad http://dokuman.osym.gov.tr/pdfdokuman/2014/OSYS/yerlestirme/2014-%C3%96SYS-TABLO3A-EnKucukPuanlar23072014.pdf

orda yazan en küçük puan kısmında yanılmıyosam obp'nin 5 ile çarpılmış hali var.

Yerleştirme önceliği yazan kısımda ise başta dediğim olay. Örnek veriyorum mesela;

14,3,D,96

Gördüğün gibi 4 kısım var
    ilk kısımda 14 yazmış yani en son girene göre o yıl mezun olan girmiş 2014 mezunu
    ikinci kısımda 3 yazıyo (1-anadolu teknik 2-teknik 3-endüstri) yani bu son giren arkadaş endüstri mezunuymuş
    3. kısımda "D" yazıyo yani meteb dışı il dışındaki bir meslek lisesinden gelmiş. Eğer içeridense "İ" yazar
    4. kısımda ise 96 yazıyo tahmin edecegin gibi buda dogum yılı.

Gitmek istediğin yerin bu yılki ve geçen seneki kapanışına bakarak karar verirsin üstad.Bence 2 yıllık değilde gözün diğer avantajlarda olsun mtok var sonra ygs'den bazı 4 yıllık bölümlerde obp puanın 0,18'le çarpılıyo yani ek puanda denilebilir. tabi karar senin

• Çok teşekkürler.Anlamadığım 2 yıllık bölümlere bakıyorum onlarda ygs falan yazıyor.Bizim obp ile alınan üniversitenin puanlarına nasıl bakabiliriz.
  • quote:

Çok teşekkürler.Anlamadığım 2 yıllık bölümlere bakıyorum onlarda ygs falan yazıyor.Bizim obp ile alınan üniversitenin puanlarına nasıl bakabiliriz.

dedim yukarıda üstad yanılıyo olabilirim ama çok büyük ihtimalle oradayazan ygs-1 puanı senin obp'nin 5 katı
    örn benim obp 70 orada yazacak puanım 70*5=300
    senin obp 80 diyelim orada yazacak puan 80*5= "400" 'dür.
  • quote:

quote:

Çok teşekkürler.Anlamadığım 2 yıllık bölümlere bakıyorum onlarda ygs falan yazıyor.Bizim obp ile alınan üniversitenin puanlarına nasıl bakabiliriz.

dedim yukarıda üstad yanılıyo olabilirim ama çok büyük ihtimalle oradayazan ygs-1 puanı senin obp'nin 5 katı

Çok çok teşekkürler :) izmir egeye bakıyodum da :D oda ygs1 351 yazıyor ondan sormuştum :) eyvallah üstad
  • quote:

quote:

quote:

Çok çok teşekkürler :) izmir egeye bakıyodum da :D oda ygs1 351 yazıyor ondan sormuştum :) eyvallah üstad

rica ederim üstad :) ama şeye de bak yerleştirme önceliği yazan yere eğer orda 2 veya 3 yazıyo ve ygs-1 puanı kısmında yazan puan senin puandan düşükse şansın çok yüksek olur çünkü üç aşşagı beş yukarı her sene yaklaşık olur. Ama bunuda şöyle düşün nasıl olsa cebimde böyle bişey var kalsın burda. Ygs felan yardır gitsin nasılsa dgs ile 4 yıllık tamamlamak istiyceksin hiç deilse orada da faydası olur

• Elektrik YGS-1 351, 14,4,D,96 yazıyor üstad. benim ortalama da 68 falan.En düşük 351le girmiş.Giremiyeceğiz heralde :D
  • quote:

Elektrik YGS-1 351, 14,4,D,96 yazıyor üstad. benim ortalama da 68 falan.En düşük 351le girmiş.Giremiyeceğiz heralde :D

aynen üstad k.b. demin söylediğim yanlış olmuş söylediğimin tersi olucak yani 4 atl 3 teknik 2 endüstri diye gitmiş. Atl 'ler dolduruyo üstad
    Şurayı bi incele üstad detaylıca anlatılmış burdahttp://www.genctercih.com/sinavsizgeciss.aspx

Edit: Üstad eğer önce meteb içindeki liseler(atl, tl ,endüstri) bitip sonra meteb dışına geçiliyosa rahat yerleşirsin çünkü yazdıgın yerde "D" yazıyo meteb dışından almış.Ama eğer önce meteb içi atl sonra hiç meteb içindeki teknik endüstri mezunlarını almadan meteb dışına geçiyosa o zaman olmaz üstad.Bunu hocalara vs. sor diycemde tahminimce onlarda bilmez

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi steganography -- 27 Kasım 2014; 20:09:53 >

• 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.