Şimdi Ara

octavia mı civic mi? (3. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
4 Misafir - 4 Masaüstü
5 sn
133
Cevap
0
Favori
8.898
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 12345
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
  • Ahmetcan44 kardeş neye göre söylüyorsun bu veriyi Octavia elegance fsı 115 hondadan nerdeyse 200 kilo daha ağır kasayla 5.4 yakıyor. Honda o hafif kasayla 5.3 yakıyor allah aşkına 200 kiloyu hondaya eklesen ne yakar. bir de motor devrimi diyorsunuz. Pes artık lütfen verilerle konuşalım.
  • @isnilgiz düzeltmelere başlıyorum

1.SEN karşılatırma yaparken eski kasa honda yı ele almışsın bu yüzden verdiğin db bilgileri yanlış yeni kasa Honda CIVIC te AUTO SHOW da yani arabam coma göre daha güvenilir bi kaynak ! test sonuçları şöyle:

50km:55db
    100km:63db
    130km:67db

100-0km panik fren:39m Evet bu konuya netlik getirdik sanırım.Kaynak Auto SHOW 2006 yılı Temmuz ilk hafta sayısı 2006 CIVIC elegance auto testi merak edenler bakablilir.

2.Sen OCtavia nın bütün fren donanımlarını saymışsın ama bilmediğin bir nokta var oda Honda CIVIC e düz ESP koymuyor elegance donanımında sunduğu fren donanımı VSA yani Vhecile Stability Asist bu sistemde ESP MSR VE Traction kontrol gibi sitemlerin birleşiminden oluşan gelişmiş üretim patenti tamamen Hondaya ait olan bir sistem.Yani SKODA gibi Bosch üretiği ESP kullanılmıyor.CIVIC te olmayanlar ise Auto Hold evet bu CIVC te yok.Bne pek gerekli olmadığınıda düşünüyorum.Brake AİSİST ve EBD ve ABS gibi sistemleri saymaya gerek yok zaten artık onlar standart.EVET BU KONUDA AÇIKLIĞA KAVUŞTU

3.Fren mesafesinede bakılırsa 8 metre gibi bir fark olmadığı sadece 1 metre fark olduğu ve bununda doğru lastik seçimiyle düzeltilebileceği görülüyor.

4.İç mekan genişliği görmek istiyorsan yeni CIVIC e git bir bak derim.

5.Motor sorunsuzluğuna zaten diyecek bir şey yok Japonlar yaptımı en iyisini yapıyor.

5.Güvenlik konusunda NTHSA testlerinde Yeni kasa PASSAT tan daha yüksek puan elde etmiştir (SEDAN VERSİYON)yani skodadan da daha güvenli oluyor bu durumda

6.Yan aynalar tek bir tuşla elektrikli olarak katlanabiliniyor.
    7.Bana göre yeni CIVIC in tek eksiği Lastik basınç sensörüyle kararan iç dikiz aynası.

EDİT:Ben CIVIC kullanıcıs değilim 2004 MEGANE II HB Dyanmique BVA 1.6 pak Exe kullanıcısıyım ama gerçekleride hangi marka için olursa olsun savunurum.Marka fanatikliğim yoktur.

Seçim size kalmış Bir tarafta HONDA diğer tarafta SKODA.skodanın daha fazla değer kaybettiğide açıktır ayrıca tasarımıda sıkıcı ve eskidir.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi MINERVAL -- 26 Haziran 2007; 1:41:11 >

• db konusunda ben yeni kasa verileridir demedim ve bizzat eski kasa verileridir diye söyledim.
    200 kilo daha hafif bir kasada ise hala 1 metre daha uzun durmak o arabanın frenlemede daha başarısız olduğunu gösterir. Kaldı ki diğer kıyaslamalara da cevap lütfen. Kişisel olarak ifade edilen sıkıcı gibi tabirlere bu arada saygı duyaarım.
    Elektrikli ayna katlanması da executive modelinde var ben elegancaları karşılaştırmıştım. Yoksa bu özellkler octinin diğer modellerinde de var.
    İç mekan genişliğne gelince hem octavia ya hem de hondaya aynı anda bindim fark yok demem mümkün değil.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi isnilgiz -- 26 Haziran 2007; 1:49:33 >
  • quote:

Orjinalden alıntı: isnilgiz

db konusunda ben yeni kasa verileridir demedim ve bizzat eski kasa verileridir diye söyledim.
    200 kilo daha hafif bir kasada ise hala 1 metre daha uzun durmak o arabanın frenlemede daha başarısız olduğunu gösterir. Kaldı ki diğer kıyaslamalara da cevap lütfen. Kişisel olarak ifade edilen sıkıcı gibi tabirlere bu arada saygı duyaarım.
    Elektrikli ayna katlanması da executive modelinde var ben elegancaları karşılaştırmıştım. Yoksa bu özellkler octinin diğer modellerinde de var.

bende aynı fiyat klasmanlarındakileri karşılaştırıyorum buda demek oluyorki Octi 1.6 FSI TİP.=50 bni ytl
    CIVIC 1.8 EXE otm=50 bin

bu durumda cıvıcin motoruda 140 hp olmuş oluyor.6'lı cd değiştirici ve elektrikle katlanan yan aynalarda standart donanıma girmiş oluyor.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi MINERVAL -- 26 Haziran 2007; 1:50:52 >

• güzel donanımlar ama burulma kirişi var ve 8 valf eski bir motor kullanıyor donanıma değer veriyorsanız buyrun alın güzel araç 2 saniye daha yavaş hızlanmak bana koymaz her seferinde diyorsanız buyrun tamam herşey tamam arkadaşım güzel bir sürü oyuncak var da araçta motoru kıyaslama bari lütfen

bu octavia kaç kilo?
  • Octinin bu bol oyuncakları 1 sene sonrada çalışıyormu acaba

Ha bu arada şu Octi kaç kg unuttum.CIVIC 200 kilo daha hafif ve 140 hp CIVIC kullanıcılarıda sürekli aynı şeyden yakınıyor dikiz aynalarımızı Octavia ve 1.6 A3 ler ile 1.6 passatlar mesken edindi
  • Volkswagen grup bile şuanki FSI ve 8V li motorlarından memnun olmadıklarını o yüzden TSI ları geliştidiklerini ve o yüzden 120 hp lik TSI ları çıkartmayı planladıklarını belirtiyor ama nedense Doğuş otonun kazık fiyatla sattığı namıdiğer Traktör motoru FSI ları bizim kullanıcılar pek benimsemiş öyle bir savunuyorlarki.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi MINERVAL -- 26 Haziran 2007; 1:59:44 >
  • Octavia kemiksiz kaç kilo geliyor? Bence bu araştırılsın.
    Tadı da oldukça güzel:
     octavia mı civic mi?

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi funkmaster -- 26 Haziran 2007; 2:07:56 >
  • quote:

Orjinalden alıntı: isnilgiz

Ahmetcan44 kardeş neye göre söylüyorsun bu veriyi Octavia elegance fsı 115 hondadan nerdeyse 200 kilo daha ağır kasayla 5.4 yakıyor. Honda o hafif kasayla 5.3 yakıyor allah aşkına 200 kiloyu hondaya eklesen ne yakar. bir de motor devrimi diyorsunuz. Pes artık lütfen verilerle konuşalım.

Hocam seni burda fazla terletmişler anlaşılan okumadan etmeden cevap yazmaya odaklanmışsın. Sana Civic HB modelinden bahsettim ben. Ayrıca Octavia bir HB değil ve ben onu Civic HB ile kıyaslamadım. Bir de 200 kilo 200 kilo deyip durmuşsun. Bana ne arkadaşım 200 kilodan? Zorla 200 kilo mu ekleyeceğim şimdi gidip bütün Honda'lara? Honda dünyanın en önde gelen motor üreticisidir. Nesini tartışayım bunun? Neyse uğraşacak halim okumadan mesaj yazmayın.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi jay jay justified -- 26 Haziran 2007; 4:09:34 >
  • quote:

Orjinalden alıntı: funkmaster

Octavia kemiksiz kaç kilo geliyor? Bence bu araştırılsın.
    Tadı da oldukça güzel:
     octavia mı civic mi?

Zaten tadı güzel olmazsa CIVIC ler yemezdi onu.
  • Neden insanlar böyle desteksiz konuşmayı severler anlamam. teknik olarak tartışalım dedim. autoban, Octi 1.6 FSI TİP.=50 bni ytl nerden aldın bilmiyorum ama bu arabanın fiyatı 42.800 dir bu kadar desteksiz atılmaz. zaten piayasa hemen geyik muhabbetine dalanlarla doldu. Motora gelince 200 kilo hafif araçta 0.100 litre benzin farkını motor devri olarak yutuyorsanız yollar sizin olsun. Ortalama tüketimde fsi den daha çok yakan bir motordan devrim diye bahsedin durun. Böyle debam edin. Allah bilir siz hala bu araba 100 metreye 10.3 sn de çıkıyor diye kendinizi avutuyorsunuzdur devam edin devam edin. Körler ülkesinde gözleri gören körlere gerçekleri anlatamamış ta film böyle bitmişti.........
  • Yine de içindeki pirinç patlağını az koymuşlar bence...
  • 1. o 100 metre değil 100 km
    2.bu octavia kaç kilo?
    3.sunroof varmı 40600 lük araçta?
    4.Arka süspansiyonu burulma kirişi midir değil midir?
    5.Körler ülkesi demişsin siz görenler de maalesef iki üç elektronik oyuncağa kanıyorsunuz gibi geliyor bana?
  • quote:

Orjinalden alıntı: throlll

1. o 100 metre değil 100 km
    2.bu octavia kaç kilo?
    3.sunroof varmı 40600 lük araçta?
    4.Arka süspansiyonu burulma kirişi midir değil midir?
    5.Körler ülkesi demişsin siz görenler de maalesef iki üç elektronik oyuncağa kanıyorsunuz gibi geliyor bana?

5. maddeyi belleyen adam da gidip Linea'ya para veriyor zaten.
  • Yeni Octavia Elegance 1.6 115 HP FSI Tiptronic 46.300 Metalik boyaydı ,sunrooftu deri döşemeydi derken o olur sana 50 bin

Sen kendini FSI ınla avut zaten seneye üretimden kalkıcak artık 200kg daha ağırdı ama daha az yakıyordu diye söylenirsiniz ama bilmezsinizki motorun işe yaramaz olduğunu
  • quote:

Yine de içindeki pirinç patlağını az koymuşlar bence...

Pirinç patlağı derken haklısın birkaç beygir eksik koymuşlar ama olsun böyle daha tatlı
  • autoban arkadaşın karşılaştırdığı model fsi bile değil 40600 olup elegance ile aynı olan
    102hp 8 valf motoru karşılaştırıyor
  • quote:

Orjinalden alıntı: AuToBaN

quote:

Yine de içindeki pirinç patlağını az koymuşlar bence...

Pirinç patlağı derken haklısın birkaç beygir eksik koymuşlar ama olsun böyle daha tatlı

uzun lafın kısası;
    çikolata dünyasında octavia neyse, araba dünyasındaki octavia da odur.
  • ama olsun Octi 200 kilo daha ağır bu önemli burulma kirişimi var demiştin200 kg daha fazla ağırlığı dengeleyecek teknolojiyi üretememişler abileri volkswagenda koklatmatınca napalım demişler bizde kamnoyet tarzı yaparız nasıl olsa motorda traktör motoru birbirini tamamlar
  • SKODA dediğin nedirki bi sensör birkaç ekran sen isteyene vergil onu bana seni gerek CIVIC seni

Hadi herkese iyi geceler.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi MINERVAL -- 26 Haziran 2007; 2:34:18 >
  • 
Sayfa: önceki 12345
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.