Şimdi Ara

Ocz vertex 2 3 yıl sonundaki testlerim

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir (1 Mobil) - 1 Masaüstü1 Mobil
5 sn
6
Cevap
0
Favori
899
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
  • Merhaba herkese, toplamda 3 yıldır ocz vertex 2 60gb kullanıyorum, ve ilk ve son günkü testlerini göstermek istiyorum.

22 Ekim 2010

Ocz vertex 2  3 yıl sonundaki testlerim

ve 5 ekim 2013

sisteme hiç format dahi atmadım, halen ilk günkü sistemi kullanıyorum, tabi üzerinden 10 larca program ve oyun geçti. gözle görülür bir performansta azalma hiç yok(program açma kapama, takılma, normal kullanım, kopyalama işlemleri filan), sadece şu var pc ilk açıldığı anda masaüstü geldikten hemen sonra bazen bi 5 saniye kadar bir gecikme oluyor. onuda şöyle açıklayayım pc ilk açıldığı zaman programlar açılırken aynı anda görev yöneticisi ve tarayıcı açarım duruma göre klasörde açarım(dizi yada müzik), bu sırada bazen bi kaç saniyelik bir takılma söz konusu olabiliyor o kadar.

ek olarak, geçenlerdeki indirimden yararlanarak ocz vector aldım, daha açıp kullanmadım. sisteme takmayı düşünüyorum ama birazda kararsızım, fark yaratabilecek mi diye, çünkü birde sistemim şuanda sata 2 destekliyor yani tam performans alamayacağım vectordan. sizce ne yapmam daha iyi olur? (forumdaki bi kaç kötü yorumdan dolayıda etkilendim baya haa :D değiştirsem mi satsam mı diyede düşündüm :) )

ilginize teşekkür ederim.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi UniqueX -- 5 Ekim 2013; 15:35:12 >

• yazma hızında büyük bir düşüş gözüküyor deneyimini aktardığın için teşekkürler.
  • Bendede vertex 2 80 gb modeli var ben alalı 2 seneden fazla oldu, aynı sizdeki sonuçlar gibi yazma hızı felaket oranda düşmüş durumda, 30-35 mb/s. Okuma hızıda 150 mb/s civarı.

Diski formatladım, firmware güncelledim, secure erase yaptım ama etkisi olmadı.
  • @karmaşık, ben teşekkür ederim yorumunuz için.

@donanımcı123, açıkçası kullanımda bir sorun göremedim, atto testlerinde de hızlar normal gözüküyor fakat diğerlerinde yazma hızları dediğiniz gibi düşük :) geri yükseleceğini de hiç sanmıyorum :D
  • quote:

Orijinalden alıntı: UniqueX

@karmaşık, ben teşekkür ederim yorumunuz için.

@donanımcı123, açıkçası kullanımda bir sorun göremedim, atto testlerinde de hızlar normal gözüküyor fakat diğerlerinde yazma hızları dediğiniz gibi düşük :) geri yükseleceğini de hiç sanmıyorum :D

Benim kullanımımıda oldukça fazla etkiledi bu düşüş, dosya kopyalama yazma işlemlerinde bilgisayar sata disk gibi kasıyordu, mecburen çıkardım diski netbooka taktım, 3.5 sene önce aldığım intel x25-m ssd yi taktım, bu ssdde yazma okuma hızı hala ilk günkü gibi, bu da ocz nin nasıl kötü bir ssd olduğunu ortaya çıkarıyor.
  • quote:

Orijinalden alıntı: UniqueX

Merhaba herkese, toplamda 3 yıldır ocz vertex 2 60gb kullanıyorum, ve ilk ve son günkü testlerini göstermek istiyorum.

22 Ekim 2010

ve 5 ekim 2013

sisteme hiç format dahi atmadım, halen ilk günkü sistemi kullanıyorum, tabi üzerinden 10 larca program ve oyun geçti. gözle görülür bir performansta azalma hiç yok(program açma kapama, takılma, normal kullanım, kopyalama işlemleri filan), sadece şu var pc ilk açıldığı anda masaüstü geldikten hemen sonra bazen bi 5 saniye kadar bir gecikme oluyor. onuda şöyle açıklayayım pc ilk açıldığı zaman programlar açılırken aynı anda görev yöneticisi ve tarayıcı açarım duruma göre klasörde açarım(dizi yada müzik), bu sırada bazen bi kaç saniyelik bir takılma söz konusu olabiliyor o kadar.

ek olarak, geçenlerdeki indirimden yararlanarak ocz vector aldım, daha açıp kullanmadım. sisteme takmayı düşünüyorum ama birazda kararsızım, fark yaratabilecek mi diye, çünkü birde sistemim şuanda sata 2 destekliyor yani tam performans alamayacağım vectordan. sizce ne yapmam daha iyi olur? (forumdaki bi kaç kötü yorumdan dolayıda etkilendim baya haa :D değiştirsem mi satsam mı diyede düşündüm :) )

ilginize teşekkür ederim.

3 sene üstüne hiç format atmadın mı ? atıp değerlerin eski haline geliyormu merak etmedin mi ?
    merak ettim eğer değerler eski haline gelmiyecekse yazma durumu çok vahim olmuş 3 senede 40 mb gitmiş olacak

• 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.