Arkadaşlar fizik'ten çarşamba gününe yetişmesi gerek bir ödevim var. Esnek cisimlerde uzamalar. Yanlış anlamayın yıllık ödev falan değil. Yani son zamana mı bıraktın diyenler olacaktır. Ama daha ödev yeni verildi. Dört kişilik grup halinde sunum yapacağız.
Olayın "Hooke Yasası" ile bağlantılı olduğunu biliyorum ama internette kapsambi birşeyler bulamadım. Yardımcı olursanız sevinirim.
biz anlamayız öyle şeylerden
konu dışına git
imzanı sewdim
quote:
Orjinalden alıntı: White Tiger
imzanı sewdim
kiminkini
seninkini deil heralde
Tam ne istiyorsun bilmiyorum ama hooke kanunu diye birsey var internette arat ingilizce de varsa baya bi yardimci olur sana...
Tam ne istiyorsun bilmiyorum ama hooke kanunu diye birsey var internette arat ingilizce de varsa baya bi yardimci olur sana...
Sorunu daha detayli sorarsan yardimci olayim
edit: hooke kanunu: Esneklik sinirini asmamak kaydi ile esnek cisimlerin uzama miktari uygulanan kuvvet ile dogru orantilidir.
quote:
Orjinalden alıntı: aytach
quote:
Orjinalden alıntı: aytach
Sorunu daha detayli sorarsan yardimci olayim
edit: hooke kanunu: Esneklik sinirini asmamak kaydi ile esnek cisimlerin uzama miktari uygulanan kuvvet ile dogru orantilidir.
abi ne alaka bu olay ve hooke kanunu
bu arada hooke kanunu der ki...
katı cisimlerde uygulanan gerilme ile birim deformasyon arasında elastisite sınırına kadar belli bir oran vardır... bu orana elastisite modülü denir...
n/a=e*epsilon...
burada n/a gerilme,e elastisite modülü,epsilonda birim şekil değiştirme miktarıdır...
ukala.gif
yeni mesaja git
Yeni mesajları sizin için sürekli kontrol ediyoruz, bir mesaj yazılırsa otomatik yükleyeceğiz.Bir Daha Gösterme