Bildirim
ODTU SİYASAL YAZACAKLAR
Modica® Konk - Vegan Deri RFID Korumalı Unisex Mekanizmalı Akıllı Cüzdan Kartlık, İnce Modern Minimalist Tasarım : Amazon.com.tr: Moda
https://www.amazon.com.tr/dp/B08XQGP92V
2 ay önce paylaşıldı
Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar:
Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
Giriş
-
Buraya giden kuzenimin arkadaşından biliyorum, sıralamana yazık edersin. Siyaset mezunlarına özel sektör sanki vebalı gibi bakıyor, kendini çok geliştirmiş ve aşırı girişken insanlar ancak bir yerlere geliyor. Çünkü işletme, iktisat, ut mezunları varken siyaset mezununu kim ne yapsın. Siyaset bölümün asıl çalışma alanı kamu, onun için zaten torpil lazım.
Tavsiyem İTÜ ekonomi, bilgi işletme ekonomi, iühf yaz. Yok ben çok idealistim, ailemin de bana güç sağlayacağı maddi ve sosyal gücü var diyorsan orası başka.
< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi .-. -- 30 Temmuz 2020; 11:4:24 >
< Bu ileti DH mobil uygulamasından atıldı > -
Ben 13.7k ile yazacağım hocam, çok ileri atmazsa girerim -_-
< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi motoweb -- 30 Temmuz 2020; 10:17:13 > -
Bilgin olmadan böyle ahkam kesebilmek nasıl bir duygu ?
< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi JusteMilieu -- 30 Temmuz 2020; 11:25:52 >
Fazlasıyla bilgim var. En üst seviye üniversitelerin çoğunda siyaset okuyan akrabalarım, tanıdıklarım var. Hemen hepsiyle siyaset bölümü konusunda görüştüm.quote:
Orijinalden alıntı: JusteMilieu
Bilgin olmadan böyle ahkam kesebilmek nasıl bir duygu ? -
Tamam dostum sen yakınlarından alıyorsun bilgiyi ben okuyan olarak konuşuyorum. Burada tartışmaya girme niyetinde değişim. Ancak ilk yazdığın mesaj gerçekliği yansıtmıyor bunu bil. Hayır ben çok biliyorum sen çok biliyorsunla yürümez bu forum. Varsa nesnel bilgi kaynağın paylaşırsın. ‘’Vebalı gibi davranıyor özel sektör’’ İibf mezunlarına McKinsey gibi büyük firmalara başvurmuyorsan aynı gözle bakılıyor. Zaten itü econ bilgi econ okuyup da mckinsey gibi yerlerde çalışan da görmedim.
< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi JusteMilieu -- 30 Temmuz 2020; 12:31:8 >
ben odtu'den de gormedim mckinsey'de. sanirim iibf'den aldiklarini koc-boun-bilkentten aliyorlar?
< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı > -
Zahmet edip linkedinde büyük bir bankaya, danışmanlık firmasına, finans kuruluşuna falan girip political science diye arasan BOUN, ODTÜ, Galatasaray, Bilkent ve hatta bir sürü anadolu üniversitesi dizilir önüne. Ut varken kimse siyasal bakmaz nedir ya Yıl olmuş 2020 hala kuzenimin arkadaşı var, akrabam okudu, komşumuz okuyor muhabbeti dönüyor somut veri var kardeşim, kuzeninin arkadaşı kim?
Ben de boğaziçi bilkent ağırlıklı diye biliyorum ama elimde kesin veri yok.
IR da yaz madem siyaset yazmışken
İşletme, İktisat tabii ki bir adım önde ama ODTÜ'de okuyorsun sonuçta sıralamana yazık da saçma bir kere ODTÜ Siyasal Tavan sıralasına bakın bir derim ayrıca UT'ne -
8.8k ile yazacağım -
"Vebalı gibi davranıyor özel sektör" bunu gsü siyaset okuyan yakınımdan duydum.
"Siyaset mezunu deyince aklıma çok şey bildiğini zannedip aslında işle ilgili hiçbir şey bilmeyen yeni mezunlar geliyor."
Bu da babamın arkadaşı olan özel bir bankanın üst düzey yöneticisinin (kendisi işe alım mülakatlarına da giriyor) söylediği.
Bunlar hakkında nasıl nesnel kaynak sunabilirim fikrim yok ama LinkedIn'e girip ODTÜ siyaset ve işletme son 2 yılım mezunlarını karşılaştırırsan nesnel kaynağı görürsün. İşletme mezunlarının çoğu en az 2 iyi şirkette staj yapmış, çoğu mezun olduktan kısa süre sonra iyi şirketlerde iş bulmuş. Siyaset mezunları hem staj konusunda hem de iş konusunda çok daha zayıf. Birçok işsiz ODTÜ siyaset mezununu görebilirsin LinkedIn'de.
Somut veri istiyorsan gir ODTÜ LinkedIn sayfasına, siyaset mezunu boşta insanları görürsün. İşletme ve econda bu kadarını görmedim ben
Okurken kariyer planını çizen bir insan sıkıntı yaşamaz. İşletme özel sektöre mahkum bir bölüm bu nedenle staj yapmak mecburiyetinde. Siyaset okuyan adam da gidip 4. Sınıfa kadar ben kamuda mı çalışsam özelde mi çalışsam yoksa akademide mi devam etsem diye arafta kalırsa mezun olduktan sonra tabii ki özel sektörde dezavantajlı olur. Dar çerçeveli örneklerden gidiyorsun madem o siyaset öğrencisi kaç staj yapmış yazları, özel sektörde çalışmak adına okulda neler yapmış ne tür dersler almış ? Bu bilgiler yok. Mühendis değil bu adam ne yapacağı belli olsun okuldan sonra. Kpss mi çalışmış akademi için derslere mü asılmış bu bilgiler yok. Ayrıca ilk mesajınızda yaptığınız çok yanlış bir davranış tarzı. Tümevarımlarla bu kadar kesin yargılara varmamalısınız. Yoksa bunu çürütmek çok kolay olur.
Ayrıca linkedin’in işsizlik ölçme gibi bir işlevi ve görevi yok. İnsanlar ister profil açar ister açmaz ister o profili güncel tutar ister tutmaz.
< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi JusteMilieu -- 30 Temmuz 2020; 13:19:10 >
< Bu ileti DH mobil uygulamasından atıldı >
-
Siyaset ve ui mezunlarının işletme ve econa kıyasla biraz daha zorlanacağı konusunda aynı fikirdeyim. Boşta gezme ihtimali de mevcut, ben çıkarsanız sizi direk kaparlar demiyorum. İtirazım sizin abartılı laflarınıza. Siz şimdi argümanınızı değiştirdiniz. Linkedin'de bak bir sürü boşta gezen görürsün oldu, econa işletmeye kıyasla oldu. Diyordunuz ki özel sektörde esamesi okunmaz? -
Hocam rahatsızlığım var. Her ay hatta bazen daha sık kontrole gidiyorum doktoruma. Ankara'da yaşıyorum sehir dışına çıkamam yani. Ancak ailemle falan çıkabilirim ama tum aile istanbula tasinmamiz çok sıkıntılı. Mevcut puanımla Ankara icinde en mantıklısı bu geliyor. Yoksa bende isletme iktisat hedefledim ama 2.5 sıralama 6.9 a atinca boyle oldu mecburen
İşletme ve econa kıyasla olacak tabi ki. Bayburt siyaset mezunlarının bile hepsi boşta değildir, ben siyaset okuyan ebediyen işsiz kalır demiyorum ki.
Kısacası işletme ve econun işveren gözündeki repütasyonu ve iş fırsatları 10x ise siyasetin 4x'tir.
Amann odtü kazanmış adam en kötü kpssA dan girer takılır hocam ya.
Okulu bitirmeme 1 sene kala motivasyonum bu benim ahahajhsıjfk
Bir de konu sahibine siyasette bazı dersler bildiğin Türkçe işleniyor 3 ve 4.sınıfta bu beni rahatsız ediyor bence IR yaz en azından İngilizcen 3x gelişir siyasete nazaran. Acı çekerek 3 saat sınavda İngilizce falan yazınca ister istemez gelişiyorsun. En azından iktisatçıları dilde eleme şansın var.
< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Metufkcr -- 30 Temmuz 2020; 13:41:51 >
Yine ilk mesajda düştüğünüz yanılgıya düşüyorsunuz. Ben daha açıklama yapmak istemiyorum. Faydalı bir tartışma oldu bence konuyu okuyan arkadaşlar açısından.
< Bu ileti DH mobil uygulamasından atıldı >
Bilgin olmadan böyle ahkam kesebilmek nasıl bir duygu ?
|
Zahmet edip linkedinde büyük bir bankaya, danışmanlık firmasına, finans kuruluşuna falan girip political science diye arasan BOUN, ODTÜ, Galatasaray, Bilkent ve hatta bir sürü anadolu üniversitesi dizilir önüne. Ut varken kimse siyasal bakmaz nedir ya Yıl olmuş 2020 hala kuzenimin arkadaşı var, akrabam okudu, komşumuz okuyor muhabbeti dönüyor somut veri var kardeşim, kuzeninin arkadaşı kim?
|
Buraya giden kuzenimin arkadaşından biliyorum, sıralamana yazık edersin. Siyaset mezunlarına özel sektör sanki vebalı gibi bakıyor, kendini çok geliştirmiş ve aşırı girişken insanlar ancak bir yerlere geliyor. Çünkü işletme, iktisat, ut mezunları varken siyaset mezununu kim ne yapsın. Siyaset bölümün asıl çalışma alanı kamu, onun için zaten torpil lazım.
Tavsiyem İTÜ ekonomi, bilgi işletme ekonomi, iühf yaz. Yok ben çok idealistim, ailemin de bana güç sağlayacağı maddi ve sosyal gücü var diyorsan orası başka. |
Tamam dostum sen yakınlarından alıyorsun bilgiyi ben okuyan olarak konuşuyorum. Burada tartışmaya girme niyetinde değişim. Ancak ilk yazdığın mesaj gerçekliği yansıtmıyor bunu bil. Hayır ben çok biliyorum sen çok biliyorsunla yürümez bu forum. Varsa nesnel bilgi kaynağın paylaşırsın. ‘’Vebalı gibi davranıyor özel sektör’’ İibf mezunlarına McKinsey gibi büyük firmalara başvurmuyorsan aynı gözle bakılıyor. Zaten itü econ bilgi econ okuyup da mckinsey gibi yerlerde çalışan da görmedim.
|
Benzer içerikler
- aselsan hangi mühendisleri alıyor
- kimyasal türler arası etkileşimler kaynama noktası sıralaması
- boyunca zarf fiil mi
- tyt biyoloji kaç günde biter
- en zor tyt denemeleri
Ip işlemleri
Bu mesaj IP'si ile atılan mesajları ara Bu kullanıcının son IP'si ile atılan mesajları ara Bu mesaj IP'si ile kullanıcı ara Bu kullanıcının son IP'si ile kullanıcı ara
KAPAT X
Bu mesaj IP'si ile atılan mesajları ara Bu kullanıcının son IP'si ile atılan mesajları ara Bu mesaj IP'si ile kullanıcı ara Bu kullanıcının son IP'si ile kullanıcı ara
KAPAT X