Şimdi Ara

ODTÜ vs BİLKENT EE /+475 oy (6. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
195
Cevap
0
Favori
15.637
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
4 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 45678
Sayfaya Git
Git
sonraki

ODTÜ vs BİLKENT EE /+475 oy

(En Son Oy Tarihi: 13.11.2024)
Giriş
  • Arkadaş insanların fikrini sormuş kendisi de girip bakabilir zaten qs in verilerine.

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Odtü ee mezunuyum bence şu an bilkent akademik kadro yüzünden daha iyi bence.

• sadece qs2019 değil hem önceki yıllarda hem de diğer sıralamalarda odtü ee daha öndedir. tabii burada sıralamaya göre tercih yapan liseliler bilmez
  • quote:

Orijinalden alıntı: Guest-A25F8C250

Arkadaş insanların fikrini sormuş kendisi de girip bakabilir zaten qs in verilerine.
    baksaymış o zaman. bakmadığına adım gibi eminim.

bilkent'lisin sanırım, çatladın çatlayacaksın

• Yazdığımı okumadın sanırım. ODTÜ seçerdim yazdım mesajımda. Böyle kör kütük saldırdığına göre aslında içerleyen sen olmalısın.

• Başkaları hakkında ne de kolay çıkarımda bulunuyorsun öyle, bakmamışmışım. Adından emin olmamalısın demektir hocam

• Teslas kullanıcısına yanıt
    Okulun oncelikle bir kampusu yok. O kadar agaclik alan olmasina ragmen rektorluk bu alanlari kullanima acmiyor ve ogrencileri kafelerde zaman gecirmeye zoruluyor. Mayfest denilen yer ufacik bir yer zaten hayatinda cim gormeyen orayi cim alan saniyor. Okulun kampusu buyuk bir otopark olarak ozetleyebiliriz bence. Onun haricinde, okulda bir tumlesiklik bir ogrenci hayati yok. Herkes sanki her an forograflari cekilecekmis gibi geziyor. Bilkenilerin cogu yapmacik ve sahte. Yemekhane ile yurtlarin arasi o kadar uzak ki yemekhane sanki yurtta kalanlara hizmet etme gibi bir amaci yok. 17:30 acilan yemekhaneye gitmek icin ya 16:40 dersin olacak (ki cok ender) ya da kalkip epey bir mesafe yurumen gerekecek aksam yemegi yiyebilmen icin, ki assignmentlarin sinavlarin oldugu donemde yemekhaneye gitmeyi unutabilirsin. 3 senedir bilkentteyim neredeyse hergun disardan soylemek zorunda kaldim bu sacmalik yuzunden ki bilkentteki yemek fiyatlari disariya gore en az yuzde 20 daha pahali. Bilkent arabasi olamayan icin gercekten tam bir cehennem. (Burada Tunus ve Sihhiye servislerini ayri tutuyorum, bu servislerin diger unilerde bir emsali yok) Ben bilkentin ogrenci kitlesini ve kampusunu kisacasi hic sevmedim. Dikkat edersen hic egitimden bahsetmedim, orayi tamamen ayri tutuyorum cunku iki uni de gayet iyiler egitim konusunda. Egitim iki universiteyi karsilastirmak icin bir kriter bile degil.

• Kafa kafaya gidiyor 1.lik el değiştirip duruyor. Boğaziçi vs Bilkent anketinde böyle değildi. Bilkent açık ara öndeydi heyecan yoktu hiç :)

• Darth Vader kullanıcısına yanıt
    Bu faktörler benim için de önemli kesinlikle. Teşekkürler hocam

• Okuduğum en mantılı yorumlardan biri bu arada size de ayrıca teşekkürler hocam

• Bilkent'in EE sini bilmem Hazırlık + Hukuk Fakültesi insanı panik atak yapar. Örnek ben.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Persona_Non_Grata -- 26 Temmuz 2019; 3:12:16 >
    Bilkentte EE için ayrılan binaya bakmak yanlış fikir verebilir. EE için elektroniğin kendi labları, Unam, Nanotam ve ARL(Advanced Research Laboratory) var. Bu lablar Fizik, malzeme bilimi gibi diğer bölümlerle beraber kullanılıyor yani bölümün binasına bakmakla olmaz bu iş.
    Üniversite seçerken sıralamalara falan bakma iyi üniversiteler için. Hangi alanda uzmanlaşmak istiyorsun, hangi okulda o alanda daha iyi çalışmaları olan akademisyenler var onlara bak. Gelecek planın yok ve sırf EE diye yazacaksan yapma. ODTÜ’yü bilmem ama Bilkent EE’de o bölümü bitirecem diye gençliğini yakarsın.
    Gençliğin yanar o bölüm bitmez.

• İstediğine göre değişir.
    1) cidden ee okumak istiyor musun
    2) bilkenvs boğaziçi yaptıktan sonra bunu yapman bilkent istediğini açıkca belli ediyor. Tedirgin misin? Boğaziçi, odtü ve bilkent den farklıdır neden böyle bie karşılaştırmaya girdin ki?
    3) eğitim olarak bilkent de okumadığım için bir şey diyemem ama bilkent de okuyan arkadaşlarım memnun değil ortamından, ee de okuyan bir arkadaşım vardı ders olarak müfredat biraz farklı ama kalitesi hemen hemen aynı. Dolayısı ile bu konuda bir seçim yapman gerekmiyor. Bilkent daha iyi denmesinin sebebi hocaları daha genç, bu da networklerinin daha canlı olduğu anlamına geliyor. ODTÜ de cidden sağlam hocalar var ancak yaşı ilerlemiş olanlar da var bu insanlar bir arkadaşlarını arayıp seni bir yere sokmazlae ama sende ışığı görürlerse seni istediğin yere sokacak projeni yapma konusunda her türlü desteklerler.

ODTÜ ee için sorun varsa özelden sorabilirsin.

• Siz Bilkent ee de mi okudunuz hocam işin içinden gelen bi üslup sezdim

• Gktupc G kullanıcısına yanıt
    1-) Evet
    2-) ODTÜ kafamı karıştırsa da evet aslında Bilkent istiyorum ama emin değilim elbette ki bu anketi açtım. Boğaziçi bu ikisinden farklı ama marka değeri olarak tr de eşsiz bence ve de İstanbul da olması avantaj bu sebeplerden dolayı Boğaziçi ni düşündüm. Tedirginim evet odtü epey kafamı karıştırdı :)

Sorarım hocam olursa teşekkürler

• Ee nin hangi alanında uzmanlaşmak istediğimi 1 ay önce sınavdan çıkmış biri olarak nasıl bilebilirim hocam. İnsanlar 3. Ve 4.sınıfta buna karar veriyor diye biliyorum. Daha bölüme girmeden ders almadan alt dallara aşina olmadan yani işin içine girmeden uzmanlaşmak istediğimi alanı seçecek kadar üst bi insan modeli olsam zaten DH de anket açıp fikir almam hocam İşin şakası bi yana ee seçmem gerektiğini biliyorum sadece seçilecek bölümler arasında. Gelecek planımda ABD de top okullardan birinde yüksek yapıp AR-GE üzerine çalışmak. Geliştirmek üretmek vs

Buraya gelen cevaplarda lablar çürümüş diyen arkadaşlar acaba bölümde mi merak ediyorum. İlk olarak o çürük gördüğünüz aletin bütün fonksiyonlarını kullanamazsınız, o derece fazla fonksiyonu var(biraz ergen gibi söylemişim ama tipi kötü demek alet kötü demek değildir) ve o labın amacını yerine getirebilen aletler. Eski olan bu yüzden yakınılan lablar cidden var ancak burada deney yapacak seviyeye geldiğinizde o labdaki malzemelerin kaç para olduğunu duyunca anlıyorsunuz neden o lab eski. Yenilemek için para lazım, sadece aletin tipi güzel duruyor sararmamış diye daha iyi diyemezsiniz. Evet labların çoğu eski ancak işlevlerini yitirmemiş durumda. Yenilenmiş lablar var, cidden eskide kalan eksikleri olan lablar da var. Ama bu çürümüş, sararmış gibi tanımları hak etmiyor. Silikon işleme merkezi de var mesela orası içinde mi çürümüş diyorsunuz?

7 bina olayına gelince aslında ODTÜ de 7 blok demek gerçek anlamda 7 bina demek değil bu binalar içten birbirine bağlantılı olabiliyor, hayal kırıklığına uğramaman için söylüyorum. Alan sıkıntımız var mı emin değilim, ama blok ya da bina sayısı ile üniversite karşılaştırmak yanlış.

Lütfen bir şey hakkında konuşurken sağdan soldan duyduklarımızı daha da çirkinleştirerek söylemeyelim. Fanatikliği sevmem ama uslup kötü olunca biraz fanatiklik yaptım

İlk soruya bende evet demiştim forumdan birisi ile konuşmuştuk, ciddi etkisi oldu. Bölüm içinde çok insan mahvoluyor bu yüzden sormam gerekliydi. Bilkent i istiyorsan düşünme yaz, iki üniversiteyi karşılaştırmak yanlış bence ikisi de çok iyi üniversiteler ve ciddi avantajları var ama biri diğerinin önüne geçemiyor. Geçmesi de mümkün değil, ODTÜ lü bitirir yükseğe ya bilkent e ya ODTÜ ye gider. Bilkentli bitirir aynısını yapar. Bir yerden sonra ikisi birbirine giriyor, ben daha iki üniversitenin de mezunlarının ağzından ya orada yüksek mi yapılır tarzı bir şey duymadım. Yüksek te genelde kendi üniversitesinde çok kalan olur sebebi de hocası ile çalışmaya devam eder. Kafanı çok kurcalamasın yaz geç, biz değil sen okuyacaksın yazdığın üniversite de. Ben geri dönsem yine yazarım odtü ee

• 
Sayfa: önceki 45678
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.