Şimdi Ara

ODTU vs ITU bilgisayar karsilastirmasi

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
45
Cevap
0
Favori
1.370
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 123
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
  • Merhaba arkadaslar ilk oncr biraz kendimden bahsedeyim ygs1 2.7k
    mat 49-1
    geo 29-1
    Fiz 19
    Kimya 28
    Biyo 25-5

Ilk tercih edecegim uni bilkent gibi duruyor ama zor galiba bu netlerle o yuzden odtu veya itu dusunuyorum. Istanbulda yasiyorum ama evim uzak kaldigi icin itu de olsa odtu de olsa yurtta kalacagim. Benim icin en onemli husus yurt dışı imkanlari. Bu okullari yurtdisi ve yurtici yonunden karsilastirip bana bir tavsiye verebilir misiniz. Eger odtu ve itude okuyorsaniz ve ozellikle bilgisayar muhendisligindeyseniz lutfen mesaj atin soracak sorularim var
    Simdiden cok tesekkur ederim

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >

• İkisinde de okumuyorum ama gidebilecek olsam direk ODTÜ yazarım. ODTÜ, bilgisayar mühendisliği düşünmeye ilk başladığımdan beri aklımda ama olmayınca olmuyor. Belki siyasi bir şey bu kadar istemem bilmiyorum ama okumak için olmasa da sırf gezmek için gidip Devrim Stadında çekirdek çitleyeceğim.

• Ben olsam itü yazardım ama daha ben olsam mühendislik yazmazdım

• odtü inşaatta okuyorum ama bilgisayarda tanıdık çok ben odtü diyorum.
    odtünün ingilizcesi kat ve kat daha iyi, hocaları daha iyi, itünün hocalarını değiştirdiler diye biliyorum ben.
    odtüde okursan ve ortalaman 3'ün üstünde olursa türkiyede savunma sanayisine girebilirsin, odtünün teknokenti var ve bilgisayarla ilgili çok proje var.
    yurtdışı olarak da bence odtü daha avantajlı çünkü rankinglerde genelde itüden öndedir. ingilizce de bi etken bunda.
    bence itünün tek avantajı istanbulda olması. ama sen istanbulda çalışmayı düşünmüyorsun.
    son olarak uyarımdır, evin uzak olsa bile yurt vermeyebilirler, araştır öyle yaz ulaşım önemli.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Fire Cavalry -- 5 Temmuz 2016; 23:20:19 >
  • yurtdışına mastera gitmek istersen not ortalaman 3,5 gibi bişey olmalı
    ingilizcen çok çok iyi olmalı
    okul zamanında akademik araştırmalara katılmalı ve paper yazmalısın bunlara çok önem verirler.
    hocalarının referans olması önemli.

şimdi odtü ve itüde ortalama kasmak nasıldır bilmek zor, genel olarak ikisi de zor okullar
    odtünün ingilizce eğitimi itüden daha iyi bunu kabul edelim. mesela bilkentiki de odtüden iyi (çok fark yok ama yinede öyle)
    paper yazma konusu da kişiye kalmış bir şey ama yine iyi hocaların olursa researchler senin için daha verimli olur
    itünün hocalarına bak odtünün hocalarına bak, kaç profesör var ona bak öğrenci sayısına bak. son olarak hocaların mezun olduğu okullara bak ve kararını ver.

senin hayatın o yüzden bize bundan ilerisini demek düşmez
  • quote:

Orijinalden alıntı: MasterVedi

Merhaba arkadaslar ilk oncr biraz kendimden bahsedeyim ygs1 2.7k
    mat 49-1
    geo 29-1
    Fiz 19
    Kimya 28
    Biyo 25-5

Ilk tercih edecegim uni bilkent gibi duruyor ama zor galiba bu netlerle o yuzden odtu veya itu dusunuyorum. Istanbulda yasiyorum ama evim uzak kaldigi icin itu de olsa odtu de olsa yurtta kalacagim. Benim icin en onemli husus yurt dışı imkanlari. Bu okullari yurtdisi ve yurtici yonunden karsilastirip bana bir tavsiye verebilir misiniz. Eger odtu ve itude okuyorsaniz ve ozellikle bilgisayar muhendisligindeyseniz lutfen mesaj atin soracak sorularim var
    Simdiden cok tesekkur ederim

puanza puanınınz kaç hocam :) bu arada kesinlikle odtü diyorum . İtü yazarsanız pişman olursunuz bence :)
  • çok teşekkür ederim dediklerinizi araştıracağım şuan için odtüde bende bir adım daha önde

yurt için bana çıkmama olasılığı var mı?

ilk 4000 dekilere yurt için öncelik tanıyorlarmış odtüde ve istanbuldan gelecegim için kesin olur gözüyle bakmıştım :D
  • Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Daha Fazla Göster
  • ham 463 yerleştirme 515 civarı hocam
  • ytü ve hacettepe bilg. odtu ve itü nün çok mu gerisinde arkadaşlar?

mf4 puanım 460 gelirmi bilmem

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Centaureea -- 5 Temmuz 2016; 23:20:53 >
  • MasterVedi M kullanıcısına yanıt
    ilk 4000deysen yurt %100 çıkar, %80 1.istediğin yurt çıkar %20 2. istediğin.

senin için oturdum öğretim üyelerine baktım...

http://www.ceng.metu.edu.tr/people/faculty/index#Faculty_Members
    30-32 tane hoca var, odtü boun bilkent gibi okullarda phd yapmış 10 hoca dışında gerisi amerikada yüksek veya doktora yapmış diye gördüm ben.

32 hoca var ama 8i lecturer, 24 hoca diyebiliriz yani.

odtüde 10+ prof.dr. var, itüde 4 tane prof var (onlarda türkiyede doktora yapmış)
    odtüdeki hocalar 10 tanesi hariç hepsi amerikada okumuş, itüdekilerin okuduğu okul çoğunda yazmıyor ama benim baktıklarım boun ve itüydü.

dostum bence odtü yazmalısın, bir hocanın amerika görmesi sana çok şey katar çünkü sen de aynı o hoca gibi yurt dışına gitmek istiyorsun...
    ki yurtdışı gören adamın anlattığı ingilizceyle diğeri bence bir olamaz.

ben çok yazdım birazdan troller gelip "itü bilgisayara giremedin kuyruk acın var" diyecek :D bi sorun olursa özelden de cevaplarım

edit: itüde 3-4 hoca buldum yurtdışında okumuş, 2si amerikada doktora yapmış.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Fire Cavalry -- 5 Temmuz 2016; 23:28:35 >

• quote:

ham 463 yerleştirme 515 civarı hocam

parlak bi gelecekte kaç hocam puwnınız

• Centaureea C kullanıcısına yanıt
    odtü>itü>hacettepe>ytü (no offense)
  • bu okulların mezunları arasında çok fark varmıdır sence?
    birde ytü hacettepe karsılastırmasını nasıl yaptın?

• Centaureea C kullanıcısına yanıt
    okulların öğrencilerine katabileceği şeyler var ama alıp almamak öğrenciye kalmış. yani fen lisesine gittiğin halde çalışmazsan anadolu lisesi seni geçecektir. okulun ilk işe girme de ve maaşda katkısı olur ayrıca
    sıralamaları sektör, yurt dışı ve akademik kadro, dil eğitimi gibi şeyler üzerinden yaptım.

hacettepe ankarada olduğu için ankaradaki şirketlere işe alımlarda genelde odtü bilkent hacettepe 3lüsünü arıyolar.
    aselsana falan girme şansı var hacettepenin.
    hacettepe ingilizce ytü türkçe
    akademik kadrolar arasındaki fark ise şöyle
    ytü: 4 prof, 7 doçent, 10 yardımcı doçent
    hacettepe: 4 prof, 7 doçent, 15 yardımcı doçent var.

Ankaralı olduğum içinde hacettepe bilgisayardan mezun iyi mühendisler gördüm, oyüzden hacettepeyi üste koydum.

Yine de sen ytü ve hacettepeyi ikisini de çok iyi bilen birine sor, ben ytü hakkında pek bilmiyorum

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Fire Cavalry -- 5 Temmuz 2016; 23:43:31 >

• yardımcı oldun,sağol

• çok çok teşekkürler benim için ugraşmışsınız. evet odtuye girebilirsem ilk 4000de olacagım bu yazdıklarınızdan sonra da bilkent olmazsa odtüye gidecegim gibi duruyor peki sabancı hakkında ne düşünüyorsunuz hocam odtünün gerisinde midir siz olsanız ne yazardınız?
  • reisdicen kullanıcısına yanıt
    onda da aynı geliyor puan 514
  • MasterVedi M kullanıcısına yanıt
    sabancı tutuyorsa bilkent de tutar diye düşünüyorum, yanlış mıyım?
  • quote:

onda da aynı geliyor puan 514

odtü gelir mi hocam bu puana kesin sizce.şehir takıntınız yoksa odtü daha mantıklı varsa itüde iyidir hocam

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi reisdicen -- 6 Temmuz 2016; 1:12:25 >
  • şimdi bilkent bilgisayar gecen yıl 1800 ile kapatmıs sabancı mühendislik ve doğa bilimleri ise 2000 den

dediğiniz doğru ancak endüstriye yerleşip ordan bilgisayara gecebilirim diye düşünüyorum sabancının bölümsüz üniversite olmasından dolayı. böyle bir imkanım varsa degerlendirmeli miyim sizce yoksa odtü hala daha iyi bir tercih mi olur?
  • 
Sayfa: 123
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.