Şimdi Ara

ODTÜ yurtları[önemli]

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir (1 Mobil) - 1 Masaüstü1 Mobil
5 sn
14
Cevap
2
Favori
1.012
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
  • Ben İstanbul'dan gitmeyi düşünüyorum yalnız mf-4te 4200. oldum.Yerleşir miyim?Bir de bizim maddi durumlar pek iyi değil.Ücretsiz yurt olanakları falan var mı?

İlgilenlere teşekkürler.

• Kesin yerleşirsin, parasız yurt yok bildiğim kadarıyla en ucuzu da 180 kağıt kyk yurtları olması lazım kampüs içi
  • Sagol bir de yurt yardimi yemek yardimi varmis babam asgari ucret aliyor cikma olasiligi nedir?

< Bu ileti tablet sürüm kullanılarak atıldı >
  • quote:

Orijinalden alıntı: MrX

Sagol bir de yurt yardimi yemek yardimi varmis babam asgari ucret aliyor cikma olasiligi nedir?

Yurtlar herkese çıkıyo zaten ayrıca bu sene bildiğim kadarıyla 2 tane daha yurt yaptılar o yüzden yurt çıkmaması gibi bir sorun olmaz. Asgari ücret alıyorsa çıkma olasılığı gayet yüksek. Ailede tek maaş varsa bile çok yüksek olasılıkla çıkıyo zaten burs
  • Herhangi bir bolumde birincilik ya da ilk 4k ya odtu yurtlari ucretsiz degil mi? sanki oyle bir seyler duymustum. bilginiz var mi?

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • bfme888 B kullanıcısına yanıt
    Sagolasin

• odtüde kyk yurdu var ama çıkar mı çıkmaz mı bilemem, diğer yurtlarda çift kişilik ranzalı 680, tek kişilik odalar 900 liraydı bu sene yemek kahvaltı vs yok sadece uyumak için.
    Yakında kyk yurtları var tek vasıtayla gidip gelebileceğin
    Klavuzdaki özel şartları bir araştırın belkide ücretsiz yurt olanakları vardır
  • quote:

Orijinalden alıntı: bfme888

quote:

Sagol bir de yurt yardimi yemek yardimi varmis babam asgari ucret aliyor cikma olasiligi nedir?

Yurtlar herkese çıkıyo zaten ayrıca bu sene bildiğim kadarıyla 2 tane daha yurt yaptılar o yüzden yurt çıkmaması gibi bir sorun olmaz. Asgari ücret alıyorsa çıkma olasılığı gayet yüksek. Ailede tek maaş varsa bile çok yüksek olasılıkla çıkıyo zaten burs

tek maaş varsa burs olayı kesin mi dostum
  • quote:

Orijinalden alıntı: ekfgfb

odtüde kyk yurdu var ama çıkar mı çıkmaz mı bilemem, diğer yurtlarda çift kişilik ranzalı 680, tek kişilik odalar 900 liraydı bu sene yemek kahvaltı vs yok sadece uyumak için.
    Yakında kyk yurtları var tek vasıtayla gidip gelebileceğin
    Klavuzdaki özel şartları bir araştırın belkide ücretsiz yurt olanakları vardır

O yurtlar Odtüye ait kyk ile alakası yok ayrıca herkese çıkıyor. Fiyatlar 120-200 aralığı değişiyor. Sizin dediğiniz pahalı yurtlar özel olanlar ve ayrıca başvuru gerektiriyor.
  • quote:

Orijinalden alıntı: mimar*ugur

quote:

Orijinalden alıntı: bfme888

quote:

tek maaş varsa burs olayı kesin mi dostum

Kesin demeyelim de çok yüksek ihtimalle çıkar. Hatta en kötü yemek bursu çıkar

• Ankara'yı tanımadığını farzediyorum :

Arkadaşların dediği gibi o yurtlar 120-180 lira arası ama ben şuana kadar ODTÜ'ye gidip parasızlıktan bırakan birini görmedim. Çok rahat part time iş bulabilirsin burs çıkmasa bile aylık 300 lira + part time iş ile çoğu öğrencinin ortalamasının üstünde yaşayabilirsin. Ama önerim İngiltere kraliçesinden bile iyi ingilizce konuşsan hazırlığı atlama. Hazırlık gibi rahat zamanı arasanda bulamazsın.

Bunlar benim arkadaşlarımdan gözlemlediklerim. Tabi yurtların içi nasıldır vs. vs. bilmiyorum girmediğim için ama dediğim gibi eğer "Millete hizmet mi edecem , getir götür mü yapacam" demezsen part time işle öğrenci refahının üstünde bi hayatın olur. Naz gıda'ya fazla takılmazsan tabi.

• Part time is olanaklari hakkinda detayli bilginiz var mi?

• MrX M kullanıcısına yanıt
    Hocam gir şurda işe gir diyemem sana ama iş bulmak hiç zor değil. Kafelerde vs. iş çok. Şimdilik ihtiyacım olmadığı için araştırmadım tam olarak neresi alıyor ama yeni açılan kafeler veya büyük işletmelerde işe kolay giriliyor. Veya süpermarket gibi yerlerde resmi olmadan çalışabiliyorsun. Veya en basitinden Burger King , Mc Donalds gibi büyük kapitalist yerlerdede girebilirsin işe. Sabah - Akşam vardiyası olduğu için buralarda dersler konusundada fazla sıkıntı çıkmaz.
  • Tesekkurler

• 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.