Bu kitapları okuduktan sonra matematiğe bakışın değişebilir benim gibi.
Matematiğin ezber olmadığını öğrencilere aşılayabilirsen bu korkuyu yenebilirsin. Matematiğin ezber olmadığını ve matematikte herşeyin bir kanıtı ve ispatı olduğunu anlatabilirsek öğrencilere işte o zaman bu korku yenilir. yoksa hadi ali sen şimdi çarpım tablosunu ezberle gelince sorucam dersen o ders yalan olur. 9*3 ün 27 olduğunu değil neden 27 olduğunu öğrenciye öğretmek gerekir.
Monoton ders anlatılmazsa,ders anlatılırken güler yüz falan filan olursa "yapamazsınız 0 gelir " gibi korkutmalar olmazsa bence o ders sevilir kaldı ki matematiği sevdirmek daha kolaydır..2 soru kolay sorulur çocuk çözüyorum be diye gaza gelir sonra daha dikkatli dersi dinlemeye başlar diyim sen bunu ayrıntılı falan yaz işte
Çevredeki herşeyin matematik ile ilişkili olduğunu örnekneklerle yazarsan işini görür.
İlkokul hocasından itibaren tüm hocaların her öğrencinin aynı seviyede olmadığını, kiminin hemen anlayıp kiminin geç anlayabileceğini düşünerek(öğrencilerin hepsini tanıyıp değer vererek) konuyu tekrar tekrar ya da farklı yollarla anlatması gerektiğini düşünüyorum.
Yapım böyle hemen anlayamıyorum, anladığımı zannediyorum ama sorular geldiğinde çözemiyorum. Oysaki ben anladım dediğim halde hoca biraz üstüme gitse garanti olsun diye başka örnekler falan verse o zaman anlıyorum ve öğrendiğim şeyi(sadece matematik değil her konuda) en iyisini yapıyorum ve asla da unutmuyorum.
Bu süreç ilkokul,lise,üniversitede de böyleydi.Şu an çalışıyorum hala da öyle.İlk anladım diyorum ama tam anlayamıyorum, o nedenle başkalarına bir şey anlatırken tekrar tekrar sorarak, onlar anladık dese de gözlerinin içine bakıp anlayıp anlamadıklarını görerek tekrar anlatıyorum.
Devam beyler
sayısal yöntemlerde, öğrenmen gereken şeylerin sadece mantık olduğunu kavrarsan, daha az ama verimli bilgi ile, daha çok şey çözebileceğini anlarsan, daha zevkli öğrenirsin.
forumda mewluth var. matematik ustası. benden duymuş olma. ama hazıra da konma birşeyler yapmaya çalış mewluth' e pm at sana yardımcı olur. benden de selam söyle.
yeni mesaja git
Yeni mesajları sizin için sürekli kontrol ediyoruz, bir mesaj yazılırsa otomatik yükleyeceğiz.Bir Daha Gösterme