Şimdi Ara

Öğrencimize herşey BEDAVA ama TEMBEL (Ss'li) (22. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
484
Cevap
8
Favori
21.901
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
154 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 2021222324
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş

Orijinalden alıntı: Sucra

Bu tuzu kurulara hastayım ya. Biz de okuduk her gördükleri yerde bizi..., Cebimizde para kalmadı bir de devlete 20 bin tl borçlandık. Gelmişsin ülke güllük diyorsun ✋

Yatarak okursan anca borçlanırsın tabi...

Bir kulübün başına geçip farklı alanda liderlik yeteneği kazandın mı?

O kulüpten kazandığın tecrübe ile kendi işini kurabildin mi?

Okula veya sağa sola giderken ayakların tuttuğu halde binbir zorlukla toplu taşımaya harcadın mı paraları? Aklına gelmedi mi hiç bisiklet veya başka alternatif?

Sivil toplum kuruluşlarında görev aldın mı? Hem görev yapardın hem tecrübe kazanırdın hem de aç kalmaz parayı sağa sola vermezdin.

Vs vs vs daha çok şey yazılır da neyse...

< Bu ileti tablet sürüm kullanılarak atıldı >

• quote:

Orijinalden alıntı: Goudelock

Başlığı açan arkadaşın imla kuralları ve anlatım bozuklukları hakkında bir ders görmesi bedava değil mi?

Başlığı açmak ne demek?

Konu açılır, başlık açılmaz yazılır veya atılır diye ifade edilir. Türkçe konusunda eleştirirken bari düzgün Türkçe kullanabilsen...

Başlık kısa ve dikkat çekici olsun diye imla kuralları göz önünde bulundurulmaz...

Konuya diyecek bir şeyiniz olmayınca başka takacak bir şey kalmıyor değil mi doğal olarak?

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Theologist -- 14 Ocak 2018; 11:44:29 >
  • Theologist kullanıcısına yanıt
    tutulmus teklifler almissin istesen calisirsin 4-5 yil (tembelim diyosan farkli) zaten 4 yilda 4 milyon biriktirirsin bunu univerte acmak icin 20% temel gosterip dunya bankasindanda 16milyon borc cekersin 20 milyona acarsin ozel uni. arsa alip bi bina dikcen 2 tanede tek katli yapi sonucta...
  • quote:

Orijinalden alıntı: cengizhan66

tutulmus teklifler almissin istesen calisirsin 4-5 yil (tembelim diyosan farkli) zaten 4 yilda 4 milyon biriktirirsin bunu univerte acmak icin 20% temel gosterip dunya bankasindanda 16milyon borc cekersin 20 milyona acarsin ozel uni. arsa alip bi bina dikcen 2 tanede tek katli yapi sonucta...

Parayı önemsiyor olsam Almanya’dan gelmezdim, orada çok daha farklı işler kurabilirdim, amacım para kazanıp hayatımı para veya yatırım amaçlı tüketmek değil.

Tembellik ile ilgisi yok böyle yaşamanın, önceki konulara bakarsan tembel mi değil mi bir fikre ulaşırsın bence.

Tembel olsam ülkeler şehirler arası bisikletle gider miyim gideceğim yere sence?

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Theologist -- 14 Ocak 2018; 11:50:54 >
  • Devlet ile hükümet ayrımı yapmakta bazı sıkıntılarınız var.

Anayasa madde II ' ye göre;

II. Cumhuriyetin nitelikleri

MADDE 2. – Türkiye Cumhuriyeti, toplumun huzuru, millî dayanışma ve adalet anlayışı içinde, insan haklarına saygılı, Atatürk milliyetçiliğine bağlı, başlangıçta belirtilen temel ilkelere dayanan, demokratik, lâik ve sosyal bir hukuk Devletidir.

Yani öğrencilere tahsis edilen bu hizmetler birer nimet değil Anayasa ile güvence altına alınmış ve sosyal bir devlet olmanın niteliklerini yansıtma şekillerinden sadece bir tanesidir.

Onun dışında başlığı açan arkadaşımızın aslında bahsetmeye çalıştığı ana fikre katılıyorum. Ülke gençliği çok kötü durumda. Instagramda şebeklik yapan 3-5 zibidinin peşinde savrulan gençliğimiz bu ülkenin geleceği ne yazık ki olamayacak. Allah affetsin.
    Güzel kardeşim imla kurallarını bilmiyorsun. 6. sınıfa giden yeğenim o metinde, başlıkta on tane hata bulur.

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • quote:

Orijinalden alıntı: Goudelock

Güzel kardeşim imla kurallarını bilmiyorsun. 6. sınıfa giden yeğenim o metinde, başlıkta on tane hata bulur.

Başlıkta imla kurallarına uymuyorum, tüm konularım böyle.

Dikkat çekici olsun diye böyle.

Ama sana göre Türkçe bilmiyorsam problem benim değil. O bölüme Türkçe sorularının hepsini doğru yapmasaydım giremezdim de neyse.

• quote:

Orijinalden alıntı: Özkan

Devlet ile hükümet ayrımı yapmakta bazı sıkıntılarınız var.

Anayasa madde II ' ye göre;

II. Cumhuriyetin nitelikleri

MADDE 2. – Türkiye Cumhuriyeti, toplumun huzuru, millî dayanışma ve adalet anlayışı içinde, insan haklarına saygılı, Atatürk milliyetçiliğine bağlı, başlangıçta belirtilen temel ilkelere dayanan, demokratik, lâik ve sosyal bir hukuk Devletidir.

Yani öğrencilere tahsis edilen bu hizmetler birer nimet değil Anayasa ile güvence altına alınmış ve sosyal bir devlet olmanın niteliklerini yansıtma şekillerinden sadece bir tanesidir.

Onun dışında başlığı açan arkadaşımızın aslında bahsetmeye çalıştığı ana fikre katılıyorum. Ülke gençliği çok kötü durumda. Instagramda şebeklik yapan 3-5 zibidinin peşinde savrulan gençliğimiz bu ülkenin geleceği ne yazık ki olamayacak. Allah affetsin.

Dikkat çekmek istediğim konuyu doğru bir şekilde anladığınız ve anlayışınız için teşekkürler.

Okudugum okulda havuz ve fitness salonu var, salon surekli dolu, havuz da gayet kalabalik.

Tum okullar oyle degil

< Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
    Aferin sana.

• Adam üniversite bittiğinde bir b*k olamayacağından, hayatını idame ettirebilecek bir meslek sahibi olamayacağından, boşa kürek çekeceğinden o kadar emin ki, okuldaki (varsa) imkanlar o kadar s**nde değil.

Gençler geleceklerinden ümitsiz. Asıl sorgulanması gereken keşke bu çocuklar olsaydı. Böylece sorunu 1 jenerasyonda çözmek garanti olurdu.

Bak kardeşim ben bir lise mezunuyum. Geçenlerde Bekçi alımı mülakatına başvurdum. İlçeye alınacak 100 bekçi için yapılan başvurularda, sözlü sınava 570 kişi katılmaya hak kazandı. 570! 100 kişilik alım için. Şansın %25 in altında. Torpillileri çık, %10. (Sadece AKP'li değil, tüm belediyeler için geçerli)

Hadi burası Türkiye dedik sineye çektik. Ya orada bekleyen 2 üni bitirmiş çocuk? Onun orada ne işi vardı a dostlar? Ulan hadi ben lise mezunuyumda %10 şansım var. Onun niye %10 şansı var?

Bu ülkenin gençleri bu bataklıkta çırpındıkça batacaklarının çoktan farkındada, asıl bu çocukların kulağına artık bir geleceklerinin olduğunu kim, ne zaman fısıldayacak? Sen onu söyle.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi AC_Hawker -- 14 Ocak 2018; 12:43:59 >

• quote:

Orijinalden alıntı: AC_Hawker

Adam üniversite bittiğinde bir b*k olamayacağından, hayatını idame ettirebilecek bir meslek sahibi olamayacağından, boşa kürek çekeceğinden o kadar emin ki, okuldaki (varsa) imkanlar o kadar s**nde değil.

Gençler geleceklerinden ümitsiz. Asıl sorgulanması gereken keşke bu çocuklar olsaydı. Böylece sorunu 1 jenerasyonda çözmek garanti olurdu.

Bak kardeşim ben bir lise mezunuyum. Geçenlerde Bekçi alımı mülakatına başvurdum. İlçeye alınacak 100 bekçi için yapılan başvurularda, sözlü sınava 570 kişi katılmaya hak kazandı. 570! 100 kişilik alım için. Şansın %25 in altında. Torpillileri çık, %10. (Sadece AKP'li değil, tüm belediyeler için geçerli)

Hadi burası Türkiye dedik sineye çektik. Ya orada bekleyen 2 üni bitirmiş çocuk? Onun orada ne işi vardı a dostlar? Ulan hadi ben lise mezunuyumda %10 şansım var. Onun niye %10 şansı var?

Bu ülkenin gençleri bu bataklıkta çırpındıkça batacaklarının çoktan farkındada, asıl bu çocukların kulağına artık bir geleceklerinin olduğunu kim, ne zaman fısıldayacak? Sen onu söyle.

Bahsettiğin sorunun kaynağı ülkeyi bu hale getiren cahillerin zamanında yaptıkları tembellikler.

Beni değil kendini alıntıla. Zira söylediklerimden zerre bir şey almamış, anlamamışsın.

• quote:

Beni değil kendini alıntıla. Zira söylediklerimden zerre bir şey almamış, anlamamışsın.

Sorunu söyleyeyip kuru eleştiri yapmışsın, anlamayacak ne var...

Üniversite mezunu olmak bir nitelik değildir, nitelikli birey olamadıktan sonra yirmi üniversite bitir istersen..

Sadece işletme mezunları nitelikli olabilseydi ülkede işsiz kalmazdı... işe alınacak adam bulunmazdı.

• quote:

Orijinalden alıntı: Theologist

quote:

Sorunu söyleyeyip kuru eleştiri yapmışsın, anlamayacak ne var...

Üniversite mezunu olmak bir nitelik değildir, nitelikli birey olamadıktan sonra yirmi üniversite bitir istersen..

Sadece işletme mezunları nitelikli olabilseydi ülkede işsiz kalmazdı... işe alınacak adam bulunmazdı.

Ne güzel işte bak yine hükmünü vermişsin kendi kendine. Kendinden alıntı yap, yorma bizi.

İyi yapmışsın Bakalım halimiz ne olacak yeni gençlikle

• Yillar once foruma girdiğimde de bu nick trolldü, yıllar sonra giriyorum yine trol. Bu kadar mı işsiz olunur

• quote:

Orijinalden alıntı: ugurcan709

Yillar once foruma girdiğimde de bu nick trolldü, yıllar sonra giriyorum yine trol. Bu kadar mı işsiz olunur

Sana göre gençlik sorunlarını dert etmek trollükse elli yıl sonra da trollük yapmaya devam edeceğim...

İş konusuna gelince ise neye iş olarak baktığına bağlı...

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Theologist -- 14 Ocak 2018; 13:59:34 >
    Ne imiş imla hatası, nerede? Yaz da bilelim.

"Sanırsam" ne demekmiş. Al

http://www.tdk.gov.tr/index.php?option=com_bts&arama=kelime&guid=TDK.GTS.5a5b622b6614a6.37258254 (Bu link nedense ana sayfaya atıyor. Oraya "sanmak" yazarsan görürsün. San+ır+isem = Ünlü düşmesi sonucu "Sanırsam".)

Bu cümlede de kullanım örneği var:

http://www.tdk.gov.tr/index.php?option=com_bts&view=bts&kategori1=veritbn&kelimesec=81014

TDK kendi sitesinde kullanmış. Git ilkokulu bitir de o zaman imla bilgime laf atarsın.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Emhyr -- 14 Ocak 2018; 14:51:6 >

• Theo ban yemişti, takliti sandım. Yanıldım. Gidiyorum.

• 
Sayfa: önceki 2021222324
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.