Şimdi Ara

Öğrenciye şehirler arası yolculuk için araç tavsiyesi

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
8
Cevap
0
Favori
1.014
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
  • Merhaba arkadaşlar. Öncelikle forumun bu kısmına normalde olarakta araçlara çok yatkın olduğum söylenemez. Ben Sakarya Üniversitesinde öğrenciyim İstanbul'dan gidip geliyorum servisle.
    Servise aylık verdiğim ücret 425 tl + minibüs ücreti ile 500 tlyi buluyor 1 dönem eksiğim olduğu için toplamda 5 sene falan bu şekilde gitmem gerekiyor bugün hesaplayınca araç alsam servise vereceğim parayla okulum bittiğinde aracı geri satıp paramı cebime koyabilirim. 10-15 bin tl arası bir bütçeyle alabileceğim en az yakan en uygun araç hangisidir? Yardımcı olursanız sevinirim

• İnce ince hesap yapılırsa aylık maliyet sana 1000 lirayı geçer de daha önemlisi bahsettiğin bütçeyle alacağın arabanın yüzünden derslere geç kalırsın okulun uzarsa onun maliyetini kimse yapamaz işte.

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Twingo bulunabilir o paralara. Ama önemli olan gene bedava gitmeyeceğiniz

2 yılda bir muayene (200TL), egzoz muayenesi (50TL), motorlu taşıtlar vergisi (150-300TL araca göre) her yıl zorunlu trafik sigortası (ilk araç ise 500TL+ sonra 300TL civarı), her yıl araç yıllık bakımı ufak tefek eksiklikler (500TL) ve bir çok yan giderler (araç yıkama, lastik patlaması vs)

Ortalama her yıl 1000TL yiyor bir araç en az. Yakıt var tabi yılda 10bin kilometre yaparsın araç olduktan sonra her yere onla gidiyorsun tecrübe ile sabit LPG'li bile olsa 10 LT yaksa minimum gene 2500TL yakıt masrafı olur. Hepsini güzelce hesaplamak gerek 5 yıllık işletme maliyetini excel tablosu yaparak anca işin içinden çıkarsın okulda başarılar.

• 10-15 liraya hergün okula götürüp getirebilecek kondisyonda araç almak zor yüzü astarını geçer ayrıca raç kapıda olunca sürekli biryere gitmek gezmek istiyor insan otobüsü mumla arayabilirsin

• Araba ile yolculuk paylaşım uygulamalarına bak bence. Orda da bulunabilir.

< Bu ileti tablet sürüm kullanılarak atıldı >
  • Uzelerek belirtiyorum ki yok.

• Sakarya da eve ciksan daha mantikli. Hergun 2 saat yol

Git gel cok sacma

< Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
  • Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Daha Fazla Göster
  • yurtik kullanıcısına yanıt
    Eve çıkamam istanbuldan gidip gelmem gerekiyor özel ailevi durumlardan dolayı hocam. Gazi Üniversitesinden Sakaryaya geçtim evden gidip gelmek için.
  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.