Şimdi Ara

ÖĞRENCİYİM YARDIM

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
24
Cevap
1
Favori
1.957
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
1 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 12
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
  • Abilerim merhaba ben istanbulda üniversite öğrencisiyim babam bana 20 gün önce ilk arabamı aldı. Aldığı araba 2012 1.16i bmw ben yapma etme dedim ama ilk araban sağlam olsun diyerek bir hevesle aldı. Arabayı kullandım kullanmasına çok hoş aşırı keyifli bir araba ama aşırı derecede fazla yakıyor ve bende de bunu kaldırabilecek bütçe yok. Ayrıca ben farklı yerleri gezmek görmek istiyorum , okul için de bilgisayara ihtiyacım var ve bu seneki yurt paramı da çıkarmak istiyorum. Bu kadar fazla yakan bir arabayla da bunları yapmam pek mümkün değil beni çok zorluyor. Bana şöyle 60 70 bin aralığında öğrenciye uygun fazla yakmayan güzel bir araba tavsiyeniz varsa çok mutlu olurum. Kalan parayla da diğer ihtiyaçlarımı karşılayabilirim aynı zamanda ayağım yerden kesilir. Çok da anlamam bu işkerden o yüzden bana yrdımcı olanlara çok minnetar olurum iyi forumlar...

< Bu ileti DH mobil uygulamasından atıldı >

• Up

• Clio 4 1.5 DCi ve türevlerini öneririm. Öğrencilik zamanı, gençlik zamanı, tasarruflu bir şekilde gezmek hayatın tadını çıkarmak varken kim arızayla sorunla vs. uğraşmak ister ki? Tabi babanız sağlam olsun diye 7 yaşında BMW aldıysa büyük ihtimalle Clio deyince pek iyi bakmaz Clio'ya.

• O arabanın o kadar fazla yakmaması gerek yahu. Kaç litre yakıyor hesapladınız mı? 7-8 Litreyle şehiriçinde gezmesi lazım zf ile. Yoksa az yakan 3 silindirli yeni motor muydu?

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Şehir içi 9.6...

• SezerDogan kullanıcısına yanıt
    Teşekkür ederim bakacağım hemen.

• quote:

Orijinalden alıntı: Bbuniyardım

Şehir içi 9.6...
    Çok fazla geldi bana. Çok kısa mesafe 3-5 km kullanıyorsanız zaten dizel de olsa çok yakacak. Ama uzun yolda 5-6 litreleri görmeniz gerek 90 sabit.

• Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    ARKADAŞLAR YARDIM!
    11 yıl önce açıldı
    ACİL YARDIM ARKADAŞLAR
    15 yıl önce açıldı
    Daha Fazla Göster
  • Büyük konuşmak istemem ama benzinli araba öğrenciyi zorlar. Elinde mesleği olan düzenli geliri olan çoğu insanı bile zorluyor artık benzinli araba. Bu arada sorunsuzluk ve sağlamlık konusunda önyargılı yaklaştım ama 2012 demişsiniz, geçmişi düzgünse (malum, BMW'lerin çoğunun geçmişi genelde biraz sıkıntılı oluyor.) sorun sıkıntı çıkaracağını sanmam.

• Abilerim bir de hasar durumlarında ve kmde nelere dikkat etmeyelim

• SezerDogan kullanıcısına yanıt
    Araba çok düzgün araba abi ama gerçekten bana fazla yani bmw ye binecek seviyede değilim ben

• Sen arkadan itiş diye yan vere vere mi gidiyorsun 9.6 fazla değil mi hb arabaya.Biraz keyfini çıkar en azından sonra satar daha uygun bir arabaya geçersin

• Bence baban arabayı alırken bunları düşünmüştür. Araba işinden anlamıyorsan kendin alma, baban ile konuş halleder

• şu renkte bi clio tercih edersen sana yetecektir. hem performansı onun kadar olmasa da sonuçta yarışlık işin olmadığı için seni yeterince tatmin eder.
    ÖĞRENCİYİM YARDIM
  • Bbuniyardım B kullanıcısına yanıt
    9.6 fazla. 7.2 ve ortalama 6lt gibi yakması gerek. bence babanla konuş ve yakıt konusunda halledilebilecek bi problemin olup olmadığını sor. eğer sıkıntı var ve çözülür, yakıtın düşerse o zaman bin keyfine bak derim. bence elindekinin değerini bilmesin, bırak tadını çıkar. senin yaşını bırak, o arabaya hiç sahip olamayanlar var. bende öğrenciyim benimde arabam var ama uno var bende. işimi görüyor, yetiyor ama seninki gibi bi arabamın olması, hep hayaldi benim için.
  • Bbuniyardım B kullanıcısına yanıt
    babana söyle benzin parasınıda yollasın. böyle şeyleri takma kafana arabayı alıyorsa benzinide alacak yok öyle
  • Yakıttan ziyade bakım masrafı dusuk olmalı. Arkadaşlarınla gezerken yakıt parası bölüşülür ama bakım vs. hesaplanmaz.

• Öğrenciye araba...
    Bana kalsa öğrenciye araba pek gerekli değil ama madem keyif yapılacak:
    Mazda mx-5
    yakıtı çok kafana takma keyfine bak derim...
  • Baban o arabayı aldıysa benzini de halledebilir babanla ortak bi şekilde ödersiniz takma kafana keyfini çıkar

• Helal olsun güzel düşüncelere sahip bir kardeşimiz. Ancak şunu unutma baban yapmış bir iyilik sen bu arabayı sattığın zaman daha iyisini bir daha bu ülkede çok zor şartlarda alırsın. Belki alamazsın bile.

Yakıt konusunda babanla konuş yardımcı olsun. Diğer ihtiyaçlarını yine sen karşıla. Bu arabayı satacaksın 2.el araç almak o kadar kolay değil. Boşuna iş açma başına.

Yakıtından dolayı araç satılmaz biraz daha az binersin veya daha sakin kullanrısın sonuçta şehir içi 8 litre olur o araç. Sen şimdi acemi olduğun için fazla yaktırıyorsundur normalden.
  • Kardeş sen niye dert ediyorsun zamanında Arabayı bana babam almadı ben kendim aldım ama seninki almış iste babandan sağlamlığı markayı düşünüyorsa benzinini de verir merak etme sen

• 
Sayfa: 12
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.