Şimdi Ara

Öğretmenlerimizin en adam olmadığı anları yazıyoruz. (2. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
194
Cevap
14
Favori
6.010
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
20 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 12345
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
  • 90'lıların zamanında çok şidddet vardı bilen bilir. O yüzden ürkek bir bilgi anlayışına sahip olduk.
  • Ben lisedeyken çok makara yapıyordum normalde dayak yiyeceğim yerlerde hiç yemedim bir gün yanımda oturan çocukla kavga etik bu kamil bana diyor benim babam aile birliği başkanı seni okuldan atırcam falan lisedeyiz çocuktaki zihniyet ilk okul 5 zaten derste at gibi kişniyerek gülüyor buna bir tokat atmışım 5 parmağım çıktı yüzünde bütün sınıf buna baktı gururuna yediremedi giti müdür yardımcısını söylemiş ben inanmıyorum tabi söyleceğine şaka yapıyorlar zanediyorum gitmedim 1 çağırdı gitmedim 2 cağırdı gitmedim 3 te inandım gitim müdür yardımcısı diyor ben çağırıyorum nasıl gelmiyorsun falan filan bende şaka yapıyorlar zanetim diyorum ayağıma bir tekme atı ucu sivri ayakabıyla o anda düşünüyorum hocaya kafa atsam mı diye diyorum boşver şimdi notlarında kötü makarada yapıyorsun hep sen haksız duruma düşersin bir tanede yumruk atı gönderdi beni ondan sonra o çocuğu bir daha dövdüm sağlamını bu sefer söyleyemedi şimdi o hocayı görme şansım var görürsem görüşçez ....

• 7. Sınıfta almanca öğretmenim sabah geç kalmıştım ki trafik için 15dk geç kalma hakkı var öğrencilerin ilk ders, kapıyı çalarak sınıfa girdim hoca bir şey demedi yerime oturdum ters ters baktı sonra girebilir miyim demedin dedi. Dışarı çık girebilir miyim de dedi ben de öyle yaptım. Ondan sonra ödevimizi yapmadık diye öğle tenefüsü bizi yemek yemeye göndermedi sınıfta kalma cezası verdi aç kalmıştık. Bunu yapan da bayan öğretmen ha. Sınıf kapısının başına hoca dikmişti kaçmayalım diye. Sonra arkadaşım kapıda bekleyen hocayı ikna etti yemekhaneye koştu ekmek alıp geldi bana ve birkaç kişiye verdi bölüşüp yedik. Almanca hocası da yemekhanede yemek yedi. Sövmemek için zor tutuyorum kendimi bazen. Sonraki sene gitti zaten. Kapıyı çalmak girebilir miyim demek değil mi acaba?

< Bu ileti tablet sürüm kullanılarak atıldı >
  • Edit 2: Millet yazdıkça benzerleri benim başıma geldiğini hatırlıyorum . O zamanlar SBS de sosyal hocama 2-3 yanlışım var deyince
    sözde şakadan kolumu tutup ısırmıştı. Acı hissetmedim ama mosmor olmuştu ..

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Lise 2 de, yıllık ödevim için 2-3 haftamı ayırmıştım. Su Dalgaları adlı konunun resimlerini, bilgilerini tek tek topladım, tek tek yazdım, pdflerden tek tek resim kestim onunla uğraştım, muhteşem geçişleri olan, akıcı ve 100 sayfaya yakın olan slaytı hazırlamıştım ve hocaya teslim ettim. 70 verdi.

Bir kız ise son gün tenefüste fizik dersi öncesi akıllı tahtadan basit bir slayt indirip, slaytın sonuna sadece ismini ekleyip aynı hocaya ödevi verdi. 90 verdi hoca.

Bunu hiç unutmam, ertesi yıl tepki olsun diye yıllık ödevi Beden Eğitimi dersinden almıştım.

---------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------

11. Sınıftayım, Kimyanın 1. dönem 1. yazılısından 32 aldım, sonuncu olan 2. yazılıyı olmadan 1-2 gün önce, "Esat, 45 al dersten geçireceğim" dedi. Yazılıyı olduk, sırf dersten geçmek için kopya çektim ama 50 alacak kadar. Her neyse dersten geçtim diye seviniyorum, ki yazılı açıklandı.
    38 almıştım, hocanın yanına gittim "Hocam nasıl olur?" dedim, kağıdımı incelemeye başladım. Hoca 8 puanlık bir soruyu doğru yaptığım halde puan vermemişti.

B: Hocam bu soruya neden puan vermediniz?
    H: Evladım a yı soruyorum ben, onu yazmamışsın.
    B: Hocam k/2 = a ve a=? diye yazıyor, bende k/2 yi doğru buldum onu yazdım kısaca.

Her neyse hoca oradan 8 puan verdi ve 38+8 etti mi 46. Tam bitti derken hocadan bir son dakika kontraatak golü yemiştim.

H: Şu soruda yanlış yapmana rağmen fazladan 2 puan vermiştim onu alayım.

İnanamamıştım, gıcıklığına 44 de bırakmıştı, sonrasında küfrederek sırama geçtim.

Dönem sonunda sözlülerle dersten kalmamı engellemişti sağolsun.

---------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------

11. Sınıf Biyoloji dersindeydik, Biyoloji öğretmeni aynı zamanda sınıf öğretmenimizdi. O kadından ötürü facebook ta isminin başına TC koyan insanlardan, Rehberlik ve Biyoloji Derslerinden nefret etmiştim.

Aylardan Aralık veya Şubat tam olarak hatırlamıyorum, tüm sınıf montuyla oturuyor. Arkadaş ders anlatıyor, hoca da arkada bizimle dinlerken.

H: Esat montunu çıkart.

dedi çıkarttım, sonrasında ikinci ders bilerek yine giydim. Hoca sınıfa girdi, yine ders dinlerken gördü ve

H: Esat montunu neden giydin? Çıkart onu.
    B: Hocam herkes giymiş, neden sadece ben çıkartıyorum?
    H: Sen özelsin, sen çıkart.

Dedi, ve hiç uzatmadım çıkarttım montu. Bu olayı da hiç unutmam, hiç de sevmezdim kadını hala da sevmem.

11. Sınıf, tenefüste Matematik hocaları konuşuyorken laf benden açıldı, bende araya girdim ve

B: Hocam futbolu bıraktım artık ders çalışacağım.
    H: Şeyin tövbesi şey görene kadarmış.

Sonrasında dumur oldum, bir şey diyemedim. Ama hoca haklı çıktı. Aynı zamanda bu adam okulda kutuplaştırma yapmıştı hiç sevmezdim. Beni bir çok kez çağırmıştı gitmemiştim çağırdığı yerlere.

9. Sınıf, başka bir okulda yurtta kalıyorum ve pazar günü evci izninden döndüm. Bilerek geç dönüyorduk akşam yemeği vaktinde dönüyorduk etütlere girmemek için.
    Her neyse yemeği yedik, etüte çıktık etütteyiz. O sırada arkadaşlar geldi falan muhabbet ediyoruz. Dediler ki sen gelmeden ses çıktı, Tarih Hocası koridorda Yine mi Esat ses yapıyor falan gibisinden bağırdı çağırdı, seni göremeyince sustu dediler. Biraz daha muhabbetin ardından o hoca geldi ve bana bağırdı çağırdı. Sınıfta 10-15 kişi var 9-10-11-12. sınıf karışık olan sınıfta geldi bana kızdı, sanki tüm sesi ben yapıyorum.

H: Hep sen gelince böyle oluyor, tüm sesi sen yapıyorsun vb. bağırdı.

Önceki olayı da duyduğum için etüt çıkışı hocanın yanına gittim,

B: Hocam sizinle özel görüşebilir miyiz?
    H: Geç yurda orada bekle beni. (Okulda etüt yapıyorduk, Yurt-Yemekhane vb. tüm binalar ayrıydı.)

Yurda geçtim geldi,

B: Hocam, benimle derdiniz nedir? Bugüne kadar size bir hata mı yaptım? Saygıda kusur mu ettim? Arkanızdan bir şey mi söyledim? Dersinizi mi kaynattım? Sigara içmiyorum, kavga etmiyorum kendi halimdeyim benimle probleminiz ne?
    H: Evladım ben seni sevdiğimden böyle davranıyorum.
    B: Hocam sevecekseniz böyle sevmeyin, istemiyorum.
    H: Kusura bakma böyle davranmam bir daha.

gibisinden dedi ardından muhabbete girdik. Hoca cemaatçiydi, bende cemaatin kolejinden mezundum ve cemaatçiyim ayağına hocayı kafalamıştım. O günden sonra gece 11-12 de yurttan çıkabiliyordum o hocayla arayı iyi yaptıktan sonra.

10. Sınıf yeni okul değiştirdim, derslerim her zamanki gibi berbat, ortaokuldan arkadaşlarım falan var hemen ortama alıştım hatta bir kaç olaya da karıştım.
    Bir gün sınıfta müdür geldi konuşma yaptı, gitti arkasından gürültüler koptu, dalga geçtiler, bağırdılar ama ben gerçekten hiçbir şey yapmadım. Ve hoca tekrar sınıfa girdi,

H: Seni böyle olduğunu bilmiyordum, keşke seni okula almasaydım. (Sanki babasının okulu.)

Ve ben kala kaldım, arkadaşlar güldü sen bir şey yapmadın sana kızdı diye.

Hoca Din kültürü ve Ahlak bilgisi öğretmeniydi, sayısız kez derste tartıştık ondan sonra din konusunda. (Rivayete göre sigortadan para almak için evini soydurduğu söyleniyor, başka bir yerden aldığım rivayete göre ise okuldan ayrılmasının sebebi yolsuzluk yapmasıymış.)

Hiç sevemedim, yine olsa yine sevemem.

Bir gün Fizik Hocası çağırdı,

H: Esat, X, Y ve Z'yi de topla yangın merdiveninin olduğu yere gelin.
    B: Tamam hocam, hemen çağırıyorum.

Çağırdım geldiler,

H: Bakın sizi çok seviyorum, herkese gizli olarak özel ders veriyorum ücretsiz, yazılı öncesi size de ders anlatacağım özel olarak. Ama kimseye söylemeyeceksiniz?
    X, Y, Z ve Ben: Tamam hocam.
    H: 1 hafta sonra K günü Saat SS:DD'de şurada buluşalım.
    X, Y, Z ve Ben: Tamam hocam.

Birkaç gün sonra,
    B: Hocam ben gelemiyorum.
    H: Tamam o zaman erteleyelim.

1 hafta sonra
    B: Hocam ben ertelenen güne de gelemiyorum.
    H: Tamam erteleyelim.

Sonrasında ise gitmedim, çünkü tahmin ettiğim bir şeyler vardı. Zannediyordum ki bize yazılı sorularını verecek ya da soruları bize çözecekti. Doğru bulmadığım bir davranış olduğu için, aynı zamanda hocayı sevmediğim için gitmemiştim.

Yazılı olduk, sonuçlar açıklandı. o diğer 3 kişi X, Y, ve Z'nin notları 90-100 arasındaydı. Hoca benimle küstü bir süre, bu olayı da ondan sonra pek kimseye anlatmadım başıma dert olmasın diye.

Bunu anlatacağım hayatımda hiç unutmadım, arkasından küfretmeye doyamadığım bir öğretmen müsveddesidir kendisi.

4. Sınıftayız okulun ilk günleri, ders kitapları dağıtılacak. Sınıf öğretmenimiz dedi ki(Gördüğüm en karakterli öğretmenlerden birisiydi.) Çocuklar kitap almaya aşağı kata ineceğiz ikişerli sıra olun. (Bende sınıfın en çalışkanı ve en düzgün öğrencisiydim o zamanlar.)

Her neyse aşağıya indik, en önde sağdayım ikişerli sırada. Müdür yardımcısı geldi bizi gördü.

Müdür Yardımcısı(****** ******): Birerli sıra olun.
    Ben: Hocam ama sınıf öğretmenimiz ikişerli olun dedi.

Dedikten sonra tokatı geçirdi Müdür Yardımcısı(****** ******), ben ne diyorsam onu yap dedi. Bende dediğini yaptım, bir şey de diyemedim. Keşke aileme söyleseymişim o zaman, gereğini yaptırırlardı. Ama işte çocuk aklımla söylemedim. Ha rencide oldum mu derseniz hayır, tüm sınıf o Müdür Yardımcısı(****** ******)'ndan nefret ediyordu, böyle biri olduğunu biliyordu.

Ve görsem onu gerçekte gidip yüzüne söyleyeceğim yaptığı bu ayıbı.

--------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------

Daha çok var, konu tutarsa editlerim.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Paradeida -- 6 Nisan 2015; 16:28:46 >

• 7-8 sene evvel Lise 2 sanırım hatırlayamadım şimdi. Yeni bir hoca gelmişti Ankara'dan.
    Ne hocası olduğunu bile unuttum yani. Ben derslerde yaramazdım çok konuşurdum ama hocaya küstüysem gram ağzımı açmazdım. Yani küsmekten kastım hocaya uyuz olmam lazım.
    Neyse bu kadın derslere girmeye başladı bir hocanın yerine. Bakışlarında iğrenç bir alaycılık vardı.
    O sıralar da yeni bir AVM yapılmıştı bizim okulun yakınlarına Palladium adında.
    Kadın durup dururken döndü bana, sizin gibiler yüzünden tezgahtarlık meslek oldu dedi.
    Bende döndüm hocaya, unutma ki hocam Hande Yener de tezgahtardı ama şimdi milyoner dedim.
    Kadın hiçbir şey söyleyemedi derse devam etti. Bana o gün o kadar uyuz oldu ki bakışlarında gördüm bunu. ( Kendimce Thug Life yapmışım işte) o zamanlar.
  • 8. Sınıfta matematik dersini kırıp su savaşı yapmaya gittik bahçede,sınıfın "ineği" geldi "Hoca sizi çağırıyor." Dedi,gittik sırılsıklam.Hoca sıradan herkese "sana böyle yapacağım,seni şöyle süründüreceğim." Gibi saya saya geliyor.Bana geldi "Senin OKS puanını kıracağım (o zamanlar OKS vardı) " dedi. Ben de konservatuvara hazırlanıyorum,OKS'ye girmeden yetenek sınavına girmem yeterli."Hocam ben OKS'ye girmiyorum yalnız " dediğimde eli ayağı birbirine dolaşmış,ne diyeceğini şaşırmıştı. Hey gidi günler.Velhasıl konservatuvardayım,hoca da orada ben hariç herkese bir darbe vurarak bir şekilde mezuniyetlerini tehlikeye atmıştı.Ufaktan "kulağımızı çek" bırak işte,ne uzatıyorsun.

• soruyu cevaplayamadım diye 1. sınıfta hoca kulağımı çok fena çekmişti, bende ona tekme atmıştım, 2. dönem başka okula geçtim sonra.
  • Hocalar adam mıdır

• quote:

Orijinalden alıntı: eeTavus

Lise 2 de, yıllık ödevim için 2-3 haftamı ayırmıştım. Su Dalgaları adlı konunun resimlerini, bilgilerini tek tek topladım, tek tek yazdım, pdflerden tek tek resim kestim onunla uğraştım ve hocaya teslim ettim. 70 verdi.

Bir kız ise son gün tenefüste fizik dersi öncesi akıllı tahtadan slayt indirip aynı hocaya ödevi verdi. 90 verdi hoca.

Bunu hiç unutmam, ertesi yıl tepki olsun diye yıllık ödevi Beden Eğitimi dersinden almıştım.

Ben lise 2'deyken resim sınavı için çalışmamı akşam yapmıştım kız tenefuste iki dakikasını bile ayırmadı ben 50 aldım o 70 aldı bir de bana diyor ki son ana niye bırakıyorsun ulan kız tenefuste yaptı ben akşam yapmışım olaya bak ya

• Üniversitedeki hocaların sıf egoları yüzünden kolay kolay kimseyi geçirmemesi ve bunla övünüyorlar resmen benim dersimden şu kadar kişi geçemedi falan filan diyerek. Arkadaşımın bölümündeki bir hocanın dersinden 500kişiye yakın kişi geçememiş.

• KemGozluSevket kullanıcısına yanıt
    Hocam benim olay hep bunlarla dolu, editledim mesajı daha çok var benzeri.

Geçen sene Lise 4, yine fizikten ve aynı hocadan yıllık ödevi aldım, aslında ben almadım zorla verdiler.

Hoca: İsteyen kitap tarattırıp, tarattırdığı dosyayı bana getirebilir bende onun performans ödevini istemem, uğraşmaz yüksek not alır.
    Ben: Tamam hocam, hangi kitabı tarattırayım?
    Hoca: İlkadım Fizik.

Tarattırdım, getirdim ve hocaya verdim. Yazılının sorularını dahi o kaynaktan hazırladı hoca.

Bunu ilk yapan kişi bendim, üstelik 1. dönem yapmıştım bunu, 2. döneme bırakmadan.

2. Dönem geldi, hoca beni yanına çağırdı.

H: Esat yıllık ödevinden iyi not almak istiyorsan kitap tarattıracaksın.
    B: Hocam tarattırmıştım ya?
    H: Bir tane daha tarattıracaksın yoksa not olarak 50 girerim.
    B: Peki hocam.

Tarattırmadım, götürmedim isterse 0 versin umrumda değildi bu bardağı taşıran son damlaydı hiç uğraşamazdım artık okulda o hocayla. Sonrasında ise 100 girmişti Yıllık ödeve.

Geç te olsa, lise 4 te de olsa, lise bitmek üzereyken de olsa anladım ki gerçekten "Deveye Diken İntana Tiken" yarıyordu.

• quote:

Orijinalden alıntı: eeTavus

Hocam benim olay hep bunlarla dolu, editledim mesajı daha çok var benzeri.

Geçen sene Lise 4, yine fizikten ve aynı hocadan yıllık ödevi aldım, aslında ben almadım zorla verdiler.

Hoca: İsteyen kitap tarattırıp, tarattırdığı dosyayı bana getirebilir bende onun performans ödevini istemem, uğraşmaz yüksek not alır.
    Ben: Tamam hocam, hangi kitabı tarattırayım?
    Hoca: İlkadım Fizik.

Tarattırdım, getirdim ve hocaya verdim. Yazılının sorularını dahi o kaynaktan hazırladı hoca.

Bunu ilk yapan kişi bendim, üstelik 1. dönem yapmıştım bunu, 2. döneme bırakmadan.

2. Dönem geldi, hoca beni yanına çağırdı.

H: Esat yıllık ödevinden iyi not almak istiyorsan kitap tarattıracaksın.
    B: Hocam tarattırmıştım ya?
    H: Bir tane daha tarattıracaksın yoksa not olarak 50 girerim.
    B: Peki hocam.

Tarattırmadım, götürmedim isterse 0 versin umrumda değildi bu bardağı taşıran son damlaydı hiç uğraşamazdım artık okulda o hocayla. Sonrasında ise 100 girmişti Yıllık ödeve.

Geç te olsa, lise 4 te de olsa, lise bitmek üzereyken de olsa anladım ki gerçekten "Deveye Diken İntana Tiken" yarıyordu.

Dostum gerçekten gücü olan insan istediğini yaptırıyor.Lise gerçekten çok saçma samimiyeti ben hissedemedim bir lise 1 güzeldi sonra iyice bozdu.

• KemGozluSevket kullanıcısına yanıt
    +1, kesinlikle dediklerinize aynen katılıyorum hocam.
  • quote:

Orijinalden alıntı: Suck It

Derste konuştum diye beni sınıftan atıp, yangın koridorunda çok pis döven, hassas bölgeme vuracak kadar manyak karı senide unutmadık.

• Bizim bi hoca(!) İşaretler ve Sistemler dersinde tüm dünyada okutulan Oppenheim yerine kendi abuk sabuk yazılarla şişirip 3500 sayfa olarak hazıladığı kitap setini bize 140 liraya kitleyerek hayatımda gördüğüm en büyük şerefsizliği yapmıştır. Kitaplar yayınevi baskısı bile değil kendi baskılatmış bandrol almış.
    Ulan senin b.ktan kitabını kim basar zaten be.
  • Ilkokul da bedenciye ne zaman maç yapacağız dedim tokat Attı herkesin için içinde. Onun bunun çocuğu. Hala Aklımda daha 4. Sınıfa gidiyordum.

• Orta okulun ilk sınıfında dersle alakası olmayan bir öğrenciydim. Bir gün yapacak hiç bir şey kalmayınca matematik dersini dinlemeye not etmeye filan başladım. Neyse bir soru geldi soruyu kafadan çözdüm el kaldırdım. Hoca bekledi bekledi bekledi bekledi.. En son arka sıralardan biri hocam bir kişi var işte çözen neden kaldırmıyorsunuz dşye sordu. Hocanın soruyu sınıfın geri kalanıdann birinin çözmesi beklentisi vardı nedense..

Neyse hoca öğrenciye cevap olarak " sercanın hayatında soru çözmüşlüğü yada derse katılmışlığı mı var da bu soruyu çözsün dedi. Neyse sonra bana döndü cevabı sordu söyledim.. Cevap doğru olunca bu sefer nasıl çözdün kimden kopya çektin dedi. Çözümüde anlattım. Hoca renk değiştridi.. Soru yanlış hatırlamıyorsma 2 seviyeden 2 bilinmeyenli bir denklemdi.

Bunun dışında hocalarla muhattaplığım yoktur. Lisede kendime çeki düzen verip düzgünce bitirdim ardından sınava girip istediğim bölümü kazandım.. Ama maalesef özel sebeplerden dolayı bitiremeden ayrılmak zorunda kaldım.

• İlkokulda tuvalet için izin istemiştim . Sıraya yatırıp malum bölgeye su dokmuştu neden yaptı hâla anlamam.

• quote:

Orijinalden alıntı: Candice Swanepoel

İlkokulda tuvalet için izin istemiştim . Sıraya yatırıp malum bölgeye su dokmuştu neden yaptı hâla anlamam.

• 
Sayfa: önceki 12345
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.